PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129176
7,5 54 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Według mnie - pewnie zostanę za to zlinczowana - postać Pani Wheeler jest postacią negatywną. Jest destrukcyjna, wyrahowana. Aż mnie dreszcze przechodzą jak myślę o jej zachowaniu. Przez błędy młodości niszczy życie dzieciom i mężowi. Zgadzam się z tym, że być może on nie poświęcił jej wystarczająco dużo czasu, siebie, ale należy wziąć pod uwagę fakt, że oddał się całkowicie pracy i pogodził się z tym, że do końca życia będzie robił to czego nigdy nie chciał aby zapewnić poziom życia rodzinie. Ale jej reakcja na to wszystko jej moim zdaniem za bardzo histeryczna. Wyjazd do Francji był, może i dobrym pomysłem ale trzeba pamietać po co ona go wymyśliła- niby po to0 aby mąż mógł zacząć się realizować. Natomiast gdy już zaczął, na miejscu ona spanikowała, że nie wyjedzie i zaczęła robić te straszne rzeczy. Seks z sasiadem był doskonałym przykładem jak wyrahowana była, nie czułą żadnych wyrzutów sumienia po. To straszne. Grała świetnie lecz muszę powiedzieć, że tak mnie rozzłościła ta postać, że aż chciałam tu napisać. Co Wy o tym myślicie?

ocenił(a) film na 9
karmela_2

dokładnie: za dużo w tyłku miała. w pewnym momoencie zaczęło jej przeszkadzać że jej życie nie jest takie jak chciała: nie jest piekną, popularną aktorką podróżującą po świecie, kuszącą meżczyzn. dla tego też zdradziła męża , zparagnęła paryża, nie chciała mieć więcej dzieci. klasyczny konflikt interesów. on dał jej wszytsko czego chciała, tylko że ona się rozmyśliła. z acałą pewnościa postać negatywna. i dziękuje za ten wpis, bo z 4 osób z którymi oglądałam ten filma, to tylko ja tak uwazam, koleżanka moja wręcz przeciwnie a nasi mężczyźni zgodnie uznali że go nie rozumięją, (ale zauważyli chociaż że ona nie życje, po dosyć długiej chwili ale zauważyli :D ). film dobry, tak cyz inaczej z całą pewnością warty uwagi i to nie raz :) pozdrawiam