7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Mam taką propozycję aby zwolennicy i przeciwnicy tego filmu podpisali sojusz. Jego członkowie zoobowiązali by się :
1. Nie obrażać.
2. Dopuszczać do swojej świadomości że ludzie mają różny gust

Narazie tylko tak ogólnie piszę bo mam mało czasu. Czekam na wasze propozycje.

maaniaakfilmowy

Ej no bez przesady aż tak się nie obrażajmy :P

ocenił(a) film na 1
kenexgro

jeżeli moje warunki zostaną spełnione, zgadzam się na SOJUSZ

WARUNKI :

1.Zastrzegam sobie prawo do zerwania sojuszu w każdym dowolnym momencie, wliczając dni niepracuące i święta, bez podawania wcześniejszych przyczyn, bez konsekfencji, bez warunkowo !

?

użytkownik usunięty
kenexgro

Hmm. Powiem krótko - wielu już proponowało. Co ja mówię, największa armia w dzejach, na przestrzeni wieków, próbowała przekonać ludzi do wzajemnego szacunku i zrozumienia. Akceptowania przekonań i tej wszechobecnej, bezwarunkowej miłości. Bez skutku.
Bowiem jest to utopijny obraz, i jeden wpis na forum filmweb nic nie zmieni.
Nie mniej, zawsze to głos mądry i pozytywny, a zatem i wartościowy.

użytkownik usunięty

" jeden wpis na forum filmweb nic nie zmieni."
Inaczej - nie wystarcza.

ocenił(a) film na 7

Tajemniczyduchu, prostackie wypowiedzi przesiąknięte obelgami były i będą ponieważ część ludzi na tym forum nie potrafi inaczej rozmawiać, po co mają udawać kogoś kim nie są? Teraz przynajmniej widać ich prawdziwe ja. Wszyscy którzy tutaj siedzą są zadowoleni z obecnego stanu rzeczy inaczej dawno by ich już na tym forum nie było.

A to co napisał autor tematu jest zwykłą dziecinadą, co w jego przypadku mnie nie dziwi ponieważ jest dzieckiem, dzieckiem które próbuje udawać że nim nie jest. Efekt... oczywiście komiczny

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

zamiast koncentrować się na tym ile autor ma lat

powinieneś uświadomić sobie że wina leży po obydwu stronach

ocenił(a) film na 1
plantum

ale bardziej po stronie fanatycznych fanów

ocenił(a) film na 9
UPADLY_WIDZ

po trzech stronach

SzokkuTasa

Widać że dla Polaków tolerancja jest uważana za dziecinadę. No cóż, tylko ręce załamywać :/

ocenił(a) film na 9
kenexgro

bo taki debil przychodzi na forum i myśli że wszystko rozumie....

ocenił(a) film na 7
plantum

A gdyba tak wszyscy użytkownicy tego forum spodkali sie w knajpie na piwo i pogadali twrzą w twarz,ciekawe co by z tego wynikło.

helsinger

Bujką w barze :)

ocenił(a) film na 9
helsinger

roznieśliby knajpę (antyfani)

ocenił(a) film na 7
plantum

Chyba skończyło by sie jakim armagedonem i zamieszkami na ulicach.
Bo z tego co mozna tu wyczytać nie była by to miła pogawedka.Na początku może nikt by nie podawał swej ksywy z forum,ale i tam by sie doszlo kto jest kto.

ocenił(a) film na 7
plantum

Chyba skończyło by sie jakim armagedonem i zamieszkami na ulicach.
Bo z tego co mozna tu wyczytać nie była by to miła pogawedka.Na początku może nikt by nie podawał swej ksywy z forum,ale i tam by sie doszlo kto jest kto.

plantum

plantum i kenexgro za młodzi na piwo.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

ja na piwo nie pójdę
bo mi upladly_widz wrzuci pigułkę gwałtu....

Lecho1523

Alkohol szkodzi na zdrowie :P

ocenił(a) film na 7
helsinger

Część osób z tego forum to co najwyżej mogła by się spotkać w McDonaldzie i zamówić po zestawie HappyMeal, do pubu by ich nawet nie wpuścili :P

ocenił(a) film na 7
kenexgro

Tolerancja - jeszcze przez długi czas nie zrozumiesz znaczenia tego słowa, więc jest to tylko dziecinadą.

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

narzekac każdy może...

tylko robić nima komu

ocenił(a) film na 7
plantum

Tolerancji dzieci muszą nauczyć rodzice, co tez nie łatwe bo wiele osób dorosłych ma braki w tym zakresie.
Jedno jest pewne, na forum internetowym się jej nie nauczysz.
A zrozumiesz to z wiekiem. Dlatego to co napisał kenexgro jest śmieszne.

SzokkuTasa

To że jest trudno się jej nauczyć nie znaczy że to co ja napisałem jest śmieszne :P

Ale fakt : Sam stwierdziłem że wymyslając ten sojusz porwałem się z motyką na słońce.

ocenił(a) film na 7
kenexgro

Powiem ci jak zrobiłaby osoba dorosła chcąca wpłynąć w pozytywny sposób na forum.
Założyła by temat z dużą ilością konkretnych argumentów, pozwoliłoby to na prowadzenie poważnej dyskusji na temat filmu.

A co robi w takiej sytuacji dziecko? Lub osoba dorosła z mentalnością dziecka?
Zakłada temat podobny do tego jaki ty stworzyłeś.

Dlatego jest to zwykłą dziecinadą.

Najwięksi krzykacze czyli ty i plantum, nie jesteście w stanie domyślić się takich rzeczy jeżeli ktoś nie napisze wam tego wprost.
Dlaczego? Bez obrazy ale jesteście po prostu dziećmi, i jak na dzieci przystało tak się zachowujecie.

SzokkuTasa

"Założyła by temat z dużą ilością konkretnych argumentów, pozwoliłoby to na prowadzenie poważnej dyskusji na temat filmu."

I tak Lecho wypatrzyłby źle postawiony przecinek, zrobiłby o to awanturę i wruciłoby to do prostej dysksji :/

ocenił(a) film na 7
kenexgro

No to byś go zignorował i odpowiadał tylko na poważne posty.

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

poważne argumenty są zwykle deptane przez "znafcuf" kina

co za tym idzie: Aktorstwo, Muzyka, Fabuła, Zdjęcia - to wszystko niby jest złe.....
a ja nie będę się przekomarzał z nikim bo kłótnie w stylu

A: Nie masz racji
B: Nie znasz się
A: To TY się nie znasz!

do niczego nie prowadzą

co zresztą widać, są tu osoby jak lecho które ślepo wierzą w swoją rację i są gotowe wyzywać ludzi

SzokkuTasa

Ale wyjaśnienie :/

kenexgro

Estetyka przede wszystkim, przecinki mam gdzieś, ale nie lubię jak ktoś nie umie poprawnie napisać wyrazu a chcę ze mną pisać.

użytkownik usunięty
Lecho1523

W jakiś tam sposób jest to wyraz szacunku - kiedy poświęcimy ten, mały, ale jednak trud, żeby napisany przez nas post był czytelny, i aby mieścił się, choć mniej więcej, w ogólnie przyjętych ramach prawidłowej pisowni.

ocenił(a) film na 7
Lecho1523

I dobrze że jest ktoś kto wraca na to uwage.Poprawianie kogos nie jest złe tylko uświadamia że nie jesteśmy doskonali.

Do boju profesorze Miodek;

helsinger

Hihi :D przecinków nie mam gdzieś :( pisałem tak żeby nie wyjść na jakiegoś poprawiacza ^^, przecinki są cool.

Lecho1523

Tylu na jednego? To nie fair. :P

Dobra macie rację. Ortografia nie jest moją mocną stroną :( Ale jeśli napiszę coś dłuższego nie piszcie TYLKO o tych błędach ale też o poruszonym temacie. O.K.? :)

kenexgro

Dobra , ale wciąż czekam aż mi odpowiesz na pewno pytanie bo mi to nie daję spokoju...

Lecho1523

Które, bo się pogubiłem ;)

użytkownik usunięty
kenexgro

Zmienilem zdanie na temat avatara ;)

ocenił(a) film na 7

oby na lepsze.

ocenił(a) film na 1
kenexgro

mam to w zupie

kenexgro

Tu nie ma miejsca na przeciwników Avatara, więc Twój post jest zbędny.

ocenił(a) film na 7
Piekielna_Lucyferka

' Tu nie ma miejsca na przeciwników Avatara ',

A to co jaks prywatna impreza.

ocenił(a) film na 9
helsinger

o co kaman?

ocenił(a) film na 7
helsinger

Widać dziewczyna świeci inteligencją, jak tak dalej pójdzie to przebije większość geniuszy na tym forum.

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

masz szok kut....??

ocenił(a) film na 7
plantum

Wow załapałeś... po kilku dniach

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

o nic więcej mnie nie proś, a najlepiej w ogóle się do mnie nie odzywaj

użytkownik usunięty
SzokkuTasa

Ciecho. Jest ta...jak to się mówi? Słit Focia?

ocenił(a) film na 9

nie pytaj, bo ci da zdjęcie swojej nanorurki