Buntownik z wyboru

Good Will Hunting
1997
8,1 307 tys. ocen
8,1 10 1 306994
7,6 61 krytyków
Buntownik z wyboru
powrót do forum filmu Buntownik z wyboru

Jak koleś ktory pucuje ściany może być zdolniejszy od całego uniwerku???Bez jaj panowie...tani dramat mejd in Amerika i nic wiecej nie wiem czym tu sie tak zachwycać jedynie Minnie Driver mi się podobala bo to bardzo piękna aktorka i przyjemnie na niej oczko zawiesić...

ocenił(a) film na 9
MilesQuaritch

Zapoznaj sie z przypadkiem Akrit'a Jasta.
Przypadek jak z filmu, tylko że w Indiach.

ocenił(a) film na 7
advx

Nie, nie jak z filmu. Młody Hindus od razu pokazał swój geniusz innym (albo został od razu zauważony) i dowiedział się o nim cały świat. Nie da się, szczególnie w USA (kraju rozwiniętym, z dużymi uniwersytetami i generalnie dobrym systemem edukacji), ukryć takiego umysłu jak u Willa. Chodził przecież do szkół, miał znajomych, rodzinę. Poza tym taki geniusz czy taka wiedza warunkują całe twoje życie - jesteś inteligentny, więc wiesz, że możesz mieć lepsze życie, chcesz się podzielić swoją wiedzą, poglądami itd. Ten film to bujda, ale interesująca.

ocenił(a) film na 10
MilesQuaritch

marna prowokacja.

ocenił(a) film na 5
MilesQuaritch

Hmmmm zastanawia mnie co w tym filmie jest aż tak zagadkowego, skoro z góry zakładacie, że ktoś go nie rozumie tylko i wyłącznie z powodu niższej oceny. Są jeszcze inne powody.... i niekoniecznie muszą mieć związek z niedorozwojem intelektualnym, czy emocjonalnym. Skoro posiadacie wrażliwość, wysoki iloraz inteligencji czy co tam jeszcze powinno być to dla Was oczywiste.

Ps.Wasze żywe odezwy przypominają mi trochę reakcje głównego bohatera sprzed terapii ;)

ocenił(a) film na 9
MilesQuaritch

człowieku! einstein zaczynał sprzątając w biurze patentowym

MilesQuaritch

czy w ciągu 6 lat zmądrzałeś i doceniłeś ten film?

ocenił(a) film na 9
MilesQuaritch

W filmie jet wyrażnie powiedziane na czym polega zależność jego zdolności

MilesQuaritch

Ten film jest na podstawie książki o geniuszu Williama Jamesa Sidisa:) warto cos poczytac najpierw a nie wstawiać głupie komentarze

ocenił(a) film na 7
herubinek

Nie jest. Skąd to wziąłeś? O talencie Sidisa wiedziano bardzo wcześnie, bo rozwiązywał zadania publicznie, a w wieku 11 lat przyjęto go do Harvardu. O talencie (a nawet geniuszu) Willa nikt nie wie, co jest po prostu niemożliwe w obecnych czasach, szczególnie w kraju takim jak USA.