Być może jestem płytka ,ale gdy w końcu wczoraj miałam okazję go obejrzeć cholernie się
męczyłam i tylko czekałam ,aż się skończy. Oczywiście momenty ,kiedy robotnicy nieśli
gościa na drzwiach,czy odprawiano ten pseudo -pogrzeb były przemawiające . Ogólnie
jednak nie mogłam doczekać się końca...
Patriota jest ten, kto płaci podatki, a nie ten kto płacze na filmach takich jak ten...
"Patriota jest ten, kto płaci podatki" pozamiatales, widze slownik jezyka polskiego + historia Polski sie klania. Jezeli ktos jest np bezdomny albo nie stac go na placenie podatkow to co juz nie moze byc patriota? Przemysl a potem pisz glupie posty. Tyle
dokladnie wiec przemilcz tego typu poglady a nie szczekaj po forach, moze np. wyjdz z domu?
A dziekuję, właśnie niedawno wróciłem do niego. A ta "żenada" tyczyła się Twojej własnie żenującej osoby....
p.s. - szczekać mogę ja, tacy jak Ty tylko żałośnie skamlą szczeniaku.
"mozesz szczekac a i tak mnie nie ugryziesz'' leszczu szkoda ze nie mieszkamy blizej ciekawe czy w rlu tez taki twardy jestes czy tylko w necie masz gadane. Ale z kim ja wgl probuje polemizowac z osoba ktora uwaza ze placenie podatkow jest rownowazne z byciem patriota BLAGAM. Skonczylem, idz na dwor pobiegac za patykiem..
Tak, jestem wysublimowanym chamem i dobrze mi z tym
Nara
patryjotyzm to z pewnoscia nie bezmyslne placenie podatkow i godzenie sie na okradanie kraju i wyprzedaz majatku narodowego, gimbusie.
Niestety i tu sloma ci z butow wystaje. Nie potrafisz skrzesac kilku zdan, zeby wiazanki nie puscic. Plugawie i chamsko, jak na prostaczka przystalo :)
No i? Ja nie zgłaszam kogoś, z kim wcześniej sam prowadzę żenująco niski poziom dyskusji.
No i to niby ja prowadze "zenujaco niski poziom dyskusji" ? To zglos moje wypowiedzi do moderacji, skoro sa obrazliwe.
Jednak nie sa, co? Jakos nie wyzywam cie, mimo wszystko, ty jednak nie potrafiles sie powstrzymac, zapewne z powodow wymienionych wyzej :)
Napisałem Ci, że nie zgłaszam. Kolejny post w którym pokazujesz jak czytanie ze zrozumieniem przychodzi Ci z trudem...
Nazywanie kogoś gimbusem, że Twój dziadek na konia po takich ja ja wsiadał, to jest ok? Zastanów się nad sobą. Współczuję Twoim bliskim, że muszą z takim jak Ty mieć do czynienia.
To ze moj dziadek po takich jak ty na konia wsiadal to fakt, coz w tym obrazliwego? Takie byly czasy, ze chlopstwo i plebs, a szczegolnie ci najbardziej upierdliwi stanowili stoleczek dla pana na wlosciach? Napisanie tego nie obraza cie w sposob bezposredni, ale sugeruje twoje pochodzenie i stawia w pewnym swietle twoj poziom kultury.
Natomiast nazwanie kogos gimbusem to bardzo rubasznie w porownaniu do epitetow ktorymi sie poslugujesz w publicznej wypowiedzi.
Ja twoim bliskim nie wspolczuje, raczej blizszemu otoczeniu.
Nie znam Twojego dziadka, ale żal mi go, że jego wnuk sobie mordę nim wyciera. Bo ja w szczególności nieboszczykiem, tudzież osobą znacznie starczą bym tego nie robił. Mówisz o mnie pleps i chłop nie widząc nic w tym złego, ale jak ktoś napisze o Tobie, żeś mało rozumny to wielka obraza majestatuy. Idź odsapnąć, prześpij się z dziewczyną, ewentualnie obejrzyj jakiś film i może Ci ciśnienie przejdzie.
Nie zauwazylem, zebym sobie dziadkiem "morde" podcieral, mordo ty moja, hehe. No i komu tu cisnienie skacze i miota bluzgami?
Zreszta ciagle zbaczasz z tematu, slaby z ciebie dyskutant.
wszystko co kupujesz jest opadatkowane takze nawet bezdomny płaci podatki, w tym kraju i tak za duże
i właśnie o to chodzi... patriotyzm nie bierze się z miłości do flagi i rzucania kamieniami. Patriotyzm to budowanie silnego i zarazem sprawiedliwego państwa. Zamiast większe granice, wolę większe PKB.
Przypomniała mi się ciekawa sytuacja, której kiedyś byłem świadkiem. Kilku "patriotów" nawyzywało jednego gościa od Żydów i śmieci. Ten gość rzeczywiście był Żydem, ale dodatkowo był pracodawcą dla ponad 50 ludzi. Kto tu jest prawdziwym Polakiem?
zapomniales dodac, ze placil tym 50 po 800 na reke, zatrudnial na czarno i wymagal darmowych nadgodzin, taki "patriot" z niego byl, co?
Pracodawca daje pracownikom takie warunki jakie są adekwatne do sytuacji rynkowej. Jakby im dał więcej, to w szybkim czasie w ogóle nie mieliby pracy, bo jego firma by upadła. Zdarzają się oczywiście i nadużycia, ale tutaj nikt nie mówił o takiej sytuacji.
Nie chcę być nie uprzejmy, ale to nie twoja sprawa, w którym roku się urodziłem. Jaki to ma zresztą związek z tematem?
Coz, pytalem, bo z twoich wypowiedzi wnioskuje, ze jestes mlodzienczo-naiwny, ze tak uprzejmie sie wyraze :)
Nie widzę problemu. Nie podoba im się, to mogą zrezygnować. Chyba że nie mogą, wiec powinni się cieszyć że mają taką pracę. Poza tym, skąd wiesz że tak robił?
a skad wiesz ze nie?
nadazasz za tematem? podalem taki typowy "polski" schemat. jaki wtedy z pracodawcy patryota?
Skoro nie wiem że tak robil, to zakładamy że robił?
Cos bym Ci napisał, ale byloby to nie smaczne...
To zależy. Troche mało wiadomo na ten temat. Czy lepiej mieć firme przez dwa lata i placic pracownikom bardzo dobrze, czy miec firme przez wiele lat, rozwijac ja, otwierac inne i rozbudowywac przy tym polska gospodarke, ale placic pracownikom niewiele.
Poza tym, zagadka logiczna: Czy "nic", to więcej niż "niewiele"?
no to powiedz niesmacznie, hehe. nie masz wiele do powiedzenie, bo z ekonomii dam ci pale.
zapytam tak samo, a skoro nie wiemy, to zakladamy, ze tak nie zrobil, nawet jesli taka jest obecna Polska rzeczywistosc?
krotki kurs ekonomii dla ciebie: sile narodu buduje klasa srednia, bez niej na przyklad usa byloby niczym.
kazda korporacja buduje i sie rozwija, ale niewiele to wnosi do gospodarek poszczegulnych krajow, wiesz o tym? co najwyzej do gospodarek rajow podatkowych.
kazda firma obecnie dazy do tego samego modelu maksymalizacji zyskow.
prezna gospodarka to nie prezne firmy, tylko prezny konsument, z zasobnym portfelem.
a teraz zagadka logiczna: co odroznia gospodarke usa od polskiej?
otworzylem ci nieco oczy?
"kazda korporacja buduje i sie rozwija, ale niewiele to wnosi do gospodarek poszczegulnych krajow, wiesz o tym? co najwyzej do gospodarek rajow podatkowych."- "Patriota jest ten, kto płaci podatki, a nie ten kto płacze na filmach takich jak ten..." Należało by dodać, w swoim kraju.
"zapytam tak samo, a skoro nie wiemy, to zakladamy, ze tak nie zrobil, nawet jesli taka jest obecna Polska rzeczywistosc?" - Chyba w dzienniku który czytujesz. Jeżeli ktoś pracuje na czarno, to: a) musi, b)nie musi ale sie zgodził - w obu wypadkach niech się cieszy że ma prace. Poza tym można się zatrudnić legalniea jak firma nie przestrzega prawa to albo sie żegnamy albo sąd + brukowce (lubia takie historie)
I ta "klasa średnia" zarabia 800zl netto, do tego na czarno? Zarabianie 1600zl netto to chyba "American Dream" u nas.
No i co, belkocik? Ile tych "firm" placi podatki w kraju? Kazdy kto moze stara sie uciec z podatkami gdzie indziej, czyz nie? Tak nalezaloby dodac wlasnie i malo tego, "patriota" nie unika i nie korzysta z ulg podatkowych, hehe. - A jaka ma gwarancje, ze jego podatki beda dobrze spozytkowane?
kazdy niewolnik niech sie cieszy, ze moze robic na pana - o to ci chodzilo? bo jest biedny, bo glupi, bo nie ma wyboru? kazdy moze zalozyc "microsoft" i otworzyc kopalnie diamentow, a co tam.
firma pod sad, tak? nie znasz realiow, chyba ze z gazet i tv wlasnie.
W Polsce nie ma klasy sredniej o naiwna duszyczko. Przyklad dawalem z Usa przed laty, ktore juz prawie nie istnieje, bo tam klasa srednia juz jest w zaniku, chyba tworza ja urzednicy sredniego szczebla, jak w Polsce. Wiesz jak wygladalo zycie w Usa lat '80 i dlaczego?
Doczytaj troche.
Żadnej. Co w zwiazku z tym? Jeżeli masz lepszy pomysł na gospodarke to podziel się nim z rzadzacymi. Inicjatywa ustawodawcza, czy cos, albo sam sie wmieszaj w polityke...a jesli nie masz to nie ma alternatywy dla podatkow, wiec nie placąc czynisz wiekszą szkode niż płacąc.
"kazdy niewolnik niech sie cieszy, ze moze robic na pana - o to ci chodzilo? bo jest biedny, bo glupi, bo nie ma wyboru? kazdy moze zalozyc "microsoft" i otworzyc kopalnie diamentow, a co tam.
firma pod sad, tak? nie znasz realiow, chyba ze z gazet i tv wlasnie." - Może nie robić. Nikt nie nakazuje, wielu ludzi żyje nie tylko bez pracy, ale i bez domów.
Z czystej ciekawości, uważasz że płacze jaki to świat niedobry, że nie podają wszystkiego pod nos, a przecierz sie należy, to patriotyczna postawa?
generalnie uwazam, ze bredzisz., dla jasnosci sytuacji ci powiem.
i z historii tez pala.
mam lepszy pomysl i juz sie dziele: rzadzacy niech sie lepiej nie wpierniczaja w gospodarke wcale i daja sie jej rozwijac.
Brawo, masz ode mnie nagrdę - Bilet do Gdziekolwiek_stąd. Twoja pomysłowość otworzyła oczy rządzącym w moim mieście i juz wchodzą w życie nowe przepisy prawa lokalnego.
Dziękuję bardzo....
Jesteś żenująco śmieszny, sam pierwszy odniosłoś swój post do mnie, a teraz piszesz o wpierniczaniu się.
"mam lepszy pomysl i juz sie dziele: rzadzacy niech sie lepiej nie wpierniczaja w gospodarke wcale i daja sie jej rozwijac." - Ja mam jeszcze lepszy: pieniadze powinny spadać z nieba.
Likwidacja pieniędzy niewiele da. Ja mam krowe a Ty kure - zgadnij kto jest bogatszy.
Koniec konców znowu wykształciły by sie pieniadze.