7,3 24 tys. ocen
7,3 10 1 24094
5,8 36 krytyków
Dom dobry
powrót do forum filmu Dom dobry

Najbardziej okrutny film jaki widziałam. Powinien zobaczyć każdy, żeby przekonać się jak wygląda przemoc. Chciałabym żeby po tym filmie każdy zastanowił się czy w swoim otoczeniu ktoś nie zmaga się z czymś podobnym. Ja od godziny zastanawiam się czy jest ktoś komu mogłabym jakkolwiek pomóc

lalala_pssst

Ja byłam ofiarą przemocy jako dziecko przez wiele lat i zastanawiam się czy obejrzeć ten film 

lalala_pssst

To mało filmów widziałaś.

lalala_pssst

Filmu jeszcze nie widziałem, ale polecam inny film tego reżysera. Róża. Tam to jest dopiero okrucieństwo. Od pierwszej sceny.

lalala_pssst

Poważnie, okrutny? Okrutny to był dla mnie "Nieodwracalne". Smażowski robi kalki ze starych schematów, a ludzie myślą że to coś nadzwyczajnego. Przecież ten sposób filmowania i narracji jest już mocno ograny.

lalala_pssst

Zwykły Polak nie pomoże bo w jaki sposób ?:0

ocenił(a) film na 1
lalala_pssst

"Powinien zobaczyć każdy, żeby przekonać się jak wygląda przemoc." Na wojne idź to zobaczysz....co za deiblne przemyślenia niektórzy tutaj mają to oczu kąpiel tylko zostaje.....

ocenił(a) film na 4
lalala_pssst

Hm, wszystko zatem wskazuje na to, że niewiele filmów oglądałaś.

lalala_pssst

Jeśli chcesz pomóc to obserwuj uważnie otoczonie ale nie oceniaj od razu. Temat lotny przemoc fizyczna mężczyzny wobec kobiety, ale ile kobiet stosuje przemoc psychiczną wobec meżczyzn? To już nie jest taki popularny temat pod publiczkę. Ciężko to udowodnić, a jest rownie jeśli nie bardziej częste.

ocenił(a) film na 8
ziutek_brodacz

Ostatnio jakiś polityk pokazał zdjęcie z koncertu a jakaś baba skomentowała to że on się bawi a żona pewnie w domu z dziećmi, jakby związek miał opierać się na nakazach i zakazach. Ta baba to by pewnie swojemu mężowi zakazała wychodzenia ze znajomymi na miasto, czy nawet na koncert, bo jej się ubzdurało, że tak wygląda związek. Czy to nie jest przemoc? 
Może dopóki nie pokaże się komuś siniaków na całym ciele to ludziom wydaje się, że jest wszystko ok.