PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836119}
6,0 51 tys. ocen
6,0 10 1 50583
5,9 57 krytyków
Eternals
powrót do forum filmu Eternals

Jedynki

ocenił(a) film na 9

Prawie 20% ocen to jedynki? Widzę, że słowo "różnorodność" dalej działa na Polaków jak płachta na byka, a obecność postaci LGBT to większe fantasy niż kamienie nieskończoności. Przykre ale bez zaskoczenia

Czorny_Narzeka

Nie wsadzają alkoholików do więzienia, to dlaczego mieliby wsadzać Homo pomimo, że ktoś uważa to za nienormalne. Nikt nachalnie nie promuje alkoholizmu. Puki nikt nie wywala rzeczy prywatnych do publicznych nikomu, to nie przeszkadza i nie przeszkadzało. Tak jak jest prawo publiczne i prawo prywatne. Jak tego nie rozumiesz, to trudno. Przed wojną w Polsce byli homo i to na wysokich stanowiskach wiedzieli o tym i mało, to kogo obchodziło. A jako zbiorowość homo wcale nie są czyści, bo wymęczyli mi rodzinę w niemieckim obozie koncentracyjnym KL Dachaud. Tak samo proszę sobie poczytać kim był SS−Untersturmführer Max Biali z Treblinki, czy Nikołaj Jeżow odpowiedziany za operacje anty-polska NKWD, której kontynuacją jest Katyń. Wiesz jak mówiono na Hitlerjugend homojugend, to byli ludzie którzy mieli problem z samym sobą i tacy ludzie mordowali. Nich przeproszą moją rodzinne za niearyjską urodę.

Damian24

Hotlerjugend to było liceum, a nie szkolenie dla morderców. Mój dziadek je ukończył i jako pół Polak nie miał w nim żadnych problemów, co więcej w polskiej podstawówce nauczyciel bił go za niemieckie pochodzenie. W Hotlerjugend ani razu nie podniesiono na niego ręki. Jak to powiedział o przekonaniach, jakie panowały o tym miejscu "być może były takie przypadki, ale się nie spotkałem, a jak ktoś jest ofiarą, to nie ma znaczenia jego pochodzenie, i tak będzie prześladowany".

magdaxd

Czytała źródła historyczne, dokumenty, bo jak czytam od 30 lat. Jak nie masz o czyms pojęcia, to sie nie odzywaj. A jak chodzi o etniczność. Polacy mają korzenie jagiellońskie i elity zamordowane w czasie II WŚ są jagiellońskie różnie etniczne. Roman Dmowski przykładowo miał korzenie tatarskie. U nas byli endecy narodowi chrześcijanie , a w Niemczech pogańscy narodowi socjaliści. Ja mam korzenie austriacko, tatarsko, litewskie i śniady z zielonymi oczami. Sam pochodzę od prawdziwych elit sięgającymi korzeniami królestwa polskiego. To jakaś próba tłumaczenia dziecka katów, bo jak to mają w zwyczaju dzieci katów tłumacza swoich Dziaków. Tak robią dzieci komunistów i nazioli.

Damian24

Mam inne doświadczenia ;) Z obserwacji można zauważyć, że dzieci i wnuki komunistów nie mają pojęcia o komunistycznych poglądach swoich dziadków. Jakby ci komuniści wyparowali i stali się postacią z legend. Wszyscy na nich naskakują, ale najgłośniej ci, którzy od nich pochodzą ;)

Ciekawe, że nazywasz mojego dziadka oprawcą, choć absolutnie nie znasz jego historii i kłócenie się z osobą, która przeżyła te czasy to tak, jakbyś teraz kłócił się z powstańcami, bo ty w książę przeczytałeś... ;)

Otóż mój dziadek jest dzieckiem Polki i bogatego Niemca. Przed wojną postanowili kupić gospodarkę i zamieszkać w Polsce. Niestety po kilku latach ten cudowny, chojny mężczyzna okazał się sadystą i mieszkańcy wsi pomogli Polce wygonić mężczyznę z domu, bo był Niemcem i nie był nasz. Nie wyszło to kobiecie na dobre, bo mimo spokoju, w tamtych czasach nie była w stanie uprawiać ziemi bez pomocy mężczyzny, a że była samotną matką, to żaden mężczyzna ze wsi jej nie pomógł. W przeciągu kilku lat umarła na gruźlicę z biedy i głodu. Mój dziadek miał wtedy około 10 lat. W szkole podstawowej był bity przez nauczyciela za swoje niemieckie pochodzenie i nie miał przez to zbytnio kolegów w szkole. Gdy jego matka zmarła, został zawiadomiony jego ojciec, że czwórka dzieci w opuszczonej chałupie zamieszkuje bez matki. Ojciec przyjechał i zabrał dzieci do Niemiec. Był niemieckim politykiem i pełnił urząd burmistrza, a jego upodobanie do sadyzmu pokrywało się w pełni z poglądami partii nazistowskiej, którą popierał. Mój dziadek wychował się w dobrych warunkach materialnych, ukończył Hitlerjugend, miał wielu kolegów i nie zaznał od nich ani wyobcowania ze względu na pochodzenie ani przemocy od nauczycieli, za to zaznał przemocy od sadystycznego ojca. W Niemczech, jako pół Polak miał prawo odmówić udziału w wojnie, co uczynił jego brat. Drugi brat poszedł do wojska i odmówił rozkazowi rozstrzelania kobiet i dzieci pod murem, za co trafił pod sąd wojenny i skazany na więzienie. Po upadku partii nazistowskiej został uwolniony przez nową władzę i uznany za niewinnego, został pilotem samolotów. Mój dziadek, po ukończeniu szkoły, w dniu rozdania dyplomów poszedł do baru z kolegami i na chwilę zniknął. W tym czasie rozbił witrynę w sklepie i zabrał z niego butelkę wódki. Rozpiął koszulę i ukazał skrywany sekret, czyli wytatuowanego na piersi orła białego trzymającego w szponach flagę Polski i powrócił do kolegów ze zdaniem "nauczę was pić po polsku". Trafił za ten czyn na dwa lata do więzienia, a potem przewieziony przez strażników na granicę z Polską (była przecież zamknięta, a wiele rodzin rozdzielonych) i pozostawiony tam że słowami "wracaj do swoich". Tak przedostał się do Polski i odszedł z domu rodzinnego. Bez niczego. Tułał się trochę po kraju, aż trafił na samotną kobietę z czwórką dzieci na roli. Od tego momentu stał się moim dziadkiem. Takiego człowieka nazywasz oprawcą i takiemu człowiekowi zarzucasz kłamstwo, a mi usprawiedliwianie jego czynów. Nie, nic nie usprawiedliwiam. Uważam, że kradzież z włamaniem i akt wandalizmu były poniżej jego godności, ale tylko taki pomysł miał młody chłopak na powrót do ojczyzny i ten "oprawca" nigdy nie powiedział złego słowa na innych ludzi, choć w życiu trafiał na różnych.

Mam nadzieję, że 30 lat czytania książek sprawi, że będziesz umiał przeprosić za swoją bezczelną ocenę człowieka, który był większym patriotom niż nie jeden Polak i który powiedział, że nie spotkał się z aktami przemocy w szkole Hitlerjugend, która była zwykłym liceum dla chłopców z dobrych domów. Przecież gdyby, to co piszą w książkach, podręcznikach, pokazują w filmach nie było jedynie szczątkowa prawdą, to jak w takiej szkole poradził by sobie pół Polak? Życia by nie miał... Prawda?

magdaxd

Wątpię, że znasz historie nawet własnej rodziny. Co twoja rodzina robiła po 1944 roku w Polsce, byli w partii ? Ty nawet wiedzy nie możesz mieć, bo woje uniwersytety zostały stworzone po 1944 roku. Jeśli sama sie nie uczyłaś z nauk społecznych, to nic nie wiesz. Są wychowani na komunistów. Przeproś moja rodzine homonazioli.

Damian24

Przecież napisałam. Mój dziadek przedostał się na granicę Polski i zajął się rodziną, która przedstawiała się w tak samo trudnej sytuacji co jego matka... Czytać nie umiesz? Czy uważasz, że mój dziadek nie zna swojej historii, bo nie uczyli jej na uniwersytecie?

Zaś rodzina mojej mamy to z pochodzenia szlachta polska i "działacze partii robotniczej" ;) tak przynajmniej mają na nagrobkach. Nie utożsamiam się z nią, bo moja mama po urodzeniu trafiła do izby małego dziecka i całe życie wychowywała w domu dziecka.

Więc ukształtował mnie mój dziadek, ojczym mojego ojca. I napewno nie ma cię on za co przepraszać ;)

Za to ty po poznaniu jego życia powinieneś przeprosić go, za nazywanie go oprawcą, choć znając go to by powiedział "Odpuść sobię, nie kłóci się z głupim. Pozwól ludziom wierzyć w to, co chcą, to ich życie" ;)

magdaxd

Twój dziaduś chyba mało mówił, był w Hotlerjugend. haha Masz pojecie, co za muł. Widzisz moi nie byli w partii i nie służyli sowietom. Nie możesz mieć wiedzy jeśli ktoś ci jej nie przekaże. Jak napadli Polskę w 1939 roku wypuszczono z więzień kryminalistów, a że sowieci nie mieli poparcia społecznego zwerbowali tych kryminalistów, później nazywanych m.in.. Gwardią Ludową. Proponuje książkę "Tajne oblicze GL-Al PPR Dokumenty". Po 1944 roku jak pomordowali ostatki prawdziwych jagiellońskich elit mordercy zaczęli udawać, że są Polakami, a byli komuną. Stworzyli sztuczne państwo nie mające nic wspólnego z polską. Za mordowanie zostawali, adwokatami, generałami, prokuratorami, profesorami. Nie za żadną wiedzę. W 1989 roku była kontynuacja transformacja sztucznego pańśtwa stworzonego po 1944 roku przez niepolaków i zdrajców.

Damian24

Czyli uważasz, że znam historię życia mojego dziadka, bo mi jej nie opowiedział? Twoja logika sięga szczytów absurdu. Historię wszyscy znają, jazdy w swoim państwie odpowiednio przedstawioną, ale co to ma wspólnego z doświadczeniami życiowymi mojego dziadka? Jego doświadczenia były takie, że chodził jako młody chłopak do elitarnego liceum Hitlerjugend i je ukończył. Nikt go za bycie Polakiem tam nie bił i nie gnębił, wręcz nie spotkał się w swoim liceum z takimi zachowaniami, bo jak napisałam uchodziło ono za elitarne i pewne zachowania od tych chłopców były wymagane. Z prześladowaniem mamy do czynienia do dziś w różnych szkołach od podstawowych do uniwersytetów. Czy to też wina nauk z Hitlerjugend?

Polacy napadali podczas II wojny światowej na Czechów, wymordowali miasta, a pewien incydent jest tam znany do dziś. Uczyłeś się i tym jak Polacy mordowali Czechów? Przeorosiłeś ich za to? Pokutujesz?

Moja rodzina to zwykli ludzie, podczas wojny umierało wielu zwykłych ludzi. Tak samo po stronie niemieckiej jak i polskiej. Przeorosiłeś ich za śmierć? Pokutujesz?

Niemcy tak samo popierali partię nazistowską, jak w Polsce jest poparcie dla PiSu. Nie mieli większości, ale doszli do władzy. Zwykli ludzie nie są winni wybuchowi II wojny światowej, ogarnij się.

30 lat czytania i dalej głupi...

magdaxd

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/86765/unser-kampf-68-gniewne-spojrzenie-w-przesz losc Tu masz ksiżkę jak niemczech dzieci nazioli robili rewolucje obyczajową 1968 roku.

Damian24

Mój dziadek w tym czasie był już w Polsce...co on ma z tym wspólnego?

Mój dziadek "naziol" i "oprawca", jak go nazywasz był większym patriotom niż ty i więcej poświęcił w życiu by po prostu w Polsce mieszkać niż ty będziesz w stanie kiedy kolejek dać ojczyźnie, a był zwykłym chłopakiem...

Powiedz mi, jak to możliwe, że w Hitlerjugend nie wypełnili w nim polskości? A wręcz nikt go za polskość nie krytykował? Jakieś czary mary nie do pojęcia?

Sorry, ale historia opowiadana przez bezpośredniego uczestnika wydarzeń na dla mnie większą zwartość niż jakaś książka.

magdaxd

Życie w naturze polega na tym, by przekazać życie i wszystko co jest temu sprzeczne jest nienormalne. Nawet jaki się taki urodził. Ktoś sie może też urodzić z dodatkowa ręką. Nie promujemy obcinania rąk, a jakby była taka kultura, to taka kultura byłaby nienormalna. Polak, to jest kontynuacja czegoś co było. Polak, to nie rasa i obywatelstwo, a kultura. Polskość zawsze była kulturowa, a nie etniczna. Polaków mordowali dlatego, że byli Polakami i katolikami. Polska zawsze należała do cywilizacji łacińskiej. Cywilizacja to metoda życia zborowego, a ty chcesz ją rozwalać, to kim ty jesteś ?. Jestem brązowy i jestem bardziej Polakiem niż ty Madziu.

Damian24

Co ty pieprzysz za bzdury? Jak ktoś rodzi się z dodatkową kończyną, to mu ją obcinają już w szpitalu, jeśli jest możliwość zrobienia tego od ręki....

Polskość to nie żadna kultura. Polscy mają kulturę słowiańską i wywodzą się od Słowian. Tak samo jak Rosjanie, Czesi, Białorusini i pół Europy. Polskość to nie rasizm i ksenofobia, choć są to cechy silnie nacechowane u pseudo patriotów. Jestem Polką, bo mam obywatelstwo polskie i silną więź z krajem. Nie muszę okłamywać się i zakłamywać historii, żeby się nią stać ;)

Co znaczy, że jesteś "brązowy"? Nie ma ludzi brązowych...jakie jest twoje pochodzenie? Być może żaden z ciebie Polak, a już tym bardziej patriota.

Tylko Polacy byli prześladowani za wiarę i pochodzenie? Serio? Co na to Żydzi? A osoby czarnoskóre?

Bzdury piszesz.

magdaxd

A mogą nawet nie wiedzieć, ale są wychowani na komunistów. To że ktos sie nie identyfikuje nie znaczy, że nie jest komunistą. Przeproś aryjczyku. Już w starożytnej Grecji istniał ultramęski homoerotyczny kult wojowników, gdzie dwunastoletni chłopcy byli przydzielani do najlepszych dorosłych żołnierzy spartańskich. Na Krecie w wojskowym rytuale inicjacyjnym chłopcy byli przez dwa miesiące niewoleni seksualnie. Tym wzorcem męskiego militaryzmu poszli Niemieccy narodowi socjaliści. Już pierwsze spotkania nazistów odbywały się w Bratwurstglöckl, gospodzie dla homoseksualistów i najemnych bandytów. W 1920 r. w Niemczech, Związek na rzecz Praw Człowieka opublikował wezwanie homoseksualistów do broni: „Nie może zabraknąć żadnego homoseksualisty – bogatego czy biednego, robotnika czy uczonego, dyplomaty czy biznesmena. Nie możemy pozwolić sobie na utratę choć cząstki poparcia. Dlatego dołącz do nas, zasil nasze szeregi zanim będzie za późno. Na Wielkanoc musimy pokazać czy staliśmy się organizacją bojową czy po prostu klubem towarzyskim. Kto nie maszeruje z nami jest przeciwko nam.”

Damian24

Przeproś moja rodzine za homonazioli.

Damian24

Moja rodzina nie należała do nazistów, komunistów...moja rodzina to sierota z domu dziecka i góral wychowany przez ojczyma i matkę na wsi. Z polityką nie mieli nic wspólnego.

Za to ty wypowiadasz się jak typowy potomek komunisty. Prawdopodobnie jesteś nim.

magdaxd

Jesteś za LGBT tego typu badziewiem ?

Damian24

Ty z pewnością jesteś za homofobią i tego typu badziewiem i tym samym podzielasz poglądy tych swoich nazistów...

Chciałeś abym cię przepraszała za homonazizm skierowany w twoją rodzinę...

Jak widać, 30 lat czytania i dalej głupi...

Czekam na odpowiedź: Co znaczy, że jesteś "brązowy"?

magdaxd

Śniady jak twoi imigranci mam korzenie tatarskie, austriackie, litewskie, a byli przed endecy i piłsudczycy. Polacy nie są tylko sławianami. Jesteś zamknięta w klatce ideologicznej.

Damian24

Właśnie, to nie ja jestem zamknięta w klatce ideologicznej. Jestem otwarta na poznawanie historii z różnych źródeł i stron świata i obserwowanie, jak jest różna w zależności od strony i sytuacji. To nie świadczy o zamknięciu ;) Twoje zacietrzewienie świadczy o ciasnocie ideologicznej przyjętych w szkole poglądów i jedynie utrwalanie ich, bez względu na pozyskiwane informacje. Dla ciebie informacje niezgodne z twoim przekonaniem to kłamstwa. Otwórz się na różne możliwości.

Taki jesteś brązowy i śniady jak z koziej **** trąba. Jesteś biały jak każdy inny biały człowiek. Mój syn podczas badań genetycznych miał w swoim etnicznym pochodzeniu: kraje latynoskie, Afrykę południową, Azję zachodnią i Europę środkową, a jest bladym blondynem o niebieskich oczach. Każdy człowiek w pochodzeniu etnicznym jest wymieszany i póki nie jesteś faktycznie Mulatem to żaden z ciebie "brązowy" człowiek... O_o

Takie masz właśnie pojmowanie świata i wiedzę... "brązową" jak kupa...

Zwykły z ciebie homofob i ksenofob...cechy charakterystyczne nazistów...a usprawiedliwiać to patriotyzmem. Wstyd...

magdaxd

Brązowy z dziadziusiem byś mnie do oboziku wsadziła czerwona naziolko.

Damian24

Nie, mój dziadek muchy by nie skrzywdził ;)

I uważał, że ludzie mają prawa do swoich poglądów i powielania własnych błędów. Póki go personalnie to nie dotyczyło, to zajmował się swoją rodziną, czyli opieką nad poznaną kobietą z dziećmi w trudnej sytuacji.

On by ci przytaknął i poszedł w swoją stronę, dla świętego spokoju.

Za to ty przejawiasz bardzo cechy nazistowskie, widocznie zostałeś przez jakiegoś wychowany ;)

magdaxd

Personalnie prostaku to ty mnie pierwsza zaatakowałaś. Licz sie z konsekwencjami.

Damian24

W obozie koncentracyjnym mnie zamkniesz, jak to mieli w nawyku twoi przodkowie? XD

Prostakiem, to jesteś ty...mimo 30 lat czytania książek ;)

Brązowy to jesteś na du*ie, a nie na twarzy. Jesteś zwykłym białym człowiekiem, żadne z wymienionych pochodzeń nie świadczy o twojej polskości, a już tym bardziej o byciu "brązowym"...chyba że matka z Cyganem cię wycyganiła, a ty myślisz, że jakiś Polak z ciebie ;)

Im więcej piszesz, tym więcej się upokarzasz, więc pisz, pisz i pisz więcej ;)

magdaxd

Nie będziesz obrażała mojej rodziny dziecko nazioli i komunistów. Ja wyrosłem na starym
Punk Roku w przeciwieństwie do twoich narodowców nie mam zamiaru bawić tępymi teczowymi lewarami. Także Sieg Heil Aryjska Madziu

Damian24

Wyrosłeś na starym Punk Rocku? I chyba tak jak Gary Hell masz problemy po kwasie ;)

Jeśli nie wiesz, kim jest Gary Hell, to nie wychowałeś się na starym Punk Rocku ;)

Żyd antysemita z poglądami rasistowskimi i ksenofobicznymi... Dziadzio Göring musiał twoją babunię Żydówkę pod opiekę wziąć ;) i tak powstała twoja linia rodowa XD

Dziadzio Göring dobrze cię wyszkolił ;)

magdaxd

"Około godziny dziewiątej dwóch Scharführerów przyszło wzdłuż pustych dróg obozowych.
Jeden z nich był (...) oberscharführer [przełożony dowódców plutonu] znany więźniom jako "Anna",
ze względu na jego nieskrępowany homoseksualizm. Weszli do jednego z żydowskich baraków, na oślep wybrali pięć Żydów (...) [odmaszerowano] pod komende Anny (...). Jakiś czas pózniej usłyszelismy odgłosy wystrzałów. Było już jasne, że ziemska egzekucja naszych (...)żydowskich towarzyszy dobiegła końca."
zródło: Walter Poller, Medical Block, Buchenwald, Nowy York 1960

Damian24

No i co w związku z tym? Kto zaprzecza istnienia wojny? Nikt. Z obydwu stron były ludobójstwa. Polacy też mordowali Żydów?

To ty piszesz słowo "Żyd" małą literą, by potem pisać o swoim żydowskim pochodzeniu ;) Żyd antysemita, też się zdarza ;)

magdaxd

Niebój się takich też mam w rodzinie rasistko.

Damian24

"niebój" kolejny przykład wyższej inteligencji wynikłej z 30 lat edukacji i czytania książek ;)

Współczuję twoim członkom rodziny... Mieć takiego homofoba w rodzinie, wstyd.

magdaxd

I tak z małej przepisałem z książki. Atakowanie formy nie jest argumentem.

magdaxd

"Max Bielan miał harem złożony z małych żydowskich chłopców. Lubił by byli młodzi,
nie starsi niż siedemnaście lat. Stworzył z nich parodię arkadyjskich pastuszków,
ich zadaniem było opiekowanie się stadem obozowych gęsi. Byli ubrani jak małe książęta
(...). Bielas wybudował dla nich małe baraki, które wyglądały jak domki dla lalek (...).
Bielas szukał w Treblince jedynie zaspokojenia swoich homoseksualnych instynktów"
źródło: Steiner Jean-Francois, Treblinka, Simon and Schuster, New York 1979

Damian24

Ta sama książka? Czy ty przez przypadek nie czytałeś tylko jednej książki przez te 30 lat?

Pisanie przez ciebie takich bubli językowych jak "bląd" pokazuje tylko jakim inteligentnym człowiekiem jesteś. Człowiek, który czyta, nie popiełnia błędów.

Jak widać ty nie tyle nie czytasz, co nawet nie masz wykształcenia... Cała prawda o twojej wiedzy...

magdaxd

przed wojna*

magdaxd

Przed wojną moi dziadowie tez byli bogatymi ludźmi, policjantami, legionistami itd. Spalili rodzinie cały dobytek, w PRL żydzi w biedzie, a przed wojna na pożyczali mase pieniędzy. Jakby była normalna Polska po 1944 roku wyglądałoby, to zupełnie inaczej. W miejsce jak moja rodzina weszły miernoty.

Damian24

Moja rodzina nie była bogata. To biedna kobieta wychowująca 4 dzieci i mężczyzna, który z umiłowania do Polski tułał się po niej bez grosza przy duszy i dziecko z domu dziecka... Już pisałam ;)

Za to twoja wygląda na układających się partyjniaków. Kasę chciała odzyskać, co niegospodarnie napożyczali i pretensje do świata, że im za darmo nic nie dali...Gdyby partia robotnicza kazała im skakać to by skakali jak im zagrają, byle grosza wydusić ;) Nic dziwnego, że takiego ksenofoba i homofoba wychowali...

magdaxd

Lepiej być homofobem niz bląd naziolem.

Damian24

"bląd"...no 30 lat czytania nie pomogło...

Naziści byli homofobami, jesteś homofobem jak naziści ;)

Lol

magdaxd

A o twojej homo mowie z relacji rodzinnej kochana.

Damian24

O jaką relację rodzinną ci chodzi? Mój dziadek był w pełni hetero, ja mam męża i reż jestem hetero, moi rodzice byli hetero...o kogo co chodzi?

magdaxd

"O jaką relację rodzinną ci chodzi?" mojej własnej rodziny debilu.

Damian24

No to współczuję, że osoby homoseksualne muszą borykać się z homofobią we własnej rodzinie... Oby miały o tobie ten sam pogląd co ja ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Damian24

Mam ci dać cytat o życiu mojego dziadka? XD

Z twoich książek wynika, że uczeń Hitlerjugend zachowywał się właśnie tak jak ty, więc gratuluję poglądów.

Już wszyscy wiemy, że mamy do czynienia z narodowcem, kibolem, który pod pozorami patriotyzmu propaguje wartości neonazistowskie.

Brawo!

magdaxd

Czop hahahha

Damian24

Czyli zdanie "a o twojej homo mowie z relacji rodzinnych kochana" oznacza w twoim mniemaniu napisanie, że też masz w rodzinie osoby homoseksualne? Brawo!

"Polski być piękny, ale trudny język"? Taki z ciebie patriota, co po polsku pisać nie umie ;) i taki Polak...

magdaxd

ZAMORODWALI HOMOSEUALISCI MI PRADZIADKA W OBOZIE KONCENTRACYJNYM.

Damian24

Zaruchali go na śmierć? To przynajmniej umarł z uśmiechem na twarzy XD

magdaxd

Masz tu operacja antypolska NKWD 1937-1938. Film dokumentalny. Co robili środowisko twoi LGBT. https://www.youtube.com/watch?v=Lk2FMpmciIc Tolerancyjności. Tak umierał szczęśliwy żydów do piecyka. Zboczona Naziolko

Damian24

Na rozkaz tolerancyjnego nie pałającej brutalnością jak zawsze wiedzieli wszędzie Nikołaja Jezowa. Jesteśmy kolorowi i do piecyka zydka i wroga kasowego bhahahahahhaa

Damian24

Znowu "Żyd" małą... antysemityzm u Żyda...

I to też z książki przepisałeś? XD

Tak, środowisko gejowskie mordowało Polskie i "czarnych Żydów". Takie z nich były demony seksu, że do dziś cię dupa boli XD