Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Hej. Czytając te wszystkie posty na temat DB widzę że bardzo dużo osób twierdzi że film będzie do bani. Jest też druga strona która jest optymistycznie nastawiona do filmu. Dlatego wpadł mi pomysł sprawdzenie ilu osób jest optymistycznie nastawionych do tego filmu a ile nie.

Zasada głosowania jest prosta.
Nie piszemy zbędnych opisów, wywodów itp. Tylko krótko podajemy aktualny wynik ankiety uwzględniając swój głos.

Optymista: 1
Pesymista: 0

ocenił(a) film na 10
sanctus_diavolos_2

myślę, że śmieszny byłby z takimi wlosami jak ma w anime. moim zdaniem nie jest najgorzej trzeba czekać na premierę a potem śmiać podziwiać płakać

Optymistya: 18
Pesymista: 20

Mr_Anderson

Nie sądzę, że film będzie udany, ponieważ, w nim nie występuję(jako Goku).Ten łoś, którego do tej roli zatrudnili to jakieś nieporozumienie.

Optymista:17
Pesymista:22

ocenił(a) film na 1
Mr_Anderson

co do gry aktorów jestem optymistą a co do wykonania itp. pesymistą, ale raczej myśle ze będzie dobry film więc decyduję sie na optymistę!!

Optymista:18
Pesymista:22

Mr_Anderson

masakra, masakra, masakra:
optymista:18
pesymista:23

ocenił(a) film na 1
Mopys

Kaszana na bank.Wystarczy spojżec na plakat(To ma byc Songo?)

pesymista:24

dezertx

nie da się przenieść tego klimatu na film.. ale pożyjemy zobaczymy.

pesymista:25

Mr_Anderson

po obejrzeniu teasera dołącza do was kolejny Optymista ^^

be_rude

mimo że to nie będzie podobne do Dragonballa (Samochody, Pistolety... xD) to i tak jestem ciekaw filmu :P

Optymista: 20
Pesymista: 25

Prodigy

Opytmista: 20
Pesymista: 25

po trailerze...

davemaster

*26 miało byc...

davemaster

Buahaha po trailerze i zwiastunie, niektórzy pomiękli i pesymizm wyprzedza optymizm. Nie dziwie się. "Szybcy i wściekli" połączeni z "poprostu walcz".

Opytmista: 20
Pesymista: 27

ocenił(a) film na 5
Redgard

Optymista: 21 [X]
Pesymista: 27

Oczywiście Optymista, mimo zmian względem pierwowzoru ;)

Baranekk

jest źle... teaser tragiczny... stawiam na "nie"

Optymista: 21
Pesymista: 28

ocenił(a) film na 4
LiMiTED_UNCUT

trzeba być optymistą

Optymista: 22
Pesymista: 28

ocenił(a) film na 3
Invisible_Eve

niestety teaser potwierdza przypuszczenia
jest Beznadziejnie:P

Optymista: 22
Pesymista: 29 (niestety;/)

Numer_44

nigdy nie oglądałem kreskówki ale podoba mi się to a co do teasera to również mi się spodobał i myślę że wybiorę się na to do kina czego nie robie często bo zazwyczaj oglądam na DVD chyba że jakiś film jest warty kilkunastu złotych.

Optymista: 23
Pesymista:29

ocenił(a) film na 7
Joker_27

Optymista: 24 (będzie dobrze;])
Pesymista: 29

ocenił(a) film na 3
Mr_Anderson

Niestety...
Optymista: 24
Pesymista: 30

ocenił(a) film na 7
Zabor85

Optymista 25 (dragon ball - jestem z Tobą)
Pesymista: 30

ocenił(a) film na 1
HalnyDrinkers

Optymista:25
Pesymista:31 - I`m not ready for this ;p

ocenił(a) film na 6
Szem

Optymista:26 - będzie dobrze
Pesymista:31

Obi_Wan_3

Optymista:26
Pesymista:32 - Nie jestem gotowy na coś takiego.

ocenił(a) film na 1
Asayama

Optymista:26
Pesymista:33 = zacznijmy od faktu, że Lord Piccolo nie jest zielony!

ocenił(a) film na 3
Kondzioslaw

to będzie katastrofa.... gwałt na kulcie

Optymista: 26
Pesymista: 34

ocenił(a) film na 1
fifa114

Będzie to parodia animowanego serialu ( niestety )

Optymista : 26
Pesymista : 35

Pietek

Pesymista przez duże P

Optymista : 26
Pesymista : 36

Mr_Anderson

Jezeli Gokui spóła bedą mieli charaktery i cechy jak w mandze bedzie Optymista: 27

użytkownik usunięty
cdwMarian

Zawiodłem się na trailerze, ale jestem umiarkowanym optymistą więc
Optymista 28
Pesymista 36

Optymista 28
Pesymista 37

musical_box

Optymista 29
Pesymista 37

A ja jestem optymistką ;) Oczywiście film pewnie nie odda klimatu anime i mangi, które uwielbiałam, ale... mam nadzieję, że nie będzie tak źle!
Chociaż Goku w ogóle nie podobny do prawdziwego. Bulma zresztą też.
Chciałabym, żeby film okazał się fajny, ale o tym przekonamy się dopiero za kilka miesięcy ;]

użytkownik usunięty
audrey_

hmmm, ktoś nakręcił jakiś film i nazwał go dragonball... zgadza sie, ktoś zerżnął nazwę ze słynnego anime DRAGONBALL.- inaczej nie potrafię sobie tego wyjaśnić?! ale zaraz.. moment, to jest film o wdzięcznej nazwie- ,,Evolution'' a to co jest na początku to tylko mała gafa i drobne nieporozumienie... trailer przechylił szale. czekam na jakąś porządną ekranizacje Goku i spółki, może być nawet 2015r tylko prosze nie kalajcie nas tym gniotem w polskich kinach!

29
38

pozdro dla fanów!

ocenił(a) film na 2

optymista: 29
Pesymista:39

to będzie masakra. Piccolo nie jest zielony i wyglada jak kolo z power rangers. Goku jest kurwa jak zywcem wyciagniety z hihg School Musical, a Bulma zamiast ładnej twarzy jak to było w Mandzie i anime jest zbuntowana nastolatką i uroda nie grzeszy (ale to juz kwestia gustu). Do tego brak Krilana. Jedynie to może Roshi będzie na poziomie bo gra go spoko aktor, ale całkowicie inaczej wyglada i pewnie będzie inaczej się zachowywał bo nie wyobrażam sobie żeby ten gościu zwanym Roshi był starym zbereźnikiem;]jestem na nie;]

ocenił(a) film na 6
niewazne_3

optymista: 30
pesymista: 39
będzie hicior

ocenił(a) film na 6
niewazne_3

optymista: 30
bedzie hicior

gohan263

optymista: 31

Ludzie wy skreslacie film patrzac na Trailer, po obejrzeniu pierwszego to prawie wzieliscie zyletki i zaczeliscie sie ciac, drugi natomiast lepszy i O DZIWO Piccolo jest zielony, wiec prosze pesymistow o przemyslenie, wyrzucacie do smietnika cos czego nigdy nie probowaliscie? Db Anime pozostanie serialem na ktorym wychowalo sie moje pokolenie (mam 21 lat obecnie) i dziwi mnie to co ludzie obecnie widza w naruto.

Dajmy szanse temu filmowi, nie robcie jak z pila ze polowa ocenila bez ogladania... pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
imperator_6

optymista: 32

będzie hit, zobaczycie :D

bbksk

hit to będzie ale z ciekawości ludzie będa to oglądać i z miłości to DB!
Wolałbym już nową serie Anime albo film w stylu final fantasy

optymista: 32
pesymista: 40

Mr_Anderson

nie jestem przekonana ale licze, że ten film mnie jeszcze zaskoczy

Optymista: 34
Pesymista: 40

ocenił(a) film na 1
LaraCroft

Nie liczę na ambitną produkcję, a jedynie dobrą rozrywkę.

Optymista: 35
Pesymista: 40

ocenił(a) film na 1
buzor

Optymista: 35
Pesymista: 41

To bedzie niezla kiszka z dupy.Filmik pewnie bedzie wygladal jak power rangers z niezlymi efektami specjalnymi.Dlaczego niemogliby po prostu zrobic wszystkiego jak w komiksie czy bajce???

ocenił(a) film na 2
olsonx88

No wlasnie dlaczego ??A no dlatego ze wygladalo by to beznadziejnie.Juz nie raz ludzie pisali na forum ze to co fajnie wyglada w anime niekoniecznie bedzie super w filmie.Zreszta jak by zrobili dokladna kopie anime kogo by to zainteresowalo ??Wiekszosc i tak wolala by obejrzec anime wiec nie widze sensu dokladnego odwzorowania anime na ekranie.
Jestem optymista
Optymista: 36
Pesymista: 41

ocenił(a) film na 1
zaleski17

Łeeeeeee tam.Pierdolisz jak potłuczona sraka.
Optymista: 36
Pesymista: 42

ocenił(a) film na 2
olsonx88

Optymista 36
Pesymista 41
Nie zmieniaj wyniku bo 2 razy nie mozesz oddac glosu.I zamiast prowokowac glupimi odzywkami lepiej napisal bys co ci nie pasuje.

ocenił(a) film na 6
zaleski17

czy ludzie są tutaj niedorozwinięci wkurzające są odzywki typu film do kitu, dlaczego: bo tak...

ocenił(a) film na 1
gohan263

No a zebys wiedzial ze tak ,po prostu mi sie nie podoba i juz ;] .Nie no stary niedorozwiniety nie jestem ,a raczej nic mi o tym nie wiadomo.Natomiast jesli chodzi o film to kompletnie mi nie pasi wizja ludzi zajmujacymi sie przeniesieniem tej genialnej bajki i komiksu na duzy ekran i boje sie ze to straci caly swoj klimat i urok(jak wiecie w glownym dragon ballu[jak dla mnie najlepszym] nie chodzilo o naparzanie sie po japach , a o przygody i humor...tak duuuzo humoru).Oczywiscie wnioski snuje glownie z trailer ktory wyglada marnie...wrecz zalosnie.Oby moje przekonania co do filmu byly bledne.
P.S.Sorki za dodanie 1 glosu do pesymistow(zdeczka sie zagalopowale).Zdrowka zycze wszystkim :)

ocenił(a) film na 2
olsonx88

Narazie widzielismy trailer wiec za wiele nie ma sie co rozpisywac.Zobaczymy film wtedy kazdy bedzie mogl napisac co mu sie nie podoba a co bylo spoko.A co do twojego zdania "boje sie ze to straci caly swoj klimat i urok" obojetni ejaki film by nie byl Dragon Ball nic nie straci na tej prodkukcji.
POZDRO

ocenił(a) film na 2
zaleski17

"i ma not ready for this" xD tyle w temacie !!!

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

tego tekstu co mówi goku że nie jest na to gotowy nie będzie w filmie jakbyście śledzili info o filmie to byście to wiedzieli...

ocenił(a) film na 7
gohan263

Podobno ma nie być tego tekstu. Ale nie rozumiem dlaczego w takim razie pojawia się w trailerze.

ocenił(a) film na 2
Doktor_Wong

Wypuscili trailer i pod naciskiem fanow postanowili potem wyciac ta scene z filmu.W sumie jakos specjalnie ta scena mi nie przeszkadza.