Bezsenność

Insomnia
2002
7,2 90 tys. ocen
7,2 10 1 89635
6,8 34 krytyków
Bezsenność
powrót do forum filmu Bezsenność

Świetne rola Robin Williamsa ratuje ten film

ocenił(a) film na 8
CordellWalker

Jak na Nolana to serio słaby, ale jako film super. No i od ostatniej 1/3 pierwszej połowy robi się ciekawy rzeczywiście.

ocenił(a) film na 4
CordellWalker

Jedyna dobra scena to rozmowa Williamsa z Pacino. Rzeczywiście gdy zaczyna mówić Williams to nagle jest dużo lepiej. Ale cała resztę ledwo da się oglądać.

ocenił(a) film na 6
madamelarte

''Dobremu policjantowi nie pozwoli zasnąć praca, złemu, sumienie''.
To jeden z lepszych tekstów jakie słyszałem ostatnimi czasy w kinie.
Co do samego filmu Nolana to muszę się z Tobą i przedmówcami zgodzić, że nie należał on do najlepszych w jego dorobku. Tym samym jest jednym ze słabszych również w karierze Al Pacino. Nie twierdzę ,ze był zły, denny ,bez klimatu itd. Po prostu spodziewałem się znacznie więcej po reżyserze Memento i tak wyśmienitej obsadzie. No nie rzucił mnie na kolana, a sama końcówka powinna być zdecydowanie ''z innej beczki'' jak się mawia.
Plusem jest świetna gra Williamsa, Pacino też robi swoje (chociaż wygląda okropnie przez te nieprzespane noce :)), Hilary Swank bardzo kusząco jak na policjantkę ,duszna atmosfera, zimno wiszące w powietrzu, ale przede wszystkim sama Alaska i jej niepowtarzalny ośnieżony klimat. Cholera chciałbym dać więcej , ale nie mogę niestety i tylko 6/10.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
djrav77

zgadzam się w pełni z powyższą opinią. Ta sama ocena :)

ocenił(a) film na 7
djrav77

O. Podpisuje się pod tym bo mam ten sam dylemat i odczucia.

ocenił(a) film na 8
CordellWalker

Ok, twoja opinia, ale powiedz czemu uważasz, że ten film był słaby, czemu ci się nie podobał. Jestem po prostu ciekaw argumentacji takiej opinii.