Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195312
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Zarobek filmu.

użytkownik usunięty

Skoro infinity war zarobiło 2 miliardy to pomyślcie ile zarobi ten:)

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

z tego co obserwuje na box office mojo to w tym tygodniu narazie dodali przychód z 9 krajów czyli około 7 tyś i o tyle wzrosł przychód w głównej tabeli, w zeszłym tyg na dwa razy dodawali przychód ze swiata. Wydaje mi sie ze jeszcze w tym tyg przychód ze świata sie dzwignie.

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Foreign total - $8,874,024

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

73 Mln Left jeszcze jeszcze trochę!!!

ocenił(a) film na 10
ziomxd

za poniedziałek słabo aż sie wlos na głowie jeży
$869,816

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Coraz ciekawiej

ziomxd

Ludzie, naprawdę nie macie większych problemów, tylko podniecanie się, czy Disney będzie jeszcze bardziej bogaty? ;)

ocenił(a) film na 10
TheKing23

Po pierwsze nie podniecamy tylko dywagujemy. Po drugie jesli temat przewodni jest o zarobkach danego filmu to chyba nie bedziemy rozmawiac o polityce :D Na koniec po trzrcie i chyba najważniejsze , kazdy ma swoje problemy a na forum piszac o tematavh które poszczególne osoby interesują można uciec od problemów dnia codziennego choć na chwile . Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

wtorek troszke się dzwignął nie dużo ale zawsze coś
$1,208,347

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Zawsze coś :D

ocenił(a) film na 10
ziomxd

ziarko do ziarka , uzbiera sie ......... ;):D

ocenił(a) film na 10
MWilk84

W porównaniu do innych filmów to endgame naprawdę się trzyma przez te wszystkie dni. Ktoś wypowiadał się że cykl życia filmu jest do miesiąca od premiery. I to już świadczy o sukcesie marvel.

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Zgadza się :D

MWilk84

Ok, rozumiem Twoje podejście, jednak zachowajmy w tym wszystkim zdrowy rozsądek ;)

ocenił(a) film na 10
TheKing23

Lepsze to niż narzekać na to że inni ludzie mają zainteresowania. Nie podoba się? Nie czytaj, nie udzielaj się. Naprawdę nie masz nic innego do roboty tylko zastanawiać się nad naszym sposobem spędzania wolnego czasu?

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Według tego streama co leci to już jest ponad 2 718 miliarda : >

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

też obserwuję ten stream :) w pierwszej połowie tygodnia strasznie zwolnił dzisiaj rano też ledwo człapał ale widze że zaczyna się rozpędzać czuć że weekend zbliża się wielkimi krokami ;)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

No oby coraz bardziej się rozpędzał :).

bialywilk11

No niestety w Polsce jest taki stereotyp jeśli jesteś fanem Marvela lub oceniłeś za wysoko film to jesteś dzieckiem albo masz coś z głową i tak dalej...no coś trzeba nie reagować na te wpisy.

ocenił(a) film na 10
wort801

na hejt w dzisiejszych czasach nie ma co się dziwić mnie takie wpisy nawet niekiedy bawią :D nie ma to jak samo dowartościowanie się obrazajac innych albo im dogryzając ;) dziecinne ale takie czasy

ocenił(a) film na 10
wort801

cytując Thora z pierwszej częsci avengers Takie to wszystko małe ...... :) ( mowa o hejteravh i ich wpisach ) :):D

MWilk84

No :);)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Ja tam nie wstydzę się że coś lubię :) nawet jeśli nie mieszczą się w typowym przedziale wiekowym dla tradycyjnego widzą

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

hehe tradycyjnego widza:) to ja sie chyba nie uważam za tradycyjnego widza. Wszystkie filmy ogladalem nieskończoną ilość razy i nie traktuję ich jak typowej bajki, maja dla mnie mnustwo przekazów wzruszających momentów wszystkie w wiekszym lub mniejszym stopniu łączą sie ze sobą twożąc spójna i bardzo przemyślaną historie świata Marvela. Szerze mówiąc nawet nie mam ich z c?ym porównać bo wedłóg mnie są klasą same dla siebie :)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Podnieśli zarobrk z reszty świata $1,901,800,000

MWilk84

Niech USA ruszą d ,same SW miały tam ponad 900 mln.:)

ocenił(a) film na 10
wort801

2,720 mld prawie :).
68,5 mln do końca :D
4 Czerwca

ziomxd

Niech ta akcja fanów się uda .. :)

ziomxd

boxofficemojo -2,720,504,783, a na youtube ponad 2,721...

ocenił(a) film na 10
wort801

No na Yt 2,722 mld i patrze stoi od 2h nic kasa nie leci w górę! Lol :/. Może jakaś przerwa lub błąd czy coś.

ocenił(a) film na 10
wort801

Mogę zapytać gdzie na YouTube sprawdźcie?

bialywilk11

http://www.youtube.com/watch?v=ABwkjZ3110M stoi w miejscu podobno awaria...

ocenił(a) film na 10
wort801

Już działa ;)

MWilk84

Nie działa :)

ziomxd

2,720,504 mld po 41 dniach.

Infinity war po 41 dniach dołozył jeszcze w samym Usa 32 mln.
Tyle mniej więcej +/ można doliczyć tylko z 1 kraju. Bo raczej mniej niż 30 nie będzie. Z reszty krajów potrzebuje 34-36 mln.

Pisałeś kiedyś, że Avatar był długo wyświetlany, a End Game będzie krótko , bo Infinity war był tylko kilka tygodni. Więc gdyby End Game był wyświetlany równie długo co Avatar zarobiłby jeszcze więcej w bonusie.

To akurat nieprawda. Dlaczego ?
Filmy są trzymanie w kinach w danym kraju tak długo póki zarabiają. Tzn.ostatnie tygodnie czy nawet miesiąc zarabiają grosze i dlatego je zdejmują. Były filmy, które potrafiły się utrzymać blisko 2 lata w kinach w jakimś kraju :) Avatar był krótko. W żadnym kraju nie dał rady utrzymać się nawet roku. To już Titanic sobie radził dobrze dłużej.

Ad1) Avatar był w kinach od 5 do 11 miesięcy zależnie od kraju. W Usa 8 miesięcy.
Taki poprzedni Avangers - Infinity war od 3 do 8 miesięcy zależnie od kraju. W Usa niecałe 5 miesięcy - 140 dni, ale niektóre kraje wyświetlały go 7-8 miesięcy jak Australia, Korea, Rosja, Brazylia, Francja, ale w miesącach 7 i 8 dokładał grosze.

Ad2) End Game ten wynik zawdzięcza tylko temu, że miał otwarcie w 3 dni ponad 1,2 mld. Kolejne 7 dni 900 mln. Oraz mocne wsparcie Chin ponad 600 mln. Potem nacisnął mocno hamulec ręczny. Kolejne 7 dni to spadek był do 300 mln. Rzadko następuje tak gigantyczny spadek jak stosunek 3-1 900 mln do 300 mln. End Game nie miał szans na 3 mld. Było to wiadome już po 17 dniach, gdy nastąpił spadek z 900 mln do 300 mln.W obecnych czasach mamy 5 razy kin w Chinach niż 10 lat temu. Avatar u nich zarobił tylko 204 mln, gdy End game 614 mln. Pomyśl teraz. 10 lat temu End game, by u nich zarobił max 100-150 mln, a Avatar teraz mógłby zarobić u nich nawet 900 mln na luzie. To jest bardzo ne fair w stosunku do starych filmów tak silna pomoc Chin, a ciągle rośnie.

Ad3) Moim zdaniem najbardziej sprawiedliwe porównania są
-po ilości sprzedanych biletów lub
-z uwzględnieniem inflacji, bo obecne bilety droższe więc zbyt łatwo o te same sumy niż kiedyś przy tańszych biletach

Po ilości sprzedanych biletów nr 1 w historii to Titanic. Avatar jest w czołówce, ale brakuje mu. Musieliby wprowadzić Avatar ponownie do kin jak kiedyś Titanic na 15 lecie w wersji 3d w 2012, gdy dołożył 300 mln. Teraz Avatar wprowadzony do kin z samych Chin dołożyłby minimum 200-300 mln

Z uwzględnieniem inflacji nr 1 to Przemineło z wiatrem. Na 2019 rok to suma 3,8 mld. Na 2 miejscu tuż za nim Titanic. Na 3 miejscu Avatar 3,5 mld.

Zatem po ilości sprzedanych biletów nie miał żądnych szans End Game zbliżyć się do tych filmów. To samo z uwzględnieniem inflacji. Zwyczajnie potrzebuje na 2019 rok ok 3,8 mld, by stać się prawdziwym rekordzistą.

Jeśli chodzi o porównania zwykłego przychodu mając gdzieś porównania sprzedaży biletów czy inflacje to End Game na koniec września powinien mieć w pesymistycznej wersji
2,760 mld, a w optymistycznej 2,770 mld.
Obawiam się, że może brakować 8 do 18 mln, a w październiku i listopadzie będzie już wyświetlany w ledwie kilku krajach, gdzie będzie dokładał grosze.

Szansa Marvela jest taka, że w grudniu może wypuścić wersji Dir cut czy Special edition z 1 lub 2 króciutkimi dodatkowymi scenami po 2-3 minuty, a dzięki temu te 10-20 mln brakujące dałby radę uzupełnić. Marvelowi może zależeć, bo w kampanii oskarowej będą mieć film z dopiskiem pobity rekord globalny Avatar w przychodach. To z miejsca daje szanse większe na oskary techniczne. Wiem, że nigdy do kin nie dawał Marvel Dir Cut, ale tym razem kto wie czy nie zrobią wyjątku widząc, że brakuje malutko.

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Może zaczniemy już rozważania na temat ile zarobić far from home?

ocenił(a) film na 10
bialywilk11

Spiderman pewnie zarobi jakieś 1,5 miliarda dolków,a Endgame może nabić +20 milionów (ludzie pewnie będą chcieli sobie przypomnieć Endgame) : >

Protoss_Tassadar

Obyś miał rację z Avengers :)

Protoss_Tassadar

Spider-man 1,5 mld bardzo mało realne.
Poprzedni Spider-man zarobił 880 mln. A tu nagle o ponad 700 mln wyższy wynik typujesz ? :)

Największym hitem lipca będzie remake Król Lew 19 lipca,
a Spider-man ma debiut 2 lipca. Ma tylko 17 dni na porządne zarabianie. Jeśli jakiś film z czerwca, lipca, sierpnia ma zarobić globalnie 1,5 mld to będzie to jedynie Król Lew. Zwłaszcza w Usa może być konkretny wynik. Animacja z 1994 u nich zarobiła 422 mln z reedycją, bo po ponownym wprowadzeniu do kin dołożyła do wyniku 110 mln.
Księga dżungli nakręcona w tej technice w 2016 zarobiła globalnie 966 mln (w Usa 364 mln, Chiny 150 mln)
A Król Lew to znacznie silniejsza i rozpoznawalna marka.
Moje typy to Król Lew - 1,3-1,5 mld, a Spider-man 1,0 mld.

ocenił(a) film na 10
returner

Ja obstawiam ffh okolo 1,3 1,4 mld $ . Poprzedni spider byl słaby bo krecili go tylko po to żeby mogł zaistnieć w avengers. Ten jest powiązany z zajsciami w EG a do tego będzie konczył całą sekwencje filmów. Król Lew nie wiem bo to nie moja zajawka ;)

MWilk84

Król Lew jest przez wielu uważany za najlepszą animację w historii kinematografii. Z pewnością jest w samym Topie.
Recenzje, oceny, nagrody, rankingi.

Skoro Spider-man będzie kończył III fazę Marvela, a nie End Game to możesz mieć rację, że te 200-300 mln dostanie więcej kasy z bonusu, że jakieś smaczki pojawią się odnoszące do End game, a to przyciągnie fanów z niedosytem.

ocenił(a) film na 10
returner

czyli mnie:) ze zwiastunów i różnych wywiadów wychodzi że część filmu będzie pewnego rodzaju holdem dla iron mana. Może temat o zarobkach ffh zaczniemy od nowego forum filmvebie nie wiem jak sie tutaj zakłada nowe wątki ale jak będziemy pisać o tym tutaj to sie mogą tematy zacząc mieszać ze sobą a myśle że temat EG conajmniej miesiąc bedzie jeszcze na topie co o tym myslicie?? żeby to troszke uporządkować?? ;)

MWilk84

Ten temat będzie tu wisiał jeszcze przez cały czerwiec, lipiec, sierpień. Powyżej w długim poście napisałem dlaczego i jaka będzie suma we wrześniu w przybliżeniu do 95-98% pewności .

ocenił(a) film na 10
returner

2760 - 2770mld obstawiam że będzie w sierpniu ale czas zweryfikuję kto miał racje. Do pierwszej kwoty brakuje mu 59,5 mln na mojo wycenili że w weekend zarobi 4,9 mln $ a jeszcze pewnie za czwartek wskoczy około 1 mln. ..... ale jak napisałem kilka linijek wyżej czas nas zweryfikuje :)

MWilk84

Wszelkie moje obliczenia wskazują, że 2,760-2,770 mld będzie we wrześniu. A śledzę boxoffice od 10 lat.

Ciężko o precyzyjność przy blockbusterach tylko w pierwszych 30 dniach. Potem jest wszystko jasne i klarowne.

Natomiast w Usa wszystko wskazuje, że kolejne dni, tygodnie, miesiące End game będzie miał słabsze niż Infinity war w analogicznym czasie po 41 dniach.

Infinity war po 41 dniu do końca dołożył jeszcze w Usa 32 mln.

Ale w 6 weekend w Usa miał 10,5 mln, a End game 8,0 mln.
Przy 7 weekendzie miał 7,2 mln, a prognozy dla End Game wynoszą 4,9 mln.

Weekendy słabsze niż w analogicznym czasie Infinity war.
Będzie ciężko, by w Usa dołożył do końca wyświetlania więcej niż 25-27 mln skoro IW 32 mln. A co ciekawe reszta świata też mocno zwolniła.

ocenił(a) film na 10
returner

wiem też obserwuję na bieżąco na box office też siedze kilka ładnych lat. Każdy ma swoje wyliczenia już kilka osób sie wypowiadało że zarobi tyle co IW nie ma co sie emocjonować :) zobaczymy kto miał rację a kto sie mylil za 3 max 4 miesiące;) narazie obstaeiam przy swoim zdanie moge zmienić jak ten i następny weekend zarobi mniej niz sobie wyliczylem w moich notatkach :)

MWilk84

W Chinach film zdjęli po 30 dniach, a wprowadzili Alladin. Infinity war trzymali 60 dni. Przez ten dodatkowy miesiąc End Game mógłby z 10 mln u nich jeszcze dołożyć, bo Alladin czy nawet Godzilla II w Chinach banku nie rozbiły, by zabrać mu całkowicie widownie. Nie wiem czemu u nich jest taki zabieg, że pewne filmy grają zachodnie 30-35 dni, a inne 55-60 dni. I niekoniecznie jest tak, że te zdejmowane z kin po 30 dniach już całkowicie staną z zarobkami. Natomiast ich rodzime filmy z Chin grane są 50-80 dni. I mogą sobie długo ciułać.

ocenił(a) film na 10
Protoss_Tassadar

Na to liczę :)

ocenił(a) film na 10
MWilk84

Generalizowalam. Ale zgadzam się z twoją wypowiedzią.
Swoją drogą jest taki kanał na YouTube - zamieszczają tam reakcje na trailery różnych filmów w tym marvala - polecam - ale obrazuje to jakie emocje mogą filmy wzbudzić w człowieku. Struggle Nation - nazwa.

MWilk84

mnustwo, twożąc, wedłóg - zamiast kolejnego seansu proponuję zaprzyjaźnić się ze słownikiem języka polskiego ;)

bialywilk11

Wybacz, jestem socjologiem i chciałem bliżej poznać fenomen tego zjawiska ;)