gdzie budowa solidarności, Janek ?
Chyba pewne rzeczy umknęły. A poza tym temat już ptyle razy przerabiany,że nie polecam
3/10
Zanim zaczniesz pisać idiotyzmy poucz się trochę historii najnowszej. Oglądałeś na pewno ten film? Słyszałeś coś o grudniu 1970. Pewne rzeczy rzeczywiście Ci umknęły a może nawet cały film.
historii najnowszej, żal co ma wspólnego historia najnowsza, co za głupoty pleciesz.Może jeszcze powiesz, że Lech Wałęsa nie miał nic wspólnego ze stoczniami oraz z Solidarnością ten film to lipa i tyle jest tylko przedstawiony kawałek historii przewrotu w kraju, a czego was teraz uczą, cóż za chwile wam powiedzą, że Hitler żyje i tez uwierzycie.
Tak się składa że jestem po czterdziestce i dobrze pamiętam czasy Solidarności i stan wojenny. Film opowiada historię prawie 10 lat wcześniejszą sprzed powstania Solidarności. Albo więc jesteś tępym nieukiem albo starym ubekiem.
Lata 70.Lech Wałęsa
W grudniu 1970 był jednym z przywódców strajku w swoim zakładzie pracy, wchodząc w skład Komitetu Strajkowego. Miesiąc później wszedł w skład rady oddziałowej związku zawodowego metalowców oraz został społecznym inspektorem pracy. Brał udział w rozmowach pracowników Stoczni Gdańskiej z pierwszym sekretarzem KC PZPR Edwardem Gierkiem
Ostatnio ogladalem film o II wojnie swiatowej na dalekim wschodzie. Wiesz co? Nie bylo tam zydow, no jak tak mozna?
To nie ejst film o Walesie, wasacz odgrywal wtedy niewielka role, wiec po co go uwzgledniac?
A jaka role odgrywa w filmie o tytule czarny czwartek Walesa. Naprawde prosze o wyjasnienie? A o to, ze innych przywodcow strajku nie bylo, to sie nie plujesz?
Dalej dziecko chcesz trollowac?
co ty ciotka masz uraz do agentow z dziecinstwa czy ich tylko nienawidzisz
wyluzuj
agenci nie istnieja
Dlaczego tak sądzisz? Uzasadnij swoją wypowiedź. A może ty chcesz tylko go obrazić. Dlaczego to robisz? Dlaczego używasz wulgarnych słów albo bezpodstawnie oskarżasz ludzi o niestworzone rzeczy. Ktoś nawet policzył że już jakieś 1000 "troli" znalazłeś tutaj. A może to ty jesteś właśnie trolem. Przeszkadzasz w dyskusji. Obrażasz. Wyluzuj. Nikt ci tutaj nie zagraża. Nawet jeżeli jesteś chory jak sugerują inni to nie usprawiedliwia cię to ani trochę? Potrafisz powiedzieć dlaczego obrażasz innych użytkowników forum?
Szok! sylwester_3 Co za kretyn! Weź skasuj ten post bo się skompromitowałeś na całej linii.
może uzasadnisz ten szok bo nie wiem o czym piszesz.Jak źle się czujesz polecam iść do lekarza.Cóż kretyna znajdziesz na pewno w lustrze.Skopromitowałem ???? czym????.Jak nie wiesz co na pisać i nie znasz historii to już nie moja wina
Nie pozdrawiam
tak w 70-tym to Wałęsa łaził po Gdańsku aż skończyło się podpisem... marna prowokacja, chyba że okaze sie zaraz ze solidarnosc zalozyli robotnicy z cegielskiego w 56
no właśnie skoro jak to mówisz łaził to tym bardziej jako późniejsza ikona Solidarności powinien być ukazany zresztą nie tylko on w tym filmie.
Lata 70.Lech Wałęsa
W grudniu 1970 był jednym z przywódców strajku w swoim zakładzie pracy, wchodząc w skład Komitetu Strajkowego. Miesiąc później wszedł w skład rady oddziałowej związku zawodowego metalowców oraz został społecznym inspektorem pracy. Brał udział w rozmowach pracowników Stoczni Gdańskiej z pierwszym sekretarzem KC PZPR Edwardem Gierkiem
Sylwester zamiast mantrować ciągle ten sam tekst i robić z siebie idiotę pomyśl przez chwilę, akcja filmu rozgrywała się w Gdyni a Wałęsa działał w Gdańsku. To naprawdę dwa inne miasta, wiesz?
no i za chwile powiesz,że tylko to tyczyło się Gdyni
Wiesz co właśnie nie rób z siebie idioty
A Wojewódzki Komitet PZPR to też w Gdyni płonął? Część akcji jednak toczyła się również w Gdańsku. To tak w ramach zadośćuczynienia faktom. Ale nie będę polemizował, Wałęsa rzeczywiście w tym fragmencie historii nie był tak istotny, bardziej brakuje mi Jaruzelskiego.
Jeszcze pytasz? Pewne rzeczy to rzeczywiście umknęły ale tobie. I kto tu nie zna historii? Po co oceniasz film skoro nic z niego nie rozumiesz?
P.S. W dupie mam twoje pozdrowienia.
Lata 70.Lech Wałęsa
"Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" – ogólnopolski związek zawodowy powstały w >>!!>>1980<<!!<< dla obrony praw pracowniczych (...)"
źródło: Wikipedia
Strajki z roku '70 i '80 to nie to samo. Dopiero te z '80 przyczyniły się bezpośrednio do powstania Solidarności.
A gdzie Jaruzelski, który był wtedy ministrem obrony narodowej. Musiał uczestniczyć w tych naradach, a rozkaz strzelania musiał iść za jego pośrednictwem. Ciekawe, dlaczego pominięto jego rolę. Najbardziej w filmie oberwało się nieżyjącemu Gomółce, a według niektórych teorii strzelanie do ludzi było prowokacją wojskowych (m.in. Jaruzela), która miała i doprowadziła do upadku Gomółki.
w ogóle nie czaisz o co mi chodzi, ale to inna sprawa.Co do błazna nim nie byłem nie jestem i nie będę, gdybyś miał trochę kultury rozmawiał byś jak człowiek a nie wypisywał STEKU BZDUR
Lata 70.Lech Wałęsa
Koniec tematu nie odpisywać nie komentować
Faktem jest tylko to i nim pozostanie Polak to świnia
A przykre najbardziej to,że sami o sobie tak mówimy
End
Zacytuje teraz nie do końca dokładnie słowa Wałęsy po katastrofie smoleńskiej: najlepszą rzeczą w życiu Kaczyńskiego było to, że rozbił się samolotem.
I doskonale powiedział bo większego IDIOTY nie było jak on tylko jest jeszcze problem bo ma brata, ale myślę,że z tym świat też sobie poradzi
A co do tego,że twój tata był ok i co z tego ? Piszesz takie głupoty,że oczy bolą.
przykład:
Lot do Smoleńska 1 samolotem wraz z najważniejszymi głowami państwa
chyba wystarczy ten przykład,Kaczka złamała wszelakie procedury osób które mogą lecieć 1 samolotem
Ha ha ha ha. Dobry żarcik. Zacznijmy od tego że to nie Kaczyński organizował lot.
Jako odpowiedzialny za katastrofę jest w pierwszej kolejności rząd a konkretniej Bogdan Klich ( sprawność samolotu).
PO razem z Moskwą odbył rozmowę dotyczącą przebiegu i organizacji wizyty już w grudniu 2009.
Napisz jeszcze, że to Jarek K. odpiłował skrzydło, dlatego się urwało.
Niepełnosprawność intelektualna w stopniu znacznym (upośledzenie umysłowe znaczne, dawniej idiotyzm) – rozwój na poziomie 6. roku życia. Około 4-5 roku życia zauważalne spóźnienie rozwoju psychofizycznego. Osoby te mogą opanować samoobsługę, przy stałej opiece mogą wyuczyć się czynności domowych, ale nie są zdolne do wyuczenia zawodu. Mogą podejmować prace nie wymagające kwalifikacji.
IQ w skali Wechslera: 34 - 20.
Oto definicja idiotyzmu. Nie używaj słów których nie znasz dzieciaku to pierwsza rzecz.
Druga rzecz to taka, że Kaczyński był wybitnym prawnikiem.