PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192017
9,0 79 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Ja odbieram to w ten sposób że film był metaforą życia mamy tak naprawdę narzucone przez władze rządy walczymy w wojnie ktora tak na prawdę nie ma sensu (tak było też z wojną w wietnamie) dlatego myślę że realia zostały przeniesione właśnie tam... Ludzie doszukują się wszelkich słabości musisz być i Bogiem i zwierzęciem, oceniają Cię (scena z miss miesiaca) i wcale nie słuchają, żeby coś wyrwać od życia musisz być sobą a jak jesteś sobą jesteś uważany za zwierzę tak naprawdę żyjemy w iluzji boimy się pokazać własne wnętrze a przez to poźniej czujemy się onieśmieleni bo robimy to w brew sobie a państwu to pasuje jak ktoś tak na prawdę chcę się z tego wyrwać i żyć być wolnym to jest uważany za niebezpiecznego i do zlikwidowania nie zapominajmy, że państwo postępuje w ten sam bestialski sposób co pułkownik... A jak ktoś pokazuje rogi jest likwidowany dlatego w tym samym momencie co pułkownik był mordowany byk miał dużo racji ale mimo to został zabity a ludzie pokłonili się przed tym kto był metaforą władzy bo przez nią został wysłany...