PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=509}
7,4 30 tys. ocen
7,4 10 1 29651
5,8 8 krytyków
Bandyta
powrót do forum filmu Bandyta

Ale uznanie w oczach widzów chyba ważniejsze !!! Niestety często nagrody wędrują tam gdzie najlepsza tego reklama, poprosty reklama to wyrocznia. Ale na pocieszenie bywa, że i te piękne i wrtościowe obrazy są doceniane.
Treść i obraz filmu poruszające, głębokie, tyle emocji. Są takie miejsca, są takie sprawy, że trzeba coś z tym zrobić, że trzeba reagować a nie żyć egoistycznie = bo to teraz na czasie: Ja Ja Ja, Ja omnibus, Ja najpiękniesza, Ja najinteligentniejsza, Ja trendy, Ja cool - a co ztymi, których rodzina zaniedbuje ... ? Dlaczego te rozpieszczone dzieci i ci ślepi rodzice poniewierają innymi ??? Jest nic nie wart bo nie ma trendy ubrań i fury, oraz komóry ??? Wystarczy, że już los dla nich był wystarczająco brutalny i żeby jeszcze nimi poniewierać? - wiem co mówię, byłam świadkiem takich ciężkich spraw. Dlaczego nie pomaga sie tym którym trzeba pomóc ? Ci co kłamią są bezwględni, to ich sie podziwia? Jak masz tyle kasy, że nie wiesz co z nią zrobic to kup tym dzieciom to czego im potrzeba, zapłać za naukę jak swoim dzieciom, w prestiżowych szkołach, wiele ci nie ubędzie, a pomożesz w lepszym starcie i w lepszym życiu tych zagubionych i bezbronnych. Opłać posiłek w szkole, kup zabwkę, ubranko ... Domy dziecka, bezdomne dzieci, zabiedzone ... Idź do takich dmów, przytul, porozmawiaj, uśmiechnij się się, pobaw się z nimi by nie były aż tak boleśnie samotne, pokaż, że można żyć inaczej skoro już ich spotkało to co najgorsze, wytłumacz, że będzie lepiej, że kiedyś życie nabierze barw ... Taka jest rzezcywistość i ten film min. to pokazał. WIELKIE UZNANIE I SZACUNEK dla twórców filmu.

ocenił(a) film na 10
1vinga

Zbyt mało nagród, wyróżnień, raczej wyłącznie krajowe, jedna międzynarodowa !!! to miałam na mysli.