PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192026
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Niech mi ktoś to wytłumaczy, przecież film był już w kinach w 1981r, pamiętacie słynne zdjęcie z kina Moskwy w Warszawie w stanie wojennym.
No to jak można było zatwierdzić taką kłamliwą informację

numero_uno

Widocznie był puszczany w kinie jeszcze raz tak jak ostatnio "Król Lew", "Titanic" czy "Piękna i Bestia".

Magdalenaa

Tak mogło by być, ale słowo PREMIERA to znaczy PREMIERA.
Wyszła wersja reżyserska, dokładnie nie pamiętam kiedy, może ktoś podał tę datę. ale to nie znaczy żeby moderatorzy filmwebu przespali takie dane, przecież każdy wpis ktoś weryfikuje, nie można wpisać co się chce.
HEEEEEJJJJJJ, moderaci, HHHEEEEEEEEJJJJJJ, proszę to poprawić

ocenił(a) film na 6
numero_uno

Nic nie jest przespane :) Chodzi o to, że film miał swoją premierę w 79r., ale po ponad 20 latach reżyser postanowił dodać do filmu sceny, które wcześniej zostały przez montażystów wycięte. I stąd ta premiera w 2003 roku :) Nowy film jest o ileś tam minut dłuższy, ale w odegraniu całości nie mają dużego wpływu :)

numero_uno

Chodzi o to, że w 2003 w Polsce pojawiła się wersja Powrót - "nowsza" wersja filmu, dłuższa o prawie 50 minut.

mistrzo

Wiem że film jest dłuższy, przecież go mam, ale powtarzam PREMIERA jest tylko jedna, i jako pierwsza powinna być widoczna ta właśnie data, reszta powinna być po rozwinięciu listy, z dopiskiem po jakich zmianach w filmie.
Chyba że ktoś się uprze że te 50 min. miało swoją premierę, ale to bzdura.
To tak jakby ktoś powiedział że Star Wars miało premierę w Polsce 21 marca 1997 = Filmweb= , totalna bzdura
Filmweb powinien zmienić zasady wpisów, chyba że weryfikatorzy mają to głęboko w 4literach i olewają nas.
A może to nie są ludzie, tylko jakieś ufoludy co to chcom nam namieszać w głowach