Teraz może już tak ale kiedyś jarałem się tym filmem, poza tym sam Burton stwierdził, że Nolan zrobił dużo lepsze i mroczniejsze filmy o Batmanie
TE PI ERDOLONE DZIECKO ROBIONO PRZEZ DZIURKĘ OD KLUCZA, TAKICH LUDZI JAK ZAŁOŻYCIEL TEMATU ROZSTRZELIWUJE SIĘ BEZ SĄDU. POWINNI CIĘ WYSKROBAĆ Pirat_Z_Karaibow_~!!!!
Jak ja oglądałem ten film miałem 12 - 13 lat leciał w telewizji a było to we wczesnych latach 90. Powiem tak starszemu pokoleniu jak ja:) film się podobał i czasem nawet do niego wracam:) młodym wychowanym na ifonach i pokemonach na pewno będzie podobał się mniej gdyż są przyzwyczajeni do tryskających efektami komputerowymi plastikowych gniotów dzisiejszego kina.
Dla gimnazjum to jest parodia, dla dorosłych to klasyka kina.Jak oglądałem pierwszy raz "Batmana" w kinie to ciebie jeszcze w planach nie było.Więc nie bierz się za komentowanie filmów, które są dla ciebie za trudne do zrozumienia.
To nie jest żadna parodia. Co prawda najlepsze Batmany to trylogia Nolana, te stare nie dorastają mu do pięt i są raczej tylko dla fanów komiksów, a te nowe dla każdego.
-Selina staje się cat woman po ugryzieniu przez kota. Po czym dostaje p*erdolca. SPOILER: Kot został ugryziony przez radioaktywnego pająka i dlatego selina zyskała takie zdolności. Taki ukłon Burtona w stronę Spider Mana. Ale Peter nie dostał padaczki po tym...
-Joker wpada do farby/szlamu, czy czegoś tam i dostaje świra. No i jeszcze ta wkurzająca sztuczna szczęka. SPOILER: Po upadku stracił wszystkie zęby. Chociaż rola naprawdę godna zapamiętania to i tak nie umywa się do tego z TDK
-dwoje ludzi rodzi potwora. Co oni, potomkowie pradawnych pigwinozaurów? SPOILER: Facet zdobył spermę pingwina, uśpił żonę i jej wpuścił dla kawału. No niezbyt śmieszny ten kawał...
Batman Forever... Nie oglądałem, ale Dent wygląda okropnie na zdjęciach, nie to co ten z TDK.
Batman i Robin... Bat karta(to dlaczego nie Bat - kondomy?) i sponsorowanie Playboya przez noszenie zbroi z sutkami... Szkoda gadać