Bezsenność

Insomnia
2002
7,2 90 tys. ocen
7,2 10 1 89654
6,8 34 krytyków
Bezsenność
powrót do forum filmu Bezsenność

film co rzadko robie opiniami i sie nie zawwiodlem swietnie sie go ogladalo piekne zdjecia w ogole doborowa obsada zapewnila rowniez wysoka ocene temu filmowi robin williams w roli mordercy sie sorawdzil wedlug mnie dobrze zagral cichego spokojnego psychopate 8/10

ocenił(a) film na 10
WilliamCrazy1

Dokładnie! Wspaniale oddane samopoczucie kogoś, kto nie spał już kilkanaście godzin, jak oglądałem, miałem podobne odczucia (oczy na zapałkach, poczucie, jakby człowiek od tygodnia się nie mył...). No i te widoki Alaski... Miód po prostu :)

White_Testarossa

Jak na reżysera Memento to ten film to zawód. Jego najmocnejszą stroną jest aktorstwo. I to nie Pacino. Robin zagrał rewelacyjnie i to na nim skupiłem swoją uwage. Mimo bezbronnej miny, spokojnego głosu widać po nim że stara sie panować nad sytuacja, nie popełnia głupich błędów. Zmiana jego wizerunku jak najbardziej udana. Hilary mi nie przeszkadzała więc też dobrze:)

Natomiast pan Pacino udowodnił że dobrze też gra zmęczonego człowieka, a nie wulkan energii ( Gorączka, Człowiek z Blizna ). Widać jego zmęczenie, osłupienie, starania aby myśleć trzeźwo. Tyle że Williams wygrał ten pojedynek. Wygrał go ich wspólną scena na tym statku

Scenariusz bardzo typowy, ciekawe umieszczenie akcji. Szkoda że ukazano Ala jako jedynego dobrego policjanta. Lokalna policja nie mogła spojrzeć do kosza i znależć to zdjęcie?? Przecież bohater grany przez Ala dzialał metodycznie!! Szkoda troche

Muzyki nie pamietam, za to zdjecia znakomite

8/10 za Robina

Waszes

Ups miało byc 7/10 za Robina. <za krótki><za krótki><za krótki>