Premierowe projekcje odbędą się we wszystkich kinach IMAX. Bilety będą w sprzedaży od piątku, 4.12. :)
"Jestem szalenie podekscytowany tym, jak będzie prezentował się „Avatar” na gigantycznym ekranie IMAX w 3-D. „Avatar” będzie przeżyciem wyrywającym z fotela, wręcz odurzającym. Ekran zniknie, widownię pochłonie fantazja, która będzie sprawiać wrażenie autentycznej, choć jej opisanie okaże się niemożliwe. (...) Dzięki projekcji „Avatara” w IMAXie widzowie będą mogli żyć i oddychać w świecie, z którym nie zechcą się rozstać."
James Cameron
Rewolucja nadeszła.
Jak śpiewał Frank Sinatra: "Start spreadin' the
news!"
:)
masakra dobrze ze zdarzylem zarezerwowac miejsca srodkowe na 25.12 na godzine 21 wczesniejsze godziny wszystkie miejsca pozajmowane srodkowe w imaxie :) ale na szczescie wszystko juz gitens :)
Dokładnie. Dzisiaj sprawdzałam warszawskiego Imaxa i wszystkie najlepsze miejsca już poszły... Zaczynam się trochę bać opini ludzi, którzy kupią byle-jakie miejscówki i będę narzekać, że 3D było do dupy. Ogólnie - problem z tym trójwymiarem, oj problem...
W Katowicach nikt nie rezerwuje boków i przodu sali :)
Okaże się, że na każdy seans przyjdzie tylko 50 osób na sam środek sali... Ale może dzięki temu w Kato każdy obejrzy ten film 'jak trzeba' :)
To fajnie, bo ja się wybieram do Katowic (bez rezerwacji)... Jakoś to będzie ;)
Nie przesadzajmy. Masy ludzi kupują bilety przed seansem, dostają miejsca po całej sali łącznie z bokami i przodem (tak na 3D, jak i na zwykłe filmy), oglądają i wychodzą zadowoleni. Nie róbmy sobie sami problemów.
no dzisiaj rano bylo na 21.00 25.12 jeszce troche miejsc po srodku teraz patrze lipa :) ja mam rzad 8 :) 4 miejsca jami jami. kto byl z was na avatar day ? jak bylem to byl klimat ze masakra :) jeszcze takich owacji w kinie nie widzialem zeby ludzie klaskali :)
Ludzie czy widzieliście??? Ci, którzy wybierają się na Avatara do Katowic. Chciałem sprawdzić, czy ktoś już zarezerwował miejsca na tym seansie co ja będę. Wchodzę na tę stronę (CinemaCity) wybieram Punkt44, patrzę, a tam coś takiego: Avatar 3D CYFROWY!!! i 3 różne godziny do wyboru 0_O 0_O !!!??????????!!! Co to ma być??? W Katosach będzie cyfra??????
Po prostu włączyli opcje rezerwacji dla normalnych kin :) w innych miastach tez już można rezerwować bilety na seanse w normalnych salach, w analogowym 2D i cyfrowym 3D :)
taaa... mają super burdel tam, bo w niektórych miastach jak się kliknie na Avatar, który nie ma dopisku "3D" i tak wchodzi rezerwacja dla 3D. Jak kina mają projektory cyfrowe nie ma w ogóle Avatara w 2D.
Jak patrzyłem na Kraków to jest zarówno analog 2D jak i cyfra 3D w tym samym kinie :) i wszystko działa sprawnie.
Nie, w Krakowie też oba to 3D.
Mówię o Galerii Kazimierz i Zakopiance - niby są dwa rodzaje, a oba to 3D. Brak 2D.
A ja już się wystraszyłem :P Faktycznie brak znaczka IMAX. Ale jak zobaczyłem 'cyfrowy' to tak mnie szokło, że nie zauważyłem. Ok, sorry za zamieszanie :)
W Heliosie we Wrocławiu jest jedna kopia 3D i jedna analogowa. W Heliosie Magnolia 2 x analogowa. W Multikino Pasaż i Arkady są aż po 4 sale, w których będzie Avatar w 3D-więc chyba będą miały aż po 4 kopie w 3D.
Na pewno jest rekord liczby kopii 3D i prawdopodobnie również rekord liczby wszystkich kopii (200+). Oficjalne dane nie są chyba jeszcze znane.
22 jest, ale teraz można sobie to w odbyt wsadzić bo pewnie wszyćko zarezerwowane ;)
zapomnialem dopisac, ze chodzi mi o Katowice, bo na stronie nie ma w repertuarze na 22.12 tego...
jest odpowiedz z Punkt44 :(
Witam,
Na chwilę obecną nie mamy żadnej informacji odnośnie pokazu przedpremierowego filmu Avatar.
Pozdrawiam
--------------------------------------------------------------------------------
Magdalena Kamińska Cinema City Orange IMAX Katowice
Deputy Cinema Manager ul. Gliwicka 44
40-853 Katowice
tel: +48 32 359 59 00
fax: +48 32 359 59 01
Patrząc tylko po FW, ile będzie osób w Katowicach 25-go zaczynam się obawiać, czy nie znajdą się jacyś 'komentatorzy'/'zjadacze popcornu', którzy będą uskuteczniać psucie zabawy innym... oby nie.
tez mam nadzieje, ze na seans przyjda normalni ludzie...przynajmniej na ten na 18.00 :P :P
Normalni ludzie mają już rezerwację. Zjadacze popcornu i bezproduktywne indywidua znane też jako krytycy bezpośredni, mlaszczący przy scenach pocałunków, zapewne dopiero teraz się interesują.
Hmmm... Oby. xD
A ja zastanawiam się który rząd wybrać w kinie Imax w Poznaniu? Czy 7 to nie za blisko (mam pewne problemy z oczami). Pozdrawiam
A że tak zmienię temat i powrócę do tego, który był pierwotnie... :D
Z tą przedpremierą 22-go to jednak pic na wodę? Czy może będzie jednak dla VIP-ów?
Gdzieś tam znalazłem konkurs gdzie do wygrania były wejściówki na przedpremiere 22 w W-wie... więc jeśli coś będzie to tylko tam, i pewnie tyla dla prasy/vipów
To ja teraz z innej beczki:
W CC czy Multikino na 3D cyfrowym są takie okulary, że można je nawet zakładać na okulary korekcyjne. Jak to jest w imaksie? Też się da je założyć na własne okulary?
Cóż .....nie byłam w CC więc nie dam rady Ci odp. :(
A u nas w płocku też już mamy małą avataromanię. NOVEKINO robi seans w Sylwestra o 23.30...Całkiem ciekawy sposób na Sylwestra...taki inny :D
No i jakie wrażenia :D No i jak : Gdzie tam brylowałaś w sylwestra???
No na Pandorze .........
Mam pytanie, idąc do Imax'a (Poznań) miałem nadzieje, że film zostanie wyświetlony na całym, wielkim ekranie, a tym czasem czułem się jakbym oglądał film w normalnym kinie lub nawet gorzej, ponieważ denerwowały puste pola dookoła filmu, tutaj obrazek jak to mniej więcej wyglądało, http://img686.imageshack.us/img686/9968/ekranimax2.jpg może nawet mniejszą powierzchnię ekranu film zajmował. Czy to normalne ? Jechałem ponad 150km specjalnie, żeby jak już to napisałem obejrzeć film na wielkim Imax'owym ekranie, zarezerwowałem miejsce w 7 rzędzie na środku, żeby ogarnąć wszystko wzrokiem, ale nie było czego ogarniać, a teraz zamiast rozmyślać o filmie czuję się wydymany ;