7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

jak się komuś nie podoba to nie musi chodzić do kina na filmy które się nie podobają żeby później dawać idiotyczne osądy bo tak jest najłatwiej. Spróbujcie zrobić coś lepszego a nie strzelać z pozycji widza że denny film czy fabuła trochę dobrego smaku.Pozdro dla tych co mają trochę pozytywu dla tego filmu

ocenił(a) film na 3
nefil2154

Wymyśl coś bardziej oryginalnego.

ocenił(a) film na 10
TereNia123

Dobrze. Nie narzekaj bo nie ma po co :D

ocenił(a) film na 3
nefil2154

Czy ja narzekam? xD Po prostu dałam ci pewną radę :D

ocenił(a) film na 10
TereNia123

To teraz zastanów się nad tym, jak podchodzisz do tematu - bo wychodzisz z bardzo skrajnym podejściem, a zaraz zasłaniasz się swoją "prywatnością" jak ktoś zwraca Tobie uwagę na pewne kontrowersyjne oceny. Wyjaśnisz mi chociaż to, skoro na poprzednie pytanie nie masz stosownej riposty?

ocenił(a) film na 3
NommaD79

Nie rozumiem o co ci chodzi.

ocenił(a) film na 10
TereNia123

Przeczytaj wszystko od początku.

ocenił(a) film na 9
TereNia123

kij ci w oko, i tyle w temacie. mam już dosyć użerania się z antyfanami którym zachciało się poszaleć.

ocenił(a) film na 1
dusio30

ja jak na to szłam to nie wiedziałam jak to będzie wyglądało więc się nie czepiaj

ocenił(a) film na 4
dusio30

ten film był po prostu słaby. nudny jak flaki z olejem.
byc moze odniosłem takie wrażenie dlatego, że zaraz po avatarze kupiłem bilet na 'jak wytresować smoka'?
Film ten ma o niebo lepsza fabułę, efekty 3d wcale nie były takie słabe, świetna animacja, soundtrack CUDOWNY (wcale nie gorszy od avatarowskiego, moze i nawet lepszy!). Jak dla mnie Avatar to kolejny nic nie znaczący gniot. Same efekty 3D to nie wszystko.

t0meg

jednak trolle do glupie stworzenia

ocenił(a) film na 4
Blue_Best_Avatar

o matko! fan aVaTaRa przezwał mnie od trolla! Chyba się potnę. *crycrycry*

ocenił(a) film na 9
t0meg

odradzam gadania z tym trollem, przestańmy go dokarmiać

ocenia terminatora 1/10

totalny brak szacunku

ocenił(a) film na 5
plantum

na 'Avatara' poszłem z tych samych względów co oglądałem 'Obcego 2' chociażby ostatnio. Wielkie widowisko, ten sam reżyser, efekty specjalnie i w miarę prosta historia. Pierwszy mnie rozczarował, drugi zachwycił. To do dyskusji w pierwszych postach tego tematu. Miałem prawo się na niego wybrać wcześniej oglądając chociażby 'Obcego 2' i inne widowiska tego typu w kinie które mi się podobały.

Ogólnie cieszę się, że leci z pierwszej setki 'Avatar' (nie, że jakoś ubóstwiam ten ranking bo jest coraz gorszy), ale pamiętam tą wrzawę gdy wszedł na 1 miejsce i mówiono, że mamy lidera na długi okres i że najlepszy film w historii kina i takie inne pierdoły :P Chcieli powiedzieć do 'następnego filmu' z jeszcze lepszymi efektami, pewnie Avatar 2 też początkowo wejdzie na 1 miejsce ;)

xavi1991

avatar w TOP1?hmm chyba byl najwyzej 2-3 ale moge sie mylic

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
krzycho123

Dokładnie xD

ocenił(a) film na 9
TereNia123

chyba muszę wrócić do dawnej formy trollowania....
bo już mi nerwy puszczają.

ocenił(a) film na 9
TereNia123

koleżanka wyżej już się znudziła?

ocenił(a) film na 3
plantum

Nie, rozmowa z Tobą nigdy mi się nie znudzi :D

ocenił(a) film na 1
dusio30

Forum jest od tego żeby się wypowiadać też nie pozytywnie!

ocenił(a) film na 9
hagal224

no ale ataki z ocenami 1/10 są nienamiejscu..... przyznaj

jeśli ktoś nazywa fanów tępakami to jak mamy reagować?

ocenił(a) film na 3
plantum

Równie dobrze można powiedzieć, że oceny 10/10 są nie na miejscu. Każdy film ma oceny 1/10 dawane przez jakiś idiotów i każdy film ma oceny 10/10 przez jakiś fanatyków. Tak już jest i nikt z tym nic nie zrobi.

ocenił(a) film na 10
hagal224

Owszem, tylko taka forma wymaga odpowiedniego podejścia, co niestety bardzo rzadko ma tutaj miejsce.

ocenił(a) film na 4
dusio30

"jak się komuś nie podoba to nie musi chodzić do kina na filmy które się nie podobają"
Skad mam wiedzieć czy mi sie podoba coś czego nie widzialem ?

"żeby później dawać idiotyczne osądy bo tak jest najłatwiej."
Jakie to sa idiotyczne osądy ? Ze drzewa były zbyt zielone ?

"Spróbujcie zrobić coś lepszego a nie strzelać z pozycji widza że denny film"
Racja. Filmy są robione przez filmowców dla filmowców a wiec jesli grupie 2 nie podoba sie film grupy 1 powinna nakrecic lepszy.

OGŁASZAM: WAM ZWYKŁE SZARACZKI DO KINA NIE WOLNO CHODZIĆ bo FILMY NIE SĄ KRECONE DLA WAS, MOTLOCHU.

ocenił(a) film na 9
shamar

"Skad mam wiedzieć czy mi sie podoba coś czego nie widzialem ?"

człowieku, ze zwiastunów i reklam

"Ze drzewa były zbyt zielone ?"

były i takie osądy...

"MOTLOCHU."

marny z ciebie specjalista....

ocenił(a) film na 4
plantum

"człowieku, ze zwiastunów i reklam"

HAHAHA. Idąc twoim dziecinnym tokiem myslenia : po obejrzeniu 2ch zwiastunów ( nie ogladajac samego filmu ) moge powiedziec, że Avatar to gówno / arcydzielo. Wez sie zastanów chwile zanim cos napsizesz.

Czyli włąsnie napisałeś, że ludzie , którzy nie obejrzeli filmu maja prawo go oceniać.

ocenił(a) film na 9
shamar

wybacz, źle cie zrozumiałem

to idź do kina, bo dużo straciłeś

ocenił(a) film na 4
plantum

zmianana tematu ? brak argumentów ? czy strugasz kretyna gdy wytknalem ci prawde ? a moze jestes ... ?

ocenił(a) film na 9
shamar

toć przecież cie przeprosiłem za drobne nieporozumienie,

koleś, dwa razy się pytam a nadal cie nie rozumiem. może w końcu powiedz co miałeś na myśli w zdaniu

ocenił(a) film na 3
plantum

Oznacza to, że skąd ma się wiedzieć czy się podoba jakiś film jak się go nie oglądało. Rozumiesz?

ocenił(a) film na 9
TereNia123

aha, no to już pisałem odpowiedź wyżej przecież:

Można się dowiedzieć ze zwiastunów i reklam czy się SPODOBA ci się film.

autor tematu: dusio30 - miał na myśli chyba że należy myśleć za siebie i wcześnie wykrywać czy dany film może nam się spodobać - czy należy do typu filmów za którymi przepadamy.

ocenił(a) film na 3
plantum

No, dobra masz rację w tym, że można się czegoś dowiedzieć z zwiastunów, ale one też nie mówią całej prawdy o filmie, a zresztą większość ludzi idzie na film tak se a nie oglądają zwiastuny ny zobaczyć jaki ten film ma być, bo albo wolą być zaskoczeni, albo w ogóle ich to nie obchodzi jaki film może być tylko chcą po prosu go obejrzeć.

ocenił(a) film na 9
TereNia123

"one też nie mówią całej prawdy o filmie"

no ja na tym forum co innego słyszałem, nawet takie historyjki że ze zwiastuna można wywnioskować całą fabułę avatara.

"tak se a nie oglądają zwiastuny ny zobaczyć jaki ten film ma być, bo albo wolą być zaskoczeni, albo w ogóle ich to nie obchodzi jaki film może być tylko chcą po prosu go obejrzeć."

a ja mam słuchać potem kretyńskich docinek "jestem oszukany" "blalblalsbla"
niektórzy nawet negatywnie się wypowiadali na temat na'vi krytykując ich wygląd,
no sory ale to już lekkie przegięcie....

no niektórzy będą mieli nauczkę na przyszłość

ocenił(a) film na 4
plantum

TereNia123 napisala to co mialem przeklejic wiec pasuje.

"Można się dowiedzieć ze zwiastunów i reklam czy się SPODOBA ci się film."
I ch. a ten znowu swoje. Odnosze dziwne wrazenie, że jestes oderwany od rzeczywistosci bo zazwyczaj swiewtny trailer okazuje sie reklamówką pzrecietnego lub slabego filmu.

WIĘC skad MAM WIEDZIEC CZY MI SIE SPODOBA ?

ocenił(a) film na 3
plantum

A jak ktoś idzie do kina ze względu na reklamy to się czepiacie, bo nie miał innego powodu by iść do kina tylko naoglądał się jakiś reklam. A zresztą na prawdę tylko jacyś idioci idą do kina ze względu na reklamy.

ocenił(a) film na 9
TereNia123

reklamy są po to żeby każdy się dowiedział że dany film istnieje...

gnoimy bo się pojawiają kretyni bez własnego zdania którzy nie myślą samodzielnie, po seansie stawiają 1/10 tłumacząc że co innego sobie wyobrażali....

ocenił(a) film na 4
plantum

Bo mają racje ty kołku. Wyobrazali sobie dobry film a dostali odgrzewana kupe.

ocenił(a) film na 9
shamar

"Wyobrazali sobie dobry film a dostali odgrzewana kupe."

no ku... dlaczego sobie wyobrażali? Przecież tu na forum padły słowa "na podstawie zwiastuna przewidzieć można zakończenie"

więc jakim cudem można dać się zaskoczyć przez film o którym aż huczało w mediach?

skoro nie wiedziałeś na co idziesz to jesteś tępym kretynem.... bo dzięki reklamie można było ocenić czy podoba się wizja rezysrera, czy podoba się historyjka itp.

reklamy sa po to aby podjąć decyzję, a nie żeby się spodziewać niewiadomo czego

ocenił(a) film na 7
plantum

A ja jak chodze do kina na film który chcę obejrzeć to nie oglądam żadnych reklam,wywiadów lub opisów filmu jeśli słyszę ze jest dobry to idę z czystym umysłem i nie wiem czego się spodziewać.
Na tym filmie niestety sie zawiodłem jak dla mnie za dużo rozwałki ale tak miało być.

ocenił(a) film na 9
helsinger

i masz nauczkę.... ;]

gdybym postępował tak jak ty to bym poszedł przed avatarem na 2012..... i byłbym zdziwiony że to słaby film.

a dzięki dużej ilości reklam i kawałkom filmu wiedziałem że to słaby film

ocenił(a) film na 4
plantum

"no ku... dlaczego sobie wyobrażali? "

nO JAK K. DLACZEGO ? przeciez sam pisałeś , że reklamy maja dawać wyobrazenie o czym bedzie film ui czy moze sie podobać. Wez sie k. zastanów raz nad opcją i sie niej trzymaj bo tak wychodzi oczywista prawda , że masz sprany mozg.

ocenił(a) film na 1
shamar

to są ciemniaki nic ci nie wytłumaczą

ocenił(a) film na 9
shamar

wiem że lubisz snuc erotyczne fantazje na temat zawiłości fabularnej w filmach, ale odstaw je na bok - reklama nie kłamie, bo gdyby było tak jak mówicie, cytuje "reklama pierze mózgi, przyczynia się do sukcesu"

gdyby tak było to 2012 odniósł by sukcesz, ale tak się nie stało. bo dobrze to sformuowaliście "EFEKTY to nie wszystko"

a byli tu nawet tacy kretyni którzy narzekali na 3 metrowe koty, że im się ogólnie nie spodobały.... i dlatego obniżają ocenę

no ludzie, na litość boską - przecież od tego jest reklama żeby się dowiedzieć że w filmie są te 3 metrowe koty i ewentualnie zapobiec wydaniu kasy

uwierzcie mi - marketing może wam pomóc uniknąć pomyłek. trzeba tylko się zainteresować!

a wy macie nauczkę na przyszłość :]