7,3 24 tys. ocen
7,3 10 1 24094
5,8 36 krytyków
Dom dobry
powrót do forum filmu Dom dobry

Pierwszy raz słyszałem w kinie odgłosy szoku, wstrząsu, rozpaczy to może za dużo powiedziane ale negatywne emocje związane z filmem były słyszalne dosłownie a czegoś takiego na przykład nie było na wstrząsającym Wołyniu. Powiem film potrzebny ale czy coś zmieni? Oby ! Każdemu takiemu bydlakowi kulka w łeb i przestańmy się czarować jakąś resocjalizacja. Jak ma potrzebę krwi i raz ją poczuł, znęcania się itd itp to nagle co? Będzie udawał , zagłuszy w sobie zwierzę do czasu kolejnej tragedii, myślę że 10 zł na kulę w pusty łeb jest z punktu widzenia ekonomii najbardziej opłacalne a ofiary NAJLEPSZE! Przestańmy się oszukiwać prawo to Mit jak widać na załączonym obrazku a ostatnio w Polsce to i w realu bajka! Polecam książkę, Sapiens. Od zwierząt do bogów, autor Yuval Noah Harari. Otwórzmy umysły nie wierzmy w mity. Miałem napisać dlaczego 6/10 a nie więcej ale nie ponieważ może kogoś zniechęcę do obejrzenia, moja ocena pomija fabułę , nie bierze pod uwagę tematu dotyczy tylko i wyłącznie aspekt techniczny jeśli można tak powiedzieć bo sam FILM JEST WAŻNY !