PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35461}
8,1 47 tys. ocen
8,1 10 1 46874
8,1 55 krytyków
Gadające głowy
powrót do forum filmu Gadające głowy

Zespół Myslovitz napisał piosenkę właśnie na podstawie tego filmu. Myślę, że warto chocby jej posluchac z ciekawości. Z mojej strony naprawdę polecam!
Myslovitz - "Gadające Głowy 80-06"

kwak007

Potwierdzam! Można powiedzieć, że ta piosenka jest swoistym skrótem filmu zawiera chyba najbardziej zapadające w pamięć, poruszające wypowiedzi. Ogólnie rzecz biorąc Myslovitz stworzył wiele piosenek których tematyka była zasięgnięta z filmów właśnie np: Myszy i ludzie, Blue Velvet, Wielki Błękit Peggy Sue nie wyszła za mąż (nawet pierwszy tytuł zespołu "The Freshman" to przecież tytuł filmu). Członkowie zespołu to kinomani na pewno mają konta ;)

ocenił(a) film na 9
kwak007

Jestem wieloletnią fanką Myslovitz, lecz dopiero dziś udało mi się zobaczyć reportaż Kieślowskiego, którym inspirowany jest kawałek zespołu 'Gadające głowy 80-06". Muszę przyznać, że dopiero teraz (sic!) udało mi się w pełni zrozumieć przekaz tej piosenki i to, co ona za sobą niesie. Piosenka to kwintesencja filmu, podana w bardzo przypadający mi do gustu 'myslovitz'owy' sposób. Pozdrawiam wszystkich fanów zespołu, jak i tego obrazu.

w załączeniu kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=yiMbzWujLEk