Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195343
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Zarobek filmu.

użytkownik usunięty

Skoro infinity war zarobiło 2 miliardy to pomyślcie ile zarobi ten:)

ocenił(a) film na 10
wort801

Pożyjemy, zobaczymy :D.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Worldwide: $2,677,472,736 26 maja, ale dalej Estimate : >

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
ziomxd

A tak narzekali, że jeszcze 170 mln ponad i nie starczy, a tu 100 mln prawie tylko do Avka
zostało haha. Jestem ciekaw co powiedzą ci co gadali, że nie da rady i się tak na nasmiewali. 100 mln to dla EG śniadanie. Jak 2.677 mld w miesiąc to co to 100 baniek :D.

ziomxd

2,682,931,736

ocenił(a) film na 10
wort801

106 mln to go!
2,682 mld w miesiąc wow!.

ocenił(a) film na 10
wort801

A film w weekend więcej zarabia bo droższe bilety i to że ludzie mają wolne i idą do kina?

ocenił(a) film na 10
ziomxd

ale wiecie, że to nadal 100 mln i zakładając że będą spadki tak jak teraz to każdego dnia endgame musi przyności dochód w wysokości ok. 2 mln dziennie przez 50 dni żeby pokonać avatara? Nikt nie płacze, ale 2 mln w 40 dniu od teraz wydaje się trudne przy tym tempie spowolnienia. Musi nadrobić jeszcze w najbliższym okresie około 60 mln żeby dać radę i przenieść część z tej kwoty na najbliższe dni.

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

a porównywanie do Avatra po dniach nie ma sensu bo filmy mają inną dynamikę

bialywilk11

Tylko że przez jakiś film będzie zarabiał większe pieniądze na weekendach ...

ocenił(a) film na 10
wort801

Zgadza się :D.

ocenił(a) film na 10
wort801

weekendy są ważne ale wiele rynków odeszło z tego, np. Chiny

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

prawda jest taka, że to nadal gdybanie ekspertów nie poparte (przynajmniej w tym artykule z linku) żadnymi informacjami o czynnikach wpływających na wzmocnienie pozycji endgame na przyszłe dni. Nie wiemy jaka jest polityka marvela i ich plany - przyjęli chyba strategie nie mieszania się w to. :( a szkoda ...
z obecną potęgą social media - łatwo byłoby

ocenił(a) film na 10

slyszeliscie ze podobno produceni filmu avengers koniec gry chca ponownie wprowadzic avengers koniec gry do kin chyba w grudniu powtorka seansow filmu koniecznie chca przebic avatara w sumie to im sie nie dziwie titanica juz pokonali zostal tylko avatar

ocenił(a) film na 10
Rafal350a

jeśli dodadzą sceny, których wcześniej nie pokażą nigdzie to jesteśmy na wygranej pozycji. :)

ocenił(a) film na 4
Rafal350a

tak :) i sami sobie zrobią konkurencję dla gwiezdnych wojen :D

ocenił(a) film na 10

Worldwide: $2,682,931,736 27 maja, ponad 803 w samym USA, dalej Estimate : >

Protoss_Tassadar

Nawet nie z całego 27 maja :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Napisałem, że Estimate : >

Protoss_Tassadar

A sorry :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Ale widzę, że ten napis jest w tych 4 dniach jak zobaczysz.

Protoss_Tassadar

No to jeszcze trochę kasy wpadnie że wcześniejszych dni :)

ocenił(a) film na 10
wort801

No, ale jak mówiłeś weekend najważniejszy sądzę, że na następny tydzień Avatar powie papa. Trzeba jakoś uczcić tą wygraną iść się schlać :P nie no żartuje :D. Ale piwko można sobie strzelić hehe lub na Kebaba iść :D.

ocenił(a) film na 10
wort801

Jestem ciekaw jak zareaguja na wygraną ci co gadali że szans nie ma na pobicie Avatar. Zaraz będą się wyzalac i krytykować. Jakoś tak na początku przed premierą i lekko po premierze nie interesowało mnie to w ogóle, tzn nie wierzyłem że EG może przebić Avatara. Dopiero jak zobaczyłem, że jest szansa zacząłem się interesować i kibicować. Mimo, że Avatar mi się podobał to jednak wolę żeby EG był na pierwszym miejscu bo zasłużył świetne recenzje, opinie, zarobki i w ogóle i lepszy film dla mnie. Czas na nowego króla Box Office. W końcu po 10 latach od premiery Avatara, znalazł się film co mu zagroził bardzo i nie bawem Avatar zostanie pokonamy. Ciekawe co Cameron powie to jest najciekawsze. Jeszcze te 106 baniek. Dla EG to pikuś. Czekamy na kolejny weekend. Czytałem też, że podobno EG dogoni Avatara 2 września. Haha śmiech na sali. 2 września? Chyba sobie zartuja, Avatar za chwilkę powie papa, a do września sporo czasu jeszcze. Chyba tak specjalnie mówią albo złośliwie bo ich film Avatar zaraz będzie pokonany przez EG. Tak to odbieram. Tak czy siak to jest nieuniknione. Avatar będzie pokonany i fani Avatara będą się musieli z tym pogodzić, niektórzy tego nie zrobią i będą się wyzalac i krytykować. A my będziemy się cieszyć, że EG jest nowym królem Box Office :).

ziomxd

Jeśli nie Avengers, to nic innego nie ma szans przebić Avatara.

bartoszcyc8

Jeżeli marka budowana dekadę która od lat rządzi dzieli na boxoffice nie pobije Avatara to za naszego życia już chyba nic nie go pobije. Avatar nadzwyczajnym filmem nie jest ale to fenomen. Bo film pojawił się z czapy i samym 3D ustanowił rekord na lata.

ocenił(a) film na 10
wtsmg

No zgadza jeśli nie EG to nikt inny to jest last chance nasza.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Wiesz... Ja kibicuje eg żeby było numerem 1. Ale z zawodu jestem analitykiem który m. In. prognozuje zmiany w popycie
na usługi. To co mówią przede wszystkim analitycy box Office nie jest złośliwym tylko racjonalnym podejściem. Daj Boże zachowanie widzów będzie się utrzymywać. Ale liczby i tempo zmian na to nie wskazują.

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

No zainteresowanie EG widać nadal jest to w porządku. Mało już zostało do Avatar. Było 170 a już 100 mln i nie potrzebne marudzenie, że nie da rady. Możemy spać spokojnie.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

To powiedz mi gdzie on zarobi te 100 mln

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Zarobi w USA i reszta świata w weekend sporo.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Fani EG nie odpuszcza Avatarowi.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Tak. 2 mln dziennie średnio z tygonia plus 7 mln świat z ostatniego weekendu. Brak Chin w box Office. Powodzienia. Czasami mam wrażenie że nikt nie patrzy na dane które w tabeli dziennie daje mojo. Szczególnie procent zmian

bialywilk11

USA plus reszta świata :)

bialywilk11

No ale analitycy też się nie raz myją :) najlepszym przykładem jest eg, nikt chyba nie pisał że w dniu premiery będzie 1mld i 200 mln :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Bo nikt nie wróży z fusów tylko czyta z danych.

Protoss_Tassadar

2,686,851,641 pełne z 27 maja..

ocenił(a) film na 10
wort801

2,688,719,309 28 maj. :> 100 do Avatara, ale weekend najważniejszy będzie :).

ocenił(a) film na 10

Worldwide: $2,687,087,786 27 maja (co ciekawe to Estimate i dalej w tych 4 dniach) ZOSTAŁO NIEMALŻE 100 000 000 !!

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Przycisnac trzeba jeszcze bardziej. Do boju EG do boju!

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Worldwide: $2,686,851,641 27 maja (już nie Estimate). Pomylili się czy co?

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Nie. Prognoza z przychodów była wyższa niż wpływ faktyczny

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Nie ma co się bić o te 200 tys mniej :D

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Worldwide:$2,688,719,309 28 maja : >

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Czekamy za weekend hehe.