PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192025
9,0 79 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Spodziewałem się jakiegoś dobrego filmu wojennego z prawdziwą akcją dla prawdziwych twardzieli a to jakaś psełdo film wojenny dla mięczaków, którzy nie mogą znieść dużej ilości krwi i flaków. Rozciągnięta akcja (w której chyba sam reżyser się pogubił, bo w ogóle nie wiadomo o co tu chodzi), beznadziejna muzyka, słabe efekty itd. BADZIEW !!!
PS: Jeśli naprawdę uważacie, że ta muzyka jest dobra (bo widziałem tu komentarze takich oszołomów) to polecam wam sprawdzić coś naprawde dobrego:
http://www.youtube.com/watch?v=bdXc-GxKrDE

PsychoGrzesiek

W temacie o takim filmie spodziewałem się inteligentnej wypowiedzi zawiodłem się i dostałem wypowiedz typowo prostacką.A do tego jak można polecać Behemotha ? pewnie chodzisz do gimnazjum masz zielony kwadratowy plecak i glany brudne od błota bo najczęściej takie dzieciaki nie znają się na muzyce metalowej.A tak w ogóle to czysty trolling więc polecam nie odpisywać temu kolesiowi.

kondi143

Widzę, że nie znasz się ani na filmach ani na muzyce.

ocenił(a) film na 9
PsychoGrzesiek

Bo ty sie, Kur*a znasz?
http://www.youtube.com/watch?v=22SK1oxMuNc

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Po pierwsze: przeczytaj "Jądro ciemności" a potem obejrzyj ten film.
Po drugie: Behemoth ssie. Też słucham metalu, ale Behemoth ssie.

ocenił(a) film na 10
Iselor

"Jądro ciemności" było dla mnie nudne. Adaptacja była o wiele lepsza. Bardziej przemawiała do mnie widać opowieść o żołnierzu poszukującym zaginionego bohatera niż nudnawa książka o gościu co w dżungli afrykańskiej szuka handlarza(nie pamiętam kim był Kurtrz)

PsychoGrzesiek

jesteś twardzielem jakich mało na ziemi. nie powinieneś zawracać sobie głowy i czasu filmwebem. idź zdobywaj świat, smoki, potwory, ognie i czeluście takich jak ty potrzebują.

użytkownik usunięty
PsychoGrzesiek

ty się nie znasz,więc już lepiej zamknij mordę

PsychoGrzesiek

Po co oglądasz taki badziew? Jako prawdziwy twardziel i koneser filmowy powinieneś zabrać się za ciut bardziej wymagające kino, w końcu Bay wyreżyseruje następna część Transformers, Rodrugiez stworzy kolejne arcydzieło - Maczeta zabija, Jason Statham połamie kilku chłopa, a Emmerich zniszczy naszą piękna planete którys tam raz.

Szkoda że tacy jak on nie są z miejsca likwidowani. Potem się ludzie dziwią, że wiele klasyków jest daleko poza setką.

ocenił(a) film na 10
Sebu_BGZ

Albo że żyjemy w kraju rządzonym przez debili ...

ocenił(a) film na 8
PsychoGrzesiek

haha koleś daje forestowi gumpowi 1 a 10 daje "krwiożerczej małpie" :) takich ludzi nie powinno się banować z takich portali bo zaniżają oceny filmom :) jakiś admin by się przydał

Dickinson

Kilka filmów, które podobały się Forestowi mi też się podobały lecz z oceną za Gumpa i "American beauty" się nie zgadzam.

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

I jak Trollu? Już lepiej się czujesz? Już wypuściłeś trochę jadu z siebie. Tak na marginesie, to z tego co widziałem na profilu znasz się na kinie jak mało kto... Ja polecam odstawić komputer i wyjść gdzies z kolegami, znaleźć sobie hobby, dziewczynę. No chyba, że to problem?

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

doskonała argumentacja . Ja tez nie rozumiem zachwytów nad tym filmem ale daje 10 by ludzie mnie szanowali :)

użytkownik usunięty
kinoman00

Też tak robię, w sumie dopiero niedawno obejrzałem mimo że wisi w ulubionych od 100 lat, nudziarstwo, ale dycha się należy, ponoć ambitne kino i wszyscy odwiedzający profil będą wiedzieć że mam gust.

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Tak serio - to jest to całkiem kiepawe prowo. Zrób coś oryginalnego, to może wszyscy się pośmiejemy.

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

To idź oglądać filmy "akcji" typu Rambo. Czas Apokalipsy to najlepszy film "wojenny" jaki powstał.

ocenił(a) film na 4
The_Simpson

Full Metal Jacket Kubricka bije Czas Apokalipsy na głowę. Szeregowiec Ryan też jest lepszy moim skromnym zdaniem

ocenił(a) film na 9
atomic_garden

Przecież tego nawet nie ma co porównywać...

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Co racja to racja, kompletny fajans. Na domiar wszystkiego jadłem sobie przepyszną kanapkę podczas seansu i ogórek zsunął się po keczupie z szynki i trafił na podłogę, przez co musiałem z dywanu usuwać powoli zasychającą plamę keczupu z tegoż ogórka. Chwytam mokrą szmatę, a matka do mnie 'CZYTAŁAM NA DEMOTACH, ŻE NAJLEPIEJ ZIMNĄ WODĄ', to ja zimną wodą, a ojciec na to żebym wziął Cilit, ale nie było, to przeczyściłem wodą i w międzyczasie poszedłem do kuchni po nowy plasterek ogórka i dostrzegłem na blacie kuchennym nęcący nozdrza kawałeczek sera pleśniowego, a tu mi mysz jak nie CHAPS tego sera, to ja za nią, ale spryciula schowała się do dziurki w ścianie i matula mnie rózgą potrzaskała, że nie umiem jedzenia dopilnować i za karę zostałem zamknięty na noc w garażu.

archjo

Na pewno znajdzie się jakiś reżyser, który zrobi z Twojej wspaniałej historii film katastroficzny. (hello, Michael Bay)

ocenił(a) film na 10
archjo

Wzruszająca hisotria. Po przeczytaniu jej od razu kliknąłem pajacyka, by inni nie zaznali takiego cierpienia:).

ocenił(a) film na 5
archjo

Hahahahahahahaha popłakałem się ze śmiechu :D :D :D

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Jedyna dobra piosenka Behemotha to ta:
http://www.youtube.com/watch?v=3mFi0rjk7_8&feature=fvwrel

ocenił(a) film na 10
AdWienc

ADwienc wstawiając ten utwór tutaj wykazałeś się jedynie pozerstwem ja słucham Behemota od kiedy wyszła płyta conjuration (2003) i mogę ci wymienić co najmniej 30 innych utworów a ty jesteś trollem który przychodzi daje alternatywną wersje z której się śmieje cała polska i myślisz że jesteś fajny

ocenił(a) film na 10
hananderwold

Słuchaj, nie chcę się wdawać tutaj w dyskusję o Behemocie, bo to nie jest odpowiednie miejsce. Wyraziłem tylko swoją opinię, mam do tego prawo i w dupie mam te twoje teksty o trollowaniu. A to, że Tobie się podoba to dobrze, nie będę tego w żaden sposób komentował, bo to TWOJE zdanie i głupie by było jego krytykowanie. Pozdro.
Koniec.

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Prawdziwy twardziel zna swoją wartość i nie musi tego wszystkim udowadniać porównując Behemota z The Doors i opluwając klasykę kina. Tak robią tylko ci z małym fiutem.

użytkownik usunięty
PsychoGrzesiek

Zdechnij.

PsychoGrzesiek

Cóż, Grzesiek psychol czy coś w podobie ma takie zdanie i bardzo dobrze, Z Bogiem.
Jak dla mnie jego opinia to właściwie przeciwieństwo cehc tego filmu. Muzyka super a efekty?
Primo - to film zdaje się z 79.
Secundo - to film o wojnie wietnamskiej a nie "piąty czy szósty element"
Wybuchy za słabe innymi słowy. Może jeszcze kolor łodzi Ci się nie spodobał.
Martin Sheen - rewelacja!

PsychoGrzesiek

Oto doskonały przykład psełdo recenzji, psełdo znawcy...;-)))

ocenił(a) film na 8
PsychoGrzesiek

troll 4/5

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

WYGRAŁEŚ, jest to najgłupsza wypowiedź na forum filmwebu jaką czytałem, SZACUN. Do tego to genialne porównanie The Doors do Behemotha. Jak ktoś mnie kiedyś nazwie idiotą, zawsze będę mógł tutaj wrócić i sobie jeszcze raz to przeczytać. Dzięki

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Jak "PsychoGrzesiek" ocenia filmy
2012: 10/10
Transformers: 10/10
Forrest Gump: 1/10
Dzieci kukurydzy: 9/10
Zmierzch: 9/10
American Beauty: 1/10

Człowieku, miej troche godności i idź stad :D

grzegorz_danielak

Przecież to typowy troll,który chce tylko robić zamęt na FW.Takich jest wiele szkoda tylko,że moderatorzy nie działają w ich kierunku.

grzegorz_danielak

Niedorozwoje emocjonalne powinny mieć swój portal... Np Film debil.pl hehehe szkoda mi takich (LUDZI)

ocenił(a) film na 9
PsychoGrzesiek

Transformersy już tak mają. Czego Wy wymagacie od pokemona.

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

die bitch

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Człowiek który daje pulsowskim "horrorom" 10 ocenia film z top 100. No comments...
I "Zmierzch" ocenił na 9.. Paaanie ić pan stont.

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

Powiem wprost:
Jesteś idiotą, bo nie rozumiesz przekazu filmu. Pamiętasz, kiedy Pułkownik Walter powiedział że na samolocie którym będą palic lasy nie wolno napisac ch*j bo to nie wypada? Ten film nie pokazuje flaków, lecz ludzką głupotę.

ocenił(a) film na 9
SokTymbark

... a prawda w oczy kole ;)

ocenił(a) film na 10
PsychoGrzesiek

"Ludzka stonoga" na 10 ???????????!!!!!! Co to dzisiejsze MTV robi z ludzi... Troll Stwór.

ocenił(a) film na 9
PsychoGrzesiek

Boże, widzisz i nie grzmisz.

ocenił(a) film na 4
PsychoGrzesiek

Nie wiem skąd taka fascynacja tym filmem nudny film

ocenił(a) film na 8
PsychoGrzesiek

Do wszystkich, którzy krytykują autora posta:
Tak się zastanawiam czy jestem jedynym, któremu nie przeszkadza to, że jakiś baran ocenia i komentuje taki film w taki sposób. Ludzie... idioci zawsze byli, są i będą, rzeki kijem nie da się zawrócić - ba, żeby to tylko rzeki - rzeką to są raczej Ci bardziej ogarnięci a idioci stanowią raczej pływy morskie.
Problemem nie jest to, że kolesiowi się film nie spodobał, tylko to że ocenił go w zupełnie niekompetentny i prostacki sposób. Ale cóż, mi to wisi bo ma do tego prawo a ja na takie komenty po prostu nie reaguję :)
Pozdrawiam serdecznie trollów i anty-trollów i miłego dnia życzę :)
Ps: psycho grzech i tak nie przebije gościa o nicku smalczyk, ten to był dopiero pro, idzie się uśmiać jak ma się dystans :D