PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=274316}

Głosy 2

White Noise 2: The Light
2007
6,0 6,6 tys. ocen
6,0 10 1 6553
6,0 2 krytyków
Głosy 2
powrót do forum filmu Głosy 2

witam wszystkich zgromadzonych, chciałbym na wstępie oznajmić iż ciężko będzie mi opisać to co zobaczyły moje oczęta w tym obrazie, film zaskakuje już od pierwszych sekund, pojawiają się światła i już wiemy, że mamy doczynienia z dziełem wybitnym, przedewszystkim efekty zagrały główną rolę są fenomenalne(ah te światła), fabuła jest nieco inna niż w pierwszej części, reżyser odszedł od telewizorów i skupił się na omawianych przezemnie światłach, przejdźmy teraz do meritum, otóż film opowiada historie człowieka, który dostrzega owe światła wokół mężczyzn i kobiet, początkowo nie wie co jest grane, ale z biegiem czasu dostrzega, że musi te osoby uratować(główny bohater w tym filmie zrobił to czego nie udało się keatonowi w pierwszej części) często do swoich poczynań dodaje nutke agresji(ratując młodego i dosyć przystojnego młodzieńca wypowiedział słowo shit - naprawde wybitna scena, ponadto tłumaczenie odegrało ważną rolę, otóż cytuję: "LEJ GO LEJ GO" brawa wielkie brawa, taki ukłon do seagalowskich filmów. niby wszystko wydaje się już proste, tak jednak nie jest, otóż główny bohater(ten któremu udało sie to co nie udało sie keatonowi) dowiaduje się Słowa a własciwie zdania kluczowego filmu, cytuję: "JEŚLI URATOWAŁEŚ TO MUSISZ ZABIĆ" - to jest poprostu mistrzowstwo scenarzysty, takiego wątku nie było w żadnym filmie, znowu brawa, tak więc główny bohater musi zabijać rozszalałych pacjentów których wczesniej uratował - TAK WIĘC LUDZIE NIKOMU JUŻ NIE UDZIELAJCIE POMOCY BO PÓŹNIEJ BEDZIECIE MUSIELI ICH ZABIĆ, to takie sformułowanie ode mnie, film naprawde niesie przesłanie, końcówki zdradzać nie będe, ale razem z kolegą doszliśmy do wniosku że główny bohater(który wygrał potyczke z keatonem) jest synem hydraulika, któremu żarówka wpadła do rury, a następnie rura wpadła do dupy - i zaczął świecić, reszte sobie sami dopowiecie. tak więc jeśli widzicie światło to nie ratujcie a uciekajcie, dowidzenia

ocenił(a) film na 2
X_D_R_i_n_K

Gratuluje, swietna recenzja badziewia. przypadl mi do gustu twoj sarkazm.
pozdr

ps. ladna grupke uzbierales na swoje żarty.

GodFella

Powrócilem... wiecie co... jestescie wszyscy smieszni... nie mozecie zrozumiec ze ten film poprostu mna zawladnął? ostatnio z tego podniecenia sam zaczalem dostrzegac światła... pozdrowienia... czekam z niecierpliwoscia na trzecia czesc... mam nadzieje ze bedzie kontynuacja motywu świetlnego

ocenił(a) film na 2
X_D_R_i_n_K

jasne...
jesli toba zawladnal to jestes idiota...

ocenił(a) film na 1
GodFella

XDRinK ty dalej patrzę sobie jaja robisz z ludzi. Najlepsi są jednak ci co biorą to na poważnie :)

ocenił(a) film na 10
GodFella

Dla mnie bomba = ciekawy i efektowny

X_D_R_i_n_K

Matko kochana. Niezły jajcarz z Ciebie :}
Film jest jaki...no dobry i tyle. Bez rewelacji, nie wiem jak można się podniecać filmem, który nie powinien dostać miana horroru.

X_D_R_i_n_K

NIE ROZUMIEM WAS!!!!! Tzn wszystkich ktorzy krytykujecie ten film... Wy sie naprawde na mocnym kinie nie znacie... Jak można twierdzic ze film jest plytki jak kałuża skoro niesie ze sobą tyle, jakze waznych, przesłań... Wszystkie filmy Lynch'a sie chowają!!! a co tam, WSZYSTKIE filmy to chłam w porownaniu z tym... film ten wlaczam codziennie i co rusz odkrywam jakies nowe przeslania ktore scenarzysta sprytnie wplątał w fabułę... dzis obejrze go po raz 10, i jak to mówią, będe spijał samą esencję... Film jest pełen symboliki, obejrzyjcie go kilka razy!!! Wczoraj na przyklad odkrylem cos co XDrink od razu zauwazyl: "JEŚLI URATOWAŁEŚ TO MUSISZ ZABIĆ". Jakze bylem slepy, zobaczymy co podczas dzisiejszego seansu odkryje...

LynchJr

NARESZCIE!! znalazł sie obywatel o troche wyzszym IQ niz wczesniejsi przedstawiciele. Jak widziecie to nie jest film rozrywkowy, to jest kino bardzo glebokie dla wyrafinowanych horrormaniaków. Ciesze sie LynchJR ze Ci pomoglem w odnalezieniu sentencji tego filmu... ile ja bym dal zeby widziec światla jak glowny bohater glosow 2 (ten ktory zrobil to co nie udalo sie keatonowi) pozdrawiam wszystkich ktorzy sa w bledzie, i licze na to ze sie nawrócą

ocenił(a) film na 2
X_D_R_i_n_K

ciekawe ilu pajaców to jeszcze łyknie, bo widzę że kandydatów nie brak...

GodFella

hehehe oj ludzie czepiacie sie czepiacie... a ja wlasnie odkrylem dlaczego... otoz nie zrozumieliscie sensu tego filmu... fabula tego filmu was przerosla i tyle... macie mentlik w glowie... moim zdaniem fabula tego filmu przerasta nawet najwieksze dziela Lyncha pod wzgledem zagmatwania... i to widac po recenzjach... ludzie krytykuja bo nie rozumieja sennsu tego arcydziela !!! koniec kropka... pozdrawiam

X_D_R_i_n_K

dokladnie tak jak mowisz... krytykujecie a wcale nie zrozumieliscie "co autor mial na mysli"... film jest niesamowity!!!
zauwazylem pewien szczegol: zaczynam widziec swiatla!!! co sie ze mna dzieje?? mam nadzieje ze to nic powaznego...

ocenił(a) film na 4
X_D_R_i_n_K

na początku myślałem, że na serio spodobał ci się ten film (po pierwszym poście), ale potem przejrzałem na oczy ;)

pozdrawiam,

btw mnie też się spodobał, dałem mu całe 4 :)

goldii_m

ej to jak ty widzisz swiatla to powinbienes iswc do okulisty chyba ze masz takie rzeczy jak ja mialem w dziecinstwie ze ogladnolem władce snów w ktorym robak rozwijal sie w zoladku czlowieka i mnie w nocy brzuch bolal wiecie co poprostu sam nie wiem jak ocenic wasz poziom inteligencji jestescie żałośni(ci co "pokochali" ten film):P:P:P

kylu4

nie rozumiesz o co mi chodzi.... na ulicy, w tlumie, widze czasami lekką poswiate.. tak jakby ludzie swiecili!!!!! zobacze co sie stanie a potem pojde do lekarza....

LynchJr

LynchJr jedyny z was zrozumial ten film... tak wiec tylko jemu skladam hołd... niech światło bedzie z toba LynchJr... a Inni jeszcze niech raz zobacza Głosy 2 i docenia ich wielkość

X_D_R_i_n_K

Film jest w miarę dobry. Ocieniam go 7/10. Końcówka filmu natomiast jest dla mnie rozczarowaniem. Typowe amerykańskie kino, gdzie bohater popada w obsesje i kieruje się debilnym mottem, które nagle zmienia jego światpogląd i nakzuje zabijać. Nawiązując do nazwy tematu ARCYDZIEŁO TOTALNE - ja przekształciłbym to na nazwę BEZSENS TOTALNY.

Poza tym gdy przeczytałem tu treść postów usmiałem się jak na dobrej komedii. Chyba większość dzieci się tu wypowiada...Popadli Oni chyba w obsesję zachwytu filmem, który szybko zostanie zapomniany. Wtedy wróci stare motto taty - "Do nauki synu, a nie ciągle te durne fimy oglądasz!!"

PS: X D R i n K wiesz uratowałem dzisiaj komus życie i mam konieczną ochotę Cie zabić bo wiesz JESLI URATUJESZ TO MUSISZ ZABIC!!

ocenił(a) film na 3
X_D_R_i_n_K

mam wrażenie, że autor jedzie po filmie pełnym sarkazmem (;

jak dla mnie 3/10, "drobna" filmowa pomyłka (ani to horror, ani psychologiczny, takie nie wiadomo co)

X_D_R_i_n_K

Mnie też film bardzo się podobał. Pościgi karetką, czarno białe trupy, pełno scen grozy... Film jest lepszy nawet niż scary movie ! Tu się tak bałem, że aż wysypałem popcorn z miski i wylał mi się sok na dywan ! Dziś już nie będę miał niestety siły sprzątnąć, cały jestem roztrzęsiony ...
Polecam gorąco, tylko nie przed snem ! ja nie wiem jak teraz zasnę, a jutro trzeba wcześnie wstać...
Pozdrawiam wszystkich fanów mocnego kina !

p.s. pokusił bym się o 12 / 10 :>

buniowro

Odswiezam temat:
Ten Film Chyba Juz na zawsze wryl sie do mojej podswiadomosci... zauwazylem, ze odkad obejrzelem ten film to juz nikogo nie ratuje i nikomu nie pomagam... to jest fenomenalne.. ze w dzisiejszych czasach film moze jeszcze wprowadzic jakies nowe swiatopoglady zyciowe... chcialbym byc kiedys w przyszlosci tak jak glowny bohater glosow 2 (ktory odziwo zrobil to co nie udalo sie keatonowi)

ocenił(a) film na 3
X_D_R_i_n_K

to nie jest nowy światopogląd, tylko egoizm wywołany głupotą. gratuluję.

manowce

Nie rozumiem cie człowieku.Nie wiem co zobaczyłeś w tym filmie ani w co wierzysz. Ja w tej chwili jestem na resocjalizacji i pomagam ludziom. TO stalo sie moim celem w zyciu.Pomaganie innym. Wiec jak słysze jak mowisz takie brednie to mi sie nie dobrze robi.Życze ci abyś w te świeta zaznal bólu i żeby nikt ci nie pomomugl.Nikt.

kylu4

No przepraszam bardzo... ale jesli chcesz ratowac ludzi a pozniej ich usmiercac to twoja sprawa... ja nie chce nikogo zabijac, dlatego tez nie zamierzam nikogo ratowac... proste i logiczne...

ocenił(a) film na 3
X_D_R_i_n_K

ale po co masz ich potem uśmiercać, człowieku, zastanów się nad bredniami które wychodzą spod Twoich palców. dlatego właśnie niektórzy nie powinni oglądać filmów, nieumiejętność odróżnienia prawdy od fikcji może być niebzepieczna.

manowce

ja chcialbym sie ciebie zapytac ile ty masz lat. Posłuchaj dlaczego ja mam ich usmiercac oni wychodza z zakladow poprawczych czy wiezien tacy ludzie ja straram sie w nich zaszczepic miłosc czesto sie zdarza ze oni wracaja do tego co robili ale zdarza sie ze oni zakladaja rodziny sa szczesliwi. SZCZESLIWI czlowieku bo przezyli podbnie jak kryminalisci tak samo samobujcy ich sie ratuje po to zeby oni puzniej mogli byc SZCZESLIWI i czesto sie zdzarza ze tak naprawde jest. Zaden czlowiek nie jest samotna wyspa i kazdemu czlowiekowi trzeba pomuc bo sam sobie nigdy nie poradzi. I powtarzam moje pytanie ile ty masz lat?? Tylko szczeze odpowiedz

kylu4

hmmm... ok pomorzemy ludziom... beda szczesliwi przez jakis czas... 1 miesiac, 1 rok zalozmy 10 lat... ok super... beda nam wdzieczni ze im pomoglismy... ale ciekawe czy beda tez nam wdzieczni za to ze bedziemy musieli ich usmiercic... ja bym chyba nie byl... dlatego wlasnie wole nie ratowac, zeby pozniej nie zabijac. POzdro :)
aha lat mam 21

ocenił(a) film na 3
X_D_R_i_n_K

przestań tyle ćpać albo zmień dilera, bo bredzisz.

manowce

oho widze ze agresorek sie wlaczyl :) slaba kulturka panowie :) nie wiedzialem ze nie mozna miec wlasnych pogladow zyciowych... ja nie zabraniam wam ratowac... ratujcie sobie jak chcecie (ale po co jak pozniej bedziecie musieli zabic)... ja wybieram droge glownego bohatera glosow 2... (temu co odziwo udalo sie zrobic to czego nie zrobil keaton) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
X_D_R_i_n_K

po pierwsze to ja nie jestem panem, po drugie nikt Ci nie zabrania mieć własnych poglądów, ale to nie jest tak, że do wyboru masz albo uratować i zabić, albo nie ratować. w ogóle to mnie interesuje z jakiego powodu masz potem kogoś zabijać?! nie wszystko co zobaczysz w filmach to prawda, poważnie, włącz myślenie.

manowce

zadam ci jedno jak widac podstawowe tutaj pytanie. Dlaczego bedziesz musial zabić?? To ze kogos uratowales to nie znaczy ze bedziesz musial go zabic. DLACZEGO??

kylu4

hehe widac ze nieuwaznie ogladaliscie film... nie pamietacie motywu gdy głowny bohater (ten, ktoremu udalo sie to czego nie dokonal keaton) doszedl po serii obliczen i zapisków i odkryl tzw. DEVIL SIGNATURE? wlaczcie sobie ta scene - nie pamietam, ktora minuta ale wyraznie jest pokazane czarno na bialym, czemu musimy zabijac osoby, ktore uratowalismy... obejrzyjcie jeszcze raz dokladnie film... bo taka polemika nie ma dalej sensu...

X_D_R_i_n_K

a ty myslisz ze to co w filmie jest prawdziwe?? ze tak samo jest w zyciu?? No bo sory ale chyba to fikcja. Caly ten film to fikcja a moze to ty sobie poszukaj w slowniku co to jest fikcja i sprubuj ja odruznic od rzeczywsitosci

kylu4

hah, gdyby to byla fikcja... to na co glowny bohater (ktory odziwo zrobil to co nie udalo sie keatonowi) robil serie obliczen i notatek?
radze obejrzec dokladnie film
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
X_D_R_i_n_K

XDRinK jesteś genialny, tak samo jak ten film pozdrawiam. Ludzie są zbyt "guupi" żeby zrozumieć głębie tego cudnego obrazu wyświetlanego może z 10 razy na moim monitorze. Po prostu geniusz nad geniuszami!!! :D

ocenił(a) film na 1
Ctulhu

Ja czekam wciąż na WHITE NOISE 3: THE DARKNESS

T_M_K

Również nie mogę się doczekać trzeciej części o podtytule, jak napisałeś, "The Darkness". Ponoć główny bohater będzie widział ciemną poświatę wokół ludzi, zaś motywem przewodnim będzie "CIEMNOŚĆ WIDZĘ, CIEMNOŚĆ".

Film ten rozpocznie się od sekwencji w któej ów bohater - przewidziawszy nadchodzącą tragedię - uszkodzi burtę w Titanicu, kiedy ten będzie jeszcze stał w porcie w Southampton. W wyniku tego statek nie wypłynie w dziewiczy rejs, a bohater będzie musiał w przeciągu trzech dni wytłuc te wszystkie ~1500 osób. Film ten będzie zatem jednym z najdłuższych i najbardziej krwawych w historii kina.

Ctulhu

Chyba raczej Gieniuś, nad Gieniusiami :x

X_D_R_i_n_K

Ten film to pijackie wymiociny, rozumiem że dla niektórych jest w miarę dobry, rozumiem ocenę tak na 6pkt, ale żeby arcydzieło?!!
Bleeeee

ocenił(a) film na 2
baraqs

no co Ty tu wygadujesz ze głupoty. Ten film przełamał wszelkie normy współczesnego kina. A hasło "jeśli uratujesz, musisz zabić" przeszło na karty historii i podobnie ja mój szanowny kolega bede sie nim kierował z życiu. pozdrawiam sympatyków tego filmu !!! Ave

ocenił(a) film na 6
X_D_R_i_n_K

Moje odczucia na temat filmu
Przejrzałam większość wypowiedzi, między innymi wyczerpującą wypowiedź niejakiego pana XDrink, która dla wielu była dwuznaczna, mnie zaintrygowała aby film obejrzeć i...nie zawiodłam się. Bardzo ciekawa, wciągająca produkcja. Moim zdaniem cytaty "jeśli uratowałeś, musisz zabić" oraz "uratowałeś życie więc za nie odpowiadasz" dają dużo do myślenia. Myślę, że twórca filmu chciał przekazać odbiorcom, że nie można zmienić przeznaczenia, nikt z nas nie może bawić się w Boga. Jeżeli mamy już "dar" widzenia w poświacie ludzi i wiemy że w ten sposób zagrożeni są śmiercią to powinniśmy zostawić to tak jak jest i tylko modlić się za nich aby nie cierpieli gdy będą ginąć, po prostu żyć z tą świadomością ale nie zmieniać losu. Bohater myślał, że robi dobrze ratując, ale mylił się bo śmierć nie wybiera bez przyczyny. Lepiej gdy umrze jedna osoba niż gdy jeśli ta osoba zostanie uratowana a potem spowoduje śmierć większej ilości osób. Dlatego też, potwierdza się cytat "uratowałeś to teraz odpowiadasz za to życie" i "uratowałeś (wlazłeś z butami w interesy śmierci) to musisz zabić (wykonaj zadanie które zepsułeś śmierci, po to, by nie zdarzyło się większe nieszczęście). No to tyle mądrości. Co do technicznej oprawy filmu to trochę za dużo tu było tych głosów, dźwięków, szumów i pisków no i jeszcze ten wątek z "trzecim dniem" - no właśnie, jeśli decydujesz za Boga i ratujesz naznaczoną ofiarę to teraz wkracza Lucyfer i wykorzystuje ocalałego by zabić więcej ludzi (jak wiemy Lucyfer zbuntował się, że Bóg ukochał sobie ludzi bardziej niż swoich aniołów, więc znienawidził za to ludzkość i zapragnął ją zniszczyć - ot cała filozofia - zachęcam do przeczytania książek na ten temat). Film bardzo fajny, moja ocena to 7/10

Agnisia83

popieram cthulu i częsciowo agnisie, ale niestety jestem przeciwny do słów baragusa...

X_D_R_i_n_K

chciałbym jeszcze dodać, że juz mija rok czasu odkąd zaczałem sie zachowywac jak głowny bohater głosów 2 (ten któremu się udało to co czego nie dokonał keaton) czyli: nikomu nie pomagam...
No i najlepsze w tym całym garymatiasie jest to, że ta operacja faktycznie działa... wierzcie lub nie... ale zaczynam dostrzegać światła... tak jak nasz bohater... pozdrawiam wszystkich niedowiarków i ide jeszcze raz obejrzeć Arcydzieło TOTALNE... powtarzam: T O T A L N E !!

X_D_R_i_n_K

aha i przestańcie się tu bydlić... bo niczemu nie wskóracie...

ocenił(a) film na 1
X_D_R_i_n_K

"Moim zdaniem cytaty "jeśli uratowałeś, musisz zabić" oraz "uratowałeś życie więc za nie odpowiadasz" dają dużo do myślenia. Myślę, że twórca filmu chciał przekazać odbiorcom, że nie można zmienić przeznaczenia, nikt z nas nie może bawić się w Boga."

Tak tak pani Agnisiu, nie pomagajmy ludziom w potrzebie, najlepiej zlikwidujmy służbę zdrowia, karetki niech nie jeżdżą na wezwania, przecież lepiej nie zmieniać przeznaczenia :D :D

T_M_K

TMK zejdz z agnisi... poprostu chyba nie dostrzegles tak jak wiekszosc glownego przekazu głosów 2... do dzis gdy mysle o tym filmie to robi mi sie mokro w portkach... naprawde fantastyczny temat i pomysl... taki bardzo odniesiony do dzisiejszego swiata... gdyby cala ludzkosc postepowala tak jaki dal przyklad glowny bohater glosow 2(ten ktoremu udalo sie to czego nie dokonal keaton) to swiat bylby duzo LEPSZY !TYLE!
Pozdrawiam wszystkich nawet tych ktorzy nie dostrzegaja swiateł !!

X_D_R_i_n_K

jeszcze info do baragusa: zobaczymy co powiesz za parenascie lat !

X_D_R_i_n_K

widzialem sporo ocen jedynkowych dla tego filmu więc odswiezam temat, aby ludzie, którzy nie ogladali przeczytali ta recenzje bo jest bardziej kompatybilna do tego dzieła wszechczasów (tak !! ogladalem po raz kolejny i stwierdzilem, ze to jednak film tego millenium !) PAMIETAJCIE NIE RATUJCIE NIKOGO BO POZNIEJ BEDZIECIE MUSIELI ZABIĆ !!!!! pozdrawiam wszystkich ktorzy dostrzegli swiatła!

X_D_R_i_n_K

to zabawne ale ja często pomagam ludziom i jakoś jeszcze mnie nie naszła taka ochota. hehe może jestem inny. kurda po co sie przynaje jeszcze mnie zamkną w zakładzie psychiatrycznym bo nie widze światełek i nie zabijam ludzi którym pomagam OOOOO NIE nie zabierajcie mnie. Już po mnie przyjechali musze spadać

ocenił(a) film na 1
kylu4

Podbijam i odświeżam temat. uważam, że należy szerzyć frajerstwo oraz wczesny komunizm wśród tutejszego społeczeństwa. Ave światła i ave następcy keatona !

T_M_K

Owmordęjeża, ten film jest po prostu wybitny. Nigdy nie widziałam czegoś równie finezyjnego i, no po prostu, pięknego. A te światła otaczające ludzi, och, filmowcy odwalili kawał dobrej roboty, tak rewelacyjnych kadrów jeszcze nie widziałam, a te ujęcia... Ach, padam z zachwytu, doprawdy, nie mogę uwierzyć, że widziałam film takiej klasy! I to przesłanie, a w jaki subtelny sposób bohater do niego doszedł. Od tej pory moją ulubioną sceną w historii kinematografii jest ta, w której bohater odwraca notes do góry nogami i dowiaduje się, że odwrócony krzyż ma to krótsze ramię na dole.

ocenił(a) film na 2