Premierowe projekcje odbędą się we wszystkich kinach IMAX. Bilety będą w sprzedaży od piątku, 4.12. :) 

"Jestem szalenie podekscytowany tym, jak będzie prezentował się „Avatar” na gigantycznym ekranie IMAX w 3-D. „Avatar” będzie przeżyciem wyrywającym z fotela, wręcz odurzającym. Ekran zniknie, widownię pochłonie fantazja, która będzie sprawiać wrażenie autentycznej, choć jej opisanie okaże się niemożliwe. (...) Dzięki projekcji „Avatara” w IMAXie widzowie będą mogli żyć i oddychać w świecie, z którym nie zechcą się rozstać." 
James Cameron 

Rewolucja nadeszła. 

Jak śpiewał Frank Sinatra: "Start spreadin' the 
news!" 

:) 

Aha - i może ktoś wie... dlaczego na stronie IMAXa nadal nie ma żadnej informacji o przedsprzedaży biletów? Jak od 4ego, to od 4ego... 4ty wypada jutro, a tu nic. Nie mam czasu tłuc się jutro na Sadybę, a dzwonić do nich... no cóż, to nie jest zbyt wygodna forma uzyskiwania informacji.
Z krakowskim Imaxem jest podobna kiszka. A ta data 22 wydaje mi sie mocno podejrzana. Rozmawiałem dziś z pracownikiem Imax ok 14 godziny i nic takiego nie wiedział. Hmmmmm. 

pees a teraz tam sie dodzwonic to tragedia
Informacja powinna pojawić się jutro. Oczywiście, możliwy jest niewielki poślizg. Musimy uzbroić się w cierpliwość. :)
W końcu! Od poniedziałku sześć osób, które nakręciłam na 'Avatara', przyciska mnie do muru, żebym pozałatwiała im plakaty, porezerwowała bilety i może jeszcze frytki do tego. No cóż, niestety mam już łatkę tej, która organizuje nieformalne wycieczki do kin. Przynajmniej wiem, że wszystko będzie po mojej myśli i nie wyskoczy coś takiego, że ktoś źle złoży rezerwację i zamiast na 3D idziemy na 2D. I jakoś nikt poza mną nie wyżebrze zniżki studenckiej dla całej wycieczki na podstawie jednej legitymacji. ^^ 

Wszystko ładnie-pięknie. Na oficjalnej str IMAXa pojawiła się już notka o filmie - to prawdziwy cud. Ale opcji rezeracji, czy też jakiejkolwiek informacji o przedpremierowych pokazach i w ogóle - co, gdzie, jak - nadal nie ma. 
Ech, chyba jednak wybiorę się do nich jutro i wybadam sytuację na miejscu ;)
Przyznam, że lekko się zaniepokoiłem tym newsem:/ Ktoś wcześniej napisał o R5 w styczniu. Jest kilka możliwości. Najbardziej prawdopodobna jest ta, że to nie prawda. Inne to takie, że przewidywania odnośnie Avatara są kiepskie i zastanawiali się czy przypadkiem od razu nie umieścić tego na DVD:P, być może ktoś postradał zmysły lub leją na to bo pierwszym ważnym nośnikiem ma być Blu-ray 3D a premiera takiego czegoś to dopiero za ponad pół roku może być. 

Ktoś potwierdza datę 22.12 ??? Można już rezerwować bilety?
No i co z tym repertuarem? Pytalem wczoraj w Poznaniu mowili ze na bank bedzie... a nie ma :| Jest data 22 w rezerwacji w Poznaniu ale wg. strony graja tylko Opowiesc Wigilijną wrr :|
Rezerwować już można, ale nie na głównej stronie Imax tylko trzeba wejść na stronę www.cinema-city.pl i wybrać odpowiednie kino-już jest tam repertuar dla Imax od 25 grudnia, więc wydaje mi się, że ktoś sobie wymyślił ten 22 grudnia i tyle.
Dzieki :) Mam w poznaniu, rząd 7 na samym środku :D Do zobaczenia ludzie! :)))))
Ja jeszcze nie byłem w Imax. Jestem z Wrocka i wybieram się po świętach do Poznania właśnie. Uważasz, że rząd 7 będzie najlepszy?:-)
Jeśli IMAX to sam środek kina jest optymalny! Jeśli chodzi o filmy 3D to w Multikinach itp. to (podobno - bo sam nie byłem) trzeba usiąść w rzędach bliżej ekranu, żeby efekt 3D był bardziej... wciągaający ;) 

Pamietam jak pierwszy raz byłem w IMAX na jakimś filmie 3D o pilocie, coś w stylu Przygody pilota Pirxa, to z kumplem przez pierwsze 15 minut śmialiśmy niemiłosiernie i nie mogliśmy przestać (100% trzezwi!). Rewelacja :)
No to rezerwuję podobnie na środku oczywiście rząd 7 lub 8. Święta oczywiście spędzę w domu a na Avatara wybiorę się w poniedziałek 28.12. Byłem jak na razie na kilku filmach w 3d w heliosie na Potwory kontra obcy, Oszukać przeznaczenie 4, Odlot i rzeczywiście kiedy usiadłem bliżej ekranu fajnie się oglądało. Ale Imax mam nadzieję, że to będzie coś innego i niesamowite wrażenia:-)
Mam i ja :) 
25ty, godz. 15ta, sam środek sali. 
http://img51.imageshack.us/img51/4435/image157.jpg
Gratulacje :D Ten sam dzien, ale inna godzina (ja 21) no i inne miasto (ja Poznan) wiec bedziesz pierwszy. Chłolercia :D
Repertuar już jest, przynajmniej w IMAXie Krakowskim, ja już pytam kumpli którzy się zadeklarowali, że jadą czy są pewni na 100% i zamawiam na 26.12 :P
W katowickim IMAX można rezerwować od 25-go. Przedpremierowe pokazy 22-go nie są objete rezerwacjami. Nie podjęto jeszcze decyzji, czy pokaz będzie dostepny dla "szaraków", czy tylko dla VIP-ów.
No to klapa... dziewczyny mnie uduszą. Lepiej od razu zarezerwuję w naszej kochanej wiejskiej metropolii Rybniku jakąś neutralną datę typu 28.12. 
Mam zamiar wybrać się do Imaxa (Wawa), powiedzcie mi proszę, w którym rzędzie mam zarezerwować miejsca żeby były najlepsze (nigdy nie byłem w Imaxie). Z góry dziękuję
podobno najlepsze to 7-10 rząd oczywiscie środek. Optymalnymi wydają się rzędy 7 i 8. 

pozdr
Martwi mnie jedno. Tak dlugi film w okularach 3D? Czy to nie wplynie zle na nasze lby i oczy? Zebym w polowie filmu nie zaczal przecierac oczu ze zmeczenia... 

Czy na lodzkiej Manufakturze filmik tez bedzie wyswietlany? Bo IMAX byl z miesiac zamkniety, mam nadzieje ze zrobili tam konkretny remont wlasnie pod ten film...
Jakiś czas temu była podana informacja, że Avatar będzie we wszystkich Imax w Polsce i w Łodzi jedynie ma być kopia cyfrowa.
Cyfrowa kopia - to dobrze czy źle? Bo się gubię w tych nowych technologiach 
Avatarowych i sam nie wiem jakie wersje w jakich kinach i gdzie lepiej ten 
film obejrzeć.
Kiedyś wyczytałem inną opinię, a mianowicie, że w cyfrowej wersji jest 
więcej pikseli, więc jest więcej szczegółów w każdym w dwóch obrazów, z 
których składa się film 3D. 

Przydałoby się jakieś wiarygodne źródło.. 

Zaczynam się zastanawiać, czy zamiast zyskać na odbiorze nie stracę idąc do 
kina cyfrowego. 
Mam nadzieję, że obraz 2K wyskalowany do rozdzielczości IMAX i do tego 
jeszcze olbrzymi ekran w Łodzi nie spowodują widocznej pikselizacji 
obrazu...
W ktorym kinie? Bo w Poznaniu w IMAX jest tylko porezerwowane tylko po jednym rzędzie na każdą godzine..
Ja rezerwowałem w Warszawie na 28 grudnia o 10:30 i cała sala była wolna. 
:) Więc wybrałem sobie najlepsze miejsce. :D
Takie godziny nie przejdą w moim przypadku, nawet w święta. Ostatecznie stanęło na 18:00, 25ego. Rząd 7, miejsca obok tych zupełnie na środku. Mam nadzieję, że jakoś to będzie.
Czasem wywala, trzeba próbować do skutku. Ja już zamówiłem 4 bilety na 26 :D do zobaczenia w kinie ;)
Jakoś na razie nie widzę tłoku z rezerwacjami. Spokojnie można zamówić. Niektóre seanse nawet puste są jeszcze.