PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 818 tys. ocen
7,4 10 1 818024
6,8 90 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie kręcił mnie Brad Pit, nie ruszał mnie Pattinson, nie podobał się Johny Depp ani żaden inny hollywoodzki piękniś i byłam z tego powodu dumna... a tu nagle bammmm.... na łopaty rozwalił mnie niebieski 3-metrowy ultraseksowny (i nieprawdziwy) Jake Sully.
Widzę, ze jest mnóstwo facetów oczarowanych Neyriti. Rozumiem was, serio!
Nie wiem do końca, co takiego jest w tych ludziach Navi, ale jednak coś jest.
Co mi się podoba w Jake'u? Najpierw ujął mnie swoją spontanicznością, taką dziecięcą radością, uśmiechem, szalonym biegiem podczas wypróbowania nowych nóg i sposób w jaki upajał się smakiem owocu, potem przezabawnie walił łapami po tych świecących grzybach i wiele innych scen z dużą dawką poczucia humoru. Jednym słowem zachowywał się jak dziecko w krainie czarów. Bardzo to było urocze.
Po jakimś czasie Jake robi się niezwykle męski, zdecydowany, silny i do tego nieziemsko zmysłowy. Sugestywne, hipnotyzujące spojrzenie jego głęboko osadzonych oczu i czarujący uśmiech naprawdę na mnie zadziałały.
Gdzieś na forum przeczytałam opinie jakiejś pani, że widziała urywki filmu w wideoklipie Leony Lewis i stwierdziła, że Jake wydaje się być nieśmiały jak prawiczek ;) Oj nie. Erotyka może i jest delikatna i zamaskowana, bo nie wypadałoby inaczej w filmie od lat 12. Ale ja swoje widziałam ;)
Widziałam, jak Jake męskim, zmysłowym ruchem przygarnia do siebie Neytiri, widziałam jak dosłownie sekundę przed wyszeptaniem "ale ta kobieta musi także wybrać mnie" prawie niezauważalnym ruchem zwilża sobie wargi językiem co zdradza intencję pocałunku. Niby taka mała rzecz, ale jednak mnie przyprawiła o dreszcz ;) Subtelna i niezwykle zmysłowa erotyka... :) Wyobraźnia mi podziałała, oj podziałała.
(Sory, z natury romantyczka jestem i takie rzeczy zawsze widzę)

Generalnie uważam że Sam Worthington naprawdę świetnie zagrał swoją rolę, zadbał nawet o drobne szczegóły, które nadają postaci "prawdziwości". Brawo. Ja to kupiłam.
Hmmm, tak w zasadzie to bardzo podoba mi się nie tylko Jake ale i Sam ;)

Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek, które są oczarowane posatcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)

ocenił(a) film na 10
Damiann_n

i cieszę się, że są też faceci którzy potrafią docenić Jakea :0

użytkownik usunięty
Nezumi

,,twoje życie to nie film,, chyba cale szczescie, prawda? film ma byc rozrywką, ma wzruszac, smieszyc, straszyć, pobudzać, dawać do myślenia, kontemplowania nad sensem życia, motywować, nauczać itp, itd...

użytkownik usunięty

ludzie, którzy szukają ucieczki w filmach musza być bardzo nieszczesliwi, nie zdają sobie sprawy jak wspaniały może być realny świat, że te wszystkie cuda które widują w filmach moga mieć swoje odzwierciedlenie w terazniejszosci, wystarczy tylko ruszyć dupe z tego forum i zacząć myslec ;) jedyne ograniczenia to wasza własna wyobraznia- rzekł mentor sknerus mckwacz :-)

ocenił(a) film na 10

Tak wiem. Mam na myśli to że jak całujesz się z dziewczyną to nie jest to scena miłosna bo twoje życie to nie film. :P

użytkownik usunięty
Nezumi

ani książka ani teatr tudzież kaseta magnetofonowa, niektóre momenty życia są jak film, jak miliony filmów, a ziemia to nic, nasz układ słoneczny to nic, nasza galaktyka(drogusia mleczusia) to też nic, noo może troche więcej niż nic ale w sumie fajnie ,że jest coś niż nie miało by być ,,nic,, a tak mamy ,,coś,, :D

coco222

Jak wy się wszyscy już niebieskim stworem podniecacie to ja to tylko mogę skwitować słowami: Sodoma i Gomora ;p Obawiam się, że mogę doczekać dni kiedy w Polsce co drugie małżeństwo to będzie człowiek z koniem albo z jakąś seksowną tchórzofretką co se zwilża wargi..

ocenił(a) film na 10
boogaloo

Przecież Na'vi to byli niebiescy ludzie, bez przesady.

ocenił(a) film na 10
boogaloo

część mężczyzn podnieca się Neytiri, część kobiet Jakiem, no i co w tym złego?

coco222

Wow, po paru dniach nieobecności na forum wchodzę i co widzę? Mój wątek zamienił się w jakąś megadyspute o stosunkach damsko męskich, na podstawie której ktoś mógłby prace magisterską napisać :)

Nawet MilesQuaritch i Krzyrzak 69 gdzieniegdzie napisali coś co wygląda w miarę normalnie... ;P Poprostu oczy przecieram z niedowierzaniem.

Niektórym chciałabym przypomnieć to o co prosiłam w swoim temacie:
"Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek (głównie:), które są oczarowane postcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)"

coco222

hej super, że wróciłaś!

za krótki

za krótki

ocenił(a) film na 10
coco222

coco222- fajnie, że znów jesteś. Myślałam miejscami, że faceci mnie zjedzą żywcem za uwielbienie do Jakea ;-)

Isabelka

dzięki dziewczyny za miłe przywitanie :)

coco222

Jeśli chodzi o scenę "miłosną". W wydaniu dvd ma być dłuższa...Z tego co wiem w książce "avatar" jest napisane, że ten warkocz służy jedynie do spotęgowania przyjemności erotycznej, oraz oczywiście do połączenia się w parę na całe życie. Ale jest też napisane, że Nav`i mają sposób rozmnażania zbliżony do ludzi.

Nie sądzę by Jake i Neytiri tylko się całowali. Nie zostało to wszystko pokazane w kinie (bo dzieci by się zgorszyły. Gdy Jake i Neytiri wracają do wioski, Tsu`Tey pyta "współżyłeś z nią? "

nataliaav

A tak swoją drogą to próbuję sobie wyobrazić jakie mogłyby być te doznania z połączenia warkoczy. W scenariuszu było, że to "intymność całkowita" albo "szczyt intymności" tak sobie to przetłumaczyłam po swojemu. Mam nadzieję że chodzi tylko o doznania fizyczne.
Ale jeśli mogliby czytać sobie w myślach to trochę kiepsko... bo jednak miłość opiera się na poczuciu odrębności, trochę tajemniczości. Jeśli dwoje ludzi mogłoby wgląd we własne umysły to to by zabiło miłość, tak myślę.

coco222

Zauważyłam że tu niektórzy faceci fascynację Jake'iem przyrównują do zoofilii. No bez przesady. Przecież tak to już jest w naszej naturze, ze podoba nam się to co troszkę odmienne, orientalne ;)Bo co, nie powiecie mi, że nie podobają Wam się np egzotyczne piękne Azjatki co?

A Navi, nie oszukujmy się, są wzorowani na ludziach. Dla mnie to taka lepsza wersja ludzi ;)
I wiecie co mi się jeszcze strasznie w nich podoba? Ruszające się uszy :) Uważam że to seksi :) One wręcz wspomagają mimikę w wyrażaniu emocji :) Ktoś to zauważył?

coco222

oooo uszy tak!

A Navi`i są na podobieństwo ludzi. Sama Zoe Saldana w wywiadzie stwierdziła, że jako Navi`i jest strasznie seksowna!

coco222

a i włosy jego mi się strasznie podobają, ten warkocz ....mmmmm

ocenił(a) film na 10
coco222

Troszkę zboczę z tematu, ale w jakimś wywiadzie James Cameron z jakimś tam jeszcze innym kolesiem nabijali się trochę z Sama Worthingtona, bo przed castingiem na rolę Jake'a nie mogli się z nim skontaktować, gdyż nie posiadał komórki, mieszkał w samochodzie :D i zajmował się surfingiem :) Mój angielski może nie jest najlepszy, ale tak to zrozumiałam.

Jeśli to prawda, to mi się tym bardziej facet podoba. Wporzo i na luzie gościu. Mam nadzieję, że kariera w hollywood go nie zmanieruje.

ocenił(a) film na 10
anniepat

Masz rację. W 2006 roku chyba sprzedał co miał i mieszkał w samochodzie zastanawiając się nad swoim życiem. Słyszalam to w dwóch wywiadach (telewizja australijska i CNN) W innym znów mówił o tym, że nie rozumie czemu kobiety robia makijaż:) i powiedział coś takiego..."you see Im Australian. We get up, take a shower...sometimes...and we are redy to rock":)
Spoko gościu:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

...sometimes... hhahhaha dobre

Teraz lubię go jeszcze bardziej :D

coco222

Dobry fiml bardzo mi sie podobał a co najlepsze to nawet krotki filmik bawi dobrze http://tiny.pl/hmknh

ocenił(a) film na 9
ozim1988

http://www.youtube.com/watch?v=2cKabom5q6U
jak wam się podoba worthinghton

ma zajebisty uśmiech moim zdaniem

ocenił(a) film na 10
Tanceflam

Mnie bardzo:) Nie lubię męzczyzn przesadnie pieknych, takich lalkowatych. A Sam jest odpowiednio szortski i delikatny w swej urodzie.:)

EwaMonika

Crowe nie jest Australijczykiem , tylko Nowozelandczykiem .
Worthington gwiazdą ? Litości ...

Całowanie Na'vi ? Bueee , to tak jak owłosioną d...ę odyńca całować .

ocenił(a) film na 10
MilesQuaritch

Sory za pomysłkę odnośnie Crowa.
A co ma NAvi do wyglądu Sama Worthingtona Panie Miles, hę?

ocenił(a) film na 10
Tanceflam

http://www.youtube.com/watch?v=DnfOPTYWTYY
tu jest przeuroczy:)

EwaMonika

Dajcie spokój , gwiazda 1 sezonu - Terminator , Avatar , Tytani ... a potem będzie długie nic .

Poza tym ta kamienna mina w końcu się znudzi .

ocenił(a) film na 10
MilesQuaritch

Miles mam wrażenie że odpowiadasz mnie, ale ja nigdzie go gwiazda nie nazwałam:(
Była mowa o jego fizycznych waloroch zdaje się.

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Co to za romansowanie po kątach! :)
Przyznam się szczerze - kompletnie nie rozumiem zachwytów nad Samem/Jakem. Początkowo nawet mi mało spaował do swojej roli, dopiero z czasem się do jego kreacji przekonałem, ale żeby ochy i achy ?

sprocket73

I to do kogo ? 3 metrowego humanoida ( rzyg , bueeee )

ocenił(a) film na 10
sprocket73

http://www.youtube.com/watch?v=lZ1Z9-Hdmrs&feature=related

Sprocket ależ zobacz sam czyż nie jest słodki?:)
No ale dla mnie i tak najfajniejszy jest Chris.

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Jeżeli już ktoś jest słodki to jest to Neytiri :)

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Powtarzasz się:P

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

jesteś zwyczajnie zazdrosna...

ocenił(a) film na 10
sprocket73

No oczywiście...to już ustalilismy w styczniu:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

to my sie już tak długo znamy ?
mój boże, jak ten czas leci...

ocenił(a) film na 10
sprocket73

haha..cóż to jest w obliczu 6 lat snu kriogenicznego podczas lotu na Pandorę:)

ocenił(a) film na 9
EwaMonika

hmmm... przecież ja zacząłem udzielać się na forum filweba w grudniu, po przemierze avatara, od wpisania w googla neytiri. pierwszy link - na filmweba,:
http://www.filmweb.pl/topic/1274206/NEYTIRI+-+rodzynka+w+cie%C5%9Bcie.html?page= 15

hehe, a wydaje się że to jakieś 2-3 tygodnie...

ocenił(a) film na 10
Tanceflam

Ja zadebiutowałam 14 stycznia jakże błyskotliwym stwierdzeniem, że z panami coś jest nie w porządku:) Za co zebrałam po głowie, a sprocket pytał czy chłopa szukam na forum filmowym:P

ocenił(a) film na 7
coco222

Nic dodać nic ująć Coco ;). Nie pozostaje mi nic innego jak przyłączyć się do grona dziewczyn (nie tylko?) oczarowanych niebieskim Jake'iem ^^

ocenił(a) film na 10
kamineko

Ja też!. Ja też. :-)
Tzn dołączam do grona. !

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Ja też uwielbiam Jake'a ale bardziej jego ludzką postać ;);) *_*

kamineko

witamy, witamy koleżanki niebieskie fanki ;-)

mniam mniam...Jake Sully powala wszystkich facetów - ten niebieskie!

ocenił(a) film na 10
coco222

Ja uważam że Jake Sully(Sam Wothington :P) to była jedyna jasna strona ostatniego Terminatora. :P

coco222

już to napisałam na innym forum, ale podzielę się z ami dziewczyny swoim pragnieniem. Jest wieczór,jest nastrój:

pragnę niebieskiego Jakea Sullego w najbardziej intymny sposób w jaki kobieta może pragnąć mezczyzny...

ocenił(a) film na 10
nataliaav

Uła, cóż za ekshibicjonizm. :P

ocenił(a) film na 7
nataliaav

Kurczę Nataliee... to mi działa na wyobraźnię ;))

ocenił(a) film na 10
kamineko

Aaaa kooot, zabierzcie ją stąd! D:

kamineko

pragnę Jakea dogłębnie...

wiem, że jest silny i delikatny zarazem. Jak przygarnia do siebie Neytiri (w scenie miłosnej)takim ruchem męskim, stanowczym, ale czułym,,,,,wymiękam

coco222

pragnę Jakea dogłębnie...

wiem, że jest silny i delikatny zarazem. Jak przygarnia do siebie Neytiri (w scenie miłosnej)takim ruchem męskim, stanowczym, ale czułym,,,,,wymiękam

a przed wami facetami, tłumaczyć się nie musimy!