Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622326
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Tłumaczy się tym że Tarantino narzucił zbyt szybkie tempo pracy aby skończyć wszystko na festiwal w Cannes i dlatego ma mało czasu aby cokolwiek wymyslić. Szkoda! Tarantino na pewno coś wymyśli. Wcześniej pokazał że umie dobierać niezłe utwory do swoich filmów.
Swoją drogą też nie podoba mi się ze Tarantino tak szybko pracuje. Takim szybkim tempem pracy może zawalić całą produkcję. W ogóle po co koniecznie chce skończyć film na Cannes. Nie może go pokazać np. w Wenecji, wtedy by miał więcej czasu aby wszytko dopracować tak jak trzeba. No ale zobaczymy co mu z tego wyjdzie.
Pozdrawiam!

wojtek40i4

Dla mnie ten film bez muzyki wielkiego Ennio dużo straci. Dwóch geniuszy przy tym filmie to by naprawdę było coś. No i kto potrafi skomponować do obrazu w konwencji spaghetti-westernu, jeśli nie muzyczny ojciec gatunku?

ocenił(a) film na 9
Zombie_Grinder

Szkoda. Myślałem że obok utworów Morricone usłyszymy jakieś żwawe kawałki jak to u Tarantino bywało. Być może na pomoc przyjdzie mu Robert Rodriguez (jego soundtrack do Planet Terror niczego sobie). Swoją drogą zastanawiałem się kiedyś czy QT znów wplecie w film jakies kawałki ze swojej epoki, bo może dziwić muza z lat 70 (jeśli sie nie mylę) w filmie który opowiada o wydarzeniach z II wojny światowej.

ocenił(a) film na 8
cold_dog

Tarantino niegodny jest Morricone.
za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) film na 8
zulombo

Z drugiej strony nie jest żadną tajemnicą, że Morricone swój okres świetności ma już dawno za sobą i jego ostatnie ścieżki dźwiękowe są po prostu przeciętne.