PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228547
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

kto temu filmowi dał 8 lub więcej. Zobaczymy ile osób jest mądrych ;>
Innych o zdanie nie proszę.

Nie, nie, nie. Hurt Locker miał u mnie nawet 4/10, ale się zlitowałem i podniosłem o 2 oczka. Świetna propagandówka.

użytkownik usunięty
neo_angin

THL bardzo ważny i aktualny film. żadna propaganda

No nie mów że dałeś się nabrać na propagandówkę amerykańskich demokratów? "Slumdoga" nie widziałem. Nawet "Avatar" jest lepszy od THL. O "Bękartach wojny" już nie wspominam.

użytkownik usunięty
neo_angin

Bękarty >>> THL >>> Avatar

żadna propaganda, to raczej wszyscy na filmwebie zostali nabranii przez fanów Avatara którzy tak głośno wyrażali swoją dezaprobatę wobec Oscara dla THL

Nie sądzę. Widziałem THL przed założeniem tu konta i dokładnie tuż przed rozdaniem Oscarów na C+ i byłem głęboko zniesmaczony filmem. Pamiętam że chyba wypaliłem 3 papieroski pod rząd jak mu wręczyli Oscara za najlepszy film :(.

użytkownik usunięty
neo_angin

to komu wtedy tak kibicowałeś że aż przejąłeś się tym faktem iż Oscar powędrował go THL

Bękartom? Mimo że to niemożliwe było. Była jeszcze opcja że wszystko lepsze od THL.

użytkownik usunięty
neo_angin

gdyby Bękarty wygrały to byłby precedens na miarę Złotej palmy w Cannes w 1994 roku dla Pulp fiction.
Teraz lunąłem na nominację i widzę że Dystrykt 9 był tez nominowany, więc temu filmowi dałby statuetkę, Odlot - animacja raczej na, reszta pozycji jest mi nieznana łącznie z filmem Coenów

W 2009 roku było co najmniej kilka genialnych filmów zasługujących na Oscara. Bękarty, Dystrykt 9, Moon czy Watchmen, a takie średniaki jak THL to są śmiechu warte.

użytkownik usunięty
0wner2

Śmiechu warte, ale Oscary to nie poważne nagrody.

ocenił(a) film na 2
0wner2

hehe nie chce mi sie juz czytać i rozpisywać bo późno, ale te teksty sa powalające.. arcydzieło i co jeszcze-??? Najlepszy Film W historii Kina ??? ;)))))) ochh please..
Drive- muzyka na tak, fajne zdjęcia i kadry tak, aktorzy tez na tak, ale nie tu, Gosling załatwia ten film 2ma minami;
dla mnie Drive to gloryfikacja czystej przemocy ubrana w pseudo-szatki, które maja niby ten film uczynić kultowym juz podczas oglądania??!! (na kultowosc to trzeba parę lat popracować); ze co, że ujęcia spowolnione i juz jest high-life?! nie nie.. nastawiłam sie na dobry film, ale to jest totalne rozczarowanie, schematyczna historia, i pseudo-głębia.. zła byłam ze mi to polecono, ze takie filmy powstają i ze jeszcze komuś to sie podoba..?? nie kupuje tego za nic w świecie

ocenił(a) film na 9
0wner2

Ten Owner to, ale jest idiota, buahuahua

Dawno nie widziałem tak zawyżone ego

Litr_na_dwoch

Nie pyskuj.

ocenił(a) film na 8
ottak

Racja, temat jest kretyński.

ocenił(a) film na 9
darek12322

Daje 9 za klimat, muzykę i filtr dający niespotykanie pasujące kolory do tego filmu.

ocenił(a) film na 9
darek12322

ja daje 9 dobry film polecam

ocenił(a) film na 9
darek12322

...również 9 za klimat, ciepło i rewelacyjną muzykę...

ocenił(a) film na 5
darek12322

Bardziej logiczną i bliższą prawdy, była by propozycja kto da DRIVE niższą ocenę :))

Cineman_filmweb

nie zmęczyłeś się jeszcze tym hejtowaniem? ;)

ocenił(a) film na 5
darek12322

Dlaczego - przecież DRIVE to już film kultowy, szczególnie pod względem wynajdywania w nim nieistniejących treści i pseudo-artystycznej głębi :)

Cineman_filmweb

jak film może być kultowy pod względem wynajdywania w nim nieistniejących treści? Wiem, co miałeś na myśli (i wiem, że to miała być ironia), ale Ci to za bardzo nie wyszło, więc nie wymądrzaj się tak, jak się wysłowić nie potrafisz.

ocenił(a) film na 5
darek12322

" jak film może być kultowy pod względem wynajdywania w nim nieistniejących treści? "

- zapytaj Ownera2, Neo-angin i wielu innych którzy dali DRIVE 10/10 a teraz wbrew rozsądkowi, robią z tego przeciętnego obrazu arcydzieło :)

Cineman_filmweb

Twój rozmówca też dał 10/10 matole. To że pojęcie o kinie masz marne to już nie moja wina :).

ocenił(a) film na 5
neo_angin

"To że pojęcie o kinie masz marne to już nie moja wina :)"

- To że go nawet nie masz anginko, wcale mnie nie dziwi :))

Cineman_filmweb

kogo ty próbujesz przekonać do swoich racji? Myślisz, że jak będziesz ciągle wpisywał, że "na siłę robimy z tego filmu arcydzieło", to ten film przestanie nim być? naprawdę zamulasz kolego.

ocenił(a) film na 5
darek12322

"Myślisz, że jak będziesz ciągle wpisywał, że "na siłę robimy z tego filmu arcydzieło", to ten film przestanie nim być?"

- poprawka: DRIVE nawet koło arcydzieła nie leżał

Cineman_filmweb

no właśnie o tym mówię, na siłę wpajasz wszystkim swoje teorie

ocenił(a) film na 5
darek12322

Kłopot z tobą dareczku polega na tym że dużo mówisz - ale nie za bardzo wiesz co mówisz.

Przyznam że zainteresował mnie ten twój FIKUŚNY TEMACIK w którym kilku "desperados" chwali się kto wyżej ocenił DRIVE, i kto więcej razy oglądał to "dziełko" :)

...

Cineman_filmweb

"Kłopot z tobą dareczku polega na tym że dużo mówisz - ale nie za bardzo wiesz co mówisz."

A jednak muszę Ci coś wyjaśnić. To nie jest problem ze mną, tylko z Tobą. Bo kończą ci się teksty, jak odpowiedzieć na moje ataki i dlatego sam próbujesz mnie zaatakować właśnie takim pisaniem, ale za bardzo ci to nie wychodzi. Cóż, najlepszą obroną jest atak, jak to się mówi.

ocenił(a) film na 5
darek12322

Ciekawa teoria - bo jakoś nawet nie poczułem abyś mnie atakował :))

ocenił(a) film na 10
darek12322

10/10 dałem + ulubione

ocenił(a) film na 10
darek12322

Wahałem się między 8/10, a 9/10. Jednak dałem 9/10. Świetny film z dobrą muzą i klimatem.

ocenił(a) film na 1
Pafcio79

Ludzie Chill out!!Film ten oceniłem na 1/10,gra aktorska Żadna a film nudny na potęge...coś jak"zmowa milczenia";) mysle ze Ryśko z klanu zagrał by to lepiej!!ponad to doszukujecie sie w tej"produkcji"jakjiegos głębszego senu ktorego tak naprawde tam nie ma! widze ze niekotrzy z was oceniaja ten film jako arcydzieło hmm kupa śmiechu....Ludzie Wake Up!!!!!

ocenił(a) film na 1
HansLanda

Acha i zaciekawiła mnie lista niejakiego darka12322 który film"drive" stawia jak pozycja numero uno w tebeli swocih thrillerow hmm Gratulacje sie naleza!!po pierwsze to film ten nie jest thrillerem ale raczej z działu"dramatyczna komedia" to po pierwsze a po drugie to widze ze jestes"górnolotnym fanem niskich wrażeń"!!

HansLanda

Jesteś idiotą czy robisz sobie jaja? Film Drive jest jednym z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek powstały.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Oczywiście :-) 10/10 Arcydzieło z genialnym Goslingiem i boską muzyką. No good sharks? :-)

ocenił(a) film na 1
0wner2

Gościu musisz być płytki jak kałuża po mrzawce skoro twierdzisz ze jest to jeden z najlepszych filmów jakie powstały....KONIEC!

HansLanda

jak skończy u Ciebie padać "mrzawka", to kup sobie słownik ortograficzny

ocenił(a) film na 1
LEERY

Wow Wow...ale mnie przylapales wow wow!!idz se koles lepiej obejrzyj domek na preri albo Anie z zielonego wzgorza!!

HansLanda

jak już to "Domek na prerii" i "Anię z Zielonego Wzgórza"...

HansLanda

...ciulu

HansLanda

dramatyczna komedia? to dobre.

ocenił(a) film na 9
darek12322

Wczoraj widziałem 3 raz i zdecydowanie stwierdzam, ze jest jeden z moich ulubionych filmów ( o soundtracku już nie wspomnę)

darek12322

9/10 + ulubione

darek12322

10/10 bez żadnych wątpliwości, jeden z najlepszych filmów jakie widziałem

Oskitello

10/10 dal bym nawet milion ale sie nie da ;-(

ocenił(a) film na 6
darek12322

Rzeczywiscie, trzeba przyznac, ze tematowi nie sposob dac wiecej niz 1/10 a autor, mimo szczerych checi, jest co najwyzej "mondry".

per333

ja już się produkowałem, czemu stworzyłem ten temat. Ty sobie teraz poczytaj,

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
aaman_2

gardzę tobą ;>