Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622379
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

jednym słowem rewelacja lepsze od samego obrazu są dialogi, a od dialogów muzyka. wszystko to razem wciska w fotel. przez 2 i pół godziny siedziałem wgnieciony w fotel z otwartymi ustami. takie kino lubię!

ocenił(a) film na 9
wojtek

Można zapytać gdzie oglądałeś? Ja coś czuję, że nie wytrzymam do września i skądś ściągnę... majtki ;)

ocenił(a) film na 10
cold_dog

nie ściągaj nie warto, taki film trzeba zobaczyć na dużym ekranie, tym bardziej ze jest w 4 językach:) a angielski to zaledwie mały procent. klimatu z kina, nagłośnienia i jakości nie powtórzysz w domu na kradzionej kopii z internetu. będzie brzydko i ciemno i tylko popsujesz sobie efekt końcowy :) poczekaj i daj się wgnieść w fotel

wojtek

Czytając taką opinie dobija mnie fakt, że przez trolle na imdb.com mam zaspoilerowany film. - . - Mógłbyś powiedzieć, jaki procent filmu tworzyły wypowiedzi z napisami, a jaki po angielsku? Słyszałem, że 50-50, ale chciałbym potwierdzenia.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Galadh

wiesz co ciężko powiedzieć w procentach ale wydaje mi się że angielskiego jest znacznie mniej niż 50%:) francuski, niemiecki przeważają i kilka minut włoskiego:)

ocenił(a) film na 9
wojtek

Wojtek, przekonałeś mnie ;)

ocenił(a) film na 10
wojtek

Absolutna rewelacja w kazdym calu i w kazdej sekundzie. 11/10! Firma Tarantino nie zawiodla... Rolex wsrod filmow!

Do kina wybralem sie dzis/wczoraj przed praca i to byl blad. W pracy nie moglem sie skupic na niczym innym jak tylko na rozpamietywaniu o filmie, a z kina wyszedlem na miekkich nogach. Mocno polecam, ale nie kazdemu...

Pozdro!