7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam, jestem Tomek, mam 18 lat, mieszkam na krańcu międzyżecza (taka wioska - najbliżej do bielska) mam zamiar iść do kina w bielsku w najbliższy czwartek na Avatara , od kilku dni mam internet a że niemam sie kogo poradzić to tu znalazłem odpowiednie do tego miejsce - niewiem czy warto jest wydać na to 20 złotych bo zawsze oglądałem filmy na telewizorze na polsacie a ludzie mówią coś o efektach specjalnych a ja nigdy nie byłem w kinie to niewiem jak one wyglądają i czym to sie rużni bo podobno tylko ekran jest większy 60 cali chyba...
pomocy!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Schizofrenik_XXI_wieku

nie śmiej sie ze mnie mój ojciec pracuje na roli - ledwo wyrabiamy a jeszcze powodzie nas dosięgły - dostaliśmy fundusz od państwa to ojciec założył mi internet i dał na kino, jeszcze tam nie byłem, mówisz że warto ale nie specjalnie mnie to przekonuje 20 złotych to duż o jak dla mnie...

lonelyman

Lonelyman! Coś chyba podpuszczasz Kolego!
Znam okolice Bielska. ( to jest w województwie podlaskim). Tam powodzie nie dotarły. To sa tereny nizinne.
Pozdrawiam serdecznie i namawiam na Avatara.
MIła odskocznia od szarej codzienności. Od smutnej rzeczywistości.

Jola40

w bielsku chodzę do szkoły i wiem że tam w niektórych miejscach też było sporo zalane , ja mieszkam na takim spadku a niedaleko jest potok i z tego potoku woda spływała ze wzgórza i prosto w muj dom, pozatym czechowicach było nieciekawie...

ocenił(a) film na 10
lonelyman

Wiem jak to było wszystko podtopione, bo musiałem wtedy często tam jeździć, objazd przez zaporę w Porąbce - woda to straszny żywioł...

użytkownik usunięty
lonelyman

Efekty w Avatarze rzucają na kolana. Czy zatem warto do kina się wybrać? Jak najbardziej!

lonelyman

Witam! Warto obejrzeć Avatara. To "oczywista oczywistość". ! :)

Jola40

prośiłbym o jakieś szczeguły dlaczego jest warto - czy nie lepiej czekać ażbędzie w TV bo z internetu nie ściągne bo mam ograniczenie...

lonelyman

Dlaczego warto?
Chyba zależy od tego co kto oczekuje od tego filmu.
Dla mnie to przepiękna baśń ( i dla młodych i dla starych ). Baśń o ludzkiej ułomności mogącej pokonać przeszkody , o miłości ( oczywiście). O tym, że warto walczyć o swoje ideały i pragnienia. O lepszym pieknym świecie- który być może gdzieś tam istnieje. O tym co w życiu ważne.
Warto obejrzeć to piękno.
Warto też oczywiście dla słynnych efektów 3D , komputerowej animacji itp.
Ja osobiście nie żałuję- byłam na filmie 2x. - w styczniu i lutym.
Pozdrawiam. :)

Jola40

ok dzięki :)

ocenił(a) film na 10
lonelyman

Kino to specyficzne miejsce, gdzie film nabiera dodatkowego wyrazu. Polecam obejrzeć ten film w 3D, gdyż jest on naturalne, nie efekciarskie. Całość na pewno da bardzo dobre wrażenia, a akurat pora roku jest tak, że będzie to tym bardziej odczuwalne.

NommaD79

mówisz że dobra pora ? nie oglądałem zwiastunu ale z tego co widziałem zdjęcie to tam we filmie chyba niema zimy...

ocenił(a) film na 10
lonelyman

No właśnie, trochę oderwiesz się od tej szarej rzeczywistości, może nawet nabierzesz nieco lepszego spojrzenia na pewne sprawy.

NommaD79

a na jakie sprawy np. ? to jest zwązane z religią ?

ocenił(a) film na 10
lonelyman

Nie, nic z tych rzeczy - obejrzyj, sam albo coś tam wysupłasz dla siebie, albo po prostu miło spędzisz czas w kinie. To ostatnie projekcje w Helios, więc nie zmarnuj szansy.

NommaD79

chyba mnie przekonaliście, tylko mam takie pytanie bo są jeszcze inne filmy np TRON będzie leciał czy opowieści z narni może to są lebsze filmy nie wiesz może ? oglądałeś to już ?

lonelyman

hahaha dobry jesteś! Wpuściłes ich w maliny jak polskich robotników we Włoszech. Brak internetu, powódx, taaaa-jeszcze powiedz że woda wam ostatią jałówkę zabrałą i ledwo na prąd starcza.

MilesQuaritch

z prądem też jest różnie bo często są avarie bo jak już mówiłem mieszkam na uboczu miasta, a poza tym nierozumiem twoich komentarzy o malinach i tym podobnych.

lonelyman

gościu nie wiem kim jestem ale masz u mnie 10/10 za humorek:) Rządzisz:)

MilesQuaritch

miało być nie wiem kim jesteś sory

ocenił(a) film na 7
lonelyman

Ależ Wy ludzie naiwni. Przecież na pierwszy rzut oka widać, że Lonelyman robi sobie jajca, a Wy to łykacie jak pelikany :)

S0LTYS

nie rozumiem o co wam chodzi ? ja chce sie poprostu zapytać bo zaóważyłem że tutaj ludzie coś dyskutują a ta strona mi sie pierwsza włączyła jak napisałem w google..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
S0LTYS

Ja opowiedziałam tak naprawdę dlaczego mi się film podobał. Co mnie w nim zauroczyło. Dalczego uważam ,że warto na film iśc do kina. pewnie mogłabym zrobić to w innym temacie.
Pewnie masz rację, że Lonelyman nas podpuszcza.I pewnie zaraz wybuchnie śmiechem i powie- ale sobie robię jaja, ale daliście się podejść.
Może specjalnie podjęłam tą grę? Dałam się świadomie wciągnąć.?
A niech się człowiek cieszy. Tyle smutku jest na świecie. śmiech jest potrzebny jak nigdy. Dni krótkie, noce ciemne i długie. I wszysto takie szare.

Jola40

nierozumiem dlaczego tak myślicie, moi dziadkowie pochodzą z rosji z bardzo małej wioski tam żeby sie ogrzać za gaz trzeba zapłacić 13000 rubli miesięcznie a zarabia się 3000 , dlatego przybyli do polski w latach 60.tych i postanowili sie wybudować we wsi i teraz mieszkam tu razem z ojcem bo matka zginęła jak byłem mały...

lonelyman

Nie warto, no chyba że masz problemy ze snem.

lonelyman

to może jeszcze raz bo widze że niektórzy piszą tak a inni inaczej, warto jest to obejżeć czy mam iść na opowieści z narni ???

lonelyman

hah co was pomieszal.Juz w temacie widac ze typ nie ma co ze soba zrobic a wy go karmicie...

Blue_Best_Avatar

Coś ci nie pasuje ?

Lecho1523

narescie sie otworzyles.kontynuluj

Blue_Best_Avatar

kolego myślisz że ja niemam co robić ?! o 4 rano muszę wstać krowę na pastwisko zaprowadzić, kurą ziarna żucić, świnią pościelić i do szkoły sie zbierać 1h jade autobusem do bielska !!

lonelyman

interesujaca...

Blue_Best_Avatar

kolego Blue_Best_Avatar - jak w niku widze że jesteś jakimś fanem tego filmu może ty mi to normalnie wytłumaczysz dlaczego warto iść - bo inni jakoś tak nawiązują do religi a ja jestem prawosławny po dziadkach pradzaidkach a mnie ich wypowiedzi troche dziwią bo mówią mi że sie nawróce czy coś w tym stylu...

lonelyman

moze nie fanem ale jest to dobry film.Co do religi jest problem bo jak jestes po pradziadkach to nie weslolo chyba ze po dziadkach to inna sprawa.Czy sie nawrocisz.O tak poznasz calkiem nowa religie choc widaz ze juz teraz bawisz sie roslinkami :)

lonelyman

Serio to nie warto, lepiej idź na Trona albo coś innego, na Avatarze zaśniesz i nic więcej.

ocenił(a) film na 1
lonelyman

Nie oglądaj ,nie warto .

ocenił(a) film na 9
lonelyman

"ekran jest większy 60 cali chyba..."

to jakieś kino w świetlicy wiejskiej?

plantum

hah czego to mnie smieszy?plantum...

ocenił(a) film na 9
Blue_Best_Avatar

plazma na wsi

plantum

czytajta dokładnie, pisałem wyżej że pojedzieta do bielska do kina, w czwratek mam zamiar iść ale jeszcze myślę czy na co innego nie iść bo ludzie mają różne zdania co do tego filmu...

ocenił(a) film na 9
lonelyman

ty mi tu gwarą wiejską mówisz to jak mam rozumieć?

"tylko ekran jest większy 60 cali chyba..."

o co kaman?

ocenił(a) film na 7
lonelyman

Myślę że pomimo dramatycznie słabej fabuły i muzyki która nigdy nie zostanie zapamiętana to film warto jednak obejrzeć dla efektów specjalnych które są naprawdę dobre. Gra aktorska wg mnie jest słaba ale to najprawdopodobniej jest wynik kiepskiej fabuły. Dialogi bez polotu, taka paplanina generalnie o niczym byle pchnąć fabułę do przodu. Bohaterowie są przekoloryzowani. Już z twarzy widać kto jest zły a kto dobry. Zero efektu zaskoczenia, żadnych zwrotów w fabule nic tam nie zadziwia. Dlatego to jest film na raz i tylko do kina 3D. A czy żałuję kasy za bilet? Nie, bo film jest pełną gębą 3D i trochę się pozmieniało jak ostatnim razem byłem na filmie 3D (to był jakiś dokument o kosmosie) 8 lat temu :)

ADEN88

no ja nigdy nie byłem w kinie to niewiem na czym polega to 3D, a na taki televizor 3D mnie nie stać :/

lonelyman

buhahahahahaha ale avatar-fajna ta twoja krasula

lonelyman

jak cie nie stac?to popros tate moze ci kupi.

Blue_Best_Avatar

gośc drze z ciebie łacha aż miło:) jeszcze sie nie skumałeś że to jakiś (na szczęście sympatyczny) troll?

MilesQuaritch

oj pulkowniku to ty nie skumales o co chodzi.A teraz cicho badz bo mi plan zepsujesz..

Blue_Best_Avatar

nie czytacie uważnie - jesteśmy po powodzi doataliśmy od państwa zapomoge i ledwo z tego rzyjemy, ojciec zrobił wyjątek i dał mi na kino pierwszy raz bo niedawno skończyłem 18 lat... rozumiem że wy może żyjecie w warszawie i wam sie wydaje że wszędzie jest tak dobrze...

lonelyman

jak się twoja krówka nazywa?

lonelyman

no ale jak to.Bilet dostales internet dostales a telewizora nie masz?mmm nie dobry tato.