Skoro infinity war zarobiło 2 miliardy to pomyślcie ile zarobi ten:)
nie chce wróżyć z fusów ...... ale obstawiam na poniedzialek po dodaniu światowego box office 2mld 710mln :) może ciut więcej
no zobaczymy. Fajnie jak by sie twoje prognozy sprawdziły.... ale spadki tydzien do tygodnia są nie ubłagane. Z innej beczki 11.06 bedzie 47 dni Avengers w kinie w tym czasie Avatar zarobil dopiero 2mld przypadek?? nie sądze . Fajnie by było jak by się w tym dniu zrównały zarobkami. Najwyższy czas żeby niebieskie małpki zeszły z tronu ;)
Jaki przypadek?
Na Endgame ludzi poszli bo chcieli znać zakończenie Infinity Saga - przynajmiej cross -over avengersów jeśli liczyć Far frome home jako kończący fazę. TEraz chodzą ludzie głównie na re-watch i ostatki które z jakiś przyczyn nadrabiały wcześniejsze filmy aby obejrzeć endgame. To napędziło niespotykaną skalę sprzedaży w pierwszym okresie.
Avatar się rozciągął w czasie bo to był pierwszy film z tymi efektami (3d w tak dobrej jakości). Więc czynnikiem głównym była ciekawość ludzi, która przerodziła się w pewien fandom Co pociągnęło film w kinach w dłuższym okresie i zapewniło mu ten poziom boxa worldwide. Chociaż - wnioski co do avatara są sformułowane na podstawie przeglądu raportu MOJO bądź innych - nie oglądałam
Jeśli film osiągnie w ten weeknd przychód tylko na poziomie niższym niż 715 w global wtedy w następny może dociągnąć do 725
Będę bardzo zadowolona ... Mój sceptycyzm nie wynika z chęci tego, żeby Avatar został na pierwszym miejscu (wręcz przeciwnie - uwielbiam MCU) tylko z oceny danych... takie skrzywienie zawodowe. Ale mam nadzieję się mylić w tym przypadku.
Wiem wiem tylko czasami tek mówisz tzn brzmi to tak jakbyś chciała, żeby jednak Avatar wygrał. Ale wiadomo przecież, że Avengers EG wygra, fani tego nie odpuszcza. Za jakiś czas Endgame przescignie Avatara na spokojnie i tak zdąży.
i widać, że nie z fusów tylko po przemyśleniach z dotychczasowej sytuacji. Zgadzam sie z tobą, z granicą błędu jaką napisałam w innym poście. Niestety Jeśli Marvel nie da bodźca to spadek będzie postępował mocno.
A wystarczyłoby dać na tydzień do kin wersję filmu z nowymi scenami. Tydzień przed Far frome Home - wtedy większość fanów zrobiłaby re-watch przed FFH. A zsyk pozwoliłby spać nam spokojnie. Ale jak pisza na zagranicznym forach - i tak powinniśmy się cieszyć z tego co osiągnął Marvel po tym jak nikt nie wierzył, że plany corss-overów będą dochodowe
przychód z pąitku $2,065,000 - czyli jest faktycznie -50% do tygodnia poprzedniego :(
No to się po działo, powoli ale do przodu zostało nie całe 75mln. Chiny odpadły od nabijania licznika , ale i tak damy rade. Jeszcze kilka zakrętów i bedzie meta :) Musi byc pierwsze miejsce inna opcja nie istnieje ;) :D
Kapitan marvel miał wzrost w tygodniu wyjścia endgame. Może endgame będzie miało wzrost przed ffh? Na tydzień nie ma co liczyć _ mam nadzieję że przychód będzie ok. 1 mln dziennie. Chiny odpadły bo nie dostali przedłużenia ale to było do przewidzenia że względu na ich politykę emisji zagranicznych filmów. Nadzieja jest w UK, Brazylii i Australii gdzie notuje jeszcze wysokie wyniki -w zeszłym tygodniu. Zagranicą obstawiam około 7-9 mln z tego weekendu. Jeśli mniej to będzie kiepsko. Za tydzień jest premiera Men in black i chociaż czekam na ten film to kolejna konkurencja.
Za tydzień jest premiera X - Men Mroczna Phoenix a za 2 tygodnie Faceci w Czerni.
Znaczy wyniki ze świata są niezmienione od 29 czerwca. Na ss z tego dnia co mam wynik worldwide jest taki sam jak teraz
Ochłońmy . Do końca wyświetlania jeszcze daleko. Małymi kroczkami , ale damy rade :) zostalo 74 mln $ a jeszcze kilka groszy z weekendu wskoczy
Kiedyś pisałam. Musiałby zbierać 2 mln dziennie przez 50 dni. Już nie spełnił tego warunku.
Odnośnie 2mln dziennie. wlaśnie przeliczylem ostatnie 6 dni czyli najgorsze dni od premiery specjalnie nie wliczalem poniedzialku bo w USA było święto wiec by zawyżyło zarobki. średni zarobek w USA na ostatnie 6 dni to 2mln055tyś114$ więc narazie się mieści a to zarobek ze stanów. Zobaczymy jak dpadnie po premierze Dark Phenix bo godzilla niby wskoczyla na pierwsze miejsce bos office ale bez szału jeśli chodzi o zarobek. Po Dark Phenix może być gorzej bo to ta sama widownia co End Game
widocznie czegoś nie dodałam;
nawet jeśli teraz spadnie -może kilka dni wyrównać przed ffh
W Chinach mogliby puścić jeszcze na tydzien ;)
właśnie czytałem w zagranicznej prasie , że fani marvela ugadują się na masowe pojście do kina w tym tygodniu żeby jak najszybciej wskoczyć na pierwsze miejsce z endgame zobaczymy co z tego wyjdzie przy poniedziałkowym podsumowaniu tygodnia :) ponoć na mediach społecnosciowych jest duże zainteresowanie
hehe może w weekend sie wybiorę w sumie do płyty bluray jeszcze kawal czasu a odświeżyl bym sobie finałową rozgrywkę :)
Chyba się przekonam i drugi raz pójdę, nigdy w Kinie nie byłem 2 razy na filmie, zawsze raz, to drugi raz pójdę, ale jeszcze przemyśle.
No Właśnie, dobrze bardzo dobrze bo już 73 mln zostały niby to nie dużo, ale coraz ciężej jest, ale nie ma mowy o odpuszczeniu Avatarowi, trzeba to zrobić teraz bo póżniej może nie być takiej szansy już.
Pod koniec czerwca czytałam raport jakiś analityków którzy zajmują się filmami. Pisali wtedy ze endgame zakończy z wynikiem 50 mln przed avatarem jeśli nic się nie wydarzy.