PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 815 tys. ocen
7,4 10 1 815336
6,7 79 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Chciałem zapytać się co myślicie nie o postaci, ale zachowania częśći widzów z jej powodu, więc zakładam temat- by wysłuchać waszych inteligentnych komentarzy i nie babrać się w tym trollowym rasistowskim błocie.

Ja zakochałem się w Neytiri.
Uważam ją za ideał i zaczynam się zastanawiać o co w tym chodzi.
Po pierwsze, można by stwierdzić, że ona nie istnieje i jest tylko wytworem komputera- i nieprawda. Całe zachowanie i mimika zostały przeniesione Zoë, więc nie można twierdzić iż to tylko wytwór procesora.
Po drugie: jak można uważać za atrakcyjną kosmitkę, czy to nie jest nienormalne? I znowu: nie jest. Ludzie są tak skonstruowani, że uważają za atrakcyjnych ludzi pasujących genetycznie. Więc czemu nie krzywimy się na jej widok?
Last, but no Least: Nawet jeśli Cameron od początku zakładał, że Neytiri ma być spełnieniem fantazji i pasować każdemu, to nie obchodzi mnie to. Neytiri naprawdę trafia w mój archetyp kobiety idealnej- jest zarazem opiekuńcza, silna, kobieca i pełna gracji. W zupełnym przeciwieństwie do większości dzisiejszych kobiet, nie mających do siebie szacunku, ani romantyzmu za grosz- zupełnie jakby dostosowały się do dzisiejszej mentalności szybkiej konsumpcji.
Ja samemu wolę kochać niemożliwą ideę, niż marnować czas przy tzw. 'pustakach'. Ten film pozwolił mi uwolnić się z toksycznych relacji i zakłamania. Będę dalej dbał o siebie, ale Pro Forma a nie by się komuś przypodobać.
I jeśli znajdę na Ziemi swoją kocicę, to mój raj-pandora przeniesie się tutaj. Lub umrę szczęśliwy, że nic w życiu nie straciłem skoro nie chciałem się za to brać.
Co o tym sądzicie, i uważacie?

PS: Dla trolii- nie, nie jestem gejem, psychicznym ani zoofilem. jeno lekki introwertyk.

Isabelka

Bo ten film tak ma- wzbudza wielkie emocje, opowiadając swoja historię.
nieważne jak wyszukane, mało znane filmy oglądałem, żaden nie zmusił mnie do płaczu.

ocenił(a) film na 8
Bllake

Pośród tematów, w których ostatnio pojawiły się posty mamy takie:
Neytiri- obsesja?
z panami nie jest chyba w porządku...
Neytiri moim ideałem kobiety...
NEYTIRI - boska, wspaniała, czyli o archetypie kobiety idealnej
NEYTIRI - rodzynka w cieście
Nie, Neytiri to nie obsesja:P

Zakrza

Zabrakło chora fascynacja Neytiri

użytkownik usunięty
Bllake

Jest paskudna - tyle w temacie.

ocenił(a) film na 8

Niestety sie zgadzam. Brzydka twarz (nos...), brzydkie ciało (jest za wysoka i ma za male walory:D), kolor skory i jeszcze te nawyki czlowieka pierwotnego. No dajcie ludzie spokoj. A charakter ma tak nieskazitelny ze nic tylko odrąbac jej głowe siekierą :D

ocenił(a) film na 8
Shinichi

E tam. Małe cycki też są fajne.

Zakrza

to prawda, Neytiri jest strrrasznie seksowna. ściągnąłem ostatnio 'Avatara'. Nie moge przestać czochrać czarnoziema, jak ją widzę.

ocenił(a) film na 10
Jewelz

powidzialbym ze piersi sa proporcjonalne
a watykan tylko stara sie pokazac ze wogóle jest to samo było przy invitro watykan panicznie próbyuje sie utrzymac na powierchni a wokól. nie ma ratowników...

ocenił(a) film na 4
Gobbler

mam nadzieję ze teoria o doborze naturalnym jest prawdziwa bo jak czytam takich pojebów to boję sie o los ludzkości... jeżeli o przyszłości planety maja decydować pojeby kochajacy sie w jakimś zwierzaku to jest koszmar. Dobór naturalny mam nadzieję ze was dosięgnie...

ocenił(a) film na 8
MastaBlasta

Ja boję się o los ludzkości jak czytam, że ktoś nazywa pojebami osoby, które mają inne zdanie niż oni. I co masz na myśli pisząc o tym doborze naturalnym?

MastaBlasta

jestes naprawde smutnym czlowiekiem. max z 14 lat, co? moze jeszcze troche zmadrzejesz, ale potrzeba ci duuzo czasu...

ocenił(a) film na 8
Jewelz

Co znaczy "czochrać czarnoziema"?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bllake

Czy dobrze zauważyłam że Neytiri ma cztery palce u ręki a awatar Jak’e pięć?

ocenił(a) film na 9
renta

Czy mogę prosić Cię o twoją rente? :D:D:D

Verbatov

Temat jest o Neytiri ,a nie o jakimś kabarecie o smoku

Verbatov

Verbatov
Z chęcią bym Ci ją dała, gdybym ja posiadała… ;p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Mad_Dog

Nie rozumie was ludzi, każdy może mieć swoje zdanie, swoje argumenty i tak dalej, więc po co w swoich wypowiedziach dodajecie same wulgaryzmy i obrażacie innych? Mów co ci leży na sercu ale po co od razu z całkowitym brakiem kultury? - to właśnie wydaje mi się chore. Pokazując się z tej gorszej strony nie spowoduje że staniesz się ,,fajny"
Sztuką jest inteligentnie przekazać swoje poglądy, przekleństwa to wyraz prymitywu i łatwości

ocenił(a) film na 8
Akrinix

Może niektórzy nie tolerują staczania się świata? Ja np nie toleruje i mimo waszych własnych zdan uwazam i uwazac będe że nazywanie niebieskiego ufoludka który na dodatek nie grzeszy urodą, ideałem to mocna przesada. Wiele osób na tym forum pisało że chciałoby życ na Pandorze. Niektórzy pisali że chcieliby żyć JAK NAVI. Moim zdaniem to już psychoza, skoro tak wam się podoba życie w buszu bez technologii i skakanie wokół ogniska, skoro wg was Neytiri to ideał kobiecości to może po prostu wyprowadzcie się do lasu i nie psujcie zycia normalnym mieszkancom tej planety? Albo przenieście sie do jakiegoś zakładu do obłąkanych?
Po tym filmie widać jak wielki wpływ na myślenie człowieka ma kino. Słabsi psychicznie i podatni na całe to g*wno jakimi się ich karmi ześwirowali. Coś co graficy wytworzyli w swoich pracowniach stało się dla wielu największym marzeniem. Śmieszne i żałosne zarazem

ocenił(a) film na 10
Shinichi

A ty mógłbyś zagrać czarny charakter w tym filmie. Słabsi psychicznie? Ludzie wrażliwi, ludzie otwarci na nowe doświadczenia, na miłość, na przygodę, takim ludziom się podoba ten film.

Shinichi

ludzie im dalej uciekają od natury, tym bardziej się do niej zbliżają w głupszy sposób. Mamy inteligencję, wiedzę, cywilizację i co? BMW robi za wabik, reklamy i telewizja w większości ogłupia i otępia, a ludzie ciągle czynią zło. Gdzie tu postęp?

Mad_Dog

And your point is?
Ty oceniles na 10 film Wierny Ogrodnik ktory dla mnie byl po prostu nudny. Wniosek? Kazdy ma swoj gust i tyle. Jesli chciales zwrocic uwage na prymitywizm filmu nie musiales tego robic obrazajac innych. pozdrawiam ozieble.

ocenił(a) film na 10
Bllake

Świetny post:-)
A o swoją psychikę nie musisz się martwić, jesteś całkowicie normalny. każdy mężczyzna goni za ideałem, ja, to powiedział Bruce Willis w jednym filmie "Nie chcę miliona, chcę jednej, idealnej", za te właśnie słowa nie przyjmuję słów krytyki na temat tego filmu:-) Ale też dlatego, że wypowiedział je Willis:-)

Bllake

no i trolle weszły do akcji x|
a dało się ten wątek czytać bez bólu w zębach z powodu 'konstruktyfnei' krytyki i argumentów.

ocenił(a) film na 9
Bllake

witam zajebisty temat powiem tylko tyle ona mnie kręci taka delikatna i stanowcza mrrr ! co do filmu wróciłem coś pięknego flora i fauna w tym filmie w 3d to jest miazga aż chce się tam być i tyle! piękny film i tyle nie wiem co o tym myśleć to uzależnia od wczorajszego seansu poszedłbym jeszcze raz! to co cameron zrobił w tym filmie to nie wiem jak to nazwać coś wspaniałego!wiadomo ze film przewidywalny ale jest tak zrobiony że chce się to cały czas oglądać!pięknie pokazana bezduszność ludzi do obcej cywilizacji i tyle! to przestroga dla nas ludzie by nie być egoistami na tym świecie i tyle!

ocenił(a) film na 10
paul_van_dyk_87

"ona mnie kręci taka delikatna i stanowcza mrrr !"

I do tego waleczna oraz opiekuńcza. Takie mieszanki działają wyjątkowo mocno na męski ród:)

użytkownik usunięty
Bllake

Twoi rywale :D

http://www.filmweb.pl/topic/1295056/Neytiri+moim+idea%C5%82em+kobiety.html

http://www.filmweb.pl/topic/1289395/NEYTIRI+-+boska%2C+wspania%C5%82a%2C+czyli+o +archetypie+kobiety+idealnej.html?page=2#3763657

zauważyłem już wcześniej xD

ocenił(a) film na 10
Bllake

nie no bez przesady!

Niektórzy posądzają osoby którym podoba się Neytiri o ZOOFILI.

Cameron stworzył te postacie, w oparciu o ludzką mimikę, w oparciu o ludzki wygląd, co z tego, że dodał ogon. Sama Zoe Saldana (która odgrywa Neytiri) jest zachwycona urodą swojej postaci, twierdzi, że jako kosmitka jest bardzo seksowna. No i przecież główny bohater czyli Jake Sully zakochał się w Neytiri, to znaczy, że i on jest zoofilem? Przesadzacie co niektórzy. Trzeba było by od razu o zoofilię oskarżyć samego Camerona, który stworzył postacie tak by były seksi!

Ja w Neytiri nie gustuję, ale to sprawa mojej orientacji, za to Jake Sully jest świetnie zrobiony, pod względem wyglądu i charakteru. Szczególnie jak walczy....wtedy wygląda świetnie ;-)

ocenił(a) film na 9
Isabelka

Panowie! Mam dokładnie to samo co Wy. Nie będę więcej pisał bo wszystko co chciałbym przekazać zostało już napisane w tym wątku. Podsumowując: Neytiri - archetyp kobiety idealnej.

forestus

Zakrza - czochrać czarnoziema znaczy tyle co prosić konsula o wydanie nowego dekretu. albo zapędzać renifera w ciemny kąt pokoju, jeśli wolisz :)

ocenił(a) film na 10
Jewelz

W każdych recenzjach czy opisach filmów znajdziemy wzmiankę o "pięknej" Neytiri. Myślicie że film by tak przyciągał gdyby główną bohaterką była stonoga? I według mnie w Neytiri urzeka najbardziej spojrzenie, mimika i jej ruchy, które oczywiście odwalała aktorka. Zresztą to i tak wygląda prawie jak kobieta. A człowiek jest w stanie zakochać się we wszystkim. W widokach, w zwierzętach, w roślinności. Nic dziwnego, że jako postać Neytiri może się podobać.

Nie róbcie z niej potwora, bo Cameron specjalnie zrobił z niej "piękną" postać... Gdyby była brzydka i ohydna, to film w ogóle byłby do bani :) Jednak wiele tutaj kreacje znaczą.

użytkownik usunięty
yourname

Spokojnie, więcej jest osób którym się ona podoba niż odwrotnie. :)
Na forum tutaj jest mnóstwo tematów wielbiących ją.

Bllake

ja podzielam twoją opinię brachu. też chyba mam małą obsesję na punkcie Neytiri.

martwakiszka

w sumie co Cię skłoniło do zobaczenia filmu 12 razy? widoki? Neytiri?

ocenił(a) film na 10
Bllake

Gdyby nie Neytiri to ten film zarobiłbym dużo mniej pieniędzy. No chyba że zamiast niej wstawiliby jakąś inną fajną Na'vi :)

Bllake

Z obsesją to przesada jednak postać piękna i niezwykła.

ocenił(a) film na 8
Bllake

Neytiri w realu xD
http://izismile.com/img/img2/20091222/neytiri_02.jpg

użytkownik usunięty
doodeek

Ja już jestem w niej zakochany od premiery.
Po "AVATARZE" zwariowałem na je punkcie i mam wrażenie, że tylko ja ją mogę kochać.
Na początku myślałem, że przejdzie mi za 2 dni, ale cóż... ulotka z filmu na szafie, no i mam obsesję murowaną;)-pobrałem z neta wszystko, co związane z Neytiri(AVATAR gry na PSP i Gsm, tapety na kom. PSP i PC i motywy i dalej pobieram dniami;))

-Tak se myślę, że moglibyśmy się wszyscy z forum umówić na spokanie o Neytiri(<---I love;))

A przy okazji podam sposób, jak ktoś się chce uwolnić od Niej:
-wstań od komputera; podejdź do okna; i popatrz na część natury, której nie było w filmie(śnieg;...itp.)i pozostań przy tym.

PAMIĘTAJCIE!: KOCHAJĄC SIĘ W NEYTIRI WCALE NIE JESTEŚCIE NIENORMALNI!!!
TO PO PROSTU MÓZG WS OSZUKUJE. A ten, kto myśli inaczej, ten nie ma gustu do prawdziwego wzorca kobiety, albo jest GEJEM, lub zazdrosną o was panieneczką;)))

użytkownik usunięty

"ONLY ALIENS ARE BEAUTIFUL NEYTIRI" -|YOU TUBE|-

użytkownik usunięty

Kliknijcie na mój avatar(obrazek po lewej) i zobaczcie najpiękniejsze zdjęcie Neytiri;))))))!!!!!!!!

Do psychologa! do psychologa! to dziadostwo nie jest normalne!

ocenił(a) film na 9
Bllake

Bllake ma racje,popieram go w 100 procentach.ma cechy ideału i zapewne każdy chciałby mieć dziewczynę o takich cechach a nie te tępe pustaki.

ocenił(a) film na 10
Bllake

A wiecie co? Wbrew pozorom jest wiele kobiet podobnych do Neytiri w naszym świecie. Uważam, że po części jestem jedną z nich. Tyle, że zastanówcie się. Czy Neytiri chciałaby gościa, który nie myśli o niczym innym oprócz "złapać za cyca, pomacać tyłek, polizać się i miodzio"? Błagam Was ;/ Takie kobiety szukają bezpieczeństwa, romantyzmu, prawidziwej miłości. Nie macania ;/ Jeżeli dla faceta to jest najważniejsze to niech nie marzy nawet o ziemskim odpowiedniku Neytiri. Takie moje zdanie. Pozdrawiam serdecznie prawdziwych, romantycznych facetów jak również tych niedorosłych i macających.

użytkownik usunięty
miss_understood_

Ja na przykład jestem za tym co Ty napisałaś(też wolę romantyzm);)
Miło, że uważasz się za podobną do Neytiri i nie jesteś kolejnym "pustakiem":)))
Jak możesz; wyróżnij cechy upodabniające Ciędo niej...

ocenił(a) film na 10

Nie jestem w stanie do końca się tak z nią porównywać. Przede wszystkim dlatego, że nie jestem kosmitką ;] Ale tak ogólnie to... nie uważam za bóstwo prostownicy, nie dałabym się pokroić za lakier i nie założyłabym butów o numer mniejszych, bo wolałabym mieć mniejsze stopy. Jestem wrażliwa, ale nie przewrażliwiona, od zawsze kocham naurę i uważam, że człowiek sięga za daleko.
A propos avatara... uważam, że więź między każdym z żywych stworzeń (a przede wszystkim między tamtejszymi ludźmi, a całą naturą) pokazana jako element świata fantastycznego jest jak najbardziej prawdziwa w naszym świecie z tym, że nie jest ona widzialna. Z czasem człowiek utracił umiejętność patrzenia i widzenia ;) Na koniec jedyne co mogę powiedzieć to... I see you ;>
I jeszcze jedno. Chodząc do klubów i liżąc się z przypadkowymi dziewczynami marudzicie, że same pustaki spotykacie. Naprawdę spodziewacie się inteligentych, wartościowych i ambitnych dziewczyn w takich klubach? A może myślicie, że będzie się z Wami lizać po godzinie znajomości? ...

miss_understood_

Hm, ja właśnie uważam miłośc za coś więcej niż połączenie pożądania, przywiązania i genetyki, a za taką duchową więź, coś jakby.. I dunno, przeznaczenia?
I co pięknie w filmie jest przedstawione jako 'I see you'

użytkownik usunięty
miss_understood_

OOO Kurde!!!!!!!
WRESZCIE KTOŚ KTO MNIE ROZUMIE!!!!!!!!!!!!(Miss Understood)
Też uważam (SERIO!!!!), że człowiek posuwa się za daleko technologicznie, i też kocham naturę (itp...)!!!
Mam takie marzenie, że chciałbym przeprowadzić się do dziczy i żyć wspólnie z wilkami i tak dalej... (nie chce sie przechwalać, ale potrafiłbym tam przetrwać ze wzglę du na moją długoletnią wiedzę o lekcjach przetrwania);)

miss_understood_

Ja jako 'nie macający' poszukuję kobiety która tego nie oczekuje, co jest znacznie trudniejsze bądź co bądź, z powodu mniejszej ilości wyjątkowych kobiet.