Nie kręcił mnie Brad Pit, nie ruszał mnie Pattinson, nie podobał się Johny Depp ani żaden inny hollywoodzki piękniś i byłam z tego powodu dumna... a tu nagle bammmm.... na łopaty rozwalił mnie niebieski 3-metrowy ultraseksowny (i nieprawdziwy) Jake Sully.
Widzę, ze jest mnóstwo facetów oczarowanych Neyriti. Rozumiem was, serio!
Nie wiem do końca, co takiego jest w tych ludziach Navi, ale jednak coś jest.
Co mi się podoba w Jake'u? Najpierw ujął mnie swoją spontanicznością, taką dziecięcą radością, uśmiechem, szalonym biegiem podczas wypróbowania nowych nóg i sposób w jaki upajał się smakiem owocu, potem przezabawnie walił łapami po tych świecących grzybach i wiele innych scen z dużą dawką poczucia humoru. Jednym słowem zachowywał się jak dziecko w krainie czarów. Bardzo to było urocze.
Po jakimś czasie Jake robi się niezwykle męski, zdecydowany, silny i do tego nieziemsko zmysłowy. Sugestywne, hipnotyzujące spojrzenie jego głęboko osadzonych oczu i czarujący uśmiech naprawdę na mnie zadziałały.
Gdzieś na forum przeczytałam opinie jakiejś pani, że widziała urywki filmu w wideoklipie Leony Lewis i stwierdziła, że Jake wydaje się być nieśmiały jak prawiczek ;) Oj nie. Erotyka może i jest delikatna i zamaskowana, bo nie wypadałoby inaczej w filmie od lat 12. Ale ja swoje widziałam ;)
Widziałam, jak Jake męskim, zmysłowym ruchem przygarnia do siebie Neytiri, widziałam jak dosłownie sekundę przed wyszeptaniem "ale ta kobieta musi także wybrać mnie" prawie niezauważalnym ruchem zwilża sobie wargi językiem co zdradza intencję pocałunku. Niby taka mała rzecz, ale jednak mnie przyprawiła o dreszcz ;) Subtelna i niezwykle zmysłowa erotyka... :) Wyobraźnia mi podziałała, oj podziałała.
(Sory, z natury romantyczka jestem i takie rzeczy zawsze widzę)
Generalnie uważam że Sam Worthington naprawdę świetnie zagrał swoją rolę, zadbał nawet o drobne szczegóły, które nadają postaci "prawdziwości". Brawo. Ja to kupiłam.
Hmmm, tak w zasadzie to bardzo podoba mi się nie tylko Jake ale i Sam ;)
Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek, które są oczarowane posatcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)
Hej!
No to udzielaj się!
Jest tu też taki temat- każdy facet chce być jak jake, każda dziewczyna Neytiri! Tam też jest pole do popisu!
Broń Avatara!! :-)
Ja tu usiłuje na różnych tematach, ale zakrzyczają jakies krzyrzaki vs Janki.
Jake jest super-w każdej postaci!
W tej ułomnej- człowieczej,
i w Avatara/Navi.
Miło mi, że popierasz moje zdanie! :-)
Za krzyżakami nie przepadam - źle mi sie kojarzą. :-) Chyba, że się nawrócą.
erotyczny masaż by mnie nawrócił. Wyobraziłabyś sobie że jestem Jake , ba taki układ by mi nawet bardziej pasował. Napalasz się na Jake'a a fantazje realizujesz ze mną :P
Hm...
Zaskoczyłeś mnie!
Nawet jakbyś miał być na wózku?
Przecież taka opcja Ci nie odpowiada.
A może wolałbyś być wielkim koto-smerfem?
uwierz mi że Jake byś sciągneła z wózka . On leżałby na plecach a Ty byś skakała na jeżdźca. No chyba ze wolisz extreme na wózku. tak czy siak
niepełnosprawnym sporo opcji odpada
ivonka jakbyś ze mną się spotkała to byś miała nowego superbohatera. Rozkosz gwarantowana - kilka razy!!!
isabelko ja cię mogę inwidualnie . mogę się na tobie skupić możesz ewntualnie iwonkę wziąć wiecej nie obrobię..
myślę że jake tez by nie dał rady
nie wiem czy dałbym radę obskoczyć 3, myślę że nie. 2 dałem radę.
kużwa ten mięsień też musi się regenrować. Co prawda mam jeszcze 2 rączki do dyspozycji i zwinny język. No ale jakby na mnie 3 skoczyły to po mnie :P
"kużwa ten mięsień też musi się regenrować"
Eee, że o jakim mięśniu mówisz? Bo coś mi się zdaje, że właśnie o tym co go tam nie ma.
Przejrzałam tą scenę "zwilżania warg" 4 razy i stwierdzam fakt, że pewne kobiety, które to zauważyły muszą być, że tak delikatnie nazwę o zbyt zwiększonym temperamencie, ponieważ w podobny sposób Jake układał swe wargi nawet rozmawiając z Quaritchem. Skojarzyło się tak pewnym osobom, ponieważ akurat dana scena działała na wyobrażnie,a może akurat w danym momencie miały zwiększony popęd seksualny?
Ofc nie tylko Jake, ale i Neytiri jest wyidealizowana. Generalnie aktorzy moim zdaniem bardzo wczuli się w rolę, mimo głupiego wyglądu podczas nagrywania określonych scen, które miały być obrobione komputerowo, a jak na pewno niektórzy wiedzą, scenografia bardzo pomaga aktorom wczuć się w dane role, także mieli ciężkie zadanie.
Mężczyzna jako dzieciak? Co w tym uroczego? Bardziej to było śmieszne, niż urocze, no ale tu mowa o guście - nie każdemu dziecinność się podoba.
A co do klaty - to możliwe, że avatary były bardziej kształtem podobne do ludzi: 5 palców w przeciwieństwie do Na'vi mających ich 4, nosy (choć się dziwię, czemu akurat Jake ma Na'viowaty nos, a nie ludzki jak np. Grace, pewnie dlatego, żeby laski bardziej ohały i ehały na widok Sullego:D).
Ale fakt jest taki - Jake Sully jest seksowny (ale w ciele avatara, bo jako aktor średnio mi leży jak każdy inny facet) i nigdzie seksowniejszej osoby w REALU nie widziałam jak właśnie wytwór wyobraźni reżysera, a jak patrzę na hollywoodzkich pięknisiów to mi się wymiotować chce, bo szczerze więcej podoba mi się aktorek, również postać Neytiri bardzo, bardzo mnie zauroczyła, bardziej niż Jake (no, ale może gdybym takiego spotkała na Pandorze, to był przestawiła się na płeć przeciwną ;).
Pozdrawiam
No bo Jake chciał też Quaritch'a zgwałcić. :P
Ach, podziwiam. I zazdroszczę. To musiało by super doświadczenie, sam bym chętnie wskoczył w taki głupi strój i zagrał Na'viego czy innego Golluma. :P
Z tym dzieciakiem to chodzi raczej o taką niewinną radość z odkrywania świata. Dziecięcą radość.
Jake miał Na'viowy nos bo w ogóle był bardzie Na'vi. Dr. Grace to tak na prawdę człowiek w niebieskiej skórze, reszta avatarów ma różne cechy ludzi, wygląd ana to że trochę "losowo" i "przypadkowo".
Oj jest.
Jestem wyżyta!
Seksu mi nie brakuje, ale....Jake mnie omotał. On mnie strasznie rajcuje. Nawet jak napisałam gdy wyzywa tego tam podobnego zwierza do hipopotama " bitch". Mam na niego ochotę, to fakt. Ale powtarzam, tu nie chodzi o sam jego wygląd. On ma do tego świetny charakter!
dziecino mógłbym Cię ujeżdzić. wtedy byś wiedziała co to prawdziwy rycerzyk. No i byś zobaczyła jak macham mieczykiem :P
pozwolicie, że się przyłączę.
Ja również jestem ZA Jakiem Sully. Uwielbiam oglądać go na ekranie, słuchać jego głosu.
Chciałabym zatopić się w jego potężnych, silnych ramionach.
Neytiri ma wielkie szczęście. Mnie również rajcuje bardziej niebieski Jake ;-)
a scena miłosna, gdy Jake przyciąga takim zdecydowanym, meskim ruchem Neytiri do siebie...odpływam wtedy...
ktoś już na filmweb podał linka do video na youtube. ktoś zmontował tą scenę miłosną, wygląda trochę inaczej...;-)zaczyna się od 1:24 , uwaga trochę zboczone;-)
http://www.youtube.com/watch?v=2OMUnXDN2C0
hehehe mocne!
Ludzie widzę nie mogą doczekać się tej sceny w wersji rozszerzonej
za krótki
za krótki
pewnie że nie mogą . wyobrażasz sobie do zakończenie, Cum into the face.
złoty deszczyk... Wyobrażasz sobie ile płynów musi mieć w sobie taki 4metrowy avatar
krzyrzaku, ale tu nie chodzi o seks sam w sobie, ale o coś więcej. Ich łączy gorące uczucie. Zaś gdyby Jake był złym człowiekiem to mimo świetnego wyglądu bym się nim nie zajmowała.
wiem. ale mam pewne skojarzenia bo rozmawiałem już z kobietami mówiącymi w ten sposób. Nic nie sugeruję , aczkolwiek brzmi to jakby ktoś kogoś zaniedbywał. Jakby ktoś poświęcał ci za mało czasu.
pewnie się mylę, ale takie można odnieść wrażenie.
Dokładnie Jake jest pociągający głównie ze względu na jego charakter jest taki ciekawski i dobry.
Czasem jak dzieciak - sory ale dużo facetów to dzieciaki, no w końcu dojrzewają później niż kobiety. Wydaje mi się, że Jake jest dojrzały ale dostał głupawki na Pandorze to raczej z podniecenia ;-D
mężczyźni to duże dzieci tylko zabawki i im sie zmieniają. Ale zauważyłem że wam brakuje miłości, bo nikt by w ten sposób nie pisał gdyby miał jej pod dostatkiem
Żebyś wiedział, bo dla wielu miłość jest śmieszna. Dlatego ten film mi się podoba, dlatego Jake jest według mnie super i dlatego faceci nas nie potrafią zrozumieć, a "film jest banalny".
no przyznam szczerze że rzadko was rozumiemy. No ale najczęstszy zarzut to chyba że poświęcamy wam za mało uwagi, że chodzi nam tylko o seks i że nie zapewniamy poczucia bezpieczeństwa.
Owa rozbieżność bierze się stąd że my inaczej interpretujemy intymność.
krzyrzak- przemówiłeś ludzkim głosem ;-)
ale masz rację, przyznaje.
My kobiety bardzo pragniemy poczucia bezpieczeństwa i miłości. Tylko wtedy seks może być udany. Mężczyźni podchodzą do tego często mechanicznie. JAKE Sully jest właśnie takim ideałem o którym można sobie pomarzyć, czasem gdy się w realu coś nie układa...
w sumie to i tak lepiej niż od razu rzucić się w objęcia innego faceta i tym samym powodować rozpad małżeństwa . BO wy kobiety zdradzacie inaczej, angażujecie się w romans i dajecie uczucie temu innemu facetowi. Zaś mężczyzna potrafi dobrać się do byle jakiej młodki dla samego seksu , co nie znaczy że potem nei ma wyrzutów sumienia
heh, nie romans odpada. Nie chcę rozpadu mojego związku. No a Jake Sully sam mi wpadł do głowy i wyjść nie może. Nic na to nie poradzę...
pewnie dlatego że postwił wszytko na jedną kartę. Że dla miłości wybrał pandorę. Oddał wszytko dla uczucia. Można powiedzieć że udowodnił że jest tylko dla smerfetki. Ba i nawet żadna była nie bedzie się o niego upominać :P
ok wróćmy do tematu, robi się melancholijnie ;-)
Weźmy teraz na ostrze noża sam jego wygląd ;-)
JAKE SULLY - CO WAM SIĘ PODOBA w jego wyglądzie?
mnie urzekły:
- jego oczy
- uśmiech
- włosy
- jest dobrze zbudowany, szeroka klata ;-) silne ramiona ;-), wysoki
-no i głos, może to nie wygląd, ale głos ma świetny ;-)
- wszystko to co napisałaś wyżej
-ogólnie bardzo męska twarz + sylwetka + głos
- ładnie wyglądał w bojowych barwach i tych włosach na irokeza ;-0
i sama nie wiem, ale mam wyrzuty sumienia, że w mojej głowie siedzie Jake Sully...mimo tego, że mam faceta. Czy to, że coś się w związku nie układa, czy to może mnie usprawiedliwić?
troszkę może. jednak nie chwal się tym swojemu facetowi . Może nie wygląda ale na 1000% jest zazdrosny
wam nie chodzi o wygląd. Bo wyglądem to ja mu nawet dorownuję chociaż przyznam że obecnie troszkę straciłem formę. Wam chodzi o to bezpieczeństwo jakie gwarantuje. O to że potrafił kochać. Byłby to inny aktor o podobnej nawet gorszej kubaturze też byłby dla was seksowny.
Tak samo jak był di caprio
Ach isabelko ty mała zboczona wariatko jeżeli ten temat to prowokacja to Ci wyszło .
Ale jeżeli sztuczny alien potrafi podjarać babkę - to upada już wiara w rasę kobiecą . I dziwić się że potem porządni goście nie mają lasek . Bo one lecą na Sztucznego Aliena .
Worthington nawet się nie uśmiecha . Tak samo jak ten debilny Pattinson . Czy Wentworth Miller . Wszyscy Ci goście mają twarz jak kamień .
Ja rozumiem że kobiety lecą na kasę bo to im gwarantuje status splendor no i bezpieczeństwo przede wszystkim . tego nie potępiam , sam będę miał kupe sałaty niedługo i wiem że pewna kobieta do mnie przyjdzie .
Wstyd być biedakiem który nie może swojej żonie kupić futra czy lakieru do paznokci . Żenada . Mi by mi było wstyd . Albo gdyby moja kobieta pracowała i mnie utrzymywała . Czułbym się jak ciota .
Ale żeby się podniecać sztuczną postacią ?
ona nie jest zboczona!
Twierdzisz, że bo podoba nam się Jake Sully jesteśmy zboczone?
no to słuchaj:
jesteśmy bardzo zboczone!
No pewnie, że o bezpieczeństwo też nam chodzi. Gdy mężczyzna jest silny,odważny to kobieta może czuć się przy nim....kobietą ;-)
ale wygląd ma z.a.j.e.b.i.s.t.y.
Dicaprio to taki laluś o słodkich oczkach, taki trochę panienkowaty i ta reszta aktorów z Pittem na czele!
natalka przejawiasz młodzieńczą fascynację męskim ciałem. Prezentujesz kobiety ,które mają zamiar jeszcze brykać. W Twoim mniemaniu nie nadszedł jeszcze czas na poważny związek.
Nie jestem przekonany czy jesteś kobietą ,która potrafiłaby dochować wierności mężczyźnie.
Natalko a numer na gg podasz?
Bo ja lubię takie dziewczynki jak ty - i na dodatek jeszcze te ktore o tym głośno mowia :D
E tam , krzyżak daj dziewczynie spokój . Młoda jest , faceta jej trzeba który pokaże co i jak ;P