PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836119}
6,0 51 tys. ocen
6,0 10 1 50583
5,9 57 krytyków
Eternals
powrót do forum filmu Eternals

Jedynki

ocenił(a) film na 9

Prawie 20% ocen to jedynki? Widzę, że słowo "różnorodność" dalej działa na Polaków jak płachta na byka, a obecność postaci LGBT to większe fantasy niż kamienie nieskończoności. Przykre ale bez zaskoczenia

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Damian24

Ogarnij makówkę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Damian24

To są groźby karalne.

magdaxd

Ja akurat czopie sądowałem się parę lat w sodzie z takimi bandytami. A potem ścigałem prokuratora i policje. Się nawet w moje oczy nie patrzą. Znam prawo lepiej niż ty.

magdaxd

i wsadziłem do więzienia

magdaxd

Naprawdę na tyle cię stać. Nie odróżniasz faktów, opinii, zdania i nie masz wiedzy. Zgodnie z literą prawa, jeśli ktoś taki jak ty będzie chciał wejść do mojego domu. Mogę go załatwić nawet dzidą laserowa. Zgodnie z prawem.

magdaxd

Dziadzius w hitlerjugend i rodzinka w partii komunistycznej, wyniosła iracjonalna nienawiść do kościoła z domu. Nienawiść do rodziny, nienawiść do religii, nienawiść do polski. Promuje nienaturalne zboczenia i internaconalizm.
Wyniosła ideały od ideologii, która zabiła miliony ludzi i je promuje mówiąc na innych, ze sa zli. Normalnie genetecznie zepsuta. Ideał normalności. Węś się obudź. Zdrowi wszyscy w domu bahahhahaha Jestem dobry z nauk społecznych geopolityki, historii, prawa, filozofii. Kity, to sobie komu innemu wciskaj trollu

magdaxd

A wiesz, ze promowanie komunizmu w Polsce jest przestępstwem.

Damian24

Póki co nikt cię za to nie skazał

magdaxd

Puki co trzeba znać prawo. Dokładny cytat wykonanego wykroczenia ?. xD Cytat jesteś wyjątkowo nieogarnięta. Mówię ty nawet nie odróżniasz opinii zdania od faktów. Proponuje zacząć od Arystotelesa. No ale lewaki nie rozumieją logiki. Mieszkam w Japonii, wiec proszę pisać do premiera Fumio Kishida lub cesarza Naruhito. xD Nie wiem, co on na to ? oO

magdaxd

Mówić, że nieokreślona osoba nie wytrzyma i zrobi komuś krzywdę, a mówienie że ktoś coś zrobi, to dwie różne rzeczy. Druga sprawa mówienie, że ktoś popełnił przestępstwo, a go nie popełnił jest przestępstwem. Tak zwane przestępstwo fałszywego oskarżenia. Art. 234 xD

magdaxd

"Art. 25. kk 2a. Nie podlega karze, kto granice obrony koniecznej, zamach polegający na wdarciu się do mieszkania, lokalu, domu albo
na przylegający do nich ogrodzony teren lub odpierając zamach poprzedzony wdarciem
się do tych miejsc, chyba że przekroczenie granic obrony koniecznej było rażące." To nie jest przestępstwo." Jak byś się chciała wejśc do mieszkania i wariacie chciała cos zrobić, to mogę cię nawet z dzidy laserowej. Ty sama bys się wpieprzyła na artykuł Art. 234. Cytat: "magdaxd: Hotlerjugend to było liceum (...) mój dziadek je ukończył i jako pół Polak nie miał w nim żadnych problemów " Mówisz, że hitlerjugend masz dziadka, że ogólnie jest ok. To jest nienormalne. Hitlerjugend nastoletni zabójcy -- >
https://vider.info/vid/+fxnxvee

magdaxd

Jeśli pracujesz z ludźmi, to nie powinnaś pracować z ludźmi. To powinien ktoś napisać do twojego przełożonego, by cię wywalił. Ja wiem, że nauki społeczne psychologa, historia itd. są na poziomie kanał, ale takie rzeczy mówić, to już ewidentny brak wiedzy. Chyba, że kłamiesz na bezczelna. oO

Damian24

Proponuję ci napisać do mojego przełożonego, proponuję ci go wręcz zastraszyć z bronią w ręku, dla dobra ojczyzny, by nie powtarzały się takie sytuacje.

Myślę, że jesteś człowiekiem zaburzonym psychicznie, agresywnym i zindoktrynowany przez neonazistów. 30 latek, który wchłonął podsunięte mu subiektywne książki, który zażywał zbyt wiele narkotyków i taniego wina, który chce być częścią pewnej subkultury, która już nie istnieje.

Przez wiele lat byłam częścią wiary chrześcijańskiej, również na tle wewnątrz kościelnej i mogę jasno napisać, że łamiesz wszystkie prawa boskie. Bóg każe kochać bliźniego jak siebie samego, ty jesteś nietolerancyjnym człowiekiem, który grozi śmiercią osobom o innych poglądach. Nie rzycz drugiemu co tobie nie miłe, a ty wypisujesz publicznie groźby karalne. Nie sądź, bo zostaniesz osądzony, a ty rzucasz oskarżenia na prawo i lewo....można tak wymieniać, ale wniosek jest jeden: grzeszysz, grzeszysz, grzeszysz! I za swoje grzechy zostaniesz rozliczony. Jesteś zakałą chrześcijaństwa, jesteś zakałą ojczyzny i jesteś zakałą moralności. Bóg, honor, ojczyzna...niczego nie przestrzegasz, zeszmaciłeś flagę Polski, zeszmaciłeś Polaków. Wstyd!

Mój dziadek skończył Hitlerjugend i był człowiekiem ogromnej tolerancji. Zawsze słuchał ludzi i nigdy nie krytykował za odmienne zdanie czy poglądy, nawet gdy nie mieli racji. To jaką skończył szkołę nie miało dla niego absolutnie żadnego wpływu na poglądy o życiu. Nauczyli go tam za to manier, których ty nigdy mieć nie będziesz, szacunku do drugiego człowieka. Pomyśl przez chwilę: był Polakiem w nazistowskich Niemczech, który tak przetrwał (wg twojej wiedzy książkowej, powinien był być prześladowany w szkole i życiu), a który przedostał się przez zamkniętą granicę, aby żyć w kraju gdzie nie miał przyszłości, ale czuł się Polakiem i chciał żyć w Polsce. Powinien być twoim bohaterem, a ty go nazywasz nazistą.

Wyzywasz go i mnie, bo każdy człowiek, który nie powieka twoich neonazistowskich poglądów jest nazistą i komunistą, choć nigdy nie miał z nimi do czynienia.

Dostrzeż Boga w oczach drugiego człowieka...twój chrześcijański Bóg musi być w takim razie nazistą i komuchem, skoro tylko to jesteś w stanie dostrzec w drugim człowieku...

Całe zastępy diabłów się z ciebie śmieją...

magdaxd

y jesteś indoktrynowana, a ja znam resortowe dzieci, a potem przy piwku ojciec popieprzył mi w głowie. Ty pobierasz tradycyjnych Polaków katolików jak hitlerjugend żydów w czasie II WŚ. TJa nawet za bardzo do kościoła nie chodzę. Jesteś tak nauczona od dziecka we domu. Jeśli uważasz, ze homosualizm jest normalny. Jeśli były by takie na siłę badania zrobione naukowe to ten który je zrobił były nienormalny.

magdaxd

Nie mam zamiaru pisze sie do twojego przełożonego. Jeśli pracujesz z dziećmi, to nie powinnaś pracować, by ich nie indoktrynować twoja ideologia. Przed tobą trzeba sie bronić jeśli uważasz Hitlerjugend jest ok.

magdaxd

Właśnie osoby które maja coś z głową potem zajmują się często psychologia lub idą na kierunki z psychologia. A ty to często wspominasz.

magdaxd

„Najbardziej skomplikowanym zjawiskiem na lewicy jest socjalizm narodowy. W sferze duchowości charakteryzuje się on postawami oscylującymi między teizmem, idenferencja, pogańskiem a ateizmem. W sferze gospodarczej jego wyznawcy wypowaidaja się zdecydowanie przeciwko wolnemu rynkowi, chociaz nie przeciwko wąłsnosci prywatnej. Ważnym elementem socjalizmu narodowego był nacjonalistyczny charakter każdej z opcji. (…) Socjalizm narodowy można podzielić na trzy główne typy: patriotyczny, faszystowski i rasistowski.” – prof. Marek Jan Chodkiewicz „O Prawicy i Lewicy” s.49

Marks był teoretykiem walki klas i walki ras.

„Jesteśmy socjalistami, jesteśmy wrogami dzisiejszego kapitalistycznego systemu gospodarczego (…) i jesteśmy
zdeterminowani, aby zniszczyć ten system w jakikolwiek sposób.” - Adolf Hitler 1927

„Hitlera można śmiało porównywać z Leninem, Lenin był największym człowiekiem po Hitlerze, a różnice pomiędzy komunizmem, a myślą Hitlera są niewielkie.” - Joseph Goebbels, New York Times, listopad 1925

„Narodowy socjalizm to jest najprostsza interpretacja marksizmu.. Można ja ująć w następujący sposób: kapitalizm złem, bowiem pochodzi od zydów, jeśli zniszczymy zydów, czyli źródło zla, to zniszczymy kapitalizm. Zburzymy „stare”, a potem zbudujemy nowe. „– prof. Marek Jan Chodkiewicz „O Prawicy i Lewicy” s.114

Czytasz ksiązki czy wiedza z wikipedii ? xD Odróżniasz lewice od prawicy ? PIS to są narodowi socjaliści piłsudczycy, SLD socjaldemokracji (komuniści w demokracji), PO lewica liberalna, czyli lewica ewolucyjna. Umiejętności pisania nie świadczy o wiedzy i ty widać masz braki wiedzy. U nas nie ma neonazistów, a narodowymi socjalistami u nas był PSS (sanacja).

magdaxd

Mam ci napisać z programu NSDAP, co mają zrobić kościołem katolickim. Nie ośmieszaj się.

magdaxd

„Prawica składa się z trzech głównych orientacji: monarchiści, konserwatyści i narodowi chrześcijanie. Żądana z tych opcji nie jest ideologią, lecz w różny sposób i w różnym stopniu usiłuje bronić tradycyjnych wartości przed lewicą. Monarchiści chcą przywrócenia starego ładu In toto Wiąże się to często z preferencja gospodarki naturalnej i zdecentralizowanego modelu władzy. (…) Narodowi chrześcijanie do obrony starego łady przyjęli nacjonalizm i zneutralizowali jego lewicowy charakter dzięki religii (najczęściej katolickiej). Niestety pozostają niechętni wolnemu rynkowi, co skłania ich do popierania gospodarki naturalnej. (…) Narodowi chrześcijanie nie ufają instytucjom państwowym. Nawet jak sprawowali władze, budowali instytucje na zasadzie wymuszonej. Konserwatyści zgadzają się na powolne, ewolucyjne zmiany w społeczeństwie. Są obrońcami wolnego rynku i miejsca religii w życiu publicznym; nie ufają państwu. „ – prof. Marek Jan Chodkiewicz

Czy ty w ogóle cos wiesz ? Mam ci dać źródła naukowe, cytaty.

magdaxd

Nie jestem narodowcem i wszystko ci sie pomyliło. Jestem bardziej wolnościowemu i nie znoszę takich zakłamaniach ludzi i nietolerancyjnych. A jakbyś była katoliczką , to byś wiedziała, że nie sądzi sie człowieka, ale jego czyny oceniać można jak najbardziej. Ludzie kłamią z dwóch powodów: albo nieświadomie, bo
są ignorantami, albo świadomie, bo są nieuczciwi.

Damian24

Sądzę człowieka po czynach i póki co napisałeś o skrajnych poglądach neonazistowskich przyjmując je za swoje własne, zdajesz sobie z tego sprawę? Ze twoje poglądy są spójne z neonazistami? Twoje czynu tutaj to groźby karalne, zastraszanie, wyzwiska, skrajna nietolerancja.

Nie znosisz ludzi nietolerancyjnych? Więc skąd u ciebie nietolerancją rasowa, wyznaniowa, poglądowa, ksenofobia, antysemityzm, homofobia? Jesteś jedną z osobą, których nienawidzisz? Nienawidzisz sam siebie?

Jak sam napisałeś, kłamiesz, bo jesteś osobą nieuczciwą. Pierwsze twoje kłamstwo to, to odnośnie twojego wieku. Kolejne, nieświadome, odnośnie twojego koloru skóry.

Kolejna sprawa, to jakie świadectwo wystawiasz swoim rodzicom? Zdajesz sobie sprawę, że pokazałeś wszelkie zachowania twojego ojca, względem twojej matki? "Tępa pało", "czopie", "debilu" itd... tak ojciec zwraca się do matki? Taką kulturę wyniosłeś z domu? Pokazałeś z jakiego patologicznego domu pochodzisz. Mówisz o wykształceniu, a piszesz "blądynka", "żyd" i inne błędy, które ci wytknęłam, które nie można określić mianem błędu z powodu korektora pisowni. Wstyd dla twojej matki, jakich mało...po prostu wstyd na całej linii.

Żaden z ciebie wolnościowiec, zwykły narodowiec i neonazista, zwykły homofob i ksenofob...zwykły idiota.

I na koniec. Nie jestem katoliczką, jestem chrześcijanką i nie słucham słów kościoła, a Boga...

Łamiesz wszystkie prawa boskie, grzeszysz i jesteś jeszcze z tego dumnym... Wstyd!

magdaxd

Żyjesz w swojej bańce informacyjnej i wychowałaś się zapewne w swoim zamkniętym środowisku. Nie widzisz, ze od samego początku ubliżałaś, a nawet tego nie dostrzegłaś. Ty mi mówisz o mojej formie pisania, a ty jesteś analfabetka historyczną. Z cybernetyki społecznej człowiek ma swoją siatkę wyobrażeń, stereotypów i jakiejś wiedzy. Ja palcem wskazałem poza twoją siatkę. "Łamiesz wszystkie prawa boskie, grzeszysz i jesteś jeszcze z tego dumnym... Wstyd!" po pierwsze mnie to nie interesuje, a po drugie które zasady dokładnie ? xD

magdaxd

To jest opinia nie fakty, a opinie możesz mieć, że 2+2=5. Proszę o źródła naukowe, fakty, cytaty itd. Tylko na tyle cię stać.

Damian24

Przeczytaj swoje wypowiedzi, sam stworzyłeś dokumentację swoich czynów i nijak można tu się kłócić z twoimi własnymi słowami. Świadczą same o sobie. Wnioski są oczywiste. Twoje poglądy są spójne z neonazistowskimi i co więcej cechujesz się cechami dziecka wychowanego przez komunistów, przed którym ten fakt został ukryty. Ile byli gotowi sprzedać twoi przodkowie Żydzi, aby spłacić długi? Sąsiada? Brata? Co podpisali? Kogo wydali? Wszak kierujemy się streotypizacją ludzi...

...chcesz historii? Twój przodkowie ściągnęli z krzyża Barabasza...

magdaxd

Nie nie są spójne neonazisci są kulturowymi liberałami, to lewica. Ty masz poglądy narodowych socjalistów i komunistów, a mówisz sloganami i propagandą wymyśloną przez sowietów.

magdaxd

"Polska czekać musiała tysiąc lat na pojawienie się hasła, że Rzeczpospolita zamieszkała być powinna tylko i wyłącznie przez Polaków. Hasło to wysunęła i urzeczywistniła u nas dopiero agentura sowiecka, nie znajdziemy go u żadnego z polskich myślicieli." - Adam Doboszyński, stronnictwo narodowe, (1947). Polscy narodowcy chrześcijanie, konserwatyści, monarchiści, wolnościowcy zgnietli swastyke i siedzieli w Auschwitz. Ty plujesz bohaterom w twarz nazywając ich nazistami i na dzieci antynazistów. Na poglądy antynazistów mówisz nazistami, to nie jest normalne. To jest też właśnie 50 lat komunizmu i indoktrynacja od dziecka.

magdaxd

Co twoja rodzina robiła 300 lat temu dziewczyno wiesz ?

magdaxd

"Przeczytaj swoje wypowiedzi, sam stworzyłeś" Nawet nie umiesz odpowiedzieć, które dokładnie. Ty pewnie nawet nie wiesz, że jest coś takiego jak wojna sprawiedliwa. Myślisz, że jest tylko nastaw policzek.

magdaxd

"Żydzi, aby spłacić długi?" Którzy żydzi ci którzy zginęli w obozach, czy ci żydzi z Urzędu Bezpieczeństwa mordujących po 1944 roku Polaków jak Salomon Morel, oskarżonym o zbrodnie przeciwko ludzkości ukrywającym się do końca życia w Tel Awiw-Jafa, a może morderców sadowych Stefan Michnik. Żydzi z mojej rodziny w dupę, by ich kopnęli tych morderców.

Damian24

Nie znam żadnych "żydów" antysemito. Twoi Żydzi, twoje ziomeczku, co kupisz-sprzedasz sobie długów narobili, a potem lojalki z komunistami podpisywali, aby sobie ulżyć w życiu. Twoi Żydzi, co cię w ideologii neonazistowskiej wychowali. Co cię czytać ze zrozumieniem nie nauczyli, albo ci co twierdzili, że przed wojną policjantami byli ;)

magdaxd

Ze zrozumieniem najpierw trzeba pisać i znać przeszłość. ; ) Tak podpisywali, żyli w biedzie, bo twoi komuniści pozbawili ich przyszłości.

magdaxd

Moi rodziny pochodzili od prawdziwych elit. Walczyli przeciwko szwabom i ruskim.

Damian24

"Twoi rodziny" to elity z przekonaniami neonazistowskimi i Żydzi, co Polskę sprzedawali komuchom, to już ustalone ;)

...a "policja" powstała w Polsce w 1990...więc napewno twoi przodkowie byli "policjantami", a ty jesteś gówniarz, który nawet tego nie wie ;)

magdaxd

Nie ma sensu z tobą rozmawiać, bo nie masz żadnych argumentów na obronę. Czekam z niecierpliwością na jakieś źródła naukowe na potwierdzenie twoich rewelacji i nie mogę sie doczekać. Dla skrajnie lewicowej osoby
normalność jest neonaziem. W głowie masz zlepek wyobrażeń, propagandowych skoganów i pseudonaukowych twierdzeń, a za którymi nic sie nie kryje. Twierdzeń które nie spełniają podstawowych reguł i nie są oparte na żadnej
metodzie naukowej. Samo to mnie rozśmiesza, że ja nienawidzę, ja nikogo nienawidzę, a po co miałbym tracić na kogoś energie. bahaha Ale jeśli kłamiesz, atakujesz, wprowadzasz w błąd, to licz się z tym, że będzie na to reakcja.

magdaxd

W domu sie dziecko nasłuchałem w domu pochodzę od prawdziwej rodziny policyjnej, a policjant nie ma kogoś wrabiać, czy machać pałą, a ma mieć wyższe poczucie sprawiedliwości, bo to powołanie.

magdaxd

Po 1944 roku po wymordowane prawdziwych elit i wymordowaniu ich resztek przez sowietów. W ich buty weszli mordercy
i mordercy zaczęli udawać Polaków. Stworzyli sztuczne państwo od zera PRL. Jak zaczęło się walić system i wiedzieli, że już nie będzie Karola Marska, a będzie liczyć się kasa. Wiec uwłaszczyli sie na majątku zbudowanym w niewolniczej pracy przez Polaków. Wtedy nastąpiła transformacja, czyli zmiana nazwy i kontynuacja. Nie zostało zrobiona od zera biurokracja, wojsko, szkolnictwo, sądownictwo, policja, prokuratura, a zmiana nazwy.
Jakbyś przykładowo dała nową nazwę, a potem dała nowy nabór do SS i Gestapo, to przestałoby być SS i gestapo. ? oO Twoi policjanci byli uczeni przez MO, a MO ma krew na rękach. Oczywiście, to nie znaczy, że nie ma tam normalnych ludzi. Właśnie o to jest cały
spór w Polsce. https://lubimyczytac.pl/ksiazka/228042/transformacja-czy-niepodleglosc

Damian24

Opisałeś świetnie swoją rodzinę, która przecież z tych "policjantów" się wywodzi ;) I tych swoich Żydów, którzy dla pieniędzy Polskę sprzedali, a swoje dzieci pod fałszywym patriotyzmem na neonazistów wychowali... Już się tak tymi swoimi przodkami, co za pieniądze ludzi do obozów koncentracyjnych sprzedawali i mieli krew na rękach, bo za kasę daliby się pokroić nie chwal. Wychowały cię komuchy, trudno...musisz z tym żyć.

magdaxd

O to jest dopiero antysemitka. hahaha Nie kochana wywodzili sie od różnych stron w szlachty, ziemiaństwa, chłopów, a byli endecy, piłsudczycy, PSLowcy.

Damian24

Wcześniej pisałeś o Żydach z elit i policji, którzy zbankrutowali, pozaciągali długi...itd. Stąd przecież jesteś Mulatem, bo jesteś "brązowy" XD Zdecyduj się.

Nie uwierzysz Sherlocku, ale każdy człowiek na świecie pochodzi od różnych środowisk. Twoi chłopi i ziemiaństwo, to żadna "elita", którą można się chwalić i wyróżniać XD

Zmieniasz scenariusze chyba częściej niż skarpetki XD

magdaxd

Jeśli takie rzeczy gadasz nie jesteś Polakiem, a tylko dzieckiem Polaków. Czołowi działacze w Narodowej Demokracji (tak zwanej endecji) byli: Rudolf Gali (oboje rodzice byli Żydami) - w latach 1919-22 poseł na Sejm Ustawodawczy RP, Stanisław Stroński (matka z domu Lewi była wyznania mojżeszowego) - czołowy publicysta pism narodowych i w latach 1930-35 poseł na Sejm, Wojciech Wasiutyński (matka była córką neofity, malarza Józefa Buchbindera); od 1928 do 1933 roku działacz Obozu Wielkiej Polski, w roku 1934 działacz Obozu Narodowo-Radykalnego, a w latach 1935-38 jeden z przywódców Ruchu Narodowo-Radykalnego „Falanga" i kierownik propagandy. Po zerwaniu z „Falangą" zrewidował wiele swoich dotychczasowych zapatrywań i był działaczem Stronnictwa Narodowego; jeden z czołowych dziennikarzy i publicystów skrajnie prawicowych w międzywojennej Polsce: w latach 1930-37 redaktor „Akademika Polskiego", od 1933 do 1934 roku kierownik działu krajowego dziennika „ABC", w latach 1935-37 sekretarz redakcji tygodnika „Prosto z mostu", redaktor „Ruchu Młodych" (1935), dziennika „Jutro" (1936-37), „Wielkiej Polski", „Szczerbca" (1939), współpracownik „Gazety Warszawskiej" i „Wieczoru Warszawskiego". — Obóz Narodowo-Radykalny (ONR): Stanisław Piasecki (matka Gizela z domu Silberfeld, córka Izraela i Szajndli z Austerweilów, była Żydówką, która przeszła na katolicyzm); od 1930 roku w Warszawie związany ze Stronnictwem Narodowo-Demokratycznym, następnie z Obozem Narodowo-Radykalnym; w latach 1930-35 współpracownik dziennika „ABC" i „Wieczoru Warszawskiego", w latach 1935-39 założyciel i redaktor tygodnika społeczno-kulturalnego „Prosto z mostu".

magdaxd

Roman Dmowski (twórca polskiej niepodległości i polskiego nacjonalizmu etniczni Tatar),  - Józef Piłsudski - Litwin,  - Roman Dżalik ps. „Czarny” (żołnierz Narodowych Sił Zbrojnych, walczący w oddziale "Znicza". Po wojnie aresztowany przez UB i brutalnie torturowany. W czasie przesłuchania śledczy rozrywają mu policzek i język widelcem. Polski Tatar), - ks. Jan Salamucha (po tatarsku zacierka ksiądz katolicki, członek ONR polski tatar), - Stanisław Ostwind-Zuzga ps. „Kropidło” Stanisława - polski żyd (ostatni major NARODOWYCH SIŁ ZBROJNYCH Komendant Powiatów Węgrów ujęty w styczniu 1945 przez NKWD jak się odwiedzili że też jest żydem jak oni się ucieszyli ale się nie złamał i został zamordowany przez ruskich żydów komunistów). Wystarczy zobaczyć na nazwiska czołowych działaczy najbardziej skrajnej organizacji, jaka się niby wydaje, czyli przedwojennego ONR: Wiktor Martini, Jan Mosdorf, Tadeusz Todtleben, Henryk Rossman, Edward Kemnitz, Aleksander Heinrich itd. Za słowiańskie nazwiska to one nie są.

magdaxd

Polacy a Słowianie, to dwie różne rzeczy. Polacy to nie Słowianie tylko są także Słowianami. Od samego początku zlepkiem rezygnacji nacji. I Polacy polskość ogólnie zawsze była deklaratywna kulturowa nie etniczna rasowa. Polska Kultura określa Polaka. Tak jak polskie elity, które zostały zamordowane przez Rosjan i Niemców są Jagiellońskie, a nie słowiańskie. Nawet polskimi narodowcami byli polscy Żydzi, Tatarzy, Ormianie, Słowianie itd. Wymysły, że Polacy to tylko Słowianie czystej rasie zostało wymyślone przez Komintern po wojnie, czyli KOMUNĘ.

magdaxd

Specjalnie daje narodowe, ze nawet oni nie są etniczni. Ty gadasz hasłami komunistów, czy narodowych komunistów. Lewicowych nacjonalistów.

magdaxd

Jesteś uczona fałszywej historii zmyślonej przez ideologów.

Damian24

Kretynie plaskaty. Napisałam historię swojego dziadka, a nie postaci historycznej, która jest wymieniona w podręcznikach. Mój dziadek nie był postacią z książki, nie był bohaterem wyidealizowanym, ani zniekształconym. Był żywym człowiekiem z krwi i kości, który lepiej od historyków znał historię własnego życia. Jego historia nie wyklucza agresji i przemocy ze strony zwolenników nazistowskich. Odczuł to na własnej skórze, odczuł dyskryminację w polskich szkołach i tolerancję w niemieckim Hitlerjugend. Nie musi ci się podobać, to że jego życie nie było spójne z twoim wyobrażeniem o świecie wojny przedstawionym w podręcznikach szkolnych. Jak napisałam, szkół było wiele. Nie jeden Hitlerjugend, bo to tylko nazwa na elitarne liceum i nie tworzono w nim ugrupowań nazistowskich, a jedynie pozwalano na tworzenie kółek zainteresowań, w których często tworzono klub dyskusyjny i dyskutowano o polityce, gdzie młodzi zwolennicy Hitlera mogli go popierać, a nawet może zdarzały się przypadki nadużyć czy przyzwolenia na pewne ksenofobiczne zachowania. Dziś też w niektórych liceach dochodzi do prześladowań i tragedii. Mój dziadek osobiście się z tym nie spotkał. Wybacz, ale bardziej wiarygodną osobą jest dla nie osoba, która doświadczyła czegoś na własnej skórze, niż przekazy powielane z ust do ust, które ostatecznie ktoś spisał w bardziej lub mniej karykaturalny sposób. Wybacz, że to zaburza twoje życie, że masz ochoty zabijać ludzi swoją pukawką. Jesteś młodym chłopakiem, który pochłonął ideologię neonazizmu pod przykrywką patriotyzmu i chrześcijaństwa... Ogarnij ten swój "krużganek" wiedzy i zajmij się pomocą charytatywną... Przynajmniej coś dobrego w życiu zarobisz... (Ale nie kupuj dziwnych książek, na dziwną fundację, która nie wystawia faktur...)

magdaxd

Mówił nie oznacza, że to prawda albo kłamiesz. Nie znam cię. Powiedziałaś, że w hitlerjugend jest miłe liceum, to wszystkie można się po tobie spodziewać. Hitlerjugend, byli wychowywani na fanatycznych morderców i indoktrynowani od dziecka. Dlatego mówię jak będziesz chciała zrobić krzywdę, to w razie co na takich. Poczytaj co się działo, po wojnie i w czasie wojny. Z jakich środowisk jest w Polsce promowana nienawiść do KK.

magdaxd

To nie jest tajemnica tylko nie uczą w szkole i nie mówią w telewizji. Są całe tony dokumentów, bo wszystko co robili spisywali.

magdaxd

To się nazywa zagubiona pamięć, to skutek PRL i zerwania pokoleniowego. Rodzice i dziadkowie bali sie mówić prawdy, by nie być prześladowanym przez partie komunistyczną i nie wylądować w komunistycznym obozie koncentracyjnym. Nie zrobić dzieciom problemów. Została zniszczona polska kultura i tradycja, a ponad milion osób wylądowało w więzieniu. Więc przestać z tymi żydami, bo ziewać mi się chce.