7,3 194 tys. ocen
7,3 10 1 193923
7,7 58 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman
ocenił(a) film na 8
Pirat_Z_Karaibow_

sam jesteś parodia

użytkownik usunięty
Pirat_Z_Karaibow_

Teraz może już tak ale kiedyś jarałem się tym filmem, poza tym sam Burton stwierdził, że Nolan zrobił dużo lepsze i mroczniejsze filmy o Batmanie

Co niczego nie dowodzi, bo to rzecz gustu :)

użytkownik usunięty
jakura1

Oczywiście każdy ma swój gust ale takie są fakty :)

Nie fakty, tylko opinie:) Bo są podzielone, a fakt jest niepodważalny.

jakura1

TE PI ERDOLONE DZIECKO ROBIONO PRZEZ DZIURKĘ OD KLUCZA, TAKICH LUDZI JAK ZAŁOŻYCIEL TEMATU ROZSTRZELIWUJE SIĘ BEZ SĄDU. POWINNI CIĘ WYSKROBAĆ Pirat_Z_Karaibow_~!!!!

ocenił(a) film na 10

Natomiast Batman Burtona jest ulubionym batmanem Boba Kane'a

Pirat_Z_Karaibow_

parodia wyszła jak ciebie spłodzili...

ocenił(a) film na 8
Pirat_Z_Karaibow_

I pomyśleć, że wystarczyło 7 słów }K

ocenił(a) film na 10
Pirat_Z_Karaibow_

Jak ja oglądałem ten film miałem 12 - 13 lat leciał w telewizji a było to we wczesnych latach 90. Powiem tak starszemu pokoleniu jak ja:) film się podobał i czasem nawet do niego wracam:) młodym wychowanym na ifonach i pokemonach na pewno będzie podobał się mniej gdyż są przyzwyczajeni do tryskających efektami komputerowymi plastikowych gniotów dzisiejszego kina.

Pirat_Z_Karaibow_

Dla gimnazjum to jest parodia, dla dorosłych to klasyka kina.Jak oglądałem pierwszy raz "Batmana" w kinie to ciebie jeszcze w planach nie było.Więc nie bierz się za komentowanie filmów, które są dla ciebie za trudne do zrozumienia.

ocenił(a) film na 7
Pirat_Z_Karaibow_

To nie jest żadna parodia. Co prawda najlepsze Batmany to trylogia Nolana, te stare nie dorastają mu do pięt i są raczej tylko dla fanów komiksów, a te nowe dla każdego.

-Selina staje się cat woman po ugryzieniu przez kota. Po czym dostaje p*erdolca. SPOILER: Kot został ugryziony przez radioaktywnego pająka i dlatego selina zyskała takie zdolności. Taki ukłon Burtona w stronę Spider Mana. Ale Peter nie dostał padaczki po tym...

-Joker wpada do farby/szlamu, czy czegoś tam i dostaje świra. No i jeszcze ta wkurzająca sztuczna szczęka. SPOILER: Po upadku stracił wszystkie zęby. Chociaż rola naprawdę godna zapamiętania to i tak nie umywa się do tego z TDK

-dwoje ludzi rodzi potwora. Co oni, potomkowie pradawnych pigwinozaurów? SPOILER: Facet zdobył spermę pingwina, uśpił żonę i jej wpuścił dla kawału. No niezbyt śmieszny ten kawał...

Batman Forever... Nie oglądałem, ale Dent wygląda okropnie na zdjęciach, nie to co ten z TDK.
Batman i Robin... Bat karta(to dlaczego nie Bat - kondomy?) i sponsorowanie Playboya przez noszenie zbroi z sutkami... Szkoda gadać