Hej. Czytając te wszystkie posty na temat DB widzę że bardzo dużo osób twierdzi że film będzie do bani. Jest też druga strona która jest optymistycznie nastawiona do filmu. Dlatego wpadł mi pomysł sprawdzenie ilu osób jest optymistycznie nastawionych do tego filmu a ile nie.
Zasada głosowania jest prosta.
Nie piszemy zbędnych opisów, wywodów itp. Tylko krótko podajemy aktualny wynik ankiety uwzględniając swój głos.
Optymista: 1
Pesymista: 0
mi też zbytnio nie przeszkadza a mało razy goku mówił że nie wygra że nie jest gotowy choćby w walce z freeza,
poza tym na ten tekst odpowiada mr roshi, mówiąc jeśli nie ty to kto zrobi (oczywiście po angielsku) a 2 sprawa jest taka że nie wiadomo dokładnie w jakiej sytuacji to się działo, według mnie chodziło o przemianę w oozaru i dlatego powiedział że nie jest na to gotów, w trailerze jego słowa poprzedza scena z księżycem...
Chociaż jest kilka rzeczy ktore mi nie odpowiadaja to nadal jestem optymista ;>
Optymista 37
Pesymista 41
Na tym trailerze na pierwszy rzut oka naprawdę nic nie widać :P Ale jak się wpatrzy w te krótkie sceny trwające ułamki sekund można dostrzec że klimat będzie taki sam jak w anime :) Na początku jak zobaczyłem teaser to sie załamałem ale teraz sie zastanawiam czy była potrzeba dodawać to Evolution do tytułu :)
Optymista 39
Pesymista 41
Ja też się jeszcze nie odezwałem, a jestem zdecydowanie optymistycznie nastawiony do tego filmu. I póki co żadna zmiana oryginału jakoś we mnie drastycznie nie uderzyła ;) Tak wiec:
Optymista 41
Pesymista 41
Panie i panowie, w końcu remis ;)
Nie traktuje tego filmu jako bardzo-wiernej-adaptacji tak jak niektórzy sie tego spodziewali. To będzie nowe i świeze podejście do Dragon Balla, lecz arcydziełem ten film napewno nie będzie. Ale wiem, ze bedzie świetną rozrywką i czymś na czym bede się świetnie bawił wraz z znajomymi, którzy sa fanami DB i po zobaczeniu zwiastunu powiedzieli, że zapowiada się świetnie. Dodatkowo ostatnie spojlery na temat filmu sprawiają, że nie moge doczekać się premiery :)
Optymista 42
Pesymista 41
Optymista 43
Pesymista 41
Ja również tego nie traktuje , aż tak że przeniosą wszystko
z anime bo to niemożliwe poprostu. Goku nie jest dzieckiem
bo to by smiesznie wyglądało wedłóg mnie...
Ogólnie podoba mi się postac piccolo I WIEZE ZE
TEN FILM MA PRZYNAJMIEJ W MALYM STOPNIU KLIMAT DB ,
Z GIENIALNYM ZOLWIEM ETC. JESTEM OPTYMISTA : ]
tak się składa że jeszcze sie tu niewypowiadałem...
Optymista: 44
Pesymista: 41
:)
Optymista: 45
Pesymista: 41
Nie bądźmy tacy sceptyczni. Jeszcze nie wiemy jaki będzie ten film. Ja uważam ten film za ciekawą alternatywę Dragon Balla.
uważam, że film zbyt udany nie będzie, ale im więcej osób pójdzie na film do kina tym więcej reżyserów się tym filmem zainteresuje i myślę, że któryś z nich nakręci jeszcze jeden film i nie popełni tych samych błędów. Może w końcu uda się nakręcić porządny film DB;d no i dlatego jestem optymistą co do nakręcenia filmu, ale pesymistą co do tego czy ten film będzie udany;d dlatego nie daje głosu;d
Jestem załamany. Z jednej strony nie da się inaczej tego filmy zrobić, można tylko i wyłącznie alternatywną fabułą ;/ Ale IMO nie powinni tego filmy w ogóle robić, i pozostawić legendę Dragon Balla taką jaką jest.
Optymista:45
Pesymista: 42
Optymista:45
Pesymista: 43
mogliby chociaż stroje zachować .. Picollo umalować na zielono, Bulmie włosy pozamieniać .. i Goku też czarne powinien mieć -.-
"mogliby chociaż stroje zachować"
A nie są? oO' No sory ale ten strój http://protaku.com/pics/songoku.jpg jest świetny i wygląda jak zywcem wyjęty z anime. A wyobrażasz sobie filmową Bulme w takim wdzianku: http://i40.tinypic.com/2lm13kk.jpg bo ja nie :/
"Picollo umalować na zielono"
Przecie jest. Tylko stary Piccolo jest blady, młody zaś zielony.
"Bulmie włosy pozamieniać"
A te ma złe? Fryzure ma okej, i ma w dodatku dwa niebieskie pasemka...
Nie no, to już przesada - żeby znienawidziec film bo stroje i fryzury wyglądaja troche inaczej...
Do czegoś muszą się przyczepić.Ludzie sami nie wiedzą czego chcą.Jak zrobią trochę inną historie to się czepiają ze fabuła inna itp.Jak by zrobili film dokładnie jak anime to pewnie by się czepiali że nic nowego nie wymyślili ,że skopiowali anime i film był przewidywalny.
dokładnie popieram trzeba to zrobić od nowa od podstaw a nie to co było i dodać tylko aktorów film musi być rzeczywisty osadzony w realnym świecie.
Optymista: 18
Pesymista: 21
DB pokazane w nowym rzeczywistym świecie.Film będzie dobry :]:]:]
optymista : 46
PESYMISTA : 44 !!!!
Każdy prawdziwy fan Dragon Balla powinien po prostu załamać ręce ... Wielu z nas na pewno wychowywało się na tym anime tak jak ja a to co widzę w teaserach i trailerach po prostu jest jakimś totalnym nie porozumieniem .... jak Goku będzie uczniem highsqla to to będzie numer w stylu dzieciaka z super mocami który jest popychany przez silniejszych kolegów a potem ich wszystkich rozwali i pomoże mu w tym Yamcha ... oni powinni walczyć z Freezerem a nie z koleżkami ze szkoły ;( totalna załamka naprawdę ... tak samo jak wygląd Roshi'ego ... ciężka paranoja a o Szatanie Serduszko to już się wgl nie wypowiem ... Spider-man'owi potrafili zrobić odpowiedni kostium to on też powinien chociaż TROCHE przypominać prawdziwego Szatana z anime .... straaaaszznneeee ... tak samo coś jakoś wątpię żeby Roshi był chociaż odrobinę zabawny tak jak w anime ... to będzie staruszek który naucza Goku jak rozprawić się z chłopczykami ze szkoły ... dobrze że wgl wymyślili jakiegoś wroga.... to będzie największa porażka 2009 roku !! to będzie gorsze niż "cudowna" adaptacja Max Payne'a ....
Ojejej."oni powinni walczyć z Freezerem a nie z koleżkami ze szkoły"
Eeeee to chyba nie ta saga co ?I nie rozumiem czego sie czepiacie.Filmu nie bylo wiec nie wiesz jaki bedzie Roshi.Naprawde wolal bys zeby popierdalal w filmie ze skorupa na plecach w japonkach ??To by wygladalo zalosnie raczej.Piccolo przypomina tego z anime.Taki zly charakter tylko zmienili mu szmaty z lumpeksu na zbroje i nie ma czulek.Co do szkoly i fabuly to bedziemy mieli zaserwowane cos nowego.Nie bedziemy ogladac dokladnej kopii anime.Mam nadzieje ze to wyjdzie na dobre temu filmowi.Aha i jeszcze jedno
"Każdy prawdziwy fan Dragon Balla powinien po prostu załamać ręce"
Tzn. ze jak nie zalamuje rak i jestem optymista to nie jestem prawdziwym fanem Dragon Balla ??
No mi powiedziano w jakimś temacie, że nie jestem prawdziwym fanem, bo za każdym razem oglądając anime nie czuję tych emocji lol. Nic dziwnego, bo wszystko się w końcu nudzi i nie będę tgo przeżywał od nowa bo tak się nie da =.=
A co dpo filmu jestem baardzo optymistycznie nastawiony, ciesze się, że on powstanie, jezeli komuś się nie podoba to niech na to nie idzie, a jeżeli pójdzie to niech się chrzani =.=
optymista : 48
peszmista : 44
optymista: 49
pesymista: 44
(ha! jest nas więcej! :D)
A tak serio.. strasznie podzielone zdania! Nigdy nie widziałem takiego podziału na forum.
Ja bym wolał żeby Roshi popierdalal w japonkach i ze skorupą. To takie absurdalne, że śmieszne :P Jak cale anime :D A poza tym esencją anime był też wygląd postaci.
Pamiętam, jak, jako dziecko uwielbiałem oglądać DB jeszcze na dawnym RTL7. Teraz po tak długim czasie wielu ludzi o tym zapomniało, ten film pozwoli odnowić historię smoczych kul i nie wiem dlaczego wszyscy mają do tego takie wąty. Jak najbardziej na TAK.
Optymista:50
Pesymista:45
Bedzie to super fil. Tak jak w powyższym poscie - przypomni o tym wspanialym anime i mandze.
Optymista:51
Pesymista:45