Bezsenność

Insomnia
2002
7,2 90 tys. ocen
7,2 10 1 89635
6,8 34 krytyków
Bezsenność
powrót do forum filmu Bezsenność

Kiedy Pacino znalazł broń po strzelaninie i szybko ją schował uśmiechnąłem się i pomyślałem sobie ze tak jak ja chowam szybko pieniądze znalezione na ulicy przed innymi to on szybko schował bron. Tylko, dlaczego jej nie zabezpieczył jako dowód? Dlaczego chciał ją ukryć? oki pewnie zrozumiał ze im mniej dodatkowych punktów zaczepienia tym jego kłamstwo szybciej może wyjść na jaw. Ale tak czy siak sprawa z bronią jak i łuskami do nich bardzo mnie ciekawi do chwili obecnej. Jeszcze większe zaciekawienie, niezrozumienie nastało, kiedy mądra miejscowa policjantka stwierdziła, iż kluczem całego zamieszania jest broń, którą znalazł Pacino tuż po strzelaninie oraz jakąś łuska. Niech mi ktoś wytłumaczy, po co w filmie tyle broni, a raczej, jaką role łuska, która znalazła pod koniec filmu mądra policjantka? Do jakiej broni ona pasowała? Tuż przed ostatnią wizyta u Walter Finch'a policjantka cos wyczytała w jego notatkach, co to było?

użytkownik usunięty
WIDMO82

łuski i spluwy
Pragnę wyjaśnić, że mądra miejscowa policjantka nie wiedziała nic o broni, którą znalazł Pacino. Hap został zastrzelony z zapasowej broni 9mm Pacina (łuskę z tej broni znalazła Ellie Burr, ta policjantka, i to wzbudziło jej podejrzenia). Walter Finch zostawił swoją broń 38., bo myślał, że Pacino zastrzelił Hapa ze swojej służbowej 38. (tak jednak nie było) i to mu pomoże w zwaleniu winy na Randy'ego Stetza.
Sprawa tej broni jest bardzo ciekawa, w sensie pogmatwana, ale przemyślnie opowiedziana. Jeden z ciekawszych aspektów filmu. Cały film jest tak złożony, że nawet przy piątym z kolei delektowaniem się tym fantastycznym thrillerem psychologicznym ciągle odkrywam coś nowego (może nie umiem patrzeć, hehe).
Pacino is debest!!!!

ocenił(a) film na 8

dzięki, ale to nie wszystko
Masz racje, zakreciłem sie, policjantka przeciez sama powiedziała ze wszystko miałoby sens gdyby morderca posiadał zapasową broń a posadzała o to własnie Pacino. Co później bardzo łatwo sprawdziła.
A i cos co napisałas jeszcze:
"Walter Finch zostawił swoją broń 38., bo myślał, że Pacino zastrzelił Hapa ze swojej służbowej 38. (tak jednak nie było) i to mu pomoże w zwaleniu winy na Randy'ego Stetza."
- o tym chciałbym jeszcze podyskutkowac np. na GG wiec ide pisac do ciebie mejla.. :D