PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192026
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Ciekawe czy ktoś ma więcej.

Bzzommbo

94%
A nigdy nie obejrzałem tego arcy nudnego dzieła do końca, bo usnąłem gdzieś w połowie i już nigdy nie wróciłem

TheWitcher_666

Bo ten film jest jak Media Markt.

Bzzommbo

Czyli nie powinieneś go więcej ogladać

TheWitcher_666

Ale obejrzałem go całego i mi się spodobał. Bardzo dobry film. Ale jak mówiłem... Jest jak... Media... Markt.

Bzzommbo

Czyli każdy komu się nie spodoba jest kretynem?

TheWitcher_666

właśnie tak! miło, że się zgadzamy, łyczer sześć sześć sześć

Ruzica_si_bila

Ja przecież jestem kretynem bo ten arcy nudny film mi się kompletnie nie podobał

TheWitcher_666

powtarzasz się, łyczer

Ruzica_si_bila

A czy wiesz że w pustej szklance pomarańcze?

TheWitcher_666

i jeszcze na domiar złego fan Feela? :D

Ruzica_si_bila

Owszem. Ogromny i od zawsze. Koham go.

ocenił(a) film na 8
TheWitcher_666

Kogoś kto ocenia Django na 3/10 albo Hobbita na 1/10 nie należy brać na poważnie, bo to po prostu zwykły filmwebowy troll jakich powinno się usuwać z tego serwisu.

Xsaav

popieram! ehh..

użytkownik usunięty
Ruzica_si_bila

Eh... mnie ten film rozczarował. Za dużo było w nim rzeczy które mi się nie podobały zaczynając od Brando latającego w piżamie jak mnich, przechodząc przez mnóstwo niepotrzebnych bzdetów w podroży a kończąc na nieciekawej załodze łodzi bez charakterystycznych postaci. Najciekawszym momentem była akcja z helikopterami i muzyką, napalmem i surfowaniem. Potem to już tylko pokazywanie jak to wojna niszczy Francuzów w Wietnamie którzy płaczą że chcą w końcu wygrać coś swojego bo wojny wszystkie przegrali, miss które tańczą dla żołnierzy itd itd. Owszem film świetnie zrobiony, dobra gra aktorska, fajnie ukazane jak wojna niszczy człowieka i wszystko dookoła, ale to samo mam w Plutonie tylko podane z dużo większym pazurem. A więc Czas Apokalipsy to taki film na 7+

Nie ma startu do łowcy Jeleni a już w ogóle do Plutonu który najlepszym filmem wojennym w historii jest.

Xsaav

Django jest cienki jak sik pająka.
Hobbit to makabra.
Takich których wynoszą te dwa gnioty pod niebiosa nie traktuje się poważnie.

A ty Xsaav, sprzedawczyku dwulicowy, jeszcze niedawno zgrywałeś dobrego towrzysza, i nawet u mnie w znajomych byłeś, a teraz jak muł naćpany cukrem rodem z gimnazjum nazywasz mnie trollem.

Usunąć to ty sobie powinieneś mózg operacyjnie, sprzedawczyku, to zrobisz lepiej dla społeczeństwa ;-)
Weź kubeł zimnej wody, lub skocz od razu z trampoliny do basenu.

TheWitcher_666

Jesteś po prostu debilem .Bez urazy, tacy jak ty też są potrzebni.

PopekKrulJESTJEDEN

Dzięki kretynie za uznanie.
Teraz możesz już iść się zastrzelić.

ocenił(a) film na 10
TheWitcher_666

Postaraj się wczuć w klimat, obejrzyj to w nocy, w skupieniu, przy szklance whiskey, w ciepłym pomieszczeniu. Klimat tego filmu miażdży. Z pewnością Ci się spodoba.

Apiseq

Jestem chyba niereformowalny względem tego filmu i usypiam w połowie.

ocenił(a) film na 10
TheWitcher_666

Jeśli Cię to pocieszy.
Spojrzałem w Twoje filmy i stwierdzam, że trollem nie jesteś.
Nie zmienia to faktu że Czas Apokalipsy to arcydzieło.
Po prostu wymaga innego podejścia niż dwunastu gniewnych ludzi czy obcy.
Tu nie będzie "się działo". Jeśli dalej chcesz walczyć z tematem przeczytaj Jądro Ciemności (pewnie powtórnie) z dobrym opracowaniem. Tego filmu się nie ogląda tylko czyta. Są takie, nie trzeba ich lubić ale jest to wg mnie najbardziej dojrzałe kino. W ramach wejścia głębiej w temat nudy możesz obejrzeć Somwhere. Pewnie uśniesz po 5 minutach ale warto mieć zdanie. Pozdro

Bzzommbo

Nie ciekawe.