Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Takie były stare gwiezdne wojny i właśnie o to chodzi. Takie mają być też nowe części. Jeśli komuś się nie podoba to NIE JEST FANEM GWIEZDNYCH WOJEN bo one ZAWSZE TAKIE BYŁY. Nie róbcie z Gwiezdnych Wojen jakiegoś dramatu albo wielce filozoficznego filmu. Macie wygórowane wymagania. To jest prosta wartka przygodówka tak jak stare części. Do widzenia.

ocenił(a) film na 1
*K0ras*

brawo mądre słowa

ocenił(a) film na 7
ksyku262

To prawda...

ocenił(a) film na 1
NOS_4_A2

żadna prawda tylko głupota istna

ksyku262

Cześć.Ja tez jestem fanem "Gwiezdnych wojen",wszystkich,ale oczywiście najbardziej lubie te 3 klasyczne części kiedys 1,2,3 a teraz 4,5,6.Te nowe oczywiscie sa taz dobre.Trzy pierwsze dokrecone póżniej oczywiscie specjalnie zrobione sa nie perfekcyjnie,zeby nie przebijaly efektami specjalnymi nastepnych.Jednak chodzi mi o cos innego.Mianowicie o co chodzi z tym wręcz "zboczeniem" w temacie odcinania rąk/dłoni???Nawet w "Imperium kontratakuje" na poczatku Luke odcina reke śnieżnemu potworowi :-) Specjalnie szukalem fana "Star wars" zeby sie zapytac.Zapewne wiesz o tych filmach wszystko lub prawie wszystko,wiec chcialbym znac Twoje zdanie.Jaką masz teorie w tym temacie.Dla mnie to dziwne.I przy okazji jeszcze jedno pytanie.Jak myslisz,a moze wiesz czy kręcąc "Nowa nadzieje" i dwie kolejne czesci w latach 70/80-tych Lucas mial juz gotowy scenariusz na "Mroczne widmo" i nastepne,tylko stwierdzil,ze te beda ciekawsze,czy wpadł na to zeby dokrecić w póżniejszych latach?Czy mial od razu gotowa cala historie?Bo ogladajac 4,5 i 6-tą czesc mozna odniesc takie wrazenie wlasnie ze nakrecone jest to nie od poczatku.Mam nadzieje,ze wiesz o co mi chodzi?Jak bedziesz mial czas to poprosze o odpowiedz.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
skolim_filmweb

Skoro kiedyś wolałeś prequele a teraz wolisz starsze od nich części NIE jesteś godzien nazywać sie fanem sw . Prawdziwy fan sw woli i prequele i starszą od nich trylogie

Gokussb

W takim razie widocznie nie jestem prawdziwym fanem,przezyje,ale lubie

ocenił(a) film na 1
skolim_filmweb

ok . Wogóle nie ogarniam jak można wolić staszczą od prequelami gardzić

Gokussb

Żle mnie zrozumiales.Absolutnie nie gardze prequelami.Są dobre,ale troszke wiecej jednak wole te 3 klasyczne czesci.Ogladalem je bedac małolacikiem,to byl w ogole jeden z pierwszych filmów na video jakie ogladalem.Prawdopodobnie,a nawet na pewno chodzi o sentyment.Przeciez wiadomo,ze to co bylo kiedys za malolata zawsze sie wydaje ze wszystko bylo fajniejsze :-) I o to mi chodzi.A te czesci dokrecone sa w porzadku.Trzy pierwsze sa nakrecone w oldschoolowym stylu aby pasowaly do tych pozniejszych.Te ostatnie sa fajne bo z kolei z dobrymi efektami itd.Jestem wlasnie bardzo ciekawy "Ostatniego jedi"

ocenił(a) film na 1
skolim_filmweb

ty mnie źle zrozumiałeś ja pisząc to miałem na myśli nie ciebie tylko autora tego tematu .

Ale skoro wolisz starsze od nich części to ok . Ja jeśli chodzi Ostatni Jedi zawiodłem sie totalnie

Gokussb

Spoko,spoko.Myslalem ze do mnie...Ja z kolei zawidlem sie na "Przebudzeniu mocy" i myslalem,ze pobije go na głowę "Ostatni..." ale piszesz,ze jednak nie,ale wiesz jak to jest.Jednemu sie podoba a drugiemu nie,rzecz gustu.Zobacze i ocenie.Podobną sytuację mialem,jak bylem w kinie na "Wodnym świecie" z Kostnerem.Na pewno pamietasz.To byl swojego czasu najdrozszy film w historii.Przebil budzetem nawet "Terminatora 2".Krytycy krzyczeli,ze to pieniadze wyrzucone w błoto,ze to szmira itd,a mnie sie bardzo podobal.I od tamtej pory sceptycznie podchodze do krytki filmow,zanim sam nie zobacze :-)

ocenił(a) film na 1
skolim_filmweb

No to porozumienie znaleźliśmy

ocenił(a) film na 10
skolim_filmweb

Woah, jedni z nielicznych którzy lubią i prequele i OT :O :D :)

ocenił(a) film na 1
DisneyPixarForever

ja także wole prequele i ot

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 1
DisneyPixarForever

na poważnie to pisałem

ocenił(a) film na 1
DisneyPixarForever

Jak to jedni z nielicznych którzy lubią prequele i OT ?? Takich ludzi jest znacznie więcej niż myślisz ,i ja jestem jednym z nich .

ocenił(a) film na 2
ksyku262

Nie. Takie NIE były stare GW. Były lepsze. Historia była lepiej napisana. Akurat dzisiaj dają maraton GW w telewizji. Zacząłem oglądać TFA i odpuściłem. Przecież tam roi się od nonsensów i dziur logicznych. Sf nie daje aż tak dużego kredytu i nie każdy widz to bezmózgi pochłaniacz popcornu.

ocenił(a) film na 1
Piramidoglowy

Racje w 100 % tu masz

ksyku262

To był ordynarny remake Nowej Nadziei. Scenarzyści Disneya przepisali cały oryginalny scenariusz, ale pozmieniali imiona bohaterów, żeby facetka od polaka się nie skumała:)

Dla mnie 1/10 - po seansie czułem się wyruchany z dupę przez stado czarnych szturmowców.

ocenił(a) film na 1
lipa_na_filmwebie

Otóż to trafnie dobrze ująłeś

ocenił(a) film na 5
ksyku262

poziom głupot w tej częsci jest nie do przyjęcia dla fana gwiezdnych wojen.

W każdej grze, książce, filmie główny bohater jak już zaczynał od 0 do z trudem przychodziła mu nauka różnych rzeczy. A tutaj dziewczyna jedi mind tricks robi od tak. Walczy mieczem jak jedi. Do tego słaba gra aktorska.

Serio, cięzko ten film polubić ze względu na niedorzeczności których w świecie Swiecie było jak dotąd.