Głęboka czerwień

Profondo rosso
1975
7,1 7,2 tys. ocen
7,1 10 1 7247
7,1 23 krytyków
Głęboka czerwień
powrót do forum filmu Głęboka czerwień

Dlaczego wypowiedzi innych nazywasz bełkotem. Dla mnie jest podejrzane, że o filmie, który
Ci się nie podobał i uważasz go za kicz napisałeś, aż tyle, ze też Ci się chciało. Zauważyłem
ze ludzie, którym się film nie podobał piszą jednym zdaniem i tyle, po co pisać takie długie
wypowiedzi, można uzasadnić, ale bez przesady. Chciałeś prowokacji to ją masz...tylko po
co sprawiać innym przykrość i nazywać film kultowy totalnym kiczem...pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
scenaniezalezna

Ja nie łykam wszystkiego co mi się podstawi pod nos. To, że coś się podoba masie ludzi nie musi znaczyć, że jest dobre.

Movie_Crash_Man

Ach nie, tu nie chodzi o masę. Chodzi o zupełnie inne zjawisko. Przypuśćmy, że film podoba się ludziom wykształconym, którzy mają dużą wiedzę o filmie, są dojrzali psychicznie, orientują się w kulturze i są w stanie swoje zdanie opisać poprawną polszczyzna i z użyciem niebanalnej argumentacji. Ten sam film może nie podobać się Tobie, wtedy wklejasz po prostu serię obelg, robiąc z forum śmietnik.

Prawdopodobnie taki film jest dobry, a Ty się nie znasz, bo Twoja osobista wyższa logika to tylko wymysł. :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

ta w polsce sami wyksztalceni wystarczy wyjsc z domu. ten film ma w wiekszosci same pozytywne opinie. zyje w kraju wyksztalconych żuli , pijusów i brudasów i nierobów. przynajmniej wysoko oceniają głęboką czerwien. wysoka srednia

Movie_Crash_Man

Ty żyjesz w swoim środowisku, ja w moim.

ocenił(a) film na 2
scenaniezalezna

Dałem szansę filmowi po raz kolejny. Pierwsza scena z kobitką czytającą w myślach naprawdę OK - robi wrażenie i daje nadzieje na świetny klimat. Ta muza w napisach jest OK, ale cała dalsza część filmu to tragedia. To najbardziej przereklamowane nudne filmisko jakie widziałem. Nie znam bardziej przereklamowanej produkcji, naiwnej, powolnej i kiczowatej w odbiorze.

Movie_Crash_Man

co to "kiczowaty w odbiorze"?

Rozumiem, że są rzeczy kiczowate, ale Twoja logika jak widać odróżnia kiczowate w odbiorze i kiczowate poza odbiorem, poproszę wyjaśnienie po polsku.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

lubisz dodawac sobie teorie do rzeczy, ktorych nie rozumiesz.

Movie_Crash_Man

Bełkotu nikt nie rozumie.

Co to są "kiczowate w odbiorze", a nie po prostu kiczowate rzeczy? :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

czy odebrałeś że są kiczowate ? są kiczowate.

Movie_Crash_Man

długo się zastanawiałeś, ale wciąż nie ma odpowiedzi

ocenił(a) film na 2
hyrkan

bo nie zrozumiales odpowiedzi to jej nie ma. czy jest mozg czy go nie ma oto jest pytanie

Movie_Crash_Man

no tak, koniec roku szkolnego, to wyjaśnia, czemu masz więcej czasu na bycie sobą w netach

ocenił(a) film na 2
hyrkan

lepiej po szkole niż jak ty bez szkoły co siedzi tu 24 na dobę z 500plusa.

Movie_Crash_Man

bardzo fajnie, ale jednak brak wykształcenia to się nie ze mną kojarzy. Przypomnij sobie swoje 9348992134 wypowiedzi krytyczne wobec ludzi, którzy coś wiedzą ;)
A potem idź obejrzyj kreskówkę lub prosty film akcji

ocenił(a) film na 2
hyrkan

oj przypominasz mi podwiejskiego głupka przy którym chłopaki do wzięcia to profesorzy nauk wyższych. obejrzyj sobie jakiś skomplikowany film i daj jemu wysoką ocenę, aby udawać, że jesteś mądry. takich głupków jak ty na pęczki

ocenił(a) film na 2
hyrkan

mnie ten filmweb się już nudzi więc musisz szukać usprawiedliwień dla swojego życia w próbach rozmów z kimś innym. więcej wysiłku wymaga sięgnięcie po rolkę papieru toaletowego niż pisanie z tobą problem w tym, że po papier sięgać warto.

Movie_Crash_Man

dlatego wyglądasz, jakbyś jednak wybierał rozmowę ze mną

ocenił(a) film na 2
hyrkan

co jeszcze ćpasz prócz brudnego śniegu zimą z kolegami z 500 plus, że widzisz ludzi w głowie, których na oczy nie widziałeś.

Movie_Crash_Man

wciąż wybierasz rozmowę ze mną, choć z twojej strony to taka rozmowa trochę z marginesu społeczeństwa

ocenił(a) film na 2
hyrkan

no tak z mojej strony wydaje się marginesem ponieważ rozmawiam z debilem, który nie umie rozmawiać xd

Movie_Crash_Man

Czytaj czasem, co piszesz :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

czytaj co piszesz i czytaj odpowiedzi na pytania ktore wczesniej zadajesz sklerozo i gapo.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

nadal nie zrozumiałeś tamtej odpowiedzi. przygłup to poziom do którego dojdziesz jeśli się postarasz. do tak wysokiego poziomu nadal jesteś za nisko

Movie_Crash_Man

widzę po jakości wypowiedzi, jaki poziom masz na myśli :D

Prawie wszyscy forumowicze piszą jednak zdrowiej niż ty, zauważyłeś?

ocenił(a) film na 2
hyrkan

zauważyłeś, że inni użytkownicy mają mózg w przeciwieństwie do ciebie ? dziwna sprawa

Movie_Crash_Man

Powiedz mi, dziecko, po ilu latach na forum się zorientujesz, że wszyscy ci ludzie, których obrażałeś, piszą dużo mądrzej i dużo bardziej kulturalnie?

Możemy się o każde pieniądze założyć, że gdy damy twoje i moje wypowiedzi twojej matce do oceny, to oceni twoje jako dzieło debila, a moje jako dzieło osoby, która się z debilem użera.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

Ja myślę, że lepiej twojej matce nie pokazywać, bo 500 plus które masz to twoja mama nawet nie wie dzięki komu xd

ocenił(a) film na 2
hyrkan

ciekawe za ile lat się zorientujesz, że odpowiedziałem ci wcześniej na pytanie, które wcześniej zadałeś. może za bardzo jesteś sfrustrowany swoim brakiem wykształcenia, że nie umiesz czytać.

Movie_Crash_Man

Za rzadko czytasz, co piszesz. Gdybyś czasem widział siebie na tle innych, to by było. ;)

No ale: nie czytasz.

ocenił(a) film na 2
hyrkan

czytaj co piszesz i czytaj odpowiedzi na pytania ktore wczesniej zadajesz sklerozo i gapo.

Movie_Crash_Man

Czytaj czasem, co piszesz :)

ocenił(a) film na 2
hyrkan

użytkownik usunięty
Movie_Crash_Man

co ty masz miedzy uszami? niech lekarz sprawdzi czy to MÓZG.

ocenił(a) film na 2

czy twój lekarz sprawdza czy masz mózg regularnie ? podobno od tego są twoi lekarze.