Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

3/10

ocenił(a) film na 3

Słaby film.Nie podobał mi się.Jedynym plusem były dość dobrze zrobione efekty specjalne.

ocenił(a) film na 2
bartek_hanys90

Dość dobre efekty. Nie mam więcej pytań.... ..... .....

Eneru

Co wy chcecie ja dałem 8\10 może i fabuła trochę nawalała może i nawet trochę za krótki ale znalazłem kilka dobrych stron:
1. Ciekawe i solidne efekty specjalne
2. Bardzo dobra obsada
3. Ładne i oddające klimat zdjęcia( przynajmniej jak dla mnie)
4. Super odwzorowane stroje
5. Fajna charakteryzacja
6. Ładna muzyka
7. Solidny montaż
8. Nie jest tak brutalny jak animacja( kto powiedział że od razu musi być może krwi)

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

"1. Ciekawe i solidne efekty specjalne"
Dzień Niepodległości ma lepsze.
"2. Bardzo dobra obsada"
No tak, bo te mało znaczące gwiazdeczki (wyciągając z worka Mastersa i Chowa), są tak samo zajebiste, jak Jack Nicholson, Al Pacino, Mel Gibson, Borys Szyc i wielu innych.
"3. Ładne i oddające klimat zdjęcia( przynajmniej jak dla mnie)"
Jeśli chodzi o scenerie poza miastem - tak, tu się zgodzę.
"4. Super odwzorowane stroje"
Strój Goku - ok. Strój Piccolo...toż to kur** Darth Maul w wersji 2.0 :o, Yamcha? Lol. Roshi? Ok, może być.
"5. Fajna charakteryzacja"
Ok, DB:Ewo to pierwszy film, jaki widziałeś?
"7. Solidny montaż"
Wiesz kur** mać co to jest montaż, że gadasz takie bzdury? XDDDD
"6. Ładna muzyka"
Zależnie od gustów, więc ok.
"8. Nie jest tak brutalny jak animacja( kto powiedział że od razu musi być może krwi)"
Twój ojciec to ksiądz, a matka to duchowna? XD

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

"1. Ciekawe i solidne efekty specjalne" - Efekty sa slabe. Lepsze robili juz 11 lat temu.
"2. Bardzo dobra obsada" - Ze co? Chow podolal i Masters.Reszta to kal.
"3. Ładne i oddające klimat zdjęcia( przynajmniej jak dla mnie)" - Zero klimatu.
"4. Super odwzorowane stroje" - Gdzie?! Gdzie masz odwzorowane stroje?
"5. Fajna charakteryzacja" - O.o chyba calkiem inne filmy ogladalismy. No chyba ze wypowiadasz sie o filmie z 89 roku to sie zgadzam.
"6. Ładna muzyka" - Ujdzie.
"7. Solidny montaż" - Nie jest zle ale ogolnie kupa.
"8. Nie jest tak brutalny jak animacja( kto powiedział że od razu musi być może krwi)" - Chyba nie wiesz co piszesz.

UBEKakaPOLICJA

Czy na tym forum są tylko osoby które muszą krytykować czyjeś zdanie:/ mnie się podobał i koniec, podałem co mi się podobało i koniec a jak komuś się nie podoba to ma problem bo to forum nie jest tylko po to żeby film krytykować tylko wystawiać opinie zgodne z własnym zdaniem.

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

Fora są przede wszystkim od dyskutowania, a że umiesz tylko płakać, to już twoja wina, kidzie.

ocenił(a) film na 1
Eneru

No i dostales w odpowiedzi nasze zdanie o tym gniocie. Nie podobal nam sie ten shit wiec krytykujemy. Nie czekalismy tyle lat zeby zobaczyc kupe z efektami gorszymi niz w Armageddonie.

UBEKakaPOLICJA

Mnie po prostu wkurwia jak czytam 20 tematów o tych samych założeniach "gniot" albo "porażka" ludzie nie podobało wam się to git bo za dużo oczekiwaliście...myśleliście że zobaczycie mordobicie jak w "Kill Bill"?
Stary na podstawie bajek takich filmów się nie robi... bo wybrałem się na ten film z moim 10 letnim kuzynem i ciesze się że nie zobaczył tego co wy oczekiwaliście bezmyślnego zabijania i rozwalania wrogów jak w tych cholernych grach gdzie podniecacie się że macie któryś tam poziom:/ żałosne. Powiem wam coś skoro reżyser założył stworzenie familijnego filmu przygodowego to ja oceniam go wedle tych założeń, bo wyszło mu to nieźle. Zresztą tak samo było z "Wiedźminem" duże oczekiwania a jakby przyszło wam samym przy tym pracować to byście zrobili jeszcze większe gówno... hipokryci.

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

"Mnie po prostu wkurwia jak czytam 20 tematów o tych samych założeniach "gniot" albo "porażka""
Miej pretensje do debili, którzy zakładają te tematy. Sam byłem za tym, aby utworzyć jedno forum dla fanów i antyfanów...przynajmniej mielibyśmy z Ubekiem dwa tematy, a nie z 20 xD.
"ludzie nie podobało wam się to git bo za dużo oczekiwaliście...myśleliście że zobaczycie mordobicie jak w "Kill Bill"?"
Nie tylko nam się nie podobało. To jest po prostu marne pseudo-kino akcji.
"Stary na podstawie bajek takich filmów się nie robi..."
Anime to nie bajki.
"bo wybrałem się na ten film z moim 10 letnim kuzynem"
Aha, a wiesz, że DB i DBZ jest teoretycznie +12/+15 (nie pamiętam, ale w Japonii ludzie nie są AŻ TAKIMI DEBILAMI, jak w Europie i USA) i nie oskarżają BAJEK o sianie brutalności, bo tam doskonale sobie zdają sprawę z tego, że to są BAJKI a nie realność? To tak samo, jakbyś wziął 10 letniego kuzyna na jakiś horror typu nie wiem...REC, albo jakiś psychologiczny film, którego by nie zrozumiał. Twój argument jest totalnie wyciągnięty z dupy.
"i ciesze się że nie zobaczył tego co wy oczekiwaliście bezmyślnego zabijania"
Wskaż mi miejsce, gdzie my takie coś mówiliśmy. Wskaż mi miejsce, gdzie w DBZ było bezmyślne zabijanie.
"i rozwalania wrogów jak w tych cholernych grach gdzie podniecacie się że macie któryś tam poziom:/ żałosne."
Ja grałem w Dooma I w wieku 5 lat. W "Alone in the Dark" (ktoś w wieku +19 powinien to znać :P) też. Czy to wpłynęło na moją psychę? Nie. Nie morduję ludzi krzesłem, nie strzelam do nich, nie napierdalam kamehameha w real life. Są rzeczy dla dojrzałych, są rzeczy dla dzieci, taki jest świat. Ja się nie wpierdalam do świata Twojego kuzyna i nie mówię mu, że kreskówki które ogląda są niepoważne.
"Powiem wam coś skoro reżyser założył stworzenie familijnego filmu przygodowego to ja oceniam go wedle tych założeń,"
Eee...OK, zgodzę się, takie kino też powinno być, jednakże nie na podstawie kreskówki, gdzie liczy się WALKA, efekty, WALKA, klimat, WALKA, klimat, E-F-E-K-T-Y i W-A-L-K-A! Bo tego wszyscy oczekiwali! Fabuła mogłaby być denna jak but (czyt. jak teraz), ale gdyby były efekty, jak w Transformers - klnę się na Boga, nie powiedziałbym złego słowa o tym filmie (chyba, że akcji byłoby za mało...to inna sprawa).
"Zresztą tak samo było z "Wiedźminem" duże oczekiwania a jakby przyszło wam samym przy tym pracować to byście zrobili jeszcze większe gówno... hipokryci."
Po 1. Po to się kur** ludzie kształcą, aby porządnie pracować w swoim zawodzie.
Po 2. Wiedźmin to parodia polskiego kina, cze.
Po 3. Wiesz, co znaczy słowo "hipokryta"?
Po 4. Mamy prawo krytykować filmy.
Po 5. Idź do kościoła się wyspowiadaj.

Eneru

A ja mam prawo do własnej przez nikogo nie podeptanej opinie skurczybyku... konie tematu

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

BUYEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEH. Dziecko się zesrało ze strachu i nie potrafiło odpowiedzieć w dyskusji. Wydupcaj do kościoła i módl się za Allacha!

ocenił(a) film na 1
Eneru

"Mnie po prostu wkurwia jak czytam 20 tematów o tych samych założeniach "gniot" albo "porażka" ludzie nie podobało wam się to git bo za dużo oczekiwaliście..."

Tak jak pisal eneru latwiej by nam sie ogarnialo 2 tematy niz 20 w sumie o tym samym ale to nie nasza wina ale z 2 strony mnie wkurwia jak widze ze DB:E ma oceny 9/10 i o zgrozo 10/10 ;]

"myśleliście że zobaczycie mordobicie jak w "Kill Bill"?"

Widziales w ogole DB?
"Stary na podstawie bajek takich filmów się nie robi..."

n/c

"bo wybrałem się na ten film z moim 10 letnim kuzynem i ciesze się że nie zobaczył tego co wy oczekiwaliście bezmyślnego zabijania i rozwalania wrogów jak w tych cholernych grach gdzie podniecacie się że macie któryś tam poziom:/"

Co do tego maja gry? I ponawiam pytanie widziales te anime?

"żałosne."

Sam zes zalosny.

"Powiem wam coś skoro reżyser założył stworzenie familijnego filmu przygodowego to ja oceniam go wedle tych założeń, bo wyszło mu to nieźle."

Jakby nie patrzyl to DB jest swietnym materialem na film przygodowy z elementami sztuk walki. Ale rezyser wolal zrobic syf z superbohaterem co jest smieciem w szkole i przez zbieg okolicznosci zdobywa dupe. Hmm skad ja to znam??

"Zresztą tak samo było z "Wiedźminem" duże oczekiwania a jakby przyszło wam samym przy tym pracować to byście zrobili jeszcze większe gówno... hipokryci."

Co ma do tego Wiedzmin? Pajacujesz kolego. To oni maja znac sie na swoim fachu i maja robic dobre filmy. Nie uczeszczalem do zadnych szkol filmowych itp. wiec raczej lepiej bym tego nie zrobil ale czy to zabrania mi go krytykowac?

ocenił(a) film na 1
UBEKakaPOLICJA

I mam nadzieje ze kolega Ozii_91 nie ucieknie z forum tylko przedstawi nam jakies argumenty co by bylo z kim dyskutowac tutaj bo na forum strasznie cicho.

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

Buehehehe ozesz ku*** dac temu czemus 8/10 i nie przedstawic zadnego normalnego argumentu, a jak sie ktos doczepi ze przeciez to gniot i ni chuja na 8 nie zasluguje i przedstawia kontrargumenty zeby se podyskutowac, albo(najpewniej;]) uswiadomic ze ten "film" naprawde nie ma nic wspolnego z czymkolwiek to sie zaslaniaja SWOIM ZDANIEM;] No coraz mlodsi Ci uzytkownicy chyba;] Swoje zdanie wiadomo ma kazdy, ale kurwa trzeba najpierw cos madrego napisac zeby to owe swoje zdanie wyrazic i nie osmieszac sie;] No albo nie udzielac sie w sprawach dla troszke wiekszych dzieci;]Jak pisali troche wyzej prawdziwi Antyfani tego gowna to chlopie pewnie nawet anime zes nie ogladal,a wnioskuje z Twych postow ze nawet porzadnego filmu akcji zes nie widzial na oczy skoro 8 dajesz DBE;/A ta czesc o tym ze Wong przyjal ze DBE bedzie filmem familijnym mnie juz rozkurwila do cna. I to wlasnie przez takich kurwa "znawców" "tfffórcy" sobie mysla ze odjebali kawal dobrej roboty i nadal robia gowno warte szity a FOX ich wspiera;/Ja pierdole ja juz naprawde myslalem ze fanboyow tego gówna nie ma, a tutaj taka (nie)miła niespodzianka;] I tak to jest moje zdanie z ktorym i tak nie zgodza sie fanboye ktorzy na oczy prawdziwych filmow akcji nie widzieli i biora kazdy ochlap ze swiata DB za kosmiczne wyjebane w kosmos arcydzielo dajac mu 10/10 ;/

UBEKakaPOLICJA

W jednym się zgadzamy cicho tu jak cholera a ja nie mam w zwyczaju uciekać... co do kwestii szkoły, jak myślisz czy nastoletni Goku nie powinien chodzić do szkoły? Czy jest to wbrew naturze że znajduje tam super dupę? Aha zapomniałem ty wolał byś żeby było tak jak w bajce czyli wiecznie w trasie ciągle dając komuś lanie a laski to tak tylko przy okazji... nie obraź się ale to akurat jeden z lepszych elementów fabuły.

Pytasz co ma do tego "Wiedźmin" po prostu to podobna sytuacja też chcieliście mieć super film wyszedł gniot(waszym zdaniem)

Aha i coś dla pana Eneru nie jestem dzieckiem! Za to wiem kim ty jesteś pierdolonym kutasem który ocenia film tylko po ilości efektów jaką w nim zobaczy.

Czekam na kolejne posty ale proszę was zaglądnijcie czasem do słownika bo ciężko się czyta to co napisał UBEKakaPOLICJA.

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

No jezeli dla Ciebie to ze Goku ugania sie za dupeczkami i chodzi do high schoola(dobrze ze nie spiewa jeszcze w chorku) jest jednym z lepszych elementow to ja podziekuje za konwersacje chyba;] Stary tak jak ktos kiedys pisal(i ja w sumie tez) dlaczego Frodo z Wladcy nie chodzil do szkoly ,a Sauron nie byl kapitanem druzyny footbolowej? Bo to FANTASTYKA i tak samo powinni podejsc do DB, ale nie oni chcieli dojebac hamerykanskim hamburgerom kolejna papke o tym ze nawet Ci gnojeni w liceum przez kozaków czy tam innych gosci moga zdzialac cuda gdy tylko w siebie uwierzą. Mnie to juz na rzyganie bierze jak powstaja kolejne superaśne hamerykanskie filmidla od cioty do superbohatera;/

ocenił(a) film na 1
niewazne_3

"W jednym się zgadzamy cicho tu jak cholera a ja nie mam w zwyczaju uciekać..."

Na prawde milo mi...
"co do kwestii szkoły, jak myślisz czy nastoletni Goku nie powinien chodzić do szkoły? Czy jest to wbrew naturze że znajduje tam super dupę? Aha zapomniałem ty wolał byś żeby było tak jak w bajce czyli wiecznie w trasie ciągle dając komuś lanie a laski to tak tylko przy okazji... nie obraź się ale to akurat jeden z lepszych elementów fabuły."

DB to nie bajka gimbusie. Ten film nie ma fabuly wiec szkola nie moze byc elementem czegos czego w ogole nie ma. I nie tylko ja wolalbym zeby nie chodzil do szkoly itp. Watek ten zostal wcisniety na sile i po to by sie film sprzedal. Widzieli ze Spider-many zarobily to postanowili skserowac pomysl.

"Pytasz co ma do tego "Wiedźmin" po prostu to podobna sytuacja też chcieliście mieć super film wyszedł gniot(waszym zdaniem)"

Co ty porownujesz czlowieku? Wiedzmin az taki zly nie jest ale zacznijmy od mozliwosci tworcow tego filmu i serialu. Nie ma co porownywac.

"Aha i coś dla pana Eneru nie jestem dzieckiem! Za to wiem kim ty jesteś pierdolonym kutasem który ocenia film tylko po ilości efektów jaką w nim zobaczy."

O kutasach bedziemy rozmawiac jak bedziesz go posiadal i zstapia ci jadra.

"Czekam na kolejne posty ale proszę was zaglądnijcie czasem do słownika bo ciężko się czyta to co napisał UBEKakaPOLICJA."

Najlepiej unikac tematu i nie podac argumentow nieprawdaz?

"Mnie to juz na rzyganie bierze jak powstaja kolejne superaśne hamerykanskie filmidla od cioty do superbohatera;/"

Bedzie tego wiecej bo spocone grubasy utozsamiaja sie z takimi superhero ;]

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

"co do kwestii szkoły, jak myślisz czy nastoletni Goku nie powinien chodzić do szkoły?"
Nastoletni Goku był dzieckiem mieszkającym na odludziu, który nawet nie był w zerówce. Był wychowywany przez ojca, nie był mądry (nie mylić słowa mądry z inteligentny). Nie wiedział, czym rózni się cipka od fiuta. Wystarczy?
"Czy jest to wbrew naturze że znajduje tam super dupę?"
To jest wbrew mandze.
"Aha zapomniałem ty wolał byś żeby było tak jak w bajce czyli wiecznie w trasie ciągle dając komuś lanie a laski to tak tylko przy okazji..."
Zanim zaczniesz komuś zarzucać pierdolenie ze słownikiem, to najpierw zapoznaj się ze swoją gównianą ortografią ("wolał byś"). Po drugie, bajka, wtf is dat?! Anime=/=bajki. Poza tym...TAKA BYŁA FABUŁA PIERWOWZORU! To tak, jakby zrobili adaptacje Lotra w czasach współczesnych z elementami fantasy (coś jak HP w ograniczonej formie).
"Pytasz co ma do tego "Wiedźmin" po prostu to podobna sytuacja też chcieliście mieć super film wyszedł gniot(waszym zdaniem)"
Gówno prawda, a gdzie argumenty?
"Aha i coś dla pana Eneru nie jestem dzieckiem! Za to wiem kim ty jesteś pierdolonym kutasem który ocenia film tylko po ilości efektów jaką w nim zobaczy."
Jesteś 2 lata młodszym kidem, cze. Btw. Ja oceniam filmy po efektach specjalnych. Mój drogi, zanim coś powiesz, to stfu. cze? Kładę rękę pod topór, że widziałem więcej ambitnych i poważnych filmów niż ty, także, z łaski swojej, nie klam.

Eneru

Proszę was nie porównujcie Tolkiena z DB, to bez sens i zupełnie inny poziom i rodzaj fantasy... "Władca Pierścieni" to powieść z czasów miecza i topora a BD to herosi rzucający falami uderzeniowymi:/ Wy chcieliście zobaczyć dokładnie to samo co w bajce a ja miałem jej dość i chciałem zobaczyć nowe spojrzenie na DB, za dużo oczekiwaliście i się zawiedliście.

"Jesteś 2 lata młodszym kidem, cze. Btw. Ja oceniam filmy po efektach specjalnych. Mój drogi, zanim coś powiesz, to stfu. cze? Kładę rękę pod topór, że widziałem więcej ambitnych i poważnych filmów niż ty, także, z łaski swojej, nie klam." Może i widziałeś mam to w dupie... ale lubię te filmy które są ciekawe i mają dusze nie patrze czy jest ambitny czy nie po prostu jak fajny to oglądam nawet kilka razy jak do bani to cierpię 2h w kinie, ale takich filmów jest mało bo nigdy nie idę do kina jakoś super podjarany w napięciu czekając na to co za chwilę zobaczę.

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

"Proszę was nie porównujcie Tolkiena z DB, to bez sens i zupełnie inny poziom i rodzaj fantasy..."
Porównujemy go pod względem ekranizacji, to ty sobie dopisujesz jakieś nadinterpretacje.
"BD to herosi rzucający falami uderzeniowymi:/"
Dziecko TVN >.<...
"Wy chcieliście zobaczyć dokładnie to samo co w bajce a ja miałem jej dość"
My chcieliśmy zobaczyć dokładnie to samo? BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Wyjdź. Nie, gdyby były pewne zmiany - ok, ale było ich za dużo. Teraz to jest historia jakiegoś amerykanina z DODATKIEM DragonBallowskiego uniwersum.
"i chciałem zobaczyć nowe spojrzenie na DB, za dużo oczekiwaliście i się zawiedliście."
Które (nowe spojrzenie) w dupie mieli FANI mangi, którzy od początku byli MAINSTREAMEM dla twórców i to głównie z ICH opinią należało się liczyć.
"Może i widziałeś mam to w dupie..."
Najpierw kłamiesz, a teraz odwracasz kota ogonem nie mając ani jednego merytorycznego kontrargumentu. Jesteś żałosny.
"ale lubię te filmy które są ciekawe i"
Jeżeli DB:Ewolucja to film z duszą, to ja ci dziękuję za konwersację, bezmózgu.

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

OMG zrozum to ciulu ze DB to nie bajka i gowno mnie interere co ty chciales zobaczyc. Wiekszosc zlewa na tego gniota bo maja racje. Nie po to czekali tyle lat na ekranizacje swojej ulubionej jak ty to piszesz bajki zeby dostac w zamian wielkiego kutasa ktory ich zgwalci oczami i uszami. Tak ta szmira to gwalt na fanie DB. Widac gowno wiesz o m/a a sie prujesz tu jak jakas lafirynda. I zamiast tu odszczekiwac podaj argumenty na obrone tego gniota ktore z przyjemnoscia obalimy.

Co do WP moze porownanie nie jest zbyt dobre ale tam nie bylo glupich zmian. Zachowali klimat i wyszlo im to zajebiscie. A w DB:E? Kolejny glupi superhero z chujowymi efektami, denna gra aktorska,zjebanymi walkami i bez fabuly. DB:E sie kupy nie tyrzyma. A do ciebie "znafco" tematu mam prosbe. Nie wypowiadaj sie na temat DB bo chuja sie na tym znasz.

UBEKakaPOLICJA

Kurwa mać! ja nie jestem fanem bajki walą mnie wasze oczekiwania i wasz zawód napisałem wam co i dlaczego mi się podobało więc nie rozumiem tej kłótni, nie patrze na DB tak krytycznie bo nie lubię żadnych bajek ani DB ani atomówek ani huj wie co jeszcze! Może i nic nie wiem o m/a i dlatego nie porównuje filmu z animą. Czy teraz jesteście kurwa zadowoleni... na tym forum jest pewnie nie wiele osób które anime DB nie oglądało ale ja należę do tej pierdolonej mniejszości która ma w dupie m/a. Co to za pierdolone forum gdzie za napisanie swojego zdania wyskakują na ciebie tylko dlatego że nie jesteś tak jak inni fanami DB. Kurwa gratulację rozumu i kultury... wali mnie to nie będę już pisał bo żaden kutas nie będzie mi mówił że jestem bezmózgi.

ocenił(a) film na 2
Ozii_91

Spokojnie, dziecko.
"Kurwa mać! ja nie jestem fanem bajki walą mnie wasze oczekiwania i wasz zawód napisałem wam co i dlaczego mi się podobało więc nie rozumiem tej kłótni, nie patrze na DB tak krytycznie bo nie lubię żadnych bajek ani DB ani atomówek ani huj wie co jeszcze!"
Tylko, że DB nie jest bajką/kreskówką, jak Atomówki (bo mniemam, że masz na mysli kreskówkę, a nie ANIME'owaną wersję).
Jesteś bezmóżgi, a na dodatek - masz dałna i się łatwo denerwujesz =(. Nie podałeś żadnego kontrargumentu, tylko ciągle nas próbujesz obrażać (i to z błędami ortograficznymi - "huj" XD).
Ssij faję, dziecko. cze.

ocenił(a) film na 1
Eneru

"napisałem wam co i dlaczego mi się podobało więc nie rozumiem tej kłótni,"
Gdzie napisales co i dlaczego ci sie podoba? Jestem slepy czy co? Skoro dajesz ocene 8/10 to chyba masz cos do powiedzenia o filmie. Do tej pory tylko szczekasz i nic wiecej.

"nie patrze na DB tak krytycznie bo nie lubię żadnych bajek ani DB ani atomówek ani huj wie co jeszcze!"

Zarzucasz nam ze porownujemy DB:E do WP a sam wyskakujesz z Wiedzminem. Na kazdym kroku udowadniasz ze jestes debilem. Ciagle bajka bajka WTF?

"Co to za pierdolone forum gdzie za napisanie swojego zdania wyskakują na ciebie tylko dlatego że nie jesteś tak jak inni fanami DB."

Jestes imbecylem bo nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. Kto cie tu zbluzgal bo nie jestes fanem anime? Chcielismy abys podal kontrargumenty ale unikasz tego jak ognia. Widac ze nie masz nic do powiedzenia.

"Kurwa gratulację rozumu i kultury... wali mnie to nie będę już pisał bo żaden kutas nie będzie mi mówił że jestem bezmózgi."

N/c. Ty za to blyszczysz i jestes w chuj kuluturalny. Masz swoj wlasny swiat chlopaku. Nie docieraja do ciebie nasze slowa. Jak mamy dyskutowac z krowa ? Chcemy od ciebie kontrargumentow a ty majaczysz ze cie bluzgamy bos nie fan DB hahaha. Popatrz w innych tematach na recenzje Wonga itp. i napisz cos w tamtym stylu. Wtedy bedziemy mogli pogadac bo poki co miotasz sie i chcesz nas obrazic ale to nie ta liga gimbie ;]

Peace

UBEKakaPOLICJA

Chcesz argumentów to masz:
1.Obsada:
-Justin Chatwin- znany mi z Niewidzialnego nie zabił mnie w DB ale wybronił się aktorsko
-Emmy Rossum - świetna rola w Pojutrze i jeszcze lepsza w Upiór w Operze
-Yun-Fat Chow- doświadczony aktor, ciekawie zagrał widać że rozumiał swoją postać
-James Marsters- Najlepiej zagrana postać bardzo wiarygodna, poza tym brawa za charakteryzację(super głos i gesty)
-Jamie Chung- młoda aktorka można przemilczeć że nie umiała zagrać bo jej rola była nie dużo a poza tym to fajna dupa

2.Efekty specjalne:
fajny efekt fali uderzeniowej,otoczenie współgrało z całą oprawą wizualną fal i zaklęć ( nie wiem jak to się dokładnie nazywa), nie zauważyłem błędów technicznych i niedociągnięć.

Jaśniej nie potrafię jak chcecie to krytykujcie to są moje odczucia.

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

To wszystko??? No to jedziemy:
"-Justin Chatwin- znany mi z Niewidzialnego nie zabił mnie w DB ale wybronił się aktorsko" - Ze niby jak sie wybronil? Slabo zagrana postac. Widac ze gowno mial wspolnego z DB. Ja w nim nie widzialem ani krzty Goku potrafil tylko morde wykrzywiac do mudzinow.

"-Emmy Rossum - świetna rola w Pojutrze i jeszcze lepsza w Upiór w Operze" - a co mnie interesuja jej role? W DB:E zagrala slabo.

"-Yun-Fat Chow- doświadczony aktor, ciekawie zagrał widać że rozumiał swoją postać" - zgadzam sie ze doswiadczony i bardzo dobry aktor. Podolal swojej roli i propsuje go.

"-James Marsters- Najlepiej zagrana postać bardzo wiarygodna, poza tym brawa za charakteryzację(super głos i gesty)" - Taaa najlepiej zagrana postac? Pojawil sie raptem kilka min i nie mial wiele do powiedzenia. Jesli moge wiedziec to o jakie gesty ci chodzi?

"-Jamie Chung- młoda aktorka można przemilczeć że nie umiała zagrać bo jej rola była nie dużo a poza tym to fajna dupa" - Fajna nie fajne ale zagrala bardzo slabo. I co jej nie duza rola ma do tego ze nie umiala jej zagrac? Jesli ktos ma talent wywiaze sie w kazdej roli.

"2.Efekty specjalne:
fajny efekt fali uderzeniowej,otoczenie współgrało z całą oprawą wizualną fal i zaklęć ( nie wiem jak to się dokładnie nazywa), nie zauważyłem błędów technicznych i niedociągnięć." - Kame hame ha wyglada BEZNADZIEJNIE! Jakies glupie machanie lapami aby wytworzyc fale uderzeniowa. Walki slabiutkie, efekty bardzo przecietne,zle poprowadzona akcja, wiele nielogicznosci, wciskanie efektow na sile a o finalowej walce nie ma sensu sie wypowiadac bo to jakies 2 kolorowe dymki i po wszystkim. Jeszcze jakies kundle biegajace za smoczymi jajami po ktore na koncu zjawia sie jaszczurka ktora nic nie mowi bo jest wykastrowana ;]

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

"-Emmy Rossum - świetna rola w Pojutrze i jeszcze lepsza w Upiór w Operze"
Eee...Pojutrze poza efektami specjalnymi było mocno przeciętne. Typowe kino Emmericha (poza jego ostatnim totalnie dennym filmem, nie polecam).
"-James Marsters- Najlepiej zagrana postać bardzo wiarygodna, poza tym brawa za charakteryzację(super głos i gesty)"
Obejrzyj Al Pacino z filmu "Zapach kobiety", a dopiero będziemy mogli mówić o świetnym głosie i gestach. Charakteryzacja? Joker go bije na głowę.
"efekty bardzo przecietne,"
Agree Ubek, jak dla mnie w "Dniu niepodległości" były lepsze, a przynajmniej są kultowe.

ocenił(a) film na 1
Eneru

Dzien niepodleglosci ma bardzo dobre efekty a film juz leciwy. Pojutrze to bardzo przecietny film z niezlymi efektami i swietnej gry aktorskiej bym w nim nie szukal. Prawie kazda rola Ala jest swietna i nie ma sensu sie tu rozpisywac ;] Koles po prostu nie oglada dobrych filmow i dlatego zachwyca sie taka szmira. I dalej w jego poscie nie widze zadnych kontrargumentow xd

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

"Dzien niepodleglosci ma bardzo dobre efekty a film juz leciwy."
Film leciwy, obrzydliwie pro-amerykański, ale jednocześnie śmieszny, z W MIARĘ scenariuszem (no dobra, można się czepić kilku rzeczy, ale jak dla mnie skrypt fabularny filmu Emmericha jest dużo lepszy od TF'ów i DB). Efekty swojego czasu gniotły pałę, jak te, które można obecnie oglądać w sequelu TF'ów.
"Pojutrze to bardzo przecietny film z niezlymi efektami i swietnej gry aktorskiej bym w nim nie szukal."
Dokładnie, ale można obejrzeć dla samych efektów, sam film nie był taki zły.
Reszta nie wymaga komentarza.

ocenił(a) film na 2
bartek_hanys90

Wpuść dzieci na forum, to się zaczną obrażać od razu. :D

wilkszary

Co niektórym FW-gamonią ten film musiał się bardzo spodobać skoro jeszcze się na jego temat tak żywiołowo wypowiadają.. + Moje 2 ulubione multikonta :P

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Saga myslalem ze nie zyjesz. Zaszyles sie gdzies ze swoja miloscia? I jak zwykle nic na obrone gniota tylko marudzenie i bezradnosc. Przez ta wasza milosc obnizyles loty. Wiem że bardzo chcialbys nam pocisnac ale nie masz mozliwosci. "FW-gamonią"? To jakis mistyczny potwor czy moze kolejna bzdura ktora wprowaca do sequela tego gniota xD

UBEKakaPOLICJA

Hmm szybkość z jaką odpisujesz na moje posty jest wręcz fenomenalna.. Ja proponuje Ci odejść od monitora i wyjść na słońce.. naprawdę to bardzo przyjemna sprawa :D

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Jak zwykle nie masz nic do powiedzenia. Ja wole cisnac na FW takie plotki jak ty(moldix,gohan) ktore nie potrafia obronic filmu a przy ktorym robili sobie bukkake ;]

UBEKakaPOLICJA

Hmm nie wiem w jakim celu mam się zniżać do twojego poziomu? Poczekam, może kiedyś dorośniesz.. a na razie pozdrów michałka :P

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Nie wiedzialem ze aby podac jakies argumenty na obrone gniota musialbys sie znizyc do mojego poziomu? Chyba cos ci sie pomylilo. Musialbys sie wzniesc na wyzyny swoich mozliwosci tepa dzido ;] Przyznaj sie ze nie obronisz gniota. Jesli nie masz nic do powiedzenia to won z forum i hop do wyra do swoich kumpli moldixa i gohanka kultywujac bukkake ;]

UBEKakaPOLICJA

"Koles po prostu nie oglada dobrych filmow i dlatego zachwyca sie taka szmira" nie po prostu nie podniecam się całym BD jak ty młocie i nie jestem tak wybredny w filmach jak wy.

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

Nie po prostu ogladasz gowno i podniecasz sie byle gownem. Juz nie pisz nic bo sie osmieszasz. Zadnych argumentow tylko szczekanie. Mysle ze smialo mozesz dolaczyc do swietej trojcy(sagi,moldixa,gohana) i wspolnie mozecie sie lizac po chujach.

BB

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

Ozii, jak nie jesteś wybredny w filmach, to ok. Jak podoba Ci się DB:E, też ok. Obrażasz ludzi którzy lubią całe DB i się nim podniecają(do których ja też należę), jakoś przeżyje, ale jak nazywasz anime bajką to jesteś kretynem!!! Szkoda mi słów na takich niedouków... Jak się na czymś nie znasz to się nie wypowiadaj pajacu...

ocenił(a) film na 2
maly_blaster

Ej, SaGaTiEm ma swoją koleżankę, która zna się na filmach i się jej podobało to gówno...może ten pedał jest tylko bi? xD

Eneru

Ten film poza niewielką garstką bohaterów i tytułem nie ma nic wspólnego z Dragon Ball'em, którego większość oglądała.
To największa szmira jaką kiedykolwiek oglądałem, spodziewałem się czegoś lepszego. Twórca tego filmu powinien się 10 razy zastanowić nad daną rzeczą, a dopiero potem cokolwiek robić. Najlepiej gdyby poszedł na sprzedawce do pierwszego lepszego sklepu tam wciskać ludziom takie gówno...

ocenił(a) film na 1
TheOne_Only

Ten film to kaszana bez mleka, za to z domieszką, słabej gry aktorów, i chujowych efektów. Sam mu z początku dalem 7/10, ale po głębszej analizie, i ogladniecu go jeszcze raz na kompie doszedłem do wniosku ze ten film zasluguje na 4/10, i taką tez mu potem wystawilem. chociaz nawet te 4 to i tak za duzo. Ale DBE ma wieleeee błędów...

ocenił(a) film na 1
RiDeR882

Aha i popiera wypowiedzi UBEKakaPOLICJA i Eneru. Ale uwazam ze troche są za ostre...momentami.

ocenił(a) film na 2
RiDeR882

Z idiotami trzeba ostro, aby zaczęli się zastanawiac nad swoimi brakami w główce.

Eneru

"Ozii, jak nie jesteś wybredny w filmach, to ok. Jak podoba Ci się DB:E, też ok. Obrażasz ludzi którzy lubią całe DB i się nim podniecają(do których ja też należę), jakoś przeżyje, ale jak nazywasz anime bajką to jesteś kretynem!!! Szkoda mi słów na takich niedouków... Jak się na czymś nie znasz to się nie wypowiadaj pajacu..." to nie ja zacząłem wyzwiska to po pierwsze, po drugie bajka a anime dla mnie to jeden git.

"Nie po prostu ogladasz gowno i podniecasz sie byle gownem. Juz nie pisz nic bo sie osmieszasz. Zadnych argumentow tylko szczekanie. Mysle ze smialo mozesz dolaczyc do swietej trojcy(sagi,moldixa,gohana) i wspolnie mozecie sie lizac po chujach." wy też nie podajecie żadnych argumentów poza tym że niszczycie i obrażacie moje poglądy

"Ej, SaGaTiEm ma swoją koleżankę, która zna się na filmach i się jej podobało to gówno...może ten pedał jest tylko bi? xD..., Z idiotami trzeba ostro, aby zaczęli się zastanawiac nad swoimi brakami w główce." i kto tu kogo obraża:

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

"to nie ja zacząłem wyzwiska to po pierwsze, po drugie bajka a anime dla mnie to jeden git." - co maja wyzwiska do tego pajacu ze nie orientujesz sie w temacie. Piszac dalej ze anime i bajka to to samo utwierdzasz nas ze jestes po prostu rycerzem.

"wy też nie podajecie żadnych argumentów poza tym że niszczycie i obrażacie moje poglądy" - zlukaj nasze pierwsze posty.

"i kto tu kogo obraża:" - tez probujesz nam pocisnac ale nie potrafisz bos lamus a nasze hejty sa soczyste i cie masakruja.

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

http://demotywatory.pl/1484
Ej Gohan, powstał o tobie komiks. W rolach głównych ty i twoja mama. xD

ocenił(a) film na 1
Ozii_91

"drugie bajka a anime dla mnie to jeden git" - Proszę Cię człowieku, miej litość! Walisz takie głupoty, że niedobrze mi się robi... To co maluch i mercedes to też "jeden git"? To że coś jest wykonane tą samą techniką nie znaczy, że to jest to samo... Nie wiem ile masz lat, ale tą wypowiedzią pokazujesz, że koło 10 albo jesteś opóźniony... Innego wytłumaczenia nie znajduję...

ocenił(a) film na 1
maly_blaster

"To co maluch i mercedes to też "jeden git"?

Dla niego pewnie tak bo w koncu i maluch i s klasa ma 4 kola i kierownice xD

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

90 letnia babka, to też ta sama 17 latka, która byś chciał złapać za jędrnego cycuszka i wsadzić to i owo w dziewiczą dziurkę.