Namaste!! od kilku miesiecy mam pewien problem. a jest nim wlasnie ten film. odkad go obejrzalam nie moge zyc bez niego!!!!!!! codziennie rano musze przesluchac muzyke z tego filmu, raz dziennie obejrzec w calosci lub ulubione sceny, na dobranoc tez musze posluchac tej cudownej muzyki. TOTALNY OBLED!!!! kiedy ogladam Kal Ho Naa No smieje sie i placze-zawsze te same emocje jak za pierwszym razem. uwielbiam teksty Amana a kiedy przychodza smutne sceny filmu mam ochote go przytulic do serducha... czy ktos tez ma podobnie czy juz ze mna jest az tak zle???!!! prosze o pomoc !!!!!!!!!
Powiem ci coś jestes trochę chora z tym to fakt;) pewnie wszyscy w domu się dziwią co wyprawiasz katując w kółko jeden film ale powiem ci coś znacznie gorszego- niestety ci to przejdzie:( Dlatego radze oglądać inne filmy z Shahrukh Khan`em(ktorego osobiscie kocham:) wtedy będziesz miała lepszą lub berdziej poprawną perspektywę. Dzis obejrzalam ten film i plakalam jak debilka prawie pol godziny co mi sie nigdy w życiu nie zdazylo. Pozdrawiam gorąco i polecam "Kabhi alvida naa kehna"!!
Przejdzie Ci jak pooglądasz więcej filmów bollywoodzkich i zrozumiesz, że ten jest słaby w porównaniu z innymi. :P
Nie uważam żeby ten film był słaby, ja go bardzo lubię, jest zabawny. Do tej pory obejrzałam :
Czasem słońce, czasem deszcz (mój pierwszy film)
Żona dla zuchwałych (klasyka)
Jestem przy Tobie (dla mnie kiepski, dotrwałam tylko do połowy)
Chalte Chalte (fajny)
Gdyby jutra nie było (mój ulubiony)
Duma i uprzedzenie (znośny)
Coś się dzieje (obraz mi się tnie:( wiec nie obejrzałam całego)
Owszem moze i mi przejdzie ale mam slabosc do tego filmu. ogladalam Nigdy nie mow zegnaj. podobal mi sie ale...nie zrobil takiego wrazenia jak Gdyby. ogladalam juz :
Devdas
Czasem slonce czasem deszcz
Zone dla zuchwalych
Don
Swades
Jestm przy tobie(moj pierwszy film)
Shakti
Asoke(nie wiem czemu ale boje sie tego filmu)
Veer-zaara
Dil to pagal hai
Josh
Yes Boss
Mohabbatein(piekny)
Koyla
oraz film biograficzny o Gandhim
i ciagle nadrabiam zaleglosciale ten film a moze raczej postac Amana ma cos takiego w sobie co przyciaga i to nie tylko mnie ale rowniez moje kolezanki :)
Jest w zasadzie sześć metod na spełnienie Twoich oczekiwań:
1. Imprezy tematyczne organizowane w kinach i klubach. Najbardziej chyba popularna to "Bilet do Bollywood". W tym roku odbywa się właśnie trzeci cykl. Pełną informację znajdziesz na http://bollywood.pl/bilet_do_bollywood.php
2. Możesz kupić płytę DVD. Największy chyba wybór (czyli wszystko co w Polsce zostało wydane) znajdziesz na http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/search/2.html?phrase=bollywood&carrier= &offer=O&category=&title=&person=&date=&firm=&sort=rank&x=0&y=0
Możesz też kupić płyty DVD przez Internet z krajów europejskich czy nawet z Indii lub Pakistanu. Opłaca się. Nawet z przesyłką wychodzi taniej niż z Polski. Nie znajdziesz jednak tam żadnego tłumaczenia na język polski. Ale wybór jest przeogromny. Np. http://www.bollywoodunivers.fr/home/ lub http://store.nehaflix.com/ix.html
4. Mozesz też zajrzec na http://www.rajshri.com/index.asp
Ale jeśli nie znasz hinduskiego, to wiele nie skorzystasz.
5. Możesz poszukać wśród przyjaciół kogoś, kto też lubi te filmy i co najmniej kilkanaście z nich posiada. Poproś go, aby Cie zaprosił na seans :)
6. No i najbardziej kontrowersyjna metoda - możesz ściągnąć pliki z filmem i z polskimi napisami z Internetu. Nie obrazisz sie chyba, jesli nie będe tutaj opisywał, jak to zrobić :)
Powodzenia.
jesli ma z kims byc zle to nie tylko z toba tez tak mam za kazdym razem jak ogladam jakis film z Shahruk'iem to potem po kilka razy slucham piosenek z filmu bardzo lubie filmy tego typu ....wiec nie jestes sama jezeli o to chodzi :)
Nie martw się po pewnym czasie ci przejdzie bo ja też tak miałam=) ale potem znudził mi się troche i po sprawie!
witam!!
każdy jak lubi jakiś film to ogląda go bez przerwy np. mój kuzyn codzinnie oglądał księcia i żebraka :P ale potem film mu się znudził i rzucił go w kąt.
"gdyby jutra nie było" hmmm..wg mnie to przepiękny film pełen miłóści ale i też cierpienia...
"żyj tak jakby jutra nie było"-tak mówił Aman
bardzo płakałam kiedy umierał...
pozdrawiam
Ja mam tak samo! ! ! Nie mogę żyć bez tego filmu że się tak wyraże. Jast cudowny! ! ! Mam tak z każdym filmem z Szarukiem. Ale ten film jest jeszcze inny. Myślałam, że każdy film bollywoodzki się dobrze kończy, ale po obejrzeniu tego filmu, za każdym razem, gdy kupowałam nastepny, modliłam się tylko żeby SRK na końcu nie umarł. Ja też mam bzika, poprostu nie mogłam znieśc końcówki KAL HO NAA HO, przez chyba miesiąc nie mogłam przyjść do siebie, ale w końcu zdałam sobie sprawę, że to tylko film. Ale nadal jest mi smutno. Gdy słucham tych piosenek i oglądam film, czuję się jakoś dziwnie: szczęśliwa i dobita.
Ale mam również pytanie:
Czy może ktoś wie czy są jakieś inne filmy z SZARUKIEM po polsku oprócz:
Czasem słońce, czasem deszcz
Jestem przy Tobie
Gdyby jutra nie było
Asoka Wielki
Veer - Zaara
Żona dla zuchwałych? ? ?
A może ktoś wie kiedy będzie DON i KANK po polsku? ? ?
Don i Kank powinny ukazac sie na lato, a napewno Don bedzie jako pierwszy w niszowych kinach :)jeszcze w tv ostatnio byl Devdas. nie wiem czy go wydadza bo cos dlugo sie nad tym zastanawiają. owszem juz od jakiegos czasu nie ogladam KHNH bo mam sesje ale nalogowo słucham muzyki z tego filmu i ogladam Pretty Woman. a tak na codzien humor poprawiaja mi teksty Amana, ktorymi innych rozsmieszam :D A pomarańczowy kolor dziala na mnie jak plachta na byczka :P:P:P ten film pozostanie moim ulubionym na dlugo :)
dobrze cie rozumiem. A oglądałes inne filmy z wytwórni bolywood? moim pierwszym filmem był krish i także na początku myślałem że jest to najpiekniejszy film na świecie, lecz gdy zobaczyłem, ze tak na prawde to wszystkie filmy pochodzące z bollywood są piękne. Można oglądać i nigny się nie nudzą :)
Święte słowa!;) a moim pierwszym filmem z Bollywood był "Bunty our Bably" czy jakoś tak... ale był naprawdę fajny!:)) Ja dopiero od nidawna zaczęłam się interesować filmami z Indii bo moja ciotka studiuje hindustyke czy jakoś tak...;)) i przywozi mi filmy od koleżanek.
Pozdrówka;)
To pewnie Twoja ciocia umie język hindi :) Zazdroszcze jej, ja tak bardzo bym chiała się uczyć hinduskiego :)