7,3 24 tys. ocen
7,3 10 1 24094
5,8 36 krytyków
Dom dobry
powrót do forum filmu Dom dobry

Chce obejrzeć ale nie wiem czy moja głowa to przeżyje. Sama wychowałam ale w domu z ojcem awanturnikiem i czuje niepokój patrząc na ten film. Wkurzyła mnie na zwiastunie policja. Nie wiem jak to wyjdzie w scenie zmontowane ale u nas zawsze jak przyjeżdżali to naprawdę starali się pomóc. Nigdy nie rzucali winy na mamę a tu ewidentnie problem jest bagaywlizowany. Trzeba czekać nie ma co oceniać. Film z pewnością mocy i taki po którym noc dla wielu bedzie ciężka

ocenił(a) film na 9
Notabene_

Miałaś w takim razie szczęście. Policja bardzo często zachowuje się w ten sposób, a próby dotarcia do nich przez szkolenia i warsztaty – jak już przyjdą – jest orką na ugorze.

ocenił(a) film na 9
AnnaBananowa

Można powiedzieć szczęście w nieszczęściu dlatego oglądając zwiastun czuje taka złość, rozczarowanie i pytanie jak to możliwe, że stróże prawa stają po stronie oprawcy...

ocenił(a) film na 8
AnnaBananowa

Poza tym on był dość wysoko postawiony i miał układy.

Notabene_

Trochę mi to przypomina film Tato Ślesickiego, choć tam akurat żona kłamała o tym że jest bita (w rzeczywistości się samookaleczyła). Ale policjanci doradzali głównemu bohaterowi (Bogusław Linda), ż jak już musi bić żonę, to tak aby nie było śladów.

ocenił(a) film na 9
CorporalHicks

Taka była kiedyś Polska - ciche przyzwolenie na przemoc wobec żon i dzieci.. Dobrze, że powoli idzie to w kierunku zmian na lepsze, co nie umniejsza faktom, że dalej w wielu domach dzieje się niestety źle...

Notabene_

O innej przemocy domowej - syn alkoholik i starsza matka, oboje mieszkający w domu, w niewielkiej wiosce. I tu niestety policja działają w kratkę - raz odwozili g*** na wytrzeźwiałkę a innym razem kazali matce nie przesadzać i nie dramatyzować.
Nie przesadzała, wystarczyło mi być w tym domu raz, gdy g*** był nawalony w 4gwizdki i wariował… to było coś nie do opisania. Tak więc policja jest różna.