kto temu filmowi dał 8 lub więcej. Zobaczymy ile osób jest mądrych ;>
Innych o zdanie nie proszę.
Dałam 9/10, tylko dlatego, że rozczarowało mnie trochę zakończenie... brzuch rozgrzebany, ale spoko 'regeneracja w 5 min' i może jechać dalej ;) i że można pokazać jak kopie [w windzie] głowę napastnika, ale niekoniecznie trzeba pokazywać jak czaszka zapada się pod butem... drastyczne.
Ogólnie uważam, że to jeden z najlepszych filmów ostatnich kilku lat. Świetna stylizacja i fantastyczny dobór muzyki ;D
gdyby chcialo mi sie czytac cos na temat filmu ktory mi sie nie podoba to bym przeczytala, po to piszę zeby ktos mnie uswiadomil, nie mam zamiaru oceniac czyjegos gustu, jestem po prostu ciekawa dlaczego ktos mowi ze ten film to arcydzielo
to chyba jednak nie no comment skoro skomentowales :) więc sie nie doczekam odpowiedzi na moje pytanie, szade
Dopisuje się:) 8/10 musiałam się wczuć w klimat ale potem porwał jak rzeka swoim dziwnym,mrocznym klimatem. I Gossling przyprawiający o ciarki na plecach :3
Driver:
- Chevrolet Malibu z 1973
- Chevrolet Impala IX SS
- Ford Mustang GT 5.0 (tutaj błąd w filmie - Driver kradnie Mustanga z silnikiem 5.0l z 2011 a w pościgu jest użyty Mustang z silnikiem 4.6l z 2010 - modele różnią się bocznymi lusterkami)
Drugie auto w pościgu z Mustangiem:
- Chrysler 300C
Shannon:
- złoto-żółty Pontiac GTO z 1967
Nino:
- Lincoln Town Car
Irene:
- Toyota Corolla VIII
Film jest bez wątpienia niezwykły. Początek potrafi nieco zmylić widza. Do napisów z tytułem można się spodziewać filmu w stylu "60 sekund". W zasadzie przyznam się, że oglądając go przez moment byłem trochę zniecierpliwiony brakiem jakiejś dynamicznej akcji. Ciężko określić ten moment, ale od którejś sceny przestaje się tego szukać, film pokazuje swoją głębie i potem nie puszcza już do końca. Niebanalny, zaskakujący. Główny bohater zagrany i zaprojektowany perfekcyjnie. Prawdziwe, dobre kino.
Oczywiście dycha! Więcej pisałem tutaj: http://www.filmweb.pl/film/Drive-2011-399746/discussion/Niesamowity+film%21+%281 0+10%29,1878705