PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192045
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Pierwszy raz podeszłam do tego filmu w wieku 16 lat. Jak to bywa z ludźmi w takim wieku szybko wyłączyłam DVD i rzuciłam płytę w kąt. Przez 5 lat troszkę dorosłam, troszeczkę zmądrzałam i w niedzielne popołudnie usiadłam przed telewizorem i przez następne 3 godziny z hakiem siedziałam jak zahipnotyzowana.
"Czas apokalipsy" to majstersztyk, film który trzeba zobaczyć koniecznie w wersji rozszerzonej. Piękne zdjęcia, dodająca klimatu muzyka i w doskonały sposób pokazani ludzie, na których wojna odbiła swoje piętno. Co tu dużo pisać, to trzeba zobaczyć!!

ocenił(a) film na 10
Hathorraster

Właśnie obejrzałam - zarąbisty. Nie wiem co mogę jeszcze dodać. Nie jest to film o tematyce, którą jakoś szczególnie bym lubiła, poza tym jestem nieco uprzedzona do filmów ciut starszych (z mojej perspektywy ten film jest stary), ale mimo to uważam ten film za jeden z najlepszych jakie do tej pory widziałam. I jeszcze ta muzyka. Bosko.

ocenił(a) film na 1
Hathorraster

byle gówno

ocenił(a) film na 10
.Xristo.

Czas Apokalipsy = najlepszy film jaki oglądałem w życiu .
Rewelacyjny pod każdym względem i ten powalający klimat .
Dziś takich się nie robi .

ocenił(a) film na 10
Hathorraster

Ja miałem identycznie :) Pierwszy raz podszedłem do tego filmu w wieku, bodajże, 15 lat. Ledwo przez niego przebrnąłem i stwierdziłem, że to najnudniejszy film jaki widziałem i dziwiłem się, czemu jest tak wysoko oceniany. Po 3 latach do niego wróciłem i wówczas dopiero go w pełni doceniłem. Od tej pory oglądnąłem go jeszcze ze 3 razy i obecnie uważam Czas Apokalipsy za jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. Wniosek z tego taki, że do niektórych filmów trzeba dorosnąć :)

ocenił(a) film na 10
Hathorraster

U mnie podobnie oglądałem kiedyś i muszę przyznać, że ogólnie mi się podobał ale uważałem, iż był za długi i mniej więcej od momentu z Francuzami dość nudny (wtedy zaczynałem przeważnie przysypiać bo i diablo długi ten film jest). Teraz powróciłem do niego po dłuższym czasie i muszę przyznać jedno, jeśli film można postrzegać jako dzieło sztuki to tu mamy jego przykład w najlepszym wydaniu. Wszystko stoi tu na najwyższym poziomie świetnie współgra i łączy się w piękną całość, film ten to ścisła czołówka najlepszych filmów jakie widziałem i chyba jakie kiedykolwiek powstały czy też powstaną.