Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195312
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Zarobek filmu.

użytkownik usunięty

Skoro infinity war zarobiło 2 miliardy to pomyślcie ile zarobi ten:)

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Dokładnie tyle będzie :) plus minus 150 tyś

MWilk84

Chyba ja wygrałem typowanie, bo obstawiłem 2,730-,731 mld :)
A po weekendzie po aktualizacji mamy : $2,731,411,643 mld według boxofficemojo

Przez poprzedni tydzień doszło 18 mln, bo z 2,713 mld doszło do 2,731 mld.

A teraz dajecie przez kolejny tydzień tylko 9 mln. To spadek 50%. Sporo. Chyba będzie mniejszy spadek od 50%

ocenił(a) film na 10
returner

twoja wygrana jest umowna bo jako jedyny dałeś widełki a kwota przekroczyła teoje widełki:) Pozatym w zeszłym tygodniu w środe o ile dobrze paniętam skorygowali wyniki ze świata o prawie 1mln więc zobaczymy czy w tym tyg zostanie tak jak jest czy też bedzie korekta

MWilk84

Chodziło mi o to, że pomyliłem się o ok 0,4 mln dając za mało, a inna osoba pomyliła się o ponad 0,5 mln dając za dużo. W sensie, że byłem najbliżej.

Ale racja z tym, że podając typ od pewnej sumy do pewnej sumy ułatwiłem sobie i byłem z góry w lepszej sytuacji od pozostałych, by być najbliżej. Dlatego teraz podałem dokładny wynik na 13 stronie 2,741 mld

ocenił(a) film na 10
returner

zamiast podawać wyliczenia procentowe podaj konkretna kwote jaką obstawiasz :D i zaczniemy kolejny konkurs żeby nie było że sie powielam z Protoss Tassadar to ja obstawie 2,740,150mld

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Obstawiam 742 :)

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Witam kolejnego uczestnika konkursu;) żeby uniknąć nie porozumień z zeszłego konkursu ustalmy że każdy podaje jedną konkretną kwote i zgłoszenia można składać do dzisiaj do godz 24 żeby nikt się nie obudził np w środę bo było by nie fair ;)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

W sumie dobry termin :)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Ja tak daje 2,743 XD

ziomxd

Ja daje 2,744 :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Jak tak będzie stukać po 10-15 mln tygodniowo to Avatar powie papa niedługo XD. No chyba, że będzie 8-10 mln, ale zawsze coś i coraz bliżej :D. I jeszcze premiera Spidermana to lekko przyspieszymy :P.

ocenił(a) film na 10
wort801

Jestem w ogóle ciekaw co powiedzą ci co nie wierzyli, że EG pobije Avatar. Bardzo ciekaw jestem. Miny pewnie będą niezłe.

MWilk84

Ja obstawiam 2,5 mld$

MWilk84

Błąd już poprawiam.
2,75 mld$

ocenił(a) film na 10
Martinez08

widze że kolega optymista ja twoj wynik obstawiam na koniec czerwca :) , ale chciał bym żebyś miał racje :D

MWilk84

Może on podał końcowy wynik, a nie weekendowy :)
Trudno powiedzieć, bo pojechał ostro.

ocenił(a) film na 10
returner

Może ma jakieś przecieki i wie coś czego my nie wiemy :) Ja tam mu kibicuje ;)

MWilk84

Na koniec kolejnego weekendu 2,741 mld

ocenił(a) film na 10

No to mamy komplet uczestników. Protoss Tassadar 2,740mld$ MWilk84 2,740,150$mld returner 2,741$mld Bialywilk11 2,742$mld ziomxd 2,743$mld wort801 2,744$mld Martinez08 2,750$mld. Zweryfikujcie czy sie gdzieś nie pomyliłem. Zrobiło sie strasznie ciasno tym razem finał bedzie bardzo ciekawy :) . Dodam od sirbie , że najbardziej kibicuje koledze Martinez08 ten wynik bardzo by sie przydał na podsumowaniu tygodnia ;)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

No 2,750 mld to najlepiej jakby było :)

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Zabawniejsze będzie obstawianie wyniku przed premierą ffh

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Zgadza się wtedy będzie ciekawie hehe.

bialywilk11

Wtedy wiadomo, że trzeba obstawić tak, że nie będzie spadku żadnego w stosunku do poprzedniego weekendu. W teorii powinny trzy weekendy wtedy mieć podobną sumę z Usa.
weekend 21-23 czerwca, weekend 28-30 czerwca z powodu zbliżającej się premiery Spider-man oraz
weekend 5-7 lipca już po premierze Spider-man. Z pewnością zatrzymają się spadki Avengers wtedy.

ocenił(a) film na 10
returner

bardziej chodzi mi o to, że kwota ta MOŻE być tak losowa, że ciężko przewidzieć zachowanie tłumu

bialywilk11

Jak prześledziłem wstecz jaki wpływ na film Marvela ma inny film Marvela to tak to wyglądało właśnie. Brak spadków przez kolejne dwa weekendy, a wcześniej i później spadki w okolicach 35-50%. Przypadków więc nie ma. W jakiś sposób te filmy wzajemnie się napędzają jako całość uniwersum.

ocenił(a) film na 10
returner

Oczywiście że się napędzają bo to wynik marketingu. Nie podlega to dyskusji. Jednak rozmiar tego zjawiska może być inny - śmierć głównych bohaterów i zmiany jakie dokonują się w uniwersum maja większą skalę niż pojawienie się nowej postaci.

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Nadal twierdzę że to gdybanie. Avengers zawsze są bardziej popularni niż solowe filmy - a wcześniej solo film nie był tak mocno powiązany z avengers. W którymś z wywiadów Tom Holland nawet wypowiadał się na ten temat.

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

I twierdzę że skalę tego zjawiska poznamy dopiero po fakcie: czy będzie takie samo jak w innych przypadkach czy inne. Jeśli takie samo to znaczy że wzrost sprzedazy napędzany jest tylko przez fanów a nie przypadkowe osoby. Pytanie ile fanów napędzanych zostanie efektem jaki wywołał endgame sam w sobie.

bialywilk11

Jedyne odstępstwo od tego był wynik Black Panther - nowa postać, solowy film, który miał zarobić 300 mln dol. w Usa nagle zarabia u nich 700 mln więcej zarówno od:
Avengers 2012 - 623 mln
Avengers - Czas Ultrona 2015 - 459 mln
Avengers - Infinity war 2017 - 678 mln
Czy także od Captain America - Civil war 2016 - 408 mln, bo tam też wystąpili wszyscy Avengers.

Black Panther to jest szok, ale widocznie ciemnoskórzy tak tłumnie chodzili na ten film, że dołożyli bonusowe 400 mln.
Wielu nie mogło się pogodzić z tym, że Inifinity war przegrał z nimi w Usa co było nie do pomyślenia przed premierami tych filmów.

ocenił(a) film na 10
returner

Nie o tym pisalam

bialywilk11

Odnosiłem się do tego fragmentu:
"Avengers zawsze są bardziej popularni niż solowe filmy"

ocenił(a) film na 10
returner

Black Panther był wyjątkiem który potwierdził regółę. Pozostałe filmy solowych bohaterów są zgodne z teorią biały wilk11.

MWilk84

Film dziś w Usa więcej kasy dołożył niż w poniedziałek.
$2,732,800,292 po 47 dniach bez reszty świata z poniedziałku i wtorku.

ocenił(a) film na 10
returner

podobny schemat jak tydzień temu ale w zeszłym tyg procentowo lepiej było niż w tym tyg. Bardziej zastanawiam sie ile stream z linku ma wspólnego z realiami bo tam na chwile obecna jest 2,734,590 mld czyli prawie 1,8 mln wiecej niż na boxoffice a nie wydaje mi się żeby świat dołożył wiecej od USA chyba że dzisiaj jakaś nie spotykana sprzedaż biletów sie zaczęła bo obserwowałem nad ranem i w południe. W południe stream przyspieszył prawie 3 razy. Czyż by jakieś swięto w którymś kraju?? niby na Bahamach jest jakieś święto ale wątpie żeby to przyspieszyło zarobki

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Oj to będą te męki do tych 2,788 mld zawsze jak mało brakuje to już trzeba tak ciułać jak było 170 mln do Avatara to jakoś szybko zeszło do 100 i poniżej tak do 80 a potem to już ciułać trzeba naprawdę bez kitu. Zawsze jak blisko tak jest to kurde już strasznie spowalnia, akurat przy tych 80-100 mln do Avatara to wolno już idzie, a wcześniej jakoś szło 150 mln w tydzień 70 mln a tutaj teraz 10-15 mln w tydzień i to jak mówiłem pod koniec. Gdyby Avatar miał 2,688 to pewnie przy 2.600 mld EG by już też ciułał, to zawsze taki pech pod koniec -_-.

ziomxd

Jeszcze ma bardzo dużo czasu na dokładanie kasy.
Film w Usa jest 47 dni, a Infinity war zdjęli w tym kraju po 140 dniach.

Infinity war po 47 dniu do końca jeszcze w Usa dołożył 21 mln.

ocenił(a) film na 9
returner

A moim zdaniem to już koniec. Endgame leci na oparach i to bardzo nędznych, a przewaga ciągle duża. Nawet ponowne wstawienie go do kin za jakiś czas z dodatkowymi scenami niewiele zmieni. Obym był złym prorokiem, bo mocno mu kibicuje w tym wyścigu.

de_Franco

Trochę braknie. Ale zawsze jest szansa, że Marvel na koniec roku wypuści wersję specjalną do kin, by wygenerować brakujące kilkanaście milionów, a więcej niż 15-20 mln nie będzie brakować na koniec września/połowa października.
W Usa zdejmą film ok 15-25 września, a potem będą grali nadal tylko w nielicznych krajach.

ocenił(a) film na 10
de_Franco

Może faktycznie jakąś akcja fanów będzie?

bialywilk11

Przecież te akcje są cały czas, ale to ma marginalny wpływ.

Każdy fan musiałby przekonać kolegów i kuzynów swoich, którzy jeszcze nie byli lub do ponownego pójścia oraz przekazać im, by sami nakłaniali swoich kumpli. Ludzie, aż tak zorganizowani nie są i nie zależy im, by w kółko oglądać te same filmy skoro istnieje 500 tys. filmów. W tym ok 20 tys. ciekawych. No i nie tylko samymi filmami ludzie żyją :)

ocenił(a) film na 10
returner

Nie, nie ma globalnej akcji - przynajmniej jeśli przeanalizowac hahtag #beatavatar na Twitter. Skąd wiem? Ściągnęłam dane za okres ostatniego miesiąca dot. wyżej wymienionego hastaga. Rozkład wskazuje na rzadkie komunikowanie się pod tym hastagiem. Twitter jest rozważany jako jeden z lepszych serwisów mające własności poznawcze dla akcji społecznych - tak jest popularny w USA. Wniosek: mówią ale nie jest to jeszcze to co mogą zrobić.
Może faktycznie im nie zależy.
Z tego co czytałam z wyników wyszukiwania dla googla Disney sam w sobie nie ma parcia na to aby przeskoczyć Avatar

ocenił(a) film na 10
returner

W takim razie przepraszam :)

bialywilk11

Po 48 dniach film ma $2,733,401,768 mld.
Wynik łącznie ze środą z Usa, ale bez wpływów ze świata.
Na Youtube pokazuje, że już jest 2,736 mld
Po weekendzie globalnie powinno być 2,741 mld

Przewidywany weekend Usa - ok 2,9-3,0 mln

Infinity War po 48 dniach dołożył jeszcze 20 mln w Usa.
End game wydaje się, że jeszcze dołoży ok 17 mln w Usa.

ocenił(a) film na 10
returner

Wszyscy oceniając szanse na TOP 1 dla Endgame nie bierzecie jednej sprawy pod uwagę. Każdy kto zwie się fanem Marvela kupi przy premierze Spiderman Far From Home bilet w duopaku na Endgame i Far From Home i zobaczycie jakie będzie pierdyknięcie Endgame w górę przy premierze pajączka.
Kapitan Marvel miała po 7, 8 mln na weekend przy premierze Endgame, tak Endgame będzie miało po 15-16 mln w weekendy przy premierze Far From Home

lukiton0589

Captain Marvel pisałem już o tym nie notowała spadków przez kolejne 2 tyg. gdy pojawił się End game, ale nic się nie podniosło.

Przy Avengers weekendy będą wynosiły ok 1 mln, gdy pojawi się pajączek więc po prostu to utrzyma się bez spadków przez kolejne dwa weekendy, a nie, że nagle podskoczy weekend z 1 mln w Usa na 16 mln o 1600%. LOL

ocenił(a) film na 10
returner

A dlaczego nie miałoby tak być? Na świecie mamy masę fanów Marvela, więc wystarczy, że 30% na taką rzecz się zdecyduje, pójdzie jakaś akcja w necie, żeby sprzedać duopaki na premierę. Powtórzę raz jeszcze. Wyniku 1,2 mld też nikt nie zakładał na otwarcie Endgame

returner

Uwierzyłbym, że to możliwe, gdyby ktoś napisał, że podskoczy o 50-100% czyli z 1 mln na 1,5 czy 2mln zamiast spadku 35-55% jak co weekend, ale nie +1600%.

ocenił(a) film na 10
returner

A w 1,2 mld w weekend otwarcia na 3 tygodnie przed wejściem do kin uwierzyłbyś??? Bo ja nie, a stało się co się stało

lukiton0589

Blockbustery mają mocarne otwarcia i mocne spadki.
Reguła znana od 30 lat w kinie.

ocenił(a) film na 10
returner

Ale to nie tylko blockbuster. W momencie wejścia do kin Spiderman Far From Home razem te filmy stają się eventem, a ludzie kochają eventy