PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192025
9,0 79 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

10/10

ocenił(a) film na 10

Absolutnie genialny film, obok którego nie można przejść obojętnie. Jak to się mówi, na ten film trzeba się przygotować. Usiąść wygodnie w fotelu, nalać sobie kieliszek wina i rozkoszować się, bo jest to niewątpliwie uczta kinomana. I to uczta pełną gębą. Uczta na pierwszą dziesiątkę wszech czasów! No i prawdopodobnie najlepszy film wojenny. A porównywanie do Szer Ryana nie ma większego sensu. Zupełnie inna wojna, inna epoka w kręceniu i realizowaniu filmów. Polecam tym, którzy nie widzieli!

ocenił(a) film na 4
blackfield84

Ten film to przeceniona lipa, 3 godziny nudy, traktowania o niczym, ogólnie strata czasu, nawet się nie umywa do 'Plutonu'

ocenił(a) film na 10
marcinoo_fw

zależy co kto lubi. w Plutonie, który jest świetny!!, jest więcej akcji, amerykańskie strzelanki itp. Tutaj wojna pokazana jest nieco inaczej i przez to chyba film ma tą magię, Jak dla mnie wymiata!

użytkownik usunięty
blackfield84

"Średnia ocena znajomych: 9.2" - taka powinna być ocena tego filmu na filmwebie. Ale się rozmarzyłem...

użytkownik usunięty
blackfield84

Kiedyś pewien człowiek, którego wybitnie szanuję powiedział mi, "Jeżeli chce pan obejrzeć film lepszy od Ojca Chrzestnego, to Czas Apokalipsy jest dla Pana".

I się nie mylił. To wielki film Coppoli.