Tego typu filmy ogląda sie ciężko. Pisząc "tego typu" mam na myśli tak stare i traktujące o czymś co się działo za młodzieńczych lat naszych rodziców. Ciężko zrozumieć wydźwięki polityczne takich produkcji. Nie mówiąc już o tym, ze trwa 3 godziny. Może nie do końca go zrozumiałem, ale muszę przyznać, że jest to film niezwykły. Postacie grane przez Sheena, Duvalla czy Brando zostały bardzo dobrze zagrane. Narracja była spokojna wyważona, taka jaką lubie. Muzyka i niezłe zdjęcia także robią wrażenie. Trudny ale wybitny film o upadku człowieka
Ja tam rozumiem ten film ale obejrzałem go przez przypadek(nie wiedziałem o czym będzie nie czytałem żadnych opisów , nic) myślałem że będzie to dobry stary film wojenny a tu jakiś nudny film w połowie zrozumiałem o czym będzie film i nastawiłem się na dramat o bezsensie wojny w Wietnamie , ale było już za późno nie zwracałem uwagi na zdjęcia muzykę , po prostu się nudziłem , muszę go obejrzeć jeszcze raz i jestem pewny że po tym 2 seansie podwyższę ocenę , ale sceny "zabawiania" się z panienkami , i ten moment jak byli w tym domu w dżungli i chyba tam jedli obiad uważam za mega nudne , ale atak w rytm Ride of the Valkyries i scena jak zabili tych Wietnamczyków w łodzi genialne , jak już doszli do wątku z Brando oglądałem film bez uwagi , i za znacznie lepszy film uważam Pluton , warto także zwrócić uwagę na Łowce Jeleni ale ten film ma akurat wątki "po Wietnamowe" niż o wojnie w Wietnamie , na obejrzenie tego filmu po prostu trzeba się przygotować , oglądać z chęcią , ciekawością i uwagą , bo oglądanie na siłę nie ma sensu i najlepiej obejrzeć go 2 razy tak jak wiele filmów , chociażby Obywatel Kane.