7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824093
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

są gorsi niż ciemnogród z Krakowskiego przedmieścia , broniący krzyża. A wy co ? A wy macie jedynie 9 minutową "ekskluzywną " wersję na DVD ,przy której się brandzlujecie. Nie czujecie się oszukani przez kapłana Camerona. Sekciarze!!!

Pewnie juz hodujecie pandorę w akwarium...
Śmieję się z was, ale mam nadzieję że nie obrażam waszych uczuć religijnych.
>
>
>
Pozdrowienia z realnego świata.

ocenił(a) film na 5
krzyzak87

hehe dobre :)

rock1979

Niezłe :D

Lecho1523

Giermek krzyżaka na stanowisku.

ocenił(a) film na 1
kenexgro

ja nie mam giermka sam miecze noszę

ocenił(a) film na 10
krzyzak87

HAHAHAHA wbiłem po 10 miesiącach na to forum zobaczyć co się dzieje bo dawno nie patrzyłem a tu ciągle to samo i to z tym samym downem, xDDDD ale to trzeba mieć nasrane w głowie żeby ciągle tu siedzieć i płakać jak to nie lubię avatara .

ocenił(a) film na 4
wygoda6

i vice versa

ocenił(a) film na 7
wygoda6

Popieram :)

wygoda6

zastanawiam się ile trzeba miec nasrane w głowie żeby tak jak krzyzak87 siedziec godzinami na forum filmu którego nie lubi... musi byc to zupełna patologia i w głowie i zapewne na zewnątrz.

ocenił(a) film na 10
krzyzak87

"Nie czujecie się oszukani przez kapłana Camerona. Sekciarze!!!"

Brzmi jak monolog niedowartościowanego wyznawcy alternatywnej religii ojca dyrektora, staram się być osoba tolerancyjną, ale są pewne granice absurdów, których racjonalizm nie przyjmie. Za chwilę zaczniesz obrażać wszystkich nawiązując do religii, niczym Trollus Flameicus var. Religiaceae i tylko niezdrowa ciekawość każe mi oczekiwać na twoją kreatywność w tym zakresie.

ocenił(a) film na 1
NommaD79

mnie nie dekalog wzywa do powrotu do korzeni wiary chrześcijańskiej , lecz obawa o wasze życie , zdrowie oraz sumienie. Widzę jak cała wasza rzesza , w białych szatkach , pomalowanej twarzy i okularach 3D odprawia modły przed Guru Cameronem , bijąc pokłony przez 3 godziny po czym zmierza na trójwymiarowy seans. Wy niby w stanie euforii swoistego katharsis myślicie że stajecie się lepszymi ludźmi o wybitnej świadomości proekologicznej . Jednakże cały proceder służy bezpardonowemu wyzyskowi naiwnych dusz.

ocenił(a) film na 10
krzyzak87

A mógłbyś przestać uszczęśliwiać ludzi na siłę? Wiesz, inkwizycja nie była dobrym pomysłem, jakoś nikt jej miło nie wspomina, więc nie powielaj jej ideologii.

ocenił(a) film na 5
NommaD79

akurat inkwizycja wprowadziła wiele instytucji, z których korzystają nowoczesne systemy jak np. domniemanie niewinności. Dziwne, prawda? :)

ocenił(a) film na 10
rock1979

Nie usprawiedliwia jej to w żadnym stopniu. Okrutne mordowanie w imię religii... nie uważam to za słuszne i cena zbyt wysoka.

ocenił(a) film na 1
NommaD79

inkwizycja byłą super

ocenił(a) film na 10
krzyzak87

Obawiam się, że za taki tekst, jaki ostatnio napisałeś miałbyś pewny stos. Nadal uważasz ich za super, gdzie obecnie uznaje się nasz kraj za enklawę racjonalizmu w tamtych czasach, bo goniła inkwizytorów ile wlezie?

ocenił(a) film na 1
NommaD79

ostatnią czarownicę spalili nie daleko mojego rodzinnego miasta w doruchowie

ocenił(a) film na 10
krzyzak87

Nie daje do myślenia?

ocenił(a) film na 1
NommaD79

czemu? dzięki temu wydarzeniu Doruchów jest jako tako słynny. OSTATNI PROCES CZAROWNIC

ocenił(a) film na 10
krzyzak87

Nie ostatni, ale tak się utarło - było to bardzo ordynarne i zwyczajnie barbarzyńskie zjawisko samosądu (a to niestety niektóre osoby "kręci"). Potem były jeszcze sporadycznie podobne przypadki, ale nie na taką skalę i nie rozpisywano się na ten temat zbyt mocno.

ocenił(a) film na 1
NommaD79

te kobiety spalono bo mysleli że to czarownice, a myśleli tak bo żonie burmistrza czy jakos tak zrobił się taki kok z usmolonych włosów

użytkownik usunięty
krzyzak87

Hmm....Fajnie musi być w tym Doruchowie na Halloween. :)

ocenił(a) film na 1

nie wiem ja tam nie mieszkam. ogólnie to miałem miasteczko nawet zadupie. ALe ma tam jakieś atrakcje "turystyczne " związane z tym sostatnim procesem czarownic

ocenił(a) film na 1
krzyzak87

W osiemnastym wieku w Domchowie koło Kępna w ziemi Wieluńskiej żyła wieśniaczka zwana Dobrą, której mąż był odmieńcem. Mieli oni sad, w którym były bardzo dobre gruszki. Pani Stokowska posyłała po nie i dostała „zastrzał” w palec, oczywiście z brudu. Jednak w tych czasach tak naprawdę nikt po wsiach i dworach jej nie przestrzegał i nie łączył choroby z brudem. Dziedziczka wysłała po znaną babę odczyniającą choroby. Baba ta oskarżyła Dobrą o rzucanie czarów na dziedziczkę.

Ponieważ w pobliżu leżał wielki kamień, zwany Łysą Górą, na którą zlatywały się czarownice zwane „cioty”. Pan Stokowski zarządził aresztowanie. Oskarżono Dobrą, że dziedziczce zamiast gruszek sprzedawała myszy i tak zadała kołtun.

Powszechnie wiadomym było, że w każdy czwartek czarownice wylatywały na miotle na Łysą Górę na orgie z diabłami. Zaś dmuchnięcie na rękojeść stłuczonego tygla wywoływało zastrzały, ulewy lub susze. Zgodnie z przepisami prawnika Jakuba Czekowicza czternaście kobiet podejrzanych o czary skrępowano i spuszczono z mostu do stu. Nie utonęły, bo miały obszerne spódnice, ale stwierdzono, że są czarownicami, bo nie utonęły. Kobiety wpakowano do beczki, w których mogły jedynie klęczeć owinięte płótnem z napisem Jezus+Maria+Józef. Dziedzic rozpoczął przygotowanie do egzekucji wbrew prośbom proboszcza, który udał się do króla o ułaskawienie nieszczęsnych kobiet. Stokowski ściągnął sąd i katów z pobliskiego miasteczka Grabowa, sędziów spił, aby mogli wysłuchać krzyków. Trzy umarły zaraz na torturach, a pozostałe spalono na stosie przy trakcie z Kalisza do Kępna, w obecności kilku tysięcy ludzi. Jednak sam podgrzewacz szybko uciekł z miejsca kaźni.

Następnego dnia na mocy postanowienia sądu trzy córki zabito rózgami. Spalenie to odbiło się w Polsce szerokim echem. Rok później w 1776 roku sejm zakazał tortur i zniósł karę śmierci w sprawach o czary. Tajemnicą pozostaje jak mogło dojść do „polskiego Salem”. Przecież nigdy tak nie postępowano, nawet w średniowieczu i odrodzeniu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
krzyzak87

dobra dzieciaczki spadam , zmówcie paciorki do camerona i wrzućcie na tacę bo ja mykam spać i wam też to radzę. POzdro lamerzy

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

cuda sie dzieją

coś czuje że na wigilie alex się pojawi....

ocenił(a) film na 9
krzyzak87

hahaha ;)
będzie 12 potraw - faszerowany pimuś, krzyżak w galarecie, lecho z makiem..... i inne

plantum

Mmmm... paluszki lizać :D

ocenił(a) film na 5
krzyzak87

i dzielą się pandorą z puszki

ocenił(a) film na 5
plantum

zabolało? :)

ocenił(a) film na 9
rock1979

....jak cię upuszczali rodzice ?

ani trochę.... bo już wtedy wiedziałem że będziesz pryszczatym gnojkiem.
dlatego cię nie złapałem.

ocenił(a) film na 5
plantum

gratulujemy, osiągnąłeś gimnazjalny poziom w poniżaniu. W nagrodę dostajesz bilet na Pandorę (w jedną stronę)

ocenił(a) film na 9
rock1979

ja ci nie gratuluję, bo osiągnąłeś poziom ślimaka....

ocenił(a) film na 1
plantum

koleś pojechał z Tobą nieźle . poniżył i obnażył Twoją indolencję

ocenił(a) film na 9
krzyzak87

twój mistrz?

więc padnij na posadzkę i oddaj mu pokłon wazeliniarzu