PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32616}

Bezsenność

Insomnia
2002
7,2 87 tys. ocen
7,2 10 1 87414
6,7 35 krytyków
Bezsenność
powrót do forum filmu Bezsenność

Cóż powiem to wprost: "Bezsenność" to nie był ciekawy film. Nie pomógł udział wybitnych aktorów: świetnego Pacino i charakterystycznego Williamsa. Po prostu nie mieli pola do popisu... Swank nie istniała. Zawiódł także reżyser, o którym słyszałem tyle dobrego...

Po prostu zasypiałem na pokazie... Fabuła była chyba najgorszym z ww. elementów. Nieciekawa, nietrzymająca w napięciu... W ogóle co to za gatunek?! Ale można z niej było zrobić coś lepszego... Po sam pomysł na detektywa cierpiącego na bezsenność, pedantyczne morderstwo etc, nie był w końcu taki zły. Ale pomysł to jeszce nie wszystko...

Nie jest to film straszliwie słąby, lepszy od głupowatych komedii ostatnich lat, ale w swej kategorii zawodzi...

ocenił(a) film na 10
Ponk

śpiochy: zakaz wstępu do kina!!
Sam powiedziałeś, że trudno podpiąć ten film pod konkretną kategorię - czy już nie to powinno zaciekawiać i skłaniać do głębszego zastanowienia się nad opowiedzianą historią?

ocenił(a) film na 7
gw1azdeczka

no co ty...?!
to, że film jest mieszanką gatunkową nie świadczy jeszcze in plus o jego jakości... nie przesadzajmy!

ocenił(a) film na 10
Ponk

ja nic, ale film, film!
No tak, powinnam zaznaczyć że moim zdaniem to ciekawa i umiejętnie zrobiona mieszanka. Ale to tylko moje zdanie. Nie przekonam cię tak wątłym argumentem.

Senność osłabia koncentrację, przynajmniej tyle zapamiętaj z tego filmu :)