obajrzałam z ciekawości i tyle, film mi się poprostu nie podobał ;/ nudny, naciągany wgl kiepski
,, A władca pierscieni i dragon ball to na faktach, nie?''- masz racje. w bajkach z dzieciństwa i filmach fantasy doszukiwałam się zagadnień historycznych O_o
A Kloss z Pancernymi wojnę wygrał. Różnica "film fabularny / film dokumentalny" coś mówi?
Co do "Czterech Pancernych".Czytałem "101 Frontowych Nocy"Janusza Przymanowskiego,która zawiera jego wspomnienia z czasów wojny.Kilka autentycznych wydarzeń tam opisanych znalazło się w serialu.Tak więc "Czterej Pancerni i Pies"to nie jest do końca bajka.
Jedna z niewielu na prawdę zajebistych komedii wojennych.Wielu twórców filmowych mogło by się z niej uczyć jak się robi komedie.
Tak masz rację i brak kompletnego realizmu i wypaczenie historii w tym filmie powoduje u niektórych widzów zniesmaczenie.
i co jeszcze powiesz? ze niebo jest niebieskie a snieg zimny?
ameryki nie odkryles w tym temacie no i chyba nikt sie nie spodziewal czegos innego
Ale są półmózgi które to coś biorą za fakt autentyczny i potem gadaj z takim co uważa kit Tarantino za prawdę, samą prawdę i tylko prawdę.