PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619763
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Zero Historii.

ocenił(a) film na 8

Czysta fikcja.Tylko rozrywka.Krwawa rozrywka.Jak to u Tarantino.

ocenił(a) film na 4
LeoRex

obajrzałam z ciekawości i tyle, film mi się poprostu nie podobał ;/ nudny, naciągany wgl kiepski
,, A władca pierscieni i dragon ball to na faktach, nie?''- masz racje. w bajkach z dzieciństwa i filmach fantasy doszukiwałam się zagadnień historycznych O_o

ocenił(a) film na 8
LeoRex

A Kloss z Pancernymi wojnę wygrał. Różnica "film fabularny / film dokumentalny" coś mówi?

ocenił(a) film na 8
olo_kolo

Co do "Czterech Pancernych".Czytałem "101 Frontowych Nocy"Janusza Przymanowskiego,która zawiera jego wspomnienia z czasów wojny.Kilka autentycznych wydarzeń tam opisanych znalazło się w serialu.Tak więc "Czterej Pancerni i Pies"to nie jest do końca bajka.

ocenił(a) film na 8
LeoRex

Kurczę... wiesz o co mi chodzi. No to "Giuseppe w Warszawie" :P

ocenił(a) film na 8
olo_kolo

Jedna z niewielu na prawdę zajebistych komedii wojennych.Wielu twórców filmowych mogło by się z niej uczyć jak się robi komedie.

ocenił(a) film na 8
LeoRex

Obaj to wiemy :D Nie o to chodziło, nieważne :P

ocenił(a) film na 8
olo_kolo

Wiem,wiem.Jaja sobie robię :-)

ocenił(a) film na 7
LeoRex

Tak masz rację i brak kompletnego realizmu i wypaczenie historii w tym filmie powoduje u niektórych widzów zniesmaczenie.

ocenił(a) film na 8
LeoRex

i co jeszcze powiesz? ze niebo jest niebieskie a snieg zimny?
ameryki nie odkryles w tym temacie no i chyba nikt sie nie spodziewal czegos innego

ocenił(a) film na 8
El_Magiko

Ale są półmózgi które to coś biorą za fakt autentyczny i potem gadaj z takim co uważa kit Tarantino za prawdę, samą prawdę i tylko prawdę.

ocenił(a) film na 9
LeoRex

fakt autentyczny hłe, hłe.
znasz jakieś nieautentyczne fakty? ;)