Ponieważ w bolly jest mnóstwo świetnych tekstów, proponuję zgadywanie, z jakiego filmu pochodzi dany cytat;) Tylko musi być on charakterystyczny, nie bierzemy pod uwagę żadnego "namaste" czy "ji sir";) Kto odgadnie, zadaje pytanie.
To zaczynam:
"Nawet jeśli zło coś knuje, dobro zawsze zatriumfuje!" - jaki to film?;)
Ok, ale cytat będzie w oryginale, bo tak genialnie brzmi. ;D
zZjakiego to filmu:
"- Go to hell !
- Hell is right here Raina."
Może jakaś podpowiedź? Bo wydaje mi się, że to znam, ale nie bardzo wiem, czego mam się chwycić. W głowie przy tych słowach rozbrzmiewa mi głos Saifa!
Hehe, nie tym razem. ;D To dialog pomiędzy Sanjayem Duttem a Imranem. Teraz już chyba rozwiałam wszelkie wątpliwości. :)
W dwóch filmach razem zagrali, w "Kidnap" oraz "Luck". Obstawiam jednak, że chodzi o to pierwsze. ;)
Oglądałaś ten film prawie 2 lata temu i go uwielbiasz, bo gra tam jedna z Twoich ulubionych aktorek. :)
No to podpowiedź będzie fragmentem piosenki z tego filmu, tyle, że w oryginale, bo po prostu tak pięknie to brzmi, że nawet jak czytam to mi w głowie rozbrzmiewa melodia. :D
"Pehli pehli baar milaata hai yehi
Seene mein phir aag lagaata hai
Dheere dheere pyaar sikhaata hai yehi
Hansata hai yehi yehi rulaata hai"
" – Coś jeszcze, Rizwan?
– Tak! John Marshall ze straży granicznej mówi: „Cześć”.
– Cześć? Gdyby chciał coś dodać – zadzwoń. "
Ojej, takie krótkie te cytaty,że trudno wpaść skąd pochodzą. ;)
Przyda się podpowiedź. (może być muzyczna haha ;DD)
"Obiecuję mamo - twe szczęście powróci... Twój uśmiech powróci. To synowska obietnica. I braterska!"
"- Co trzyma ich ze sobą po tylu latach małżeństwa?
- Uczucia.
- Uczucia?
- Tak. To one wiążą nas ze sobą. Nasze związki istnieją tak długo, jak długo żyją uczucia. Miłość też istnieje z tego powodu."
Jaki to film?;))
julCia69, wiesz kiedy to było? :) podaj chociaż jeszcze jedną informację :D rok, partnerka, coś charakterystycznego z fabuły?
Wreszcie :D to pytam:
"Nie sprzedałem dziś ani jednego ziemniaka, ani połowy cebuli." - jaki to film?? xD
nie, tym razem to ostatnio oglądany przez mnie film duetu Akshay-Katrina, ale te słowa wypowiada akurat Nana Patekar;) i właśnie zobaczyłam, że Summer chce ten film dopiero obejrzeć, a Twojej oceny nie ma :P
"- Salman, może opowiesz historię swojego ulubionego filmu.
- Mój ulubiony film to Seks w wielkim mieście.
To jest historia o 4 seksownych dziewczynach...
...rozmawiających o seksie i chodzących po mieście.
Bardzo fajna."