PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868513}
7,0 79 tys. ocen
7,0 10 1 78937
5,8 62 krytyków
Deadpool & Wolverine
powrót do forum filmu Deadpool & Wolverine

Jest tyle słabych ocen tego filmu, przecież to jest wszystko czego można chcieć od filmu z deadpoolem, jest humor który bawi, jest akcja która cieszy i jest fabuła która jest dobra i ma sens w obecnych wydarzeniach mcu.
Mi osobiście film się bardzo podobał i polecam każdemu fanowi deadpoola się wybrać do kina.

ocenił(a) film na 4
Marcel_03

Scenariuszowo ten film jest takim samym nonsensem i burdelem jak The Marvels. To jest ten sam poziom filmu tylko że targetem nie są dzieci a dorośli

Tagur

chodzi o to że cały film jest w bluzgach

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Flat_Eric

Ktoś ma inne zdanie niż ty to od razu należy go wyśmiać od debili. Dorosnij i wtedy wróć pisać komentarze to może ktoś będzie cie traktował na serio.

ocenił(a) film na 10
Tagur

Odezwal sie mikuścykuś co konto zalozyl niedawno a do kina to jeszcze przed chwilą z mamą chodził bo do kategori R to mu jeszcze spooooro brakowało.

ocenił(a) film na 4
Flat_Eric

po twojej wypowiedzi widać kto tu chodzi do kina z matką

ocenił(a) film na 10
Tagur

Was to chyba sieją, intelektualne flepy co sie na kinie nie znają. Zdaj maturę najpierw, a pozniej się wypowiadaj w Internecie.

ocenił(a) film na 4
Flat_Eric

bym pomyślał że jesteś trolem ale po twoich ocenach nie zdziwiłbym się jakby było inaczej xD jesli jesteś dorosłą osobą to ci naprawdę bardzo współczuję

Tagur

Może sprawdź jak się pisze slowo troll;)

ocenił(a) film na 4
Lukasz641

no bo przecież od czasów starożytnych wiadomo że literówki dyskretytują człowieka, to proste i logiczne

Tagur

Brak kropek i przecinków to tez „literówki”, proste i logicznexD

ocenił(a) film na 4
Lukasz641

jesli uważasz ż ektoś jest głupszy dlatego bo nie używa znaków oddzielających w internecie przy każdej możliwej wypowiedzi to jesteś conajmniej urojeniowy

Tagur

XDD

ocenił(a) film na 3
Tagur

tak to sobie tłumacz :*

ocenił(a) film na 4
coldshot88

to wy jesteście filmwebowymi smutasami próbujacymi poniżyc kogoś w necie tylko dlatego bo skrytykował wasz uwielbiany film

ocenił(a) film na 4
Tagur

gdzie pragnę zaznaczyć że krytyka ta jest zasadna i będąca faktem xD

ocenił(a) film na 3
Tagur

ale ja też uważam ten film za słaby ;)

ocenił(a) film na 1
Flat_Eric

A co jest niby intelektualnego w tym gniocie??

Flat_Eric

*kategorii

ocenił(a) film na 7
Flat_Eric

Według ciebie konto ma założone niedawno? Wystarczyło wejść w profil, aby zobaczyć, że zarejestrował się w 2019 roku. A w kolejnym komentarzu do niego strzelasz epitetem o intelektualizmie. :D Cóż za ironia. Sam z siebie zrobiłeś bałwana.

Tagur

tak, dokładnie- i o co chodzi?

ocenił(a) film na 10
Marcel_03

Ludzie idą na ten film z dziwnym nastawieniem, spodziewają się nie wiadomo jakiego filmu, nie wiadomo jakiej fabuły, oskarowego scenariusza a dostają po prostu zajebisty film o deadpoolu i wolverinie, który dla mnie był mega. Poszedłem się pośmiać z głupich żartów, zobaczyć cameo, odprężyć się i dobrze się bawić, to wszystko mi ten film zapewnił.

ocenił(a) film na 10
tasmankrk

dokładnie, ten film jest taki jaki miał być, brutalny i prześmiewczy

ocenił(a) film na 9
tasmankrk

W ogóle to ja mam wrażenie że niektórzy idąc na Deadpoola myśleli że idą na Logana 2

ocenił(a) film na 5
Marcel_03

Kto według ciebie wpadł na pomysł że będą tutaj kontynuować Logana? XD

ocenił(a) film na 8
kvafifi

no nie wiem kurtyzana ty?

ocenił(a) film na 5
Dak206

co?

ocenił(a) film na 2
tasmankrk

Co innego glupi żarty a co innego prymitywne i żenujące...

ocenił(a) film na 8
ciosina

To jest 3 część Deadpoola więc chyba wiedziałeś czego się spodziewać a nie że nagle zaskoczony byłeś że żarty do ciebie nie trafiają

ocenił(a) film na 2
sjuraniec

Wiedzialem, dlatego olałem temat

ocenił(a) film na 5
tasmankrk

nie spodziewałem się oscarowego scenariusza. Spodziewałem się scenariusza, który nie będzie chaotycznym bałaganem i na dobrą sprawę tylko luźnymi nitkami, które są po to by Reynolds mógł wypowiadać swoje żartobliwe dialogi. Żarty były okej, ale nawet w połowie nie tak dobre jak w pierwszym Deadpoolu. Przytyki do Disneya i Marvela już w połowie seasnu zaczęły nudzić. Cameo spoko, niektóre naprawdę zaskakujące, ale co z tego? Dziś jedyne co trzeba ludziom dać to wrzucić parę nostalgicznych cameo by klaskali jak zadowolone małpki? I tyle? Film jest odprężający przez większość czasu, mógłby być krótszy, sporo scen i żartów na siłę przeciągniętych. No, ale Disney takich widzów jak Ty lubi najbardziej, prosta rozrywka zapewniona i już ocena aż 10, czyli maks. Bo po co dawać 8, 7, czy nawet 6, jak można 10.

ocenił(a) film na 5
xtenne

już lepiej było napisać "non cacas te" żeby przynajmniej jakieś pozory inteligencji zachować

ocenił(a) film na 4
qolonel

Masz 100% racji. Niestety dzisiaj jedzie się już głównie na nostalgii, a im więcej przekleństw i lania krwi bez wyraźnego powodu, plus przeźroczyste postacie, które są, bo mają być, dla idiotów to kino na najwyższym poziomie.

ocenił(a) film na 7
dranzer999

To nie jest kino na najwyższym poziomie i większość ludzi, którzy na to poszli maja tego świadomość. Podoba im się ten film w swojej kategorii i ok. Wyzywasz innych od idiotow, a na sile nie chcesz zrozumieć takiego prostego założenia i oburzasz się na czasy i obyczaje akurat w tym konkretnym jednym przypadku dość nietrafnie. Oby fani innych produkcji, także komiksowych mieli taka samoswiadomosc i dystans ja deadpoolowi.

ocenił(a) film na 4
alisspl

Wiesz ja akurat poszedłem, licząc bardziej na fabułę, a zwiastun mega mi się podobał i faktycznie miałem dość wysokie oczekiwania, wobec tego filmu – mój błąd – ponieważ totalnie nie tego się spodziewałem.

Deadpool 1 mi się bardzo podobał i uważam, że tam było wszystko, czego zabrakło tutaj. Jest to ponowne jechanie na nostalgii, fabuła nie istnieje, sceny walk słabe, motywacje antagonisty jakieś nijakie, wszystko generalnie już gdzieś było. W dodatku Wolverine miał być tą poważną stroną, a Deadpool tym śmieszkiem, a dostajemy dwóch spłakanych dziadów użalających się nad sobą.

Odniesienia do innych produkcji są fajne, ale jak padają co jakiś czas, a nie jak film się tylko na nich opiera w ten sposób jest odtwórczy i nie wnosi nic nowego. Sam pomysł wrzucenia Deadpoola i Wolverina do 1 filmu wydawał się niezły jak dla mnie wyszło słabo, a potencjał był o wiele większy, niż to, co zostało pokazane, po prostu mam niedosyt po świetnych zapowiedziach.

ocenił(a) film na 10
dranzer999

"Dwa spłakane dziady " dobre ,jeśli ktoś powyżej 40+ jest dla cb dziadem to poczekaj jeszcze 25 lat i dla takich dziacieków jak ty teraz będziesz chodzącym trupem nie tylko dziadem ,te dziady jak ich nazwałeś wyglądają i ruszają się lepiej niż twoje pokolenie, a to ,że przedstawili ludzką naturę,uczucia i jakieś słabości który ma nawet superbohater to tylko dodatkowy i wiarygodny plus ich postaci ale widocznie tego nie rozumiesz

ocenił(a) film na 4
CelineMarie

Ojej, widać zabolało cię to wyrażenie, no ja nie jestem płatkiem śniegu, więc nie będę przepraszał za takie bzdety, poza tym to tylko odniesienie względem filmu, więc na prawdę się ogarnij starucho. Nie przedstawili tutaj nic ludzkiego, tylko dwóch meneli z zaburzeniami. Natomiast to, co ty robisz, to jest przysłowiowe dodawanie ideologii do g*wna, na prawdę tylko ci współczuć autorytetów skoro to dla ciebie dobre kino.

ocenił(a) film na 7
qolonel

Hmm wymień proszę te świetne żarty z dp1. Konkrety. Bo tak to można sobie... Ja pamietam na czym się tutaj szczerze uśmiałam, a jedynki z tym nie kojarzę, poza walkowana scena z bitka w samochodzie, ciężkimi żartami dp podczas eksperymentów i darcia pyska gdzie jest axel...

ocenił(a) film na 5
alisspl

Kurcze, aż tak dobrze tego filmu nie pamiętam teraz by konkretami jechać, cała jatka na autostradzie na początku była przegenialna i zabawna przy okazji, pierwszy raz rozwalanie czwartej ściany właściwie co rusz robiło mega wrażenie bo było czymś nowym i świeżym. Czy to nawiązanie do Profesora X z pytaniem czy chodzi o Stewarta czy McAvoya, czy to jaja Reynoldsa z samego siebie w Zielonej Latarnii, powiedzenie do któregoś z łotrów, że jest tak mroczny jakby był z uniwersum DC (choć to może być z DP2 już nie pamiętam), jaja z niedużego budżetu DP1 i stwierdzenie, że autorów nie stać było na więcej X-menów, scena końcowa z papierową twarzą Jackmana przypiętą do gęby Deadpoola, scena po napisach, gdzie Deadpool w szlafroku wygania publiczność z kin zapewniając, że nie będzie sceny po napisach z Samem L Jacksonem. Praktycznie każdy dialog w tym filmie to dla mnie złoto. I na dobrą sprawę oglądając to po raz pierwszy nie było wiadomym czego można się spodziewać w kolejnej scenie. A i kolejne seanse nie psuły zabawy.

ocenił(a) film na 9
qolonel

Na zły film poszedłeś, widać zbyt mało ambitny dla polskiego zjadacza chleba.:) Z tego co widzę większość "kinomanów" w Polsce czeka na produkcję godną Cannes.:)

ocenił(a) film na 9
qolonel

Na zły film poszedłeś, widać zbyt mało ambitny dla polskiego zjadacza chleba.:) Z tego co widzę większość "kinomanów" w Polsce czeka na produkcję godną Cannes.:)

ocenił(a) film na 5
Pan_Andrzej

Uwielbiam takie komentarze, które kwitują daną opinię od razu wrzucając ją do worka skrajności. Nie, nie oczekiwałem filmu rodem z Cannes. Oczekiwałem filmu na poziomie pierwszego Deadpoola, którego bardzo lubię, i który był o niebo lepszy. Tobie się dosłownie każdy film rozrywkowy podoba tylko dlatego, że nie oczekujesz po nim poziomu Cannes? Wszystkie amerykańskie blockbustery są równie dobre?

ocenił(a) film na 7
qolonel

Nic dodać nic ująć

ocenił(a) film na 5
qolonel

Bardzo dobre podsumowanie. Rozumiem formułę Deadpoola. Bardzo mi się podobały wcześniejsze części. Niestety tu nastąpiło odwrócenie proporcji. To trochę jest zlepek skeczy z lichą historią. Szkoda potencjału i szkoda, że ten film tyle kasy zarobił bo następne części będą już w tym stylu.

ocenił(a) film na 5
Marcel_03

Ja rozumiem, że to się może podobać, głównie jako prosta rozrywka, żarty Reynoldsa, cameo i tym podobne, ale ani akcja ani żarty nie były nawet bliskie poziomowi z Deadpoola 1. A to, że chwalisz tą chaotyczną, bzdurną fabułę, która skacze po wątkach, pełna jest niepotrzebnie długich eskpozycji i czarnych charakterów, którzy są kompletnie przezroczyści i uważasz, że to wszystko ma sens, to przyznam, że w szoku jestem.

ocenił(a) film na 10
qolonel

Fakt, fabuła tutaj kuleje, ale nie spodziewałem się nie wiadomo czego, tylko dobrej zabawy, wielu fajnych cameo, mile spędzonego czasu, to dostałem, a że jestem fanem komiksów i animacji dc i marvela, to takie filmy mi się bardzo podobają, z tego względu tak wysoka ocena.

ocenił(a) film na 9
qolonel

Jeśli poszedłeś na ten film i przyszedłeś stękać jaka to słaba fabuła była, to ewidentnie trafiłeś na zły seans. Nie ma opcji, że jeśli komuś podobała się pierwsza część, uzna ten film za gniot. No po prostu nie, chyba, że na siłę próbujesz być kontrowersyjny i chcesz błysnąć swoim nonkonformizmem, to są jedyne okoliczności.

ocenił(a) film na 7
dreddx

Ale jedynka ma jakąś historię, a tutaj to rzeczywiście zlepek scenek i fanserwisu. Przez portale wychodzą dziesiątki Deadpooli, co się potem z nimi dzieje, tego nie wiesz i tak można wymieniać scenki.